2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
kızlar ben size kendi hikayemi anlatayım tabi sizi sıkmamış olursam...
ben 21 yasında evlendim evliliğimin 3.ayında oğluma hamile kaldım 22 yasına oğlum dünyaya geldi..hemen spralle korunmaya başladım...6 sene spralle korunduktan sonra haziran 2010 da korunmayı bıraktık...ben zannediyordumki korunmayı bırakınca hemen bebiş gelecek ama yanılmışım....aradan 15 ay geçti benim adetim 2 gün gecikince ben hastane çalıştıgım için labartuardan idrar testi aldım silik çizgi çıktı sonra 5-6 daha ladım tesetlerden ertesi gün bi daha yaptım yine silik çizgi ...tamam hamileyim dedim ben hemen kadın doğlum d na gittim b hcg sonuncu beklerken o kadar kendimden emindimki hamileyim diye çünkü 5-6 tane test yaptım hepsinde ikinci çizgi silik çıkıyordu...derekn dr sonuncu söyledi b hcg 0,1 nası lyani dedim orada dona kaldım....eve geldim saatlerce agladım sinirlerim bozuldu derken aksam zaten kanamam basladı....
iki ay sonra bende uykusuzluk sorunu başladı dr bana rahatlamam için antideprsan verdi onu iki ay kullandım o ilaç beni öyle rahatlattıki 20 aydır beklediğim bebek düşüncesi bile aklımdan gitmişti.hatta her ay yumurtlama döneminde eşimle 2 günde bir birlikte olurken bu ay hiç önemsemedim sadece 14.gün akşam birlikte olduk o da bebek istediğimiz için kendimiz istedğimiz .için...ve ben bu ay hiç kendimidinlemedim aklımda hiç bebek fikri yoktu...olsada olur olmasada olur diyordum...sat 2 şubattı...27-28 günde bir adet olyrodum 28-29 şubat battı...baktım adet olmadım ama yinede ihtimal vermiyorum hamile olduguma...1 martta işden dönerken eczaneden test aldım yaptım hemen anında ikinci çizgi çıktı...ama yüne üzülmemek için sevinemedim sonra kaanda baktırdık 1 mart aksamı deger 65 çıktı....
işte böyle kızlar ben anladımki bu işte en önemli faktör stres....ben antideprasını kullanırken rahatladım ve birde diger aylar bebek olurda belki zarar olur kendime dikkat ediyorum adet olmadan önce antideprasanla birlikte sporada başlamıştım haftafa 3 gün spora gidiyordum...rahat olalım Allah takdir ettiği bir zamanda bebişlermiz geliyor zaten.......

canımm benim teşk. moral verdin valla haklısın aslında bende öle düşüyorum, bulanmadığı gün sorun mu var ki diyorum :) çünkü hep bulanıyor.
ayy canım 2 tane maşallahh inş. duyarsın canım, sabır ve iyi düşünemeye ihtiyacımız var sanırım. inş. canım sende en kısa sürede duyarsın gönlün ferahlar. bazılarnda hiç olmuyormuş sende onlardansındır canm.

kızlar aranmızda kimler keseyi bebişi gördü kimler göremdi ben 5+1 de gittim dr karından baktı göremedi salı vajinal ultrasonla bakılaacak...

kızlar hepinize güzel dilekelrınız için çok tesekkur ederım yarın tekrar kan verıcem sabah
2 saatte cıkıo sonuc deger dusmusse umutlancak bişey yok maalesef ama bı daakı aya tekrar deneriz ınsallah

kızlar hepinize güzel dilekelrınız için çok tesekkur ederım yarın tekrar kan verıcem sabah
2 saatte cıkıo sonuc deger dusmusse umutlancak bişey yok maalesef ama bı daakı aya tekrar deneriz ınsallah

hayırlı sonuçlar al inşallah canım dualarımız sizinlee

kızlar aranmızda kimler keseyi bebişi gördü kimler göremdi ben 5+1 de gittim dr karından baktı göremedi salı vajinal ultrasonla bakılaacak...

Ben 5+1 de keseyi gördüm canım,karından hiç bakmak istemedi zaten doktor gözükmez die ama vajinalde gözüktü miniğim

canım inş..degerlerin yükselir...Allahtan umut kesilmez tüm dualarımız seninle..sonuçtan mutlaka bizi haberdar et ..saat kaçta giedecksin dr a...

geçmiş olsun ay-she inş hakkında hayırlısı neyse o olsun.bu tür kayıplarda insan kendini kaptırıveriyor.bende çok ağlamıştım kürtaj olurken.bisüre kendime gelememiştim.şimdi yine hamileyim.bu gebelik devam edermi etmezmi bilemem ama allah herşeyinb hayırlısı olcaksa versin.o herşeyin en iyisini bilir.
ama umudunu kaybetme yinede. hiçç belli olmaz neyin ne olacağı... geçmiş olsun.

canım inş..degerlerin yükselir...Allahtan umut kesilmez tüm dualarımız seninle..sonuçtan mutlaka bizi haberdar et ..saat kaçta giedecksin dr a...

canım yarın sabah ıse gelrken verıcem testı dunku 151 cıkmıstı doktor salı gene test ver en az 300
çıkması laızm daha az cıkarsa yapcak bişey yok demektır dedi...

bugun bir ayet okudum hergun mailime gelıo bı tane sankı tam bana hıtab edıyor

"İnsana bir zarar dokunduğunda bize yalvarır.
Sonra ona tarafımızdan bir nimet verdiğimizde, “Bu, bana ancak bilgim sayesinde verilmiştir” der.
Hayır, o bir imtihandır. Fakat onların çoğu bilmezler."
Zümer suresi 49

ben dua ediyorum Allah ım takdirine razıyım hakkımızda hayırlısı olsun diye...yapacak başka bişey de yok zaten
alan da veren de büyüten de Allah...

hayırlı sonuçlar al inşallah canım dualarımız sizinlee

inşallah canım pek umudum yok doğrusu ama yıne de testı yaptırıcam

ya belkide çok erken olduğu içindir. öyle bi mide bulantısı yok. ama kızımdada olmamıştı. ayaklarım çok üşüyor. bide burnum koku alıyor. ama çoookkkk derinnnn

ay_she cim çok geçmiş olsun canım okuyunca çok üzüldüm nolur moralini yüksek tut sakın canını sıkma herkezin dediği gibi vardır bundada bir hayır yine olur tekrar hamiş olursun yeterki rabbim anne ve babaya sağlık versin yeterki sizler sağlıklı olursunuz tekrar olur moralini yüksek tut sakın üzülme

temmuz 2010da evlendik ancak 1 sene bebiş düşünmeyelim hem birbirimizi tanıyalım hemde evliliğimiz otursun dedik.1 sene geçince ben ister oldum ama eşim istemedi (kafasındaki maddi sorunları halletmesi gerekiyordu)
ama her gece göz yaşı döktüm, istemiyorr kocammm diye...milletinde çenesi durmuyorr ' anammm bu çalışıyor yaaa ondan bebeği erteliyor 'diyorlar...kayınvalidemm birileriyle kıyaslıyor beni 'bakk şunun gelini/kızı senden sonra evlenmiştii..aaa hamileymiş' diyor...bende halen kocam istemiyor demek istemiyorum insanlara...sonra bi gün canıma tak dedi...' ben istiyorum da oğlun istemiyor' dedim kayınvalideme...

aralık ortasında eşim artık düşünebileceğimizi söyledi.dünyalar benim oldu...o aydan zaten umudum yoktu...ve regl oldum...ocak ayında idrar yolu iltihabım olduğunu öğrendik..iğne fitil verdi doktor...umutlanmıycam dediim ama günler geçmek bilmedi...28inde olmam gereken reglimi psikolojik olarak 3 gün geciktirince 3 günde 3 kez test yaptımm...sonunda kırmızı kartı yedim....sonra çok ağladım...
o ay şu yazıyı yazmıştım sizlerlede paylaşayım:

DOĞMAMIŞ BEBEĞİME

Bir his var içimde sebepsiz. Sanki çok sevdiğim bir şeyi kaybetmiş gibiyim. Bu kadar mı istiyorum bir bebeğim olmasını. Yalnızca iki gün geciken âdetim bile yetiyor mu bebeğim için hayaller kurmama, endişelenmeme, ne yesem ne içsem diye planlar yapmama.

Evet, istiyorum, hem de çok istiyorum…

Ben küçücük bir çocukken bile oynadığımız evciliklerde hep anne olurdum. Bebeğimi sallar, uyutur, karnını doyurur, gezdirirdim… Her şeyden ötesi severdim onu, çok severdim hem de…

Ben biraz daha büyüdüm… İçimdeki anne de büyüdü… İleride kucağıma almayı hayal ettiğim bebeğim de, ona olan sevgim, özlemim de…

İnşallah ile başlayan cümlelerime ‘Rabbim beni anne olamamakla sınamasın’ duası eklendi…

Ne zaman hamile veya bebekli birini görsem, bir gülücük geldi yerleşti yüzüme ve canım babamdan aldığım, beni babama ‘menekşe gözlüm’ diye sevdiren yeşil gözlerime…

Gün geldi içinde annelik duygularını besleyen, büyüten bu genç kız iyiden iyiye büyüdü… Baba evinden uçma zamanı geldi çattı…

2010 yılının Temmuz ayında görücü usulü tanıştığım eşimle evlendik… Biraz evliliğin tadını çıkaralım dedik ve bebek fikrini erteledik… İçimde fırtınalar koparan, coşup coşup çağlayan bebek aşkımı biraz dizginlemek zorunda kaldım… Geceleri kafamı yastığıma koyduğumda sessiz sessiz gözyaşı döktüm. Eşime kızdım birçok zaman… Ertelemek neden gerekliydi ki?
Paramız mı yoktu? Bebeğimize bakacak gücümüz mu? Yoksa ona verecek sevgimiz mi?

Vardı elbette sevgimiz… Hem de yüreğimden kopup gelen, yıllardır içimde büyüyen eşsiz bir sevgi… Ama şartlar deyip bekledim…

Tam 1,5 yıl…

Nihayet o güzel konuşmayı yaptık eşimle… Bebeğimizin olmasını istiyorduk… Yani artık o da istiyordu… İtiraf etmeliyim, bu durumu ilk başta çok yadırgamıştım… Ben evlilikler de bebek isteyen taraf erkek, erteleyen taraf da kadın olur zannederdim… Biz de ise durum tam tersi idi…

Dedim ya, nihayet o gün geldi… Dünyalar benim oldu… Şimdi tek yapmamız gereken sevgimizin meyvesinin en kısa zamanda gelmesi için Rabbime dua etmekti…

İçime çoktan düşmüştü sevgisi, heyecanı doğmamış bebeğimin…

Biz bu kararı vereli 2 ay oldu… 2 ay daha ne ki dediğinizi duyar gibiyim… Aslında ben de öyle düşünüyorum. ‘Allah arattırmasın, inşallah en kısa zamanda tattırsın’ diyor dilim ama yine de üzüldüm… Bir boşluk hissettim kendimde… Umudumuz diğer aylara kaldı…

Bir prens ya da prenses ne fark eder ki… Sağlıklı, sıhhatli, hayırlı bir evlat olsun da…

Ahhh be kuzum, ahhh be annesinin bir tanesi… Daha gelmeden sevdim ben seni… Rahmime düştüğünü öğrendiğim gün neler yaşarım hele sen bir düşün…

Yaa baban ne yapar acaba, Nasıl versem ki müjdeyi babacığına, Havalara sıçrar mı acaba senin geleceğin haberini verdiğimde, boynuma atlayıp sarılır mı ki bana, beni ne kadar çok sevdiğini haykırır mı ki?

Dedelerin, anneannen, babaannen, dayıların, amcan, halan onlarda merakla beklerler mi ki seni? Duyduklarında çok sevinirler mi ki?

Yaa annen bebeğim… Daha kendi küçük bir çocukken bile senin hayalini kuran, anne olmak için yaratıldığını düşünen annen…

Kuzum… Ben seni daha sen gelmeden sevdim… Bir gün Allah’ım izin verirse, geleceğini bilmek bile şuan da bu satırları yazarken gözlerimden yaşların süzülmesine yetiyor…

Yoooo bunlar üzüntü gözyaşları değil miniğim… Sevinçten, sevgimden ve sana olan özlemimden…

Gel be annecim artık… Beni daha fazla sensiz, sevgisiz, yavrusuz bırakma…

Seni ilk kucağıma alacağım, ilk sütümü vereceğim, ilk göz göze geleceğimiz anı düşünerek, daha sen gelmeden aldığım kıyafetlerine, oyuncaklarına bakarak geçen gündüzümü gecemi gel de doldur…

Seni sabırsızlıkla, sevgiyle, hasretle bekleyen… Seni çok seven ve sevecek olan annen…

şubat ayında çalışmalara biraz daha erken başladık...reglim bitti...bi gün bekledik ve gün aşırı beraberlik oldu...o ay bide ovulasyon testi almıştım...ve bi de her gün sabah 3 tane kuru incir yedim...ve çokkkk ama çookkk hemde çokk dua ettim rabbime...kendim için....bebek hasreti çeken tüm kardeşlerimiz için....

ocak ayında yaptığım hatayı yapmıycam dedim kendi kendime...fazla umutlanmıycam...her belirtiyi aramıycam kendimde...nitekim öyle yaptım..yapabildim...çok sakindim...çok soğukkanlı...hiç bir belirti yaşamadım (erken gebelik belirtileriyle ilgili çok şey okumadım o ay) sadece secde halindeyken sağ kasığım battı arada sırada...ovulasyon testiyle birlikte 'erken gebelik testi' almıştım...reglime 1 hafta kala onu yaptım ama sonuç negatif oldu....tamam dedim...bu ay da yok...hiç üzülme...diğer aya umudum inşallah dedim...haaa ben bunları derken içimdede bi ses sanki hamile gibiyim diyordu...hissettim sanki...

kimseyle konuşmamaya çalıştım...eşim sordu...günün ne zaman 'oooo daha çookk var dedim' geçiştirdim....29 şubat batımdı..o gün olmayınca...içimi bi ürperme aldı...iş dönüşü test aldım...sabah idrarıyla yapmaya karar verdim...gece 4te kendiğimden uyandım...2 adet test almıştım...ilkinde hiç bi çizgi çıkmadı...sanırım bozuk testti...ikincide silik mi silik bi çizgi çıktı..gitgide belirginleşti...

1 martta eşime söylemeden hastaneye gittim...beta-hcg 410 çıktı...o akşam eşime söyledim...3 martta değerim 910'a çıkmıştı...iyi artış dedi doktorum...sonra ailelere söyledik....10 martta kesemizi gördük elhamdülillah...24ünde randevumuz var kalp atışlarını duyacağız allah izin verirse...benim hikayem böyle...uzun oldu kusura bakmayınn....

sevgimleeee

merhaba canım 5+5de gördük bizde ama vajinal ultrasonda...sende hayırlısıyla gör inşallah bebeğini...24ünde kalp atışlarını duycazz inşallahhh çok heyecanlıyım:)

dualarımız seninlee bacım..inşallahh hakkında hayırlısı ne ise o olur...:26:

slm canım 5+1 ken keseyi gördüm, 6+1 ken bebişi gördümm sende görürüsün minik kesenii :)

6+1de kalp atışımı duydun kuzum? bende taa 24ünde gitcem şimdi tam 6 haftayız.ozamana 7+5 falan oluyoruz...acaba o kadar beklemesemde bu hafta sonu 6+5de gitsemmi diyorum da...sende ne yapayım? vajinalmi duydunuz peki kalp atışını?

canım Allahtan umut kesilmez bir dahakine inş.

ayet çok güzelmiş canım doğru diyor, güç veriyor insana

slm kızlar bende kasım da anne olucam gibi ekim annesi sanıyodum ama geç dööllenme oldugu için kasıma denk geliyo benide aranıza alın ) tablonuza ekleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…