Mrh. kızlar aramızda normal doğum yapmak isteyen varmı:18:
var ama bunu düşünmek için çok erken değil mi ?neden sordun ?
zor olsada ben 2011 kasım annesi olarak normal dogumu tavsiye ederm
Kuru kaysı çok da vitaminli ve mercimek çorbası
Teşekkür ederim canım,bir şişkinliğim var ki sorma...
düşük ihtimali varsa önlem amaçlı %11 etkiliymiş.
ama şuan gebelerin vucudunda da o hormon çok yüksekmiş. gerek yok dedi. ben daha önce bir bebek kaybettiğim için fazla meraklıyım.
Dr nane kaynat iç demişti kontrolde gaz ve şişkinliğe
Nane gebeliği olumsuz etkiliyor.
0
22
ISPARTA - Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) yapılan bir araştırma Isparta ve çevresinde kaynatılarak içilen nanenin gebeliğin oluşumunu olumsuz etkilediğini ortaya koydu.
SDÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, kaynatılarak tüketilen nanenin (Mentha Spicata Labiatea) üreme sağlığına etkisini araştırdıklarını bildirdi. Mungan, araştırmanın sonucuna göre nanenin, çay gibi kaynatılarak sıklıkla tüketilmesi durumunda gebeliğin gelişimini olumsuz etkilediğinin ortaya çıkarıldığını belirtti.
Önce farelerde, sonra da insanlarda Isparta ve çevresinde çay gibi kaynatılarak tüketilen nanenin, rahim içi zarı (endometrium) üzerindeki etkilerini araştırdıklarını ifade eden Mungan, sıklıkla tüketilen nane çayının rahim içi zarındaki hücreleri tahrip ettiğini, bunun da gebelik olasılığını azalttığını tespit ettiklerini söyledi.AA
Teşekkür ederim canım,bir şişkinliğim var ki sorma...
evet canım vajinal bakıldı.
ben de cuma günü 5+5 te gittim ama vajinal baktırmak istemedim karından sadece keseyi görebildik.
kesenin büyüklüğü neymiş :) boyu posu :)
Bende cuma günü gittim doktora.. karından baktı, keseyi zar zor gördü... Vajinal baktı yine sadece kese göründü
5+4 dedi banada.. Ama 5+4 te kese karından rahatlıkla görünmezmi ya? Kafam karıştı benimde..
USG de kesenin boyutuna 7.2 mm yazıyor.. Canım, senin usg de kaç mm olduğu yazıyor mu?
Merak ediyorum, benimki gerçekten çok mu küçük?:44:
hamilelikte tansiyonun normalden yüksek olması erkek bebeğe normalden düşük olması ise kız bebeğe dalalettir der eskiler, doğru olma olasılığı var mı acaba
Mrh. kızlar aramızda normal doğum yapmak isteyen varmı:18:
Bende cuma günü gittim doktora.. karından baktı, keseyi zar zor gördü... Vajinal baktı yine sadece kese göründü
5+4 dedi banada.. Ama 5+4 te kese karından rahatlıkla görünmezmi ya? Kafam karıştı benimde..
USG de kesenin boyutuna 7.2 mm yazıyor.. Canım, senin usg de kaç mm olduğu yazıyor mu?
Merak ediyorum, benimki gerçekten çok mu küçük?:44:
kızlarr nasıl geçiyor pazar günü bakalım.. :)
canım bana hepsinin normal olduğunu kalp atışlarının başladını söyledi. vajinal baktı.
usg kağıdımda şunlar yazıyor.
CRL= 2.72mm
GA=5w6d - 6.8sd
:44::44::44:
Benimkinde sadece
Gs: 7.1 mm
yazıyor..
Neyse, sağol canım ilgin için..
Bir dahaki kontrolde belli olur herşey..
Peki sen bir daha ne zaman gideceksin doktora?
Ha birde, kan tahlilleri istedi mi senden?
evet canım çok kapsamlı kan ve idrar tahlilim yapıldı. taşıyıcı hastalıklar, kan içindeki tüm elemenler maddeler, idrarla ilgili herşey yapıldı.
3 hafta sonra gel dedi.
sen ne zaman gideceksin.
nane hamilelikte zararlı diye biliyorum.
bakın bir kaç siteden de örnekler.
bir de sitemizde de bu konu var.
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...-kalmak-isteyenler-maydonoz-nane-yemeyin.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?