2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

Bursadayim canim ben.burda da guya temiz diyolar sulara ama bende kirk yilda bir ictim boyle oldu.sanci cikmadi allahtan.kandaki enfeksiyon icin devlet hastanesinde uzmana gorunmem gerektigi soylendi.dun tanidigimiz iki doktora tekrar gorundum afedersiniz diski tesi falan yapildi.bisey cikmadi enfeksiyon die gorunen vucudun bebege karsi gosterdigi normal bi tepkiymis,lökositlerin yiksek olmasi normamis.asiri bi terleme vardi bide bende,midem kasildi kramplar falan mahvetti.benim ishalde yavastan gecio gibi ishal diyeti yapiorum iste.sabah tartildim 2 kilo vermisim:26:Cok sukur daha iyiyim sadece halsizligim var.son haftalar artik dikkat etmek lazim yedigimize ictigimize ve hareketlerimize.

geçmiş olsun tekrar. az daha sabret belki en zor günler bunlar ama bişey kalmadı canım. Allah a emanet ol.

haklı olabılırsın canım ben yaklasık 3 aydır annemlerdeydım orda hıc olmuyordu kendı evıme geldım senınde dedıgın gıbı düzenlı beslenmedıgım ıcın oluyordur.. burda tek basıma bırsey yıyemıyorum daha dogrusu canım ıstemıyo..hersey kalabalıkta güzel valla yine de deneyecegım dedıgını umarım kesılır bas dönmelerı...

az önce çok komik bişey oldu..

kaynanam eşime yalvarıyo babanın adınıkoy babn bekliyo...nolur diye...

bende anne hani karışmıyodun? niye alttan alttan baskı yapıyon dedim..

karışmıyom dedi...

kocam sordu mu sana anne ne koyalım dıye dedım?

sormadan akıl veriyo garibim...

diğer gelinin kız torununa nıye senın adını koymadı o zaman dedim?

desemde koymuyo onlar dedi....

güya karışmazlar..telefonda bile neler yapmaya çalışıyolar..

ayyy isimlerin 4 üde birbiirnde güzel karra vermek çok zor olacak...ama oğlunun teklifini değerlendiirseniz belki kıskançlığı azalıp sahiplenme duygusu artabilir....kardeşimin adını ben koydum der....tek isim seçeceksiniz sanırım...oğlun emre olduğuna göre...kardeşine çift isim konulmasını kabul etmeyebilir...neden bana tek koydunuz diye...ben çift isim seviyorum...oğlumda eymen olacak teyzesi inşallah...koyarsan adaş olurlar....

kızlar neler yapıyorsunuz kimsecikler yok artık ( Sizlere sorum var dianatal doğum jeli kullanmayı düşünen var mı ? Daha da öncesi bilgisi olan doktoru öneren var mı ?

canım sen önce eşinle güzel bir dille konuş,eşin anlatsın annene sen hiç kötü olma anne oğul çözsünler aralarında.

bizimki de gelmedi bugün bizde nikah çıkışı gezdik tozduk valla güzelce iyi de oldu

ama dediğim gibi canım eşine yoğun bir baskı uygula ve eşin mutlaka konuşsun,doğumdan sonra zaten gelmeyecek mi?

iyi akşamlar
yemek borusunda ve gırtlağında yanma hisseden var mı :s sabahtan beri yanmam var ve midem ağzıma gelip duruyor
size böyle oluyor mu olduğunda ne yapıyorsunuz ?

şekercikler ve pıtırcıklar merhabaaaaa :)))))) bugün minik prensessimin odasını aldık çilekten pembişli bir takım :) 12 ekimde getirecekler o zaman fotosunuda koyarız teyzoşlarr esraaaa sallanan beşikte aldırdım kocişeee :)) öyle yani bugün çok yoruldukkk hııı bu aradaa hani benim begendiğim ama alamadıgım bebetto çilekli tulum var ya hiç beklemediğim bir yerde bulduk aldık hemde 20 tl yee çok mutlu oldummm aylardır arıyordum onu bursa bebetto merkezde b ile bulamamıştımmm Allah bozmasın maşAllahhhh :)

iyi günlerde sağlıkla kullansın kızın canım.
bizde bebeişimin eksiklerini tamamladık artık yıkama moduna geçtim hafta sonuna da evde temizlik var , onların birde ütüsü yapılacak.

kızlar benim göğsümden çok süt akıyor bu kadarı normalmi acaba , boşamı gidiyor sütlerim. benim gibi olan varmı. tşörtüm ıslanıyor dışarıdan farkediliyor :44:

kızlar benim göğsümden çok süt akıyor bu kadarı normalmi acaba , boşamı gidiyor sütlerim. benim gibi olan varmı. tşörtüm ıslanıyor dışarıdan farkediliyor :44:

maaşallah inşallah sütün bol olur canım.
valla bende hiç bir belirti yok süt adına..:)

vay vay vay kızçenin odası alınmış çilek tyulumuda bulunmuş ne güzel haberler aysunum hayırlı olsun güzel günlerde kullan tatlımm

maaşallah inşallah sütün bol olur canım.
valla bende hiç bir belirti yok süt adına..:)

nilttin dediği gibi belirti bile yok bende maşallah sana cvr

günaydın annişler ve onların melekleri

biz cuma günü doktora gittik raporu 32. haftayı doldurmadan veremeyeceğini söyledi bu perşembe alıcaz inşallah ve benim sıpam tekrar ters pozisyona geçmiş doğmaktan vazgeçti yine :) yan gel osman modunda yan yatıyor du eller yumruk şeklinde vajinamın üstünden üstünden vuruyordu sağlığı yerinde maşallah bakalım dönmesini bekllicez dönmesse sezeryan olur dedi doktorumuz bir daha 35. haftada çağırdı cuma doktordan çıkınca müdürüm izin verdi direk eve geçtim o yüzden de size yazamadım kuzular çok yorgundum uyudum sonra annişe gittik hafta sonuda sünnet düğün vs derken çok yoğun geçti giremedim sizler nasılsınız keyifler nasıl?

