2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

iyi ki ayrılmışsınız canım. tedirgin olma bence de. benim de annem hamilielğinde hiç kilo almazmış. bir iki kilo alırmış sadece. ama maşallah çocuklarının hepsi 3,5 üstü doğduk :) yine de elinden geldiğince dikkat etmek lazım. eskiler daha sağlıklı daha organik besleniyorlardı. gdo, hormon falan yoktu. ama şimdiiiii... yediğimiz herşey bakteri, kanser yapıcı maddelerle dolu malesef

bebek için bi sorun yaratmasında önemli olan o
ketenotundan bahsetmedim ama ben
keton değeri varmış onda pozitif çıkması gerekiyoken negatif çıkmış benmki bunu bilen var mı dedim ?

ay canım ben ketenotu içcem fln anladım kusura bakma yaa :) bazıalrı ne bilim soğan suyu
maydanoz suyu içiiyo da cok zararlı hamılelıtke onun için şaptım. :)

canım keton değerinin pozitif çıkması gerektiğini kim söyledi ki sana ??? onun negatif çıkması iyi
keton değeri ve protein değeri idrar da pozitif çıktığı zaman protein kaçağı var demektir.
tekrar 24 satlik idrar biriktirilerek trekrar test yapılır gene protein ve keton pozitifse
eklampsi tehlikesi çıkabiliyor Allah korusun eklampsi,preeklampsi,hellp sendromu bu tabirleri duymuşsunuzdur belki
albumin idrar da protein kaçağı ile birlikte hipertansiyon da gözlenirse böyle sorunlar olabiliyor
her muayende tansiyon ölçürmeyi tartılmayı unutmayalım lütfen tabii özellıkle son ayalrda sık sık idrar tahlili lazım
bir de kzılar gebelık yaza denk gelecek tuzlu yıyeceklere ödeme dıkkat etmelisiniz

ay-she naber? iyisin inşallah. doktor gibi olmuşsun, sevinsek mi üzülsek mi? ama tecrübelerini paylaştığın için seviniyoruz. bunu bil. hadi hamile kal artık, yok mu çalışma ? töbe töbe .

e namım profesör kolay almadık bu ünvanı şaka bi yana canım
napıcaksın kendın arastırmayınca herkes baska bişi söyluyo :)

sağolasın canım ya :) keşke yardım edebilsem :) sizin sorunuz olursa ben de biliyorsam tabii ki cevaplarım :)

ay eşim bu ay acaip atyak diredi daha yenı düşük yaptın barı bı ay bekelyelım die
inanırmısın korundu adam zorla ıkı kere unuttrudum ama o zmanda gunune denk gelemdı napalıjm ksımett yarın adet günümm :)

bu ay ınsallah sağlılı hayrılısı olsun da canım öle gelsin inşallahhh ama çok da bekletmesin bebişşşş çünkü çok yoruldukk :)

Son düzenleme:
kızlar bende çocuklara süt içirirken sütlerine yumurta sarısı kırıyorum pekmezde katıyorum belli olmasın diye şimdi bu yöntemi kendimede yapıyorum tabi burnumu sıkarak

çiğ yumurta yememek gereiyormuş hamileyken. çok iyi pişmiş olacakmış. yeme daha iyi değil mi?

kızlar bende çocuklara süt içirirken sütlerine yumurta sarısı kırıyorum pekmezde katıyorum belli olmasın diye şimdi bu yöntemi kendimede yapıyorum tabi burnumu sıkarak

çiğ mi içiyorsun yumurtayı anlamadım eğer öyleyse sakın içme çeşitli bakteriler bulunur çiğ et yumurtada sana değilde bebeğine zarar verebilir canım

Hamilenin korunma yasası
Yasalar, özellikle yorucu veya bebeğe zarar verme riski olan işlerle hamileliğin bağdaşmazlığını ve doğumdan önce işe ara verme dönemini öngörür. Bazı durumlarda hamileye, iş çok zor olmasa da koşullar nedeniyle önceden ara vermesi tavsiye edilir. İş, normal hamilelik sürecinde sakıncalı değildir. Hamileliklerin büyük bir kısmı normal bir iş aktivitesiyle fizyolojiktir ve uyuşmaktadır.

Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, çalışan kadınlara “anne ve çocuğa özel ve uygun bir koruma sağlayan iş koşullarını” garanti eder. Böylece bu kanun kapsamında hamile kadını koruyan birtakım haklara sahip olur.

Devlet Memurları Kanunu’nda

• Memur olarak çalışan anne adayına, doğumdan önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile ücretli izin verilir.
• Gebelik çoğul ise, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha eklenir.
• Sağlık durumu uygun olduğu takdirde, anne adayı doktor onayı doğrultusunda ve de kendi istediğiyle doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir.
• Bu belirtilen süreler memurun sağlık durumuna göre doktor raporuyla uzatılabilir.
• Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.
• Yine aynı yasanın 108. maddesinde; doğum yapan memurlara istekleri halinde 104. maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar ücretsiz izin verileceği düzenlenmiştir. İş Kanunu'nun 74. maddesi de yeni yapılan düzenlemelerle birlikte 657 sayılı yasadaki hükümlere benzer nitelikler taşır.

İş Kanunu'nun 74. maddesinde de;

• Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır.
• Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
• Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
• Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süre doktor raporu ile belirtilir.
• Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
• Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır.
Bu halde işçinin ücretinde bir kesinti yapılmaz.
• İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
• Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

iyi beslen derken ne önerirsin mesela kızının nasıl geçmişti
doktor elma ve sebzeli çorba üstünde çok durmuştu ve su..bi süre bunları verdik..iştah zamanla eskiye dönüyo zaten sonrada normal yemek düzenine devam ediyosun..senin sıkıntı olcak bi durum olsa doktorun söylerdi biraz yemeyle atlatılıyo zaten,takma yani:)

ahh canım maşallahhh sana yaa...9 kişi aynı evde..hemde kayınvalide ve eltiyle...vallahi sabrına hayran kaldım alkışlıyorum seni bu devirde kimse çekemez...Allahtan kazanmışında kendi evine kavuşmuşun canım...şimdi kendi keyfine göre ye iç, besle bebeğini. rızkı bol olsun yavrunun inşallahhh

çiğ mi içiyorsun yumurtayı anlamadım eğer öyleyse sakın içme çeşitli bakteriler bulunur çiğ et yumurtada sana değilde bebeğine zarar verebilir canım

ewt cnm çiğ tüketiyorum..başka türlüde yiyemiyorum ki..yararı zararından iyimidir nedersin?

birdoen çoküzüldüm ama ay_she nin dediklerine bilemedim şimdi yaa
doktor su iç dedi işte bolca başka bişi demedi

bende almak istiyorum ama heralde 1-2 beden büyük alırım..sonlara doğru neolacağım malum:26:

bende öyle diyerek gittim ama 2-3 beden büyükleri berabt duruyor hatta 1 beden büyüğü bile çok kötü oluyor. bende kotu yaz sıcaklarında giyemiyorum diye şidi olan bedenini aldım en fazla mayıs sonuna kdr giyilir sonra elbiseler ve etekler daha olur diye büyük almadım. yazı elbiselerle geçirmek istiyorum. normal bedenim 38 ama lcw hamile reyonunda strech kot aldım 36 bedeni oldu 38 bile çok kötü oldu :)

kahvaltı hazır benim kaynana daha gelemedi
kızlar bana antalya yolları gözüktü annemden ayrılacam diye üzülüyorum gurbet gözümü korkutmuyorda annemden ayrı kalmak içimi yakmaya başladı şimdiden

kaynanan nazlı çıktı senin

neden antalyaya gidiyorsun canım? sürekli mi???

ya yanlış hatırlamış dlabilirm pozitifde çıkmış olabilir tahlil yanımda değil ama çıkması gerektiğinin tersi çıkmıştı
endişelendim şimdi ben ya neye dikkat edeyim ne yiyeyim peki ?

eheheh analdım canım :) o zaman şöyle anlatayım ben

keton değerinin pozitif çıkması öyle küçümsenecek bi olay değil ciddi yani...
ama bazen testi yanıltacak yanlışları biz tahlşil verrirken yapabiliyoruz nası oluyo o dersen şöle

1.)İdrar aç karnına verilmişse
2.)sabah ilk idrar verilmişse
3.)son bi kaç gün içinde su alımı azalmışsa

genelde idrar da keton değeri yüksek çıkıyor.Böyle bir durumda da testin tekrarlanması gerek...
Ama sen güniçi normal miktarda suyunu içip gün içi idrarını verdysen de cidden keton değerinde bi artış varsa
bu artışın peşpeşe testlerle seyredilmesi gerekiyo...eger cidden keton sorunu varsa ve ilk yapılacak işlemlerle
tedavi edilemezse hasta hastaneye yatırılarak tedavi ediliyor...Allah korusun inşallah sorun yoktur.
bol bol suyunu iç doktorun ıstemese bile sen git idrar tahlılını 2 haftada bi yaptır kontrol et bazı dr lar
baştan savabılıyor inanki ben çok karşılaştım böyleleriyle bu idrar tahlılleriyel ilgili bilgileri bana ikinci gebelıgımdekı
doktorum anlatmıştı sağolsun :)

ewt biraz potluk oluyo basenden falan..ama inan benim 7. ayda cuk oturdu o büyük :44:aldığım bedenler yada bendemi problem var

ben de yumurtayı menemenle kıymalı yumurtayla ya da fasulye kavurmasının üzerine kırılınca yiyorum anasının birtanesi benim kesin sat çıktı 27 ocak bir şu çizelgeyi yap be sevabına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…