avıvo diycektımBebek bakım çantası almaktan vazgeçtim, markalı büyük ve hafif bir çanta alacağım.
Kızlar bebek çantası diye sattıkları çantaların birçoğunu inceledim, Okiedog, Skip Hop, Chicco, Lassig vb. Hiçbiri içime sinmedi, ayrıca hepsi gereksiz pahalı.
Sırf biberonlukları, alt değiştirme pedleri var diye bu kadar para vereceğime marka bir çanta almayı düşünüyorum.
Mesela Diesel, Tommy Hilfiger yada Lacoste gibi, bunların kocamanları da aynı işi görecektir hem de neredeyse aynı fiyata.
Nasıl fikir, mantıksız mı?
İndirimde gördüğünüz yerde haber verin şekerlerim.
ben bi aratırayınm senin markayı.bu kızılötesi, alnına değdirerek ölçüyorsun, kulak içinde aparatı var. braun bakmadım, bu iyi bir markaymış, birkaç mağaza gezdik, hepsi bunu önerdi. en uygun olanından aldık.
etrafımda bu marka kullanan yok, çalışma prensibi olarak aklıma çok yattı. her iki şekilde de ölçebiliyor, lazerlide değil.
gamzesını ne zaman gördünüz?dr. bize söylemiyo kime benzediğini ya...soruyom gülüyo..
Yaa çeneside gamzeligördüğüme nasıl çok sevindim anlatamam..
Ya kızlar ben arada uyumuşum kusura bakmayın
aynen yaa ben de nike falan almayı düşünüyorum, okiedogun da modelleri çok güzel ama yakından görme fırsatım olmadı hiç, hemen de beğendiğim modeller 150 ve üzeri, o kadar para veremem, hele avivo kadar kıro bi marka görmedim, kalitesiz olduğu kadar modelleri de iğrenç 100 liradan aşağı da çantası yok, nike da puma da çok güzel deri çantalar var fiyatları da 70-90 civarı
kuzuzucum hoşgeldin nasılsın
Uyumuşum canım arada yeni gördüm yazdıklarını... Ya inan abartılı bişey yemiyorum.. Özellikle sebze yemeği yapıyorum ki kilo almıyım.. Tatlı yemiyorum canım hiç istemiyor.. Sadece kahvaltıda az pekmez yiyorum oda normal diyor herkez küçücük bir kahvaltı kabında koyuyorum pekmezi 2 günde anca yiyorum.. Makarna ve türevinide eskiden daha çok yerdim bu ay onuda kesmiştim :26::26:
Anlamadım bende...
Doktorun dediği şu 3 tane anestezist varmış 2 tanesi epidural yapıyormuş gece gelirse bebek, o yapmayan 1 taneye denk gelebilirsin dedi.. Ben kıyameti kopartır diğer hastaneden getirtirim epiduralciyi diyorum artık..
Artık hakkımızda hayırlısı.. 1 kasım'dan itibaren beklemeye başla gelebilir dedi doktorum
ben geldim burcucum kızımın sınıfı belli oldu öğretmen kurası çekildi aklımda olan 3 öğretmenden biri oldu kıızmın öğretmeni yarın sabah 9.30 okulda olacak kızım öğlen 12 de okuldan alınacak
ama ben yarın sabahtan annemin oraya dr gideceğim benim dr izinden döndü ama bu hafta full uzakta olan hastanede olacakmış sağlık ocağındanda durmadan arıyor tahlil getir kontrole gel diye bu yüzden annemin oraya gideceğim sonuç çıkana kadar annemde kalacağım esraylada eşim ilgilenecek artık yarın
kaynanam hakkında yorumlar olmuş evet dün yüzüne bakmadım eltime çay içmeye gitti ve fatma benle ilgilenmedi hiç demiş alınmış hasbamay çok üzüldüm çok üzüldüm
esra evet idolumsün
sedefcim teşekkür ederim tatlım
haticecim haklısın canım ama benim sabrım hep zorlanıyor
canım birşeyde yemiyormuşsun. ödem olmasın o kadar kilo
bide bayramda gelme durumları var bebeklerin. bakalım nasıl olacak.
canım hayırlı olsun kızın için. yarın seni göremicez demekki, doktordan haberleri geç alacağız anlaşılan. inşallah güzel haberlerle gelirsin.
kayınvaliden için bende çok üzüldümohhh olsun ona, uğraşmasın artık senle. anlamaz ama neyse.
erdem iyi kuzucum tekmeliyor işte anneciğini :)
herkese hayırlı akşamlar kuzular benim böbrek yine hatırlatıyor kendini umarım dinlenince geçer öpüldünüz
cnm bende onca alışverış yaptım canta olayında takıldım kaldım ay en kararsız kaldıgım konu dedıgın gıbı nıke ve puma tarzı alcak cok daha ıyı cnm buldugun model olursa bizlede paylaşırmısın
Haha coyness bak Avivo'yu cidden unutmuşum, aynen:))
Lavinyam isteidğim gibi bulamazsam alabilirim bunu önce yakından görmem lazım, sağol canım
Eki Görüntüle 507234
Kızlar selam,
Kızıma aldığım bu bebek odasının fiyatını ve nereden aldığımı gerek özelden gerek buradan, gerekse ciciler topicinden sormuşsunuz. Özel msj hakkım halen yok ama şöyle söyleyebilirim.
Ben 3.500 TL'ye aldım takımı. Okyanus Bebe'den, Modoko'daydı yeri, şimdi Çamlıca Mobilyacılar Sitesi'ne taşındı. Karadeniz Sokak'ta.
Telefonu: 0216 540 35 25 / Nazlı yönlendirdi derseniz bu fiyata çekerler, aynı zamanda arkadaşlarım çünkü.
Siteleri eski ama takımların fotoğrafları var, tıklayın.
İçine neler dahil:Karyola, 3 Kapılı Dolap, Şifonyer, Uyku Seti, Yatak, Oyuncak Sandığı, DuvarRafı
Sevgiler
Kıyamam delikız:)
Azıcık depresifsin ama çok şirinsin bence sen ya, avatarını görünce gülümsüyorum ben hep inanki :):2:
saol canım..
bu kadar benzerlik olur....benimde evde hazır ablamın aldığı pembe kalpli piama takımı,eflatun-mor gecelik,şeker pembe sabahlık vardı...bunlara ek bıde sabah kırmızı sabahlığı aldım...
ama ben hastanede 2 gun kalıcam yedek 1 er tane daha istiyorum.......ne renk alıcam şimdi...tam bi curcuna...kırmızı sabahlığı uzun diye tercih ettim...içine ne renk gecelik sabahlık gider?
ateşölçere eşim kulaktan ve alından olanları istemiyo lazer nıye verıyoz çocuğun vucuduna diyo?
ben ne alacaksam şimdi....emzikliler var dil altı ateşini ölçüyo...bide klasık koltuk altı....
lavınyanın sağlıkçı akrabası var...o ne dıyo kızıl ötesine...
kulaktan olan kulak zarını görüyomuş lazer..
yemekten 2 saat sonra iç ilacı ilaçtan sonra 2 saat bişey yeme...prospektüste öyle yazıyo...dr. da öyle tavsiye ediyo...benim bi önceki kadın doğumcum söylememişti...ben salak kahvaltıda süt içip hemen ardı sıra kan ilacı içiyodum hiç faydası olmaz halbuki...calsıyum demiri sıfırlar...boşuna icmişim onca ilacı..şimdi yemekte et varsa yoğurt ayran içmiyom yanında....
Güzelmiş niltt, teşekkürler.
O emzirme sütyenlerine bi elim gitmiyor zaten, bir tek atletlerinden aldım.
Alınlıklı maşrapadan büyük bir buluşmuş gibi aldım ama şaşkınlıktan bir de uzun saplılardan almışım zaten, 2 tane maşrapamız oldu:)
slmlar herkese nasılsınız ben çoook yorgunum bugün izin sonrası zor oldu ayaklarım şişti halsizleştim dr.umla görüştüm bugün haftaya pzrtesi gel aktarma yapalım yada çalışamaz diyelim dedi bence çalışma dinlen evde dedi hastane kahrı çekme dedi haklıda ister istemez koşturuyorsun çok yoğun çünkü sanırım ben artık izne ayrılcam bu hafta son haftam kasımın 10dan sonra alırız dedi 10.11.12. olacak belki :)))
Amin, teşekkür ediyoruz.güle güle kullanın inşallah , modokoda görmüştüm aynısını fiyatı çok çok daha yüksekti :)
nilttin dediği gibi belirti bile yok bende maşallah sana cvr
maaşallah inşallah sütün bol olur canım.
valla bende hiç bir belirti yok süt adına..:)
canım bence bunlar memurlar için.bizi sadece etkileyecek olan şu 6 ay yasasının bir an evvel çıkması dört gözle bekliyorum bende.Torba yasa'da doğum izni düzenlemeleri
TORBA YASA'nın DOĞUM İZNİ KONUSUNDA GETİRDİKLERİ
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak nitelendirilen, 25/02/2011 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren
6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunla doğum izni konusunda yenilikler getirilmiştir.
Yasaya göre kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir" hükmüne yer verilmiştir.
Torba yasayla memura çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.
Keza, kanunda ayrıca doğum izninin izin bakımından çalışılmış gibi sayılacağı belirtilmiştir. Fakat şöyle bir istisnai durum getirilmiştir; "annenin isteği halinde alınan 6 aylık ek ücretsiz izin süresinin yıllık ücretsiz izne hak kazanma bakımından , hizmet süresine dahil edilmez".
Yasayla süt izin süresi artırılmıştır.
Yasaylasüt izni de artırılmıştır.Buna göre için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci altı ayda günde 1.5 saat süt izni getirilmiş, bu izni kullanma şekli memura bırakılmıştır.
Yasayla babaya da doğum izni getirilmiştir.
6111 sayılı yasayla babaya da doğum izni getirilmiştir.Yasayla doğum sırasında annenin ölümü halinde babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.Ayrıca memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni getirilmiştir.
Yasayla aylıksız izin hakkı artırılmıştır.
6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle ; "Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar izin ücretsiz izin verilir" hükmü getirilmiştir.
Budeğişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 108'inci maddesinin (B) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek aylıksız iznin uygulanmasına ilişkin olarak, doğum yapan memura isteği üzerine oniki aya kadar verilen aylıksız izin hakkı yirmidört aya çıkarılmış ve eşi doğum yapan memura da isteği üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin hakkı tanınmıştır.Doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi, doğum sonrası analık izninin (asgari 8, azami 13 hafta) bitimi; eşi doğum yapan memura verilecek aylıksız iznin başlangıç tarihi ise doğum tarihi olarak belirlenmiştir.
Yasaya göre işçinin hamile olması işçiye de işverene de sözleşmeyi fesih hakkı tanımaz.
Yasaya göre işçinin hamile olması işverene veya işçiye sözleşmeyi fesh hakkı tanımayacak.Şayet işçi, yasayla kendisine tanınan izin süresini aştığında işverenin fesih hakkı olacak.
Yasayla kadın memurun doğumdan sonra gece çalışmaları yeniden düzenlenmiştir.
Buna göre;Kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin 24.
haftasından önce ve her halde hamileliğin 24. haftasından itibaren ve doğumdan
sonraki 1 yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek.
kızlar buradaki değişiklikler sgklılardada geçerlimi bilginiz varmı
canım o çekilmeler bendede oluyor evet yürürken oluşuyor normal diye düşünüyorum.günaydın canım hadi bakalım hayırlısı..
bu arada herkese günaydın benim cumartesi akşamım çok kötüydü karnımınsol tarafına inanılmaz bi sancı girdi resmen uykumdan uyandım ama dönerken yanlışbi hareketmi yaptım bilmiyorum sonra takibe başladım doktorum bu sancı 1 saati geçerse ozaman sıkıntı var demektir demişti hemenn kalkıp duş aldım sonra kendime geldim
işte böyle şimdide yürürken belimin
alt tarafına inanılmaz çekiliyo sanki çokzorlanıyo gibiyim sizdede böyle olan varmı kızlar
acaba bunun nedeni ne ola bilir bi tahmininiz varmı yada bu sorunu yaşayan birisi varmı?
ama otururken hiç bişey yok bu sadece yürürken oluşan bişey..
inşallah canım ne bileyim öyle çok akınca korktum , neyseki bir gün sürdü şimdi düzeldi.ay inşallah sütmüz olurda emziririz diyorum ama bir yandanda işe başlayınca süt sağıcaz ama emzirmek gibisi olurmu azalırmı acaba diyorum.Günaydın kızlar, iyisiniz inşallah.
h.sonu alışverişimizi bitirdik şükür. akşamda fuara gittim, hatay mutfağının tadına baktım bolca. pazarda evimizi düzenledik. çok az işimiz kaldı artık :)
maşallah canım. gelsin ne olacak, az kaldı zaten. bende hiç belirti yok.
canım sen hastanede çok yoruluyorsundur, çokda zorda kalırsan ayrılırsın.benimde büyük ihtimal sezeryan olacak , sen bilirsin tatlım spinalmi, epiduralmi acaba,spinalde şu başağrısı öldürüyormuş insanı ondan korkuyorum, senin nasıl olacak.slmlar herkese nasılsınız ben çoook yorgunum bugün izin sonrası zor oldu ayaklarım şişti halsizleştim dr.umla görüştüm bugün haftaya pzrtesi gel aktarma yapalım yada çalışamaz diyelim dedi bence çalışma dinlen evde dedi hastane kahrı çekme dedi haklıda ister istemez koşturuyorsun çok yoğun çünkü sanırım ben artık izne ayrılcam bu hafta son haftam kasımın 10dan sonra alırız dedi 10.11.12. olacak belki :)))
bende duydum canım bunu çok merak ediyorum, spinal daha etkili uyuşturuyoruş ama işte baş ağrısı çok feci oluyormuş korkutuyor beni.tabi son kararı doktorumuzla veririz herhalde.ya ben sana bişey daha sorucam.
hani diyorlar ya spinal ya da epidural olursanız (sezaryen için) sonrasında nescafe için başağrısını önlüyor diye.çok kişiden duydum bunu doğumun ilk günü,ya da 2.günü içilebiliyor mu öyle kafeinli şeyler hastanedeyken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?