tatlım dün içmiştim zaten gaz geçtide, bu sabah kalktım yataktan doğru wc ye bulantıı ıykk
halen bulanıyor bak anlatırkende. yaa geçmiyor napsamm bilen yok mu ? offf(((
dün doktor 5+4 dedi yani bugün 5+5 olduk teyzesi çizelgede sat göre hesaplıyo ama doktor gelişimine göre hesapladı
ayy Allah yardımcın olsun canım zeytin varsa zeytın evya kraker öneririmn hemen gecıyo :)
gelişimin ileri mi geri mi olup olmaması gelişimin istikrarı ve düzeni son adet tarıhıne göre belirleniyo ama
o da önemli canım gelişim gebelık boyu ya ilerde ya geride olucak onu hep göz önüne alman lazım
benden söylemesi :)
valla saflığım üstünde anlamadım ayshe :) yani hangisini göz önüne almam lazım
canım sen son adet tarihine göre olanı takip et
doktorun zaten gelişimine göre olan haftasını not ediyor ve takip ediyor aynı zmanada
son adet tarihine göre de takıp ediyor sen doktora gittin diyelımkı doktor dedi ki ee ne kadarlık olduk
sen gelişime göre söliceksin doktor da gelişime göre bakıcaz ama sat ile gelişim orantısız ise sorun oalbilir
Allah korusun felaket tellalıgı yapmıyorum yanlış anlama sordun diye anlatıyorum :) arada 2 hafta fark olması
demek bi sorundur mesela ya beslenemıyrodur ya beslendiği halde büyüyemıyrodur ya rahım yeterı kadar kan
almıyordur...satı da takıp etmezsen bunu anlayamazsın....görüceksın zaten bebegın hep ya ilerde ya geride olucak
gelişim olrk..ama gelişimi hep sat a göre kıyaslanıcak sata göre nromal veya sata göre normal değil denicek....
ayrıca ultrason kagıdının altında farklı ölçümler yazar sımdı yoktur ama buyuduke kafa ölçüsüne göre 10 haftalık
baş popo ölçüsüne göre 10+5 diye fln ölçümler görüceksin bunalrın bilimsel isimleri ve kısaltmaları var
mesela baş-popo ölçüsü BPM veya CRL kısaltması ile kafa ölçüsü HC ile karın ölçüsü AC ile belirtilir
bu ölçümlere göre mesela ac ye göre 12 haftalık gözükebilir ama crl ye göre 10 haftalıktır belkı bebegın daha kısa
boylu olucaktır ve aynı zamanda sata göre de 10 haftalıktır ölçümler böledir yanı Doktor kağan kocatepenın sıtesınden tüm bilgileri
öğrenebilrisin linki bu Rutin ultrasonografide (gebelik ultrasonu) nelere baklr? - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
bütün bunalrı şunu bil diye anlattım ayrı ayrı gelişimine göre takıp edemezsin sen ancak sata göre takıp edersın ok :)
onun için tickerını yap bu işlemleri düşünmeyi de doktoruna bırak :) yok bende öğrenmek sitiyorum dıyorsan
bellli bi haftadan sonra her ylt. kagıdının altında bu ölçümleri ayrıtnılı olrk bulabilirsin :) eski ult. resmimden bir örnekle göstereyım
altındaki yazıalrı görüyorsun değil mi o zmana sata göre 21 haftalıktı ama baş popo (bdp) ye göre 22 haftalık gözüküyor
ac ye göre 21 haftalık hc ye göre ise 21+2 haftalık gözüküyor bu ultrason resmi başı gösterıyo burnu dudakalrı ve elleri
gayet secilebilir.
Sağol canım çok güzel açıklamışsın benim sat a göre bugün 5+0 ultrasone göre 5+5 yani biraz daha ileride gözüküyor ama yanında +- 7 yazıo zaten benim hayırlısıyla kalp atışını da duysam rahat olucam inşallah
gelişimi ileride çok güzel :)
+- 7 yanılma payı canım yanı 7 gün eksık veya 7 fazla oalbilir gercekte demek :)
rica ederim sonucta bizim bebeklerımız onları korumak kollamak konusunda sorumluluk sahıbıyız
ve bu konu hakkında herseyı bilmemiz gerekıyor :) inşallah duyarız canım kalp atsılarını da :)
en erken kaç haftalıkken duyabilirz ki tatlım ben sat a göre 7+1 ken gitmeyi düşünüyorum sence duyarmıyım
canım aslında teknik olrk :) yani en erken 5+0 da başlıyo kalp atısları ama
çok küçük oldugu için görülemeyebilir bazen gecıkedebilir ki bu hiç sorun değil.
en uygun zaman 7. hafta kalp atısı duymak ıcın :)
ben de 7. haftayı beklıycektım ama haftaya perş ya da cuma doktora gitmem lazım iğne almak
için o zaman görürüsek görürüz göremezsek sontrakı hafta özeldekı doktoruma sonuc göstermek için
gittiğimde görürüz inşallah diye umud ediyorum inşallah bi sorun yaşamayız :)
7. haftada giderken duyma ıhtımalın var ınsallahh :)
Hadi bakalım hayırlı haberlerimizi verelim birbirimize inşallah ayshecim
kılar midesinde hazımsızlık, şişkinlik ve gaz problemi yaşayanınız var mı? 6+1 benim ve 5 gündür feci durumda midem...eltim doktor gaviscon verdi, o iyi geliyor! siz de var mı bir problem?
kılar midesinde hazımsızlık, şişkinlik ve gaz problemi yaşayanınız var mı? 6+1 benim ve 5 gündür feci durumda midem...eltim doktor gaviscon verdi, o iyi geliyor! siz de var mı bir problem?
nasılsınız arkadaşlar ben pek fazla yazamıyorum ama sizleri takip ediyorum
bana doktorum progestan,coraspin ve folbiol ilaçlarını verdi tekrar düşük yapmamam için haftaya perşembe günü tekrar gidicem
yaaavvv benimde çok midem bulanıyo bu son bikaç gündür çok kötüyüm birde ilaçlar beni mahfediyo çok halsiz bırakıyo beni kolumu kaldırıcak halim kalmıyo üstüne üstlük ilgilenmem gereken küçük bir kızım var yavrum oda sanki anlıyomuş gibi ben yatarken gelip başımı okşuyo ah bu evlatlar varya herşeye değer yeterki rabbim sağlıkla onları bize bağışlasın
canım bende aynı senin gibiyim 22 yasına anne oldum onu hiç anlayamadım şimdi oğlum 8 yasımda ve ben 30 yasındayım ama ilk gebeliğim gibi çok heyecanlıyım...
,benimde öyle çok su içiyorum zaten tuvaletten çıkamıyorum nerdeyse..
hoşgeldin canım benim 4+1 iken 65 çıktı 4+4 de 300 çıktı sanırım geç döllenme benimkisi...
kızlar ben çok tedirgin oluyorum ...biz korunmayalı 20 ay olmuştu yani 20 ay bekledik bebişimizin gelmesini...şimdi ise çok şükür hamileyim ama hala inanamıyorum sanki Allah korusun bişeyler ters gidecek diye çok korkuyorum....yarın dr gidecegim dua edin suan 5+1 im inş...güzel haberler alırım...
selammm hoşgeldinselam herkese....
sanırım 4+5 hamileyim ....ilk defa anne gruplarına katılıyorum....
inş.hakkımızda hayırlısı olur...
ılkı 10 haftalıktı canım ıkıncısı 7 aylıktı evet zor oldu ama çok şey öğrendım en önemlısı rahatsızlıgımı öğrendım
ve tekrar tekrar dıyorum kı her şer de bir hayır varmış.... bu sefer ınsallah heğpımız güzelce sağlıkla kucaklayalım bebekelrımızı :)
tüp bebek oldugu ıcın senın ılacın daha fazla tabıı ama 12. haftalık süreci bitirince hepsi biticek çünkü iklk 12
hafta bebegın tutunması ılk organalrının gelısmesı ıcın çok krıtık haftalar 12 yi atlat yan gel yat hesabı :)
merhaba canım, benim de geç döllenme oldu, 4 de 162 çıktı 4+3 de 440 çıktı biz bu akşam keseyi görmeye gidicez bakalım :)) sağılıkla gelir inşallah bebeklerimiz
canım hele ben hiç inanamıyorum, 4 sene olmadı bizim ve ilk bebeğimiz, zaten donduruluş embriyo transferiyle gerçekleşti rüyada gibiyim hala, inşallah bu rüya bitmez
selammm hoşgeldin
canım genç yaşta sıkıntılar çekmişsin ama geçmiş çok şükür, inşallah artık bundan sonra çoook mutlu olursun bebeğinle
canım aslında teknik olrk :) yani en erken 5+0 da başlıyo kalp atısları ama
çok küçük oldugu için görülemeyebilir bazen gecıkedebilir ki bu hiç sorun değil.
en uygun zaman 7. hafta kalp atısı duymak ıcın :)
ben de 7. haftayı beklıycektım ama haftaya perş ya da cuma doktora gitmem lazım iğne almak
için o zaman görürüsek görürüz göremezsek sontrakı hafta özeldekı doktoruma sonuc göstermek için
gittiğimde görürüz inşallah diye umud ediyorum inşallah bi sorun yaşamayız :)
7. haftada giderken duyma ıhtımalın var ınsallahh :)
benimde ciddi hazımsızlık problemim var, reflüm var ayrıca gece çok sıkıştırıyor, ilave yastık koyuyorum iyi geliyor, herhangi birşey kullanmıyorum ben, normal bir süreç nasıl olsa geçer diyorum ama dayanılmaz hale gelrise ne yaparım bilmiyorum gece uykudan uyandırıyor çünki!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?