Torba yasa'da doğum izni düzenlemeleri

TORBA YASA'nın DOĞUM İZNİ KONUSUNDA GETİRDİKLERİ

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak nitelendirilen, 25/02/2011 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren
6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla doğum izni konusunda yenilikler getirilmiştir.

Yasaya göre kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir" hükmüne yer verilmiştir.

Torba yasayla memura çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.

Keza, kanunda ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum getirilmiştir; "annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez".

Yasayla süt izin süresi artırılmıştır.

Yasaylasüt izni de artırılmıştır.Buna göre için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1.5 saat süt izni getirilmiş, bu izni kullanma şekli memura bırakılmıştır.

Yasayla babaya da doğum izni getirilmiştir.

6111 sayılı yasayla babaya da doğum izni getirilmiştir.Yasayla doğum sırasında annenin ölümü halinde babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.Ayrıca memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni getirilmiştir.

Yasayla aylıksız izin hakkı artırılmıştır.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle ; "Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar izin ücretsiz izin verilir" hükmü getirilmiştir.
Budeğişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 108'inci maddesinin (B) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek aylıksız iznin uygulanmasına ilişkin olarak, doğum yapan memura isteği üzerine oniki aya kadar verilen aylıksız izin hakkı yirmidört aya çıkarılmış ve eşi doğum yapan memura da isteği üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin hakkı tanınmıştır.Doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi, doğum sonrası analık izninin (asgari 8, azami 13 hafta) bitimi; eşi doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi ise doğum tarihi olarak belirlenmiştir.
Yasaya göre işçinin hamile olması işçiye de işverene de sözleşmeyi fesih hakkı tanımaz.

Yasaya göre işçinin hamile olması işverene veya işçiye sözleşmeyi fesh hakkı tanımayacak.Şayet işçi, yasayla kendisine tanınan izin süresini aştığında işverenin fesih hakkı olacak.

Yasayla kadın memurun doğumdan sonra gece çalışmaları yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre;Kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin 24.
haftasından önce ve her halde hamileliğin 24. haftasından itibaren ve doğumdan
sonraki 1 yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek.

kızlar buradaki değişiklikler sgklılardada geçerlimi bilginiz varmı

günaydınlar ve nerhabalar uzunnn upuzunnn bir aradan sonra :)
çook özledim buraları... eğer siz olmasanız bugün işe daha da zor gelecektim sanırım... :)

şimdi bi anda neler yaptım yazmıyım, zamanla anlatırım. bu hafta eşim geliyo çok şükür :) ben de cuma günü izne çıkıyorum sanırım kayınvalidemle gelicek, gelmesin diye eşime baskı yaptım ama bakalım.. tutar mı bilemiyorum. annesine durumu anlatabileceğini hiç sanmıyorum çünkü napalım gelirse gelsin. ben kocama kavuşayım da başka bişey istemiyorum. ama ben yine rahat durmam arar söylerim kadına gelme diye düzgün bir lisanla :)

sizler nasılsınız? bu arada hediyem geldi haftaiçi alamadım... bulemsumdan gelmiş hediyem çok tatlı bi yelek ve elbise örmüş kuzum.. bi de pembiş çorap koymuş :) resimlerini eklerim birazdan :)

günaydın canımmmm... nasılsınnn??????
inşalah döner oğluşun canım. gerçi dönmese de artık bu saatten sonra normal mi sezeryan mı düşünecek halimiz kalmadı... sağlıkla gelsinler de başka bişey istemiyorum valla....

günaydın canım hadi bakalım hayırlısı..
bu arada herkese günaydın benim cumartesi akşamım çok kötüydü karnımınsol tarafına inanılmaz bi sancı girdi resmen uykumdan uyandım ama dönerken yanlışbi hareketmi yaptım bilmiyorum sonra takibe başladım doktorum bu sancı 1 saati geçerse ozaman sıkıntı var demektir demişti hemenn kalkıp duş aldım sonra kendime geldim
işte böyle şimdide yürürken belimin
alt tarafına inanılmaz çekiliyo sanki çokzorlanıyo gibiyim sizdede böyle olan varmı kızlar
acaba bunun nedeni ne ola bilir bi tahmininiz varmı yada bu sorunu yaşayan birisi varmı?
ama otururken hiç bişey yok bu sadece yürürken oluşan bişey..

biz iyiyiz efendim siz kızçenizle nasılsınız essas evinizi tam anlamıyla yerleştirdinizmi?
oo gözün aydın tatlım sevindim eşine de kavuşuyorsun işte sonunda varsın kaynananda gelsin artık eşin hep yanında olacak Allahın izniyle sen cuma günü doğum iznine mi çıkıyorusn kuzucum
bu arada hediyende hayırlı olsun tatlım

geçmiş olsun canım benim bende cuma aynı oldum yani bel konusunda yürüyemiyordum resmen sürüklüyordum ayaklarımı dinlenince geçti saadece kuzucum artık baskı yapıyorlar bizim sıpalar olacak o kadar annesi korkma

günaydın canım, aaa aynı sorun bende de var benim bebiş hiç başını aşşağıya çevirmedi, bu saatten sonra çevirmesi daha zormuş doktor büyük ihtimal sezeryan dedi, bayramdan önceki bir kaç gün içerisimde alınacak daha da dönmezse ki büyük ihtimal dönmeyecekmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…