birden sevgin arttı di miiiiiiiiii
aman aman Allah bozmasınnnnn
coyness inşallah düzelir canım.. sen aile hekimine git o zaman..
esrammmm saol cnmm
kajum esranın sayfasına gir açtıgım konular kısmından bulabilirsin
appleım evde oturamıyorum kiiievle ugrasıyoruz karı koca haftaya nasipse taşınmaya başlıcazzz
dua edindee çok kolay olsunnn
Teşekkürler kızlar, ben de çok beğenerek aldım oda takımımızı.
Kaju bebeğin çok güzel maaaşallah, benimki de böyle koca surat ve sırıtık:)
Hala bebek arabasına karar veremedim, 3 marka arasındayım: TFK Buggster, Quinny Zapp Xtra ya da MacLaren XT Techno
Siz seçimlerinizi nasıl yaptınız?
kaç kilosun bakıyımmm :) kaç aldın daha doğrusu :)
graco ultima travel sistem aldım canım ben... çok ta içime sindi.
Hala bebek arabasına karar veremedim, 3 marka arasındayım: TFK Buggster, Quinny Zapp Xtra ya da MacLaren XT Techno
merhaba herkese
doktordan geldim şimdi bende yoruldum, bebek büyüyor, 1475 gr olmuş 30 cm, baş doğum pozisyonunu almış ama doktor canımı sıktı biraz, hg 8,4, günde 2 tane ferrum fort kullanıyorum, doğuma kadar 9 un üzerine çıkmazsa burda doğuraman dedi, gittiğim yer tıp merkezi sezeryan olmamak için orayı tercih ettim ayrıca doktorumdan çevremdeki bir çok kişi memnun, doğumda kan verilmesi gerekiyormuş, ben şimdi hapla çıkmayan hemoglobini nasıl yükseltcem yaa
Kızlar ben geldimm, kuaföre gittim ama daha doktora gitmedim randevum saat 2deydi iptal ettirmek zorunda kaldım.Hastanem evime çok ters bi yerde üç vasıtayla anca gidiliyor( kocacık götürecekti, işi çıkmış gelmesini bekliyorum Olmadı başka bi hastaneye gidicem ama randevusuz bi yer olması gerek.
Applepay ve Esraaa, sizin hastanelere randevu alma zorunluluğu var mı? Ya da bugün için yer var mıdır akşam saatlerine alsam? Bi de doktorlarınız????
Offf çok sinir oldum ki
Biz geldik doktor teyzeye gittik Son halimizi burda paylaşalım
Eki Görüntüle 507288
3 -4 boyutlu ultrasonda vermediği pozu verdi sıpacım ve yüzünü bize gösterdi hemde sırıta sırıta
Yanlız doktor biraz canımı sıktı 1550 gram ve 42 cm olmuş ( bacaklar dahil) ilerde gidiyor tombul bir bebek olacak dedi. Ve ben 5 kilo almışım 40 günde :44::44::44: bana, bebek ve sen böyle giderseniz normal doğuramazsın dedi... İlk doğum olduğu için normali zorlayacaklarmış... Diyet yap dedi... Ayol acıkıyorum amaaa
Allahımmm sen ne büyüksünnnn....... iyi niyetli olunca nasıl herşey yoluna giriyormuş meğersem :)
kayınvalidemle konuştuk, dün rahatsızdı geçmiş olsun diye aradım... doğumda gelicem kızım dedi hihohohoooeşim konuşmuş sanırım, öyle hissettim... çok şükür rahatladımmmm doğumda gelsin kalsın istediği kadarrr :)
ateşölçeri lavinya ile bi modele bakmıştık onu alıcam sanırım. medifine miydi neydi... mailllerimde adresi vardı. bulunca gösterirrim sana.
yyy düşünsene adam seni kaptığı gibi hastaneye götürürmüş
güle güle kullanın canım. çok güzelmiş çok beğendim...
