Kızlarsize bişey anlatacağım benim ilk hamilileğimde kayınvalidemle birlikte oturuyorduk ev büyüktü eltimde bizimle birlikteydi yani 9 kisi bir evdeydi..ve inanırmısınız o kalabalığın içinde ben aşerdiğim bi çok şeyi yiyemedim..kayınvalidemler yapıyordu evin alışverişi ve biraz fazla tutumlular sağolsunlar doğru düzgün hiçbir gıdamı alamadım ...ama çok şükürler olsunki oğlum 4 kilo doğdu ve çok sağlıklıydı oğlum 1.5yasına gelene kadar birarda yasadık sonra ben memuriyeti kazanınca onların yanından ayrıldık çok şükür...şimdiki imkanlarım çok çok fazla o zamana göre o yüzden bebişimin beslenmesiyle çok tedirgin olamıyorum
bebek için bi sorun yaratmasında önemli olan o
ketenotundan bahsetmedim ama ben
keton değeri varmış onda pozitif çıkması gerekiyoken negatif çıkmış benmki bunu bilen var mı dedim ?
ay-she naber? iyisin inşallah. doktor gibi olmuşsun, sevinsek mi üzülsek mi? ama tecrübelerini paylaştığın için seviniyoruz. bunu bil. hadi hamile kal artık, yok mu çalışma ? töbe töbe.
kızlar bende çocuklara süt içirirken sütlerine yumurta sarısı kırıyorum pekmezde katıyorum belli olmasın diyeşimdi bu yöntemi kendimede yapıyorum tabi burnumu sıkarak
kızlar bende çocuklara süt içirirken sütlerine yumurta sarısı kırıyorum pekmezde katıyorum belli olmasın diyeşimdi bu yöntemi kendimede yapıyorum tabi burnumu sıkarak
doktor elma ve sebzeli çorba üstünde çok durmuştu ve su..bi süre bunları verdik..iştah zamanla eskiye dönüyo zaten sonrada normal yemek düzenine devam ediyosun..senin sıkıntı olcak bi durum olsa doktorun söylerdi biraz yemeyle atlatılıyo zaten,takma yani:)iyi beslen derken ne önerirsin mesela kızının nasıl geçmişti
ay canım ben ketenotu içcem fln anladım kusura bakma yaa :) bazıalrı ne bilim soğan suyu
maydanoz suyu içiiyo da cok zararlı hamılelıtke onun için şaptım. :)
canım keton değerinin pozitif çıkması gerektiğini kim söyledi ki sana ??? onun negatif çıkması iyi
keton değeri ve protein değeri idrar da pozitif çıktığı zaman protein kaçağı var demektir.
tekrar 24 satlik idrar biriktirilerek trekrar test yapılır gene protein ve keton pozitifse
eklampsi tehlikesi çıkabiliyor Allah korusun eklampsi,preeklampsi,hellp sendromu bu tabirleri duymuşsunuzdur belki
albumin idrar da protein kaçağı ile birlikte hipertansiyon da gözlenirse böyle sorunlar olabiliyor
her muayende tansiyon ölçürmeyi tartılmayı unutmayalım lütfen tabii özellıkle son ayalrda sık sık idrar tahlili lazım
bir de kzılar gebelık yaza denk gelecek tuzlu yıyeceklere ödeme dıkkat etmelisiniz
ya yanlış hatırlamış dlabilirm pozitifde çıkmış olabilirtahlil yanımda değil ama çıkması gerektiğinin tersi çıkmıştı
endişelendim şimdi ben ya neye dikkat edeyim ne yiyeyim peki ?
Kızlarsize bişey anlatacağım benim ilk hamilileğimde kayınvalidemle birlikte oturuyorduk ev büyüktü eltimde bizimle birlikteydi yani 9 kisi bir evdeydi..ve inanırmısınız o kalabalığın içinde ben aşerdiğim bi çok şeyi yiyemedim..kayınvalidemler yapıyordu evin alışverişi ve biraz fazla tutumlular sağolsunlar doğru düzgün hiçbir gıdamı alamadım ...ama çok şükürler olsunki oğlum 4 kilo doğdu ve çok sağlıklıydı oğlum 1.5yasına gelene kadar birarda yasadık sonra ben memuriyeti kazanınca onların yanından ayrıldık çok şükür...şimdiki imkanlarım çok çok fazla o zamana göre o yüzden bebişimin beslenmesiyle çok tedirgin olamıyorum
çiğ mi içiyorsun yumurtayı anlamadım eğer öyleyse sakın içme çeşitli bakteriler bulunur çiğ et yumurtada sana değilde bebeğine zarar verebilir canım
doktor elma ve sebzeli çorba üstünde çok durmuştu ve su..bi süre bunları verdik..iştah zamanla eskiye dönüyo zaten sonrada normal yemek düzenine devam ediyosun..senin sıkıntı olcak bi durum olsa doktorun söylerdi biraz yemeyle atlatılıyo zaten,takma yani:)
ewt cnm çiğ tüketiyorum..başka türlüde yiyemiyorum ki..yararı zararından iyimidir nedersin?
bende almak istiyorum ama heralde 1-2 beden büyük alırım..sonlara doğru neolacağım malum:26:
birdoen çoküzüldüm ama ay_she nin dediklerine bilemedim şimdi yaa
doktor su iç dedi işte bolca başka bişi demedi
dediğim gibi doktor bi problem olsa uyarırdı diye düşünüyorum..sen yine tedbirini al olmaz bişey inş:)
kahvaltı hazır benim kaynana daha gelemedi
kızlar bana antalya yolları gözüktüannemden ayrılacam diye üzülüyorum gurbet gözümü korkutmuyorda annemden ayrı kalmak içimi yakmaya başladı şimdiden
ya yanlış hatırlamış dlabilirm pozitifde çıkmış olabilirtahlil yanımda değil ama çıkması gerektiğinin tersi çıkmıştı
endişelendim şimdi ben ya neye dikkat edeyim ne yiyeyim peki ?
bende öyle diyerek gittim ama 2-3 beden büyükleri berabt duruyor hatta 1 beden büyüğü bile çok kötü oluyor. bende kotu yaz sıcaklarında giyemiyorum diye şidi olan bedenini aldım en fazla mayıs sonuna kdr giyilir sonra elbiseler ve etekler daha olur diye büyük almadım. yazı elbiselerle geçirmek istiyorum. normal bedenim 38 ama lcw hamile reyonunda strech kot aldım 36 bedeni oldu 38 bile çok kötü oldu :)
hoşgeldin canımm.. yumurta konusunda bende seninle aynıyım.. ben normalde kaynamış katı yumurta yiyemem(özellikle sarısını) rafadan yapardım kendimee, yağda ise de sağlıksız diye yiyemezdim. şimdi rafadan da zararlı( yumurta bende yiyemiyorumm ileride taze domatesler çıkınca menemen olarak yemeyi düşünüyorym... İçin almıyorsa çok sıkma kendini.. süt içemiyorsan yoğry,ayran olarak tükett canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?