2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

canım bende radyolu saat aldım. büyüçke bi ekranı var. ne zaman uyansam saati görmemde sorun olmuyor. sabahta güzel bi müzikle uyanmak hoş oluyor. telefonları diğer odada bırakıyoruz..işimiz bitince wireless'ı kapatıyoruz. sende öyle yap canım bencee

herkese günaydın arkadaşlar...
umarım hepiniz iyisinizdir..
biz iyiyiz allaha şükür..
öyle hafiften miydemiz bulanıyo ama okadar..

günaydın canım..bizde iyiyiz çok şükür..ben bugun kendimi çok suçlu hissediyorum. sabah geç kalktığım için(ahhh bu uyku düşkünlüğüm beni öldürecekk) :18:çok hızlı hazırlanmak zorunda kaldım...bahçeye bi indim. portmantodan eşimin ceketini alıp inmişim servisin gelmesine 2 dk falan kalmış..hemen yukarı koştum kendi ceketimi aldım...servisi beklediğim yerde 3 dak falan yürüme mesafesinde evime göre...servisi zor yakaladım..ama yerime oturduğumda sağ kasığımın ağrıdığını hissettim
hamdolsun şimdi iyiyim. lekelenmem falan olmadı ama çok korktumm

canım bu mide bulantısı sanırım kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor benimde dün midem çok bulanıyordu bugün daha iyiyim bel ağrısı kağan kocatepeden dinlemiştim çok sık yaşanırmış benimde senin haftalarındayken belim kopuyordu şimdi biraz daha iyi.

Arkadaşlar ben çok rahat ve plansız hamile kaldığım için bir kısmımızda olan psikolojik sorunlar bende de var.
Hayatımın hiçbir döneminde bebeksiz olmayı hiç düşünmedim hatta en az iki derdim ama şimdi sadece bir diyorum ama şimdilik
Dün eşim beni almaya geldiğinde canım bişey istedi onu yemek için hemen iş yerimin karşısındaki alıveriş merkezine gittik orada yeni flört eden insanlar , yeni evli çiftler gördüm.bir an düşündüm acaba hayatımın en güzel dönemlerine veda mı ediyorum. İçimi bir kasvet kapladı nedeni bilinmez.
Sonrada yanında çocukları olan anneleri babaları gördüm onların durumu nasıldı acaba sahiden de mutlu muydular? Bilemiyorum ki hayatım hep böyle iyiydi zaten gençken iyi oluyor ama 10 yıl sonrası…bilinmeyen insana korku heyecan sevinç her duygu var içinde ama en çok da endişe…
Sonra şeyleri de düşünüyor insan bir yapan bir daha istiyorsa vardır bunda bir hikmet…
Ama korkuyorum doğumdan bebeğime ya da bana bişey olacak diye korkuyorum önceden hastalanınca kendin için endişe duyardın ama o da fazla değil ya şimdi bebek doğunca en küçük hastalığı ciğerimi dağlamıyacak mı?Allah onun başa çıkamıycam çaresiz hastalıklarını bana göstermesin belki tek çocuk düşüncem de ondan iki çocuk iki can iki sorumluluk…off ben de normal hayattan tat alacağım günleri dört gözle bekliyorum sabah sebepsiz yere ağladım arabada eşim de üzüldü

bu arada ilk başta hızlıca 1 kilo almıştım ya. hala o 1 kiloyu korumaktayımm.14 haftalık olana kadar bu kiloyu korusam çok iyi olacak. zaten 12 haftadan sonra elevite başlayacağım. yemesekte alacağız kiloları... birde elevit çok kilo yapıyormuş. ben daha gebe kıyafeti giymiyorum.ama göbeğim bayağ belli oluyor...göğüslerimde büyüdü...
sizde kilo durumu nasıl gidiyor.???

gÜNAYDIN KIZLAR....sahinus bence hiç tedirgin olmak anne ve baba olmak çokçok güzel bişey...iki gündür hastalıktan raha uyuyamayan oğlum dün gece öyle güzel uyuduki yatagında böyle kıvrılmış yüzü huzurlu bir eli başının altında ...öyle tatlıydı ki...onu öyle izledim içimi bir huzur kapladı...sonra eşime dedimki evlat sahibi olmak dünyanın en güzel duygusu dedim...Allaha şükürler olsun ki bizlere bu duyguları yasatıyor..

bir filmde izlemiştim. orada annelik doğum üzerine dramatik bir filmdi.
bir kadının anneye dönüşmesi kolay olmuyor. çığlıklar atarcasına doğuracaksın acılar çeker 9 ayı geçireceksin ve 10 dk.lık bir fialle anneye dönüşeceksin. diyordu.
keşke filmin adını hatırlasam. kadın bebeği her tekme atışında anneye dönüşüyorum diyordu. ve zor bir doğumda anneliğin ne olduğunu anlıyordu :)
bizde bu düşünce ve duygularda içimizin derinliklerinde saklı olan anneyi gün yüzüne çıkarıyoruz. hislerin çok normal.

Bende baş dönmesi çok, halsizlik ve sürekli uyku hali, işe gelmek öyle zor geliyor ki eve gidip direk yatağa attım dün kendimi....
Kuzucuğum uykuyu seviyor anlaşılan...:)))

49la hamile kalmıştım 48e düştüm bulantılar sayesinde:26:
ama göbeğimde taş gibi sertlik var. bende rahat bir pantalon alıcam

bende en başta 1.8 kilo kadar almıştım ama şimdi gitti sanki o şişkinliğim...ben sağlıklı beslenmeye başladıkça kızartmalar, hamur işleri çıktı hayatımdan o yüzden mi bilmiyorum ama 12.haftanın içindeyim ve 1.5 kilo almışım gibi gözüküyor..
ben elevite geçen hafta başladım. 10.hafta bitti. folik aisiti birakıp elevite geçtik ben hamile pantolonu giyiyorum...kendi ideal kiloma göre 6-7 kilo fazlayla hamile kaldığım için, zaten pantolonlarım sıkmaya başlamıştı son zamanlarda. düğmeleri açık giymekde çok rahatsız etti beni. aldım bi hamile pantolonu ohhhhh çok rahatt

Gebeliğimi 75 kiloyken öğrendim.
Kilomu ilk 4 ay koruma niyetindeyim ve gerekirse acilen diyetsyene başlayabilirim en fazla 6 kilo almak istiyorum...

ben evlendim.3 sene bebek yok dedim .2 aydan sonra eşim tuttturdu. bende istedim, 4 ay denedik . toplamda evlendikten 6 ay sonunda hamile kaldım yani.ilk başta bende böyle dedim. ay evliliği yaşamadan çocuk sahibi olmak... hele bide sorunlu bi gebelik.zaman geçti bebeğim oldu.en mutlu bendim.hemen 2.yi istedim.2 sene yasaktı sezaryen diye.mecbur bekledim. 2 sene doldu, yine gebe kaldım, mol gebelik, derken en az 1 sene ara. bekledim.insan sonuçta o güzel duyguyu tatmaya can atıyor. şimdi yine hamileyim. bende