yok tatlım ya moralimi bozmadım.. Sadece her ay 5 kilo alırsan işimiz zor dedi ki haklı kadın
Biraz kısıtlamam lazım.. Bebeğim bencede normal yani hafta açıklamalarına bakıyorum 1500'ü geçmesi lazım görünüyor.. Sanırım kafası biraz karışıktı
Bende epidural normal istiyordum.. Normali zorlaması iyi oldu.. Ama gece gelirsen her anestezist epidural yapamıyor belki epidural olamayabilirsin dedi.. Bakalım gece sancım gelmesin diye dua edicem artık :)
günaydın annişler ve onların melekleri
biz cuma günü doktora gittik raporu 32. haftayı doldurmadan veremeyeceğinisöyledi bu perşembe alıcaz inşallah ve benim sıpam tekrar ters pozisyona geçmiş doğmaktan vazgeçti yine :) yan gel osman modunda yan yatıyor du eller yumruk şeklinde vajinamın üstünden üstünden vuruyordu sağlığı yerinde maşallah bakalım dönmesini bekllicez dönmesse sezeryan olur dedi doktorumuz bir daha 35. haftada çağırdı cuma doktordan çıkınca müdürüm izin verdi direk eve geçtim o yüzden de size yazamadım kuzular çok yorgundum uyudum sonra annişe gittik hafta sonuda sünnet düğün vs derken çok yoğun geçti giremedim sizler nasılsınız keyifler nasıl?
Torba yasa'da doğum izni düzenlemeleri
TORBA YASA'nın DOĞUM İZNİ KONUSUNDA GETİRDİKLERİ
Kamuoyunda Torba Yasa olarak nitelendirilen, 25/02/2011 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren
6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla doğum izni konusunda yenilikler getirilmiştir.
Yasaya göre kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir" hükmüne yer verilmiştir.
Torba yasayla memura çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.
Keza, kanunda ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum getirilmiştir; "annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez".
Yasayla süt izin süresi artırılmıştır.
Yasaylasüt izni de artırılmıştır.Buna göre için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1.5 saat süt izni getirilmiş, bu izni kullanma şekli memura bırakılmıştır.
Yasayla babaya da doğum izni getirilmiştir.
6111 sayılı yasayla babaya da doğum izni getirilmiştir.Yasayla doğum sırasında annenin ölümü halinde babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.Ayrıca memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni getirilmiştir.
Yasayla aylıksız izin hakkı artırılmıştır.
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle ; "Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar izin ücretsiz izin verilir" hükmü getirilmiştir.
Budeğişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 108'inci maddesinin (B) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek aylıksız iznin uygulanmasına ilişkin olarak, doğum yapan memura isteği üzerine oniki aya kadar verilen aylıksız izin hakkı yirmidört aya çıkarılmış ve eşi doğum yapan memura da isteği üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin hakkı tanınmıştır.Doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi, doğum sonrası analık izninin (asgari 8, azami 13 hafta) bitimi; eşi doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi ise doğum tarihi olarak belirlenmiştir.
Yasaya göre işçinin hamile olması işçiye de işverene de sözleşmeyi fesih hakkı tanımaz.
Yasaya göre işçinin hamile olması işverene veya işçiye sözleşmeyi fesh hakkı tanımayacak.Şayet işçi, yasayla kendisine tanınan izin süresini aştığında işverenin fesih hakkı olacak.
Yasayla kadın memurun doğumdan sonra gece çalışmaları yeniden düzenlenmiştir.
Buna göre;Kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin 24.
haftasından önce ve her halde hamileliğin 24. haftasından itibaren ve doğumdan
sonraki 1 yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek.
kızlar buradaki değişiklikler sgklılardada geçerlimi bilginiz varmı
günaydınlar ve nerhabalar uzunnn upuzunnn bir aradan sonra :)
çook özledim buraları... eğer siz olmasanız bugün işe daha da zor gelecektim sanırım... :)
şimdi bi anda neler yaptım yazmıyım, zamanla anlatırım. bu hafta eşim geliyo çok şükür :) ben de cuma günü izne çıkıyorumsanırım kayınvalidemle gelicek, gelmesin diye eşime baskı yaptım ama bakalım.. tutar mı bilemiyorum. annesine durumu anlatabileceğini hiç sanmıyorum çünkü napalım gelirse gelsin. ben kocama kavuşayım da başka bişey istemiyorum. ama ben yine rahat durmam arar söylerim kadına gelme diye düzgün bir lisanla :)
sizler nasılsınız? bu arada hediyem geldi haftaiçi alamadım... bulemsumdan gelmiş hediyem çok tatlı bi yelek ve elbise örmüş kuzum.. bi de pembiş çorap koymuş :) resimlerini eklerim birazdan :)
günaydın canımmmm... nasılsınnn??????
inşalah döner oğluşun canım. gerçi dönmese de artık bu saatten sonra normal mi sezeryan mı düşünecek halimiz kalmadı... sağlıkla gelsinler de başka bişey istemiyorum valla....
günaydın canım hadi bakalım hayırlısı..
bu arada herkese günaydın benim cumartesi akşamım çok kötüydü karnımınsol tarafına inanılmaz bi sancı girdi resmen uykumdan uyandım ama dönerken yanlışbi hareketmi yaptım bilmiyorum sonra takibe başladım doktorum bu sancı 1 saati geçerse ozaman sıkıntı var demektir demişti hemenn kalkıp duş aldım sonra kendime geldim
işte böyle şimdide yürürken belimin
alt tarafına inanılmaz çekiliyo sanki çokzorlanıyo gibiyim sizdede böyle olan varmı kızlar
acaba bunun nedeni ne ola bilir bi tahmininiz varmı yada bu sorunu yaşayan birisi varmı?
ama otururken hiç bişey yok bu sadece yürürken oluşan bişey..
günaydın güzel haftalar olsun hepinize güzel anneler
benim için bu hafta maraton başlıyor şekerler az evvel esranın okuluna gittim kura 11 de çekilecekmiş 12.30 da derse başlıyacaklarmış müdür öyle söyledi
yorgun bir hafta sonu geçirdim ben düğünü yaptık bitirdik
ama düğün sonu beni bekleyen süpriz bekleyormuşda haberim yokmuş
kayganam düğüne geldi gelin konvoyu gitti ama benimkiler hala gitmediler erkekler benim evdeler kayınpeder açmış pc yi okey oynuyor o kadar misafirin içinde kayganam benim eve gelmiş evi ters tüz etmiş gene
sonrasında düğün sahibinin kendi misafirleri için hazırladığı yemeğe kaldılar bunlar kaynanam yemeği yedi fatma ben yatacam dedi ev müsaitmi dedi
hayır anne yatacak yer yok dedim neden dedi çocukların odasındadamı yatamam dedi yatamazsın kalabalık dedim senin yatak odan dedi hayır dedim yüzüne bakmıyorum tabi ki
sonra eltim çay koydum diye haber salınca oraya gitti değilse beni çıldırtmaya devam edecek
ufff dün bitti ama bende bittim
günaydın canım demek senin oğluşda pozisyon değiştirti bu bebişler hiç uslu durmuyorlar hiç
günaydın canım hoşgeldin kayganam geliyor diye canını sıkma canım kötü olma eşinle sen eşinle olduğuna bak ayrılık bitiyor ya gerisi önemli değil şekerim
hediyeleri inş beğenmişsindir esra valla benim içime pek sinmedi ama artık azımı çoğuma say çünkü yaptığım şey hala ortada yok bir diğeride yetişmedi tamamen aklımda olmayan hediyeler geldi sana yanii
günaydın canım geçmiş olsun son aylarda olacak o sıkıntılar artık rabbim en hafif sekilde geçirmeyi nasip etsin
günaydın canım
yasemincim senin dr bana biraz erken konuşmuş gibi geldi geçen ki sana gösterdiğim makalede 34. haftadan sonra tam net belli olur 38 haftaya kadar dönebilir bebek diyordu ama ben mi yanlış anımsıyorum yoksa
çok hoşşş güle güle kullanın canım
Günaydınn fıstıklarrEvdeki ilk günüm bugün ama evde duramıycam sanırım, önce kuaföre gidicem, sonra da doktora hem bebişimi görmeye hem de raporumu yazdırmaya... Şimdiden bi acayip oldum çalışmaya alışınca evde oturmak garip geldi :44:
Ama ben yine de evde oturmam herhalde, fırıl fırıl gezerim
Peki sizler nasılsınız bakalımm??
ESRAM GÜNAYDINN CANIMM YENİDEN...kaynananın gelişine bende üzüldüm ama eşinleee kavuşuyorsun bebeğim...kadını görmee boşver...keşke daha anlayışlı davranabilseymişşşeşinde arada derede kalıyordurr..anasına bişey diyememiştir muhtemelen..neysee herşeydee var bi hayır...sen eşinin gelişinee odaklann kuzum benimm
teyzoşlarr bugun kızçemin odası boyanıyor...eşim evde ustanın başında...marshall bebek pembesine karar verdik...üstünede bi akt sim atılacakk:)))
15-20 gibide mobilyası gelecek kuzumun..bugunn inşallahh babaannesi beşiğini alacakk
odamızın rengi şöylee:Eki Görüntüle 507041
günaydın annişlerrr
GÜNAYDINNN ŞEKERLERRRR
nasılsınız nasıl gecti haftasonu ?
kimler var kimler yok bakalımmm
koşturmacalı ama bi o kadarda güzel bi haftasonu gecirdimmm bolca gezdik eglendik
prensesimizin odası da boyandı
yeni evimizin ankastre setleri takılıp, temizliği yapılacak, taşınmak için bunları bekliozzzzz
bende bi an önce taşınmak yeni evime yerleşmek istiommm :)
sağlığımız yerindeee keyfimiz yerindeee huzurumuz yerindee Allahıma şükürler olsun!
bugunkü ganimetler...
Eki Görüntüle 507198 önce oğluşa...
Eki Görüntüle 507199 Eki Görüntüle 507200 morhipodan aldım
Eki Görüntüle 507201 Eki Görüntüle 507202 morhipodan yine
Biz geldik doktor teyzeye gittik Son halimizi burda paylaşalım
Eki Görüntüle 507288
3 -4 boyutlu ultrasonda vermediği pozu verdi sıpacım ve yüzünü bize gösterdi hemde sırıta sırıta
Yanlız doktor biraz canımı sıktı 1550 gram ve 42 cm olmuş ( bacaklar dahil) ilerde gidiyor tombul bir bebek olacak dedi. Ve ben 5 kilo almışım 40 günde :44::44::44: bana, bebek ve sen böyle giderseniz normal doğuramazsın dedi... İlk doğum olduğu için normali zorlayacaklarmış... Diyet yap dedi... Ayol acıkıyorum amaaa
Kızlar arkadaşım Havuzluhan'da bulamamıştı bebek şekerini Kağıthanede bir mağaza var orda yaptı çokda güzel oldu.. Hem daha ucuza geldi şimdi aradı sordum adını sizinle paylaşayım dedim..
Euro Flora A.S. Toptan ve Perakende Yapay Çiçek, Çam, Hediyelik ve Bebek Ürünleri - dekorasyon, çiçekçilik, flora, çiçek, dekor, istanbul, peyzaj, aranjman, yılbaşılık, sevgililer günü, easter, paskalya, cadılar bayramı, çam ağacı, yapay çiçek, canlı
Bu mağazanın ayrıca ANkara'da ve İzmir'de de mağazası var bilginiz olsun
iyiyim canım benım sen nasılsınn,,cok yogunum işte bı gırıyorum yazıyorum kayboluyrmm
sureklı gelen gıden basım kalabalıkk..bebek odan cok guzel gördumde cuma yazamadım güle güle kullansın prensesınnn
tasınma durumları ne alemde en son ankastreler alınmıstı :)) takıpteyım bakk yokum ama buralardayım yanıı
ay bu kızçe 2 gundur cok vuruo uçan tekmeler yıyorum bennnnn
esrammmm saol cnmm
kajum esranın sayfasına gir açtıgım konular kısmından bulabilirsin
appleım evde oturamıyorum kiiievle ugrasıyoruz karı koca haftaya nasipse taşınmaya başlıcazzz
dua edindee çok kolay olsunnn
ayy evettt gözüme başka göründü kadın şuanda
kaç kilosun bakıyımmm :) kaç aldın daha doğrusu :)
graco ultima travel sistem aldım canım ben... çok ta içime sindi.
kızlar uykumuz geldi çok yoruluyoruzzz kızımlaaa:2: uyuyalım azııcıkkk yazdıklarnızı gece okuyorum sizler, sefiyoruzzzzz
şekercim cuma günü diyetisyene gidicem3kg almışımdırrr
hayırlısı olsun kuzum takma kafana bebek sağlıklı olsun yeterki:)
valla bilmiyorum ama çok da işimize yaramaz...
canım benim hoşgeldinnnn:)
arada oluyor kuzum dikkatli ol...
yine sabrını zorlamışlar desene:)
ooo sende evci olmuşsun hayırlı olsun :)
çok güzelmiş canım çok beğendim:)
selam fıstıklar...
benimkilerin aynısı:)
güle güle kullan
maşallah canım pek güzel minnoşun :)
bende sepetini yaptım, lavanta torbaları hazır şimdi diğer aksesurlarını yerleştiriyorum foto ekleyecem:)
aç karnına koca ilaç mide ağrısı yapar diye ben kahvaltıdan 2 saat sonra içiyorum..canım bana aç karna dedi ilaç için, önceleri kahvalti öncesi içerdim, şimdi sabah namazında içiyorum, öyle şeylere de çok dikkat ederim halbuki, etin yanında yogurt yemem, yumurtanın yanında asla çay içmem, hatta yumurtanın arkasına muhakak c vitamini bol bi meyve yerim, demirin emilimini arttıyor diye, zaten çayı falan tamamen kestim, ete yoğunluk vericem, özellikle dalak ve ciğere, psikolojik midir nedir 3 gün üst üste dalak yedim, tadı da kötü gelmedi, halsizlik ve uyku halimi kesti, ihtiyacım var demekki
inşallah canım, bu saatten sonra doktor değiştircem herhalde, hayırlısı
çok güzelmiş..nerden kaça aldın?
burcum iyiyce araştırdın mı bu markayı hiç duymadım...herkes braun dıyo ama...kızılötesi hakkında yorumun ne?canım geçmiş olsun, maşallah bebişine.
ohhh çok sevindim canım. rahat zaman geçirirsiniz artık.
ben ateş ölçer şundan aldım. hem kulaktan hem alından ölçüyor.
https://www.mnbstore.com/thermoval_ates_olcer_duo_scan_urunu.html
gece epiduralsiz mi normal olacaksın yani( hepte gece gelir bu bebişler
ne aynı kız,sabahlık mı kuvetler mi?ayakkabı mı?hayırlısı olsun kuzum takma kafana bebek sağlıklı olsun yeterki:)
:)
çok güzelmiş canım çok beğendim:)
selam fıstıklar...
benimkilerin aynısı:)
güle güle kullan
bende sepetini yaptım, lavanta torbaları hazır şimdi diğer aksesurlarını yerleştiriyorum foto ekleyecem:)
şekercim cuma günü diyetisyene gidicem3kg almışımdırrr
ohhh çok sevindim canım. rahat zaman geçirirsiniz artık.
ben ateş ölçer şundan aldım. hem kulaktan hem alından ölçüyor.
https://www.mnbstore.com/thermoval_ates_olcer_duo_scan_urunu.html
ne kadara aldın kuzum sen ?
esra pijama takımların saten mi? saten iyi olmaz diye duydum ben henüz almadımda... kararsızım..[/B]
aç karnına koca ilaç mide ağrısı yapar diye ben kahvaltıdan 2 saat sonra içiyorum..
kaçaksın sen ya...ciciler topiğini açtın...akuyup kaçıyosun...muhabbete katıl aldıklarını ciicler sayfasına da ekle...
burcum iyiyce araştırdın mı bu markayı hiç duymadım...herkes braun dıyo ama...kızılötesi hakkında yorumun ne?
ne aynı kız,sabahlık mı kuvetler mi?ayakkabı mı?
sizi uykucularrr sizi
ohhh havan batsın 3 kilocuk almışşşşşşş
maşallah maşallahhhhhh
cok güzellerrr güle güle giy canım sağlıkla..
sen nerelerdesin bakıyımmmmmmm napıosunuz oğluşunla başbaşa kalınca unuttun biziiiiiiiii
ekle bakalım bakalımmmmmm..
esra pijama takımların saten mi? saten iyi olmaz diye duydum ben henüz almadımda... kararsızım..
aç karnına koca ilaç mide ağrısı yapar diye ben kahvaltıdan 2 saat sonra içiyorum..
kaçaksın sen ya...ciciler topiğini açtın...akuyup kaçıyosun...muhabbete katıl aldıklarını ciicler sayfasına da ekle...
burcum iyiyce araştırdın mı bu markayı hiç duymadım...herkes braun dıyo ama...kızılötesi hakkında yorumun ne?
:):):):) benim de bu ara hergün 1 kg farkediyor yaaa :):):)
güle güle giy canım... iyi günlerde kullan.
evet çok şüükür kurtulduk :):):)
bu markayı bilmiyorum ben. kullanan var mı çevrende??
670 civarı canım.
ay yok canım saten alırmıyım hiç :) sateni evde giyerim ama hastanede olmaz bence.
işyerinden eşyalarımı toparlamaya başladımtuhaf bi duygu... hergün bi iki parça bişi götürücem... hüzünlendim sanırım biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?