ewt cnm çiğ tüketiyorum..başka türlüde yiyemiyorum ki..yararı zararından iyimidir nedersin?
çok teşekkür ederim
ya bence kesinlikle çiğ tüketme...az pişmiş bile zararlıyken çiğ dşünemiyorum bile. hiç yeme daha iyi...
Hamilenin korunma yasası
Yasalar, özellikle yorucu veya bebeğe zarar verme riski olan işlerle hamileliğin bağdaşmazlığını ve doğumdan önce işe ara verme dönemini öngörür. Bazı durumlarda hamileye, iş çok zor olmasa da koşullar nedeniyle önceden ara vermesi tavsiye edilir. İş, normal hamilelik sürecinde sakıncalı değildir. Hamileliklerin büyük bir kısmı normal bir iş aktivitesiyle fizyolojiktir ve uyuşmaktadır.
Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu, çalışan kadınlara “anne ve çocuğa özel ve uygun bir koruma sağlayan iş koşullarını” garanti eder. Böylece bu kanun kapsamında hamile kadını koruyan birtakım haklara sahip olur.
Devlet Memurları Kanunu’nda
• Memur olarak çalışan anne adayına, doğumdan önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile ücretli izin verilir.
• Gebelik çoğul ise, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta daha eklenir.
• Sağlık durumu uygun olduğu takdirde, anne adayı doktor onayı doğrultusunda ve de kendi istediğiyle doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir.
• Bu belirtilen süreler memurun sağlık durumuna göre doktor raporuyla uzatılabilir.
• Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.
• Yine aynı yasanın 108. maddesinde; doğum yapan memurlara istekleri halinde 104. maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar ücretsiz izin verileceği düzenlenmiştir. İş Kanunu'nun 74. maddesi de yeni yapılan düzenlemelerle birlikte 657 sayılı yasadaki hükümlere benzer nitelikler taşır.
İş Kanunu'nun 74. maddesinde de;
• Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır.
• Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
• Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
• Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süre doktor raporu ile belirtilir.
• Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
• Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır.
Bu halde işçinin ücretinde bir kesinti yapılmaz.
• İsteği halinde kadın işçiye, on altı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde on sekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
• Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.
eheheh analdım canım :) o zaman şöyle anlatayım ben
keton değerinin pozitif çıkması öyle küçümsenecek bi olay değil ciddi yani...
ama bazen testi yanıltacak yanlışları biz tahlşil verrirken yapabiliyoruz nası oluyo o dersen şöle
1.)İdrar aç karnına verilmişse
2.)sabah ilk idrar verilmişse
3.)son bi kaç gün içinde su alımı azalmışsa
genelde idrar da keton değeri yüksek çıkıyor.Böyle bir durumda da testin tekrarlanması gerek...
Ama sen güniçi normal miktarda suyunu içip gün içi idrarını verdysen de cidden keton değerinde bi artış varsa
bu artışın peşpeşe testlerle seyredilmesi gerekiyo...eger cidden keton sorunu varsa ve ilk yapılacak işlemlerle
tedavi edilemezse hasta hastaneye yatırılarak tedavi ediliyor...Allah korusun inşallah sorun yoktur.
bol bol suyunu iç doktorun ıstemese bile sen git idrar tahlılını 2 haftada bi yaptır kontrol et bazı dr lar
baştan savabılıyor inanki ben çok karşılaştım böyleleriyle bu idrar tahlılleriyel ilgili bilgileri bana ikinci gebelıgımdekı
doktorum anlatmıştı sağolsun :)
Kızlarsize bişey anlatacağım benim ilk hamilileğimde kayınvalidemle birlikte oturuyorduk ev büyüktü eltimde bizimle birlikteydi yani 9 kisi bir evdeydi..ve inanırmısınız o kalabalığın içinde ben aşerdiğim bi çok şeyi yiyemedim..kayınvalidemler yapıyordu evin alışverişi ve biraz fazla tutumlular sağolsunlar doğru düzgün hiçbir gıdamı alamadım ...ama çok şükürler olsunki oğlum 4 kilo doğdu ve çok sağlıklıydı oğlum 1.5yasına gelene kadar birarda yasadık sonra ben memuriyeti kazanınca onların yanından ayrıldık çok şükür...şimdiki imkanlarım çok çok fazla o zamana göre o yüzden bebişimin beslenmesiyle çok tedirgin olamıyorum
e namım profesör kolay almadık bu ünvanışaka bi yana canım
napıcaksın kendın arastırmayınca herkes baska bişi söyluyo :)
sağolasın canım ya :) keşke yardım edebilsem :) sizin sorunuz olursa ben de biliyorsam tabii ki cevaplarım :)
ay eşim bu ay acaip atyak diredi daha yenı düşük yaptın barı bı ay bekelyelım die
inanırmısın korundu adam zorla ıkı kere unuttrudum ama o zmanda gunune denk gelemdı napalıjm ksımett yarın adet günümm :)
bu ay ınsallah sağlılı hayrılısı olsun da canım öle gelsin inşallahhh ama çok da bekletmesin bebişşşş çünkü çok yoruldukk :)
kahvaltı hazır benim kaynana daha gelemedi
kızlar bana antalya yolları gözüktüannemden ayrılacam diye üzülüyorum gurbet gözümü korkutmuyorda annemden ayrı kalmak içimi yakmaya başladı şimdiden
birdoen çoküzüldüm ama ay_she nin dediklerine bilemedim şimdi yaa
doktor su iç dedi işte bolca başka bişi demedi
ewt biraz potluk oluyo basenden falan..ama inan benim 7. ayda cuk oturdu o büyük :44:aldığım bedenler yada bendemi problem var
ya ne zorluk yaşamışsın. yazık aklın hep çocukta kalmıştır ama bak allah yüzüne gülmüş hem bebeğin sağlıklı doğmuş hem mesleğine kavuşmuşun. kücücük çocuğunla o kalabalık evde sınavı kazanma başarısı göstermişsin valla çok takdir ettim seni canım.
:))) adama bak ya . hadi bakalım yorulmak yok bebek haberi bekliyoruz. sağlıklı nur topu gibi bebişin olur inşallah.
yapma yahu. daha iyi imkanların olacaktır mutlaka üzülme canım. annen arada bir gelip kalacak yanında artık. herşeyin hayırlısı olsun arkadaşım.
aman canım he ben seni üzmek endişelendirmek için yazmadım..sen testının sonucunu da hatırlamıyorsun yani
şu an üzülücek bişey yok haydi diyelım kı var cidden keton bu aşılamıycak bi sorun değil
lütfen canını sıkma yazdığıma pişman oluyorum ben böle olunca
dr su iç demiş suyunu ıc ama doktoruna hatrılat keton cıkmıstı tekrar tahlıl ıstıcekmısınız fln die
7. aya kadar çok var kuzum daha o zamnada büyüğünü alırız napalım, lcwdakiler pahalı değil al kullan at misali :)
sabah aç karna gittim belki onunda etkisi vardır cumartesi tekrar gideceğim doktor söylemese bile tekrar ettireyim ben testi o zaman
çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için 2 gündür düşünüyodum nedir bu keton diye
inyallah sıkıntılı bi durum yaratmaz benm için
:))) adama bak ya . hadi bakalım yorulmak yok bebek haberi bekliyoruz. sağlıklı nur topu gibi bebişin olur inşallah.
.
ben bugün 4 hafta sonra ilkkez dışarı çıkacam önce lcw ya uğrayacağım iş yerime yürüyerek kentpark 3 dk cepa 5 dk uzaklıklıkta yürüyerek ama kısmet olmadı bakalım neler var?
yok canım ya iyiki yazdın bileyim tabi ama en azından cumartesi kesin tahlil yaptırıcam sayende
çok teşekkür ederim aksine
ben bugün 4 hafta sonra ilkkez dışarı çıkacam önce lcw ya uğrayacağım iş yerime yürüyerek kentpark 3 dk cepa 5 dk uzaklıklıkta yürüyerek ama kısmet olmadı bakalım neler var?
rafadan da olmuyo benım bıdlıgım kayısı kıvamı fılanda yasak cok ıyı pişmiş olmalı yumurtaok cnm bitti benim için çiğ yumurta :) gelsin artık rafadanlar,omletler:)
paylaşımın için teşekkürler 657 Devlet memurları yeni düzenlemeye göre süt izni 3 saat oldu ve üzretsiz izin hakkı 24 aya çıkartıldı :)) paylaşmak istedimm ücretsiz iznini kulncak olan var mı acaba
ya ben antalyada yaşamayı çooooook istiyorum nedense bıktım ankaradan ama memur değilim kpss yapacam bakalım ne olacak bebeğim elbet kısmetiyle gelecektir buğün iş yerimden arkadaşın falında da tosun gibi kızım olacağı çıkmış...
haydi kızlar ben kaçıyorum
patron beyfendi Rusyada idi dönücek bugün şu işleri bitireyim
geldı mı iş yaptırmıyo bana şu raporu bu raporu bilmem ne diye
bu kadar aylaklık yeter :)
öpüyom hepinizi baş baaşş
:) güzel haberlerini alalım ınsallah canım :)
EVET BEN ÇOK SORUMSUZ Bİ ANNEYİM YAA HELEDE BU GEBELİMDE HİÇ ÖNEMSEMİYORUM :d AMA BİRİNCİ GEBELİKTE O KADAR ÇOK HEYCANLIYDIMKİİ ŞİMDİ 100 BİRİ YOKK SANKİ HAMİLE DEİLMİŞİM GİBİ DAVRANIYOM YEMEK YEME YOK HAP İÇME YOK EŞİMDE ŞİKAYETCİ BENDEN AMA CANIM İSTEMİYO ZORLAYARAK YERSEMDE ÇIKARIYORUM NAPCAMI ŞAŞTIM VALA HEP İÇİM YANIYO SOGUK ŞEYLER İSTİYO CNM MEYVE TÜRÜ FELAN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?