aynı şeyi bende aklımdan geçirdim yemin ederim :) türkiyede de aslında öyle yasa da var ama yasa da ki açıklık tabipler birliğinin buna engel olmasına yetiyor. yasal olarak ücretsiziz ama, bu kategoriye giremiyoruz. şimdiden düşünüyorum doğum parasının vs altından nasıl kalkarız diye :S
Ya aklıma takıldı bu 2'li test'i illa hastanedemi yapıyorlar yoksa onuda sağlık ocağında halledebiliyormuyuz ? Bilgisi olan varmı ?
Ya aklıma takıldı bu 2'li test'i illa hastanedemi yapıyorlar yoksa onuda sağlık ocağında halledebiliyormuyuz ? Bilgisi olan varmı ?
birde ekim anneleri 2li testlere başlamış, cinsiyetler öğreniliyor. orda okuduğuma göre 12.haftada yapılan 2li test hcg 50 nin altındaysa erkek, üstündeyse kız diye yazıyordu. buda bi fikir.ne kadar doğru bilmiyorum...
ekım annelerınde ben acmıstım göbüş topıgını ıstersenız buraya da acarım henuz göbüşler kucuk dıye canım zamanı gelıp konusulunca otomatıkman bı sekılde acılıyo butun topıklerekım annelerınde de bıkac arkadasın 2 lı teste gore cınsıyetlerı tuttu am aben daha yaptırmadım belkıde yaptırmıycam :26:
ekım annelerınde ben acmıstım göbüş topıgını ıstersenız buraya da acarım henuz göbüşler kucuk dıye canım zamanı gelıp konusulunca otomatıkman bı sekılde acılıyo butun topıklerekım annelerınde de bıkac arkadasın 2 lı teste gore cınsıyetlerı tuttu am aben daha yaptırmadım belkıde yaptırmıycam :26:
ben bugün bağcılar araştırmayı aradım.2li testi sordum.bebek pozisyonu uygunsa yapıyoruz dedi....
bebek pozisyonumu :S
bilmediğim ne kadar çok şey var yahu ! 2'li test kan alımı ile olmuyor mu ? pozisyonla ne alakası varmış ki ?
Sen bağcılar devlet'e yakınmısın ? Annemler de o hastaneye yakın güngören tarafındalar :)
canım ense kalınlığınıda ölçüyorlar. kan testi sonucu ve ense kalınlığı beraber bir formülasyonla risk hesaplanıyor. Allah yardımcımız olsun.
ben doğru bulmuyorum canım çünkü o zaman erkek sorumluluk almıyor ve rahata alışıyor benim herşeyden ödemelerden haberim vardır ama ödemeleri eşim yapar ve bana gösterir paramız onda birikir bu şekilde daha iyi oluyor bu benim düşüncem
etrafımda çok yaşadım bu tür olayları Allah koruusn sorumsuz erkekten
bebek pozisyonumu :S
bilmediğim ne kadar çok şey var yahu ! 2'li test kan alımı ile olmuyor mu ? pozisyonla ne alakası varmış ki ?
Sen bağcılar devlet'e yakınmısın ? Annemler de o hastaneye yakın güngören tarafındalar :)
çok yakın değilim.ama 3lü testimi orda yaptırmıştım. arkadaşlarda oraya gittiler memnun kalmışlar. 2liye oraya gitmeyi düşünüyorum .özellerde yapıyormuş 170 den 35 lere kadar değişiyormuş fiyatlar
cevaplar için teşekkür ederim. göbişler konusunda anlaştık o zaman. iyice belirsin koyalım fotoları. valla benim belim sadece 2 cm genişledi, hiç belli olmuyor. yoksa çoktan koymuştum
canım seninle günlerimiz aynı. hatta hatırlarsan ikimizde 24 nisanda gidecektik doktora. benim doktorum takvimde günleri tek tek saydı. 24 nisanda gel dedi. özellikle o günü seçtiği için ben o gün gidicem. sen 3 gün önceye almışsın heralde bişi farketmez. çünkü ikili test 11-14 haftalarda diyorlar.
sonracığıma doktorum folik asit başka ilaç yok dedi. 3 ay kesinlikle vermiyor. genç bir doktor ama içim ona ısındı, güvendim ve kendimi teslim ediyorum. yemediğimi biliyor 12. haftadan sonra vitamin vercem dedi. yediklerime göre karar verecekmiş. iyi yersen vermem dedi. inşallah iştahım açılırda vitaminlere gerek kalmaz.
evet görümcene bakacaktın. olsun canım önemli değil. ben o kıpırtıyı bebeğim olarak kabullendim. çünkü gördükçe rahatlıyorum. doktora gitmeye çok var. kendimi sakinleştirmek için akşamları açıyorum bakıyorum. üşütcem bu gidişle :)
bulantım ara ara tavan yapıyor. genelde akşamları. yemekte neredeyse çıkaracaktım. Allahtan fark eden olmadı. çok utandım. bişi yiyemedim. açım şimdide. yanıma getirdiklerimi canım yemek istemiyor.
kızlar ben 2 gün gelemicem kendinize ve bebişlerinize cici bakın öpüldünüzzz
Kızlar az önce midem kazındı eşimi bekleyemezdim daha var gelmesine..Söylemesi ayıptır bi kahvaltı tabağı hazırladım kendime,ayriyetten yumurta haşladım tam pişmişle kayısı kıvamı arasındaydı,herhangi bi sakıncası yoktur değil mi..?Merak ettim açıkçası..İlla ki çok çok pişmiş şart mı?
Eskiden su kaynar kaynamaz alırdım su gibi rafadan yumurtayı özledim valla...
Bi de yeşil zeytini abarttım biraz leblebi gibi gitti yaaaaZaten nerdeyse günde 1 kalıp peynir yiyorum çok canım çekiyo ama napiim..
Gebelikte görülen tükürük artışı sıklıkla bulantı ve kusmalar gibi 6. hafta civarında başlayıp 14-16. haftalar civarında azalarak kaybolur. Tükürük salgısını azaltmak için herhangi bir ilaç kullanılmaz ancak bulantı ve kusmalar ile mücadele etmede kullanılan öneriler burada da işe yarayabilir. Bunlar:
* Gün içinde sık aralıklarla dişleri fırçalamak ve ağzı çalkalamak
* Sık aralıklarla az miktarlarda yemek
* Yeterli miktarda sıvı almaktır
Bazı kadınlar sert ve aromasız şekerler ile şekersiz sakız çiğnemenin yakınmaları azalttığını belirtmektedirler. Ekşi şekerler ve aromalı sakızlar ise tükürük üretimini arttırdığından önerilmez. Yine benzer şekilde kabak çekirdeği, beyaz leblebi, ayçekirdeği gibi çerezlerin de yakınmaları azalttığını belirten kişiler vardır.
İdeal olan üretilen tükürük sıvısını yutmaktır. Ancak aşırı miktarda olan tükrüğü yutmanın bulantıları arttırdığından yakınıyor ve sürekli tükürmek gereksinimi duyuyorsanız farkında olmadan fazla miktarda sıvı kaybettğinizi unutmamalı, sıvı alımınıza özen göstermeli ve bol su içmelisiniz.
Bebeğinizin gelişimi üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayan bu rahatsız edici durum genelde ilk trimesterin sonunda azalarak kaybolacaktır. Ancak tıpkı bulantı ve kusmalarda olduğu gibi çok az sayıda hastada durum gebeliğin ileri dönemlerine kadar devam edebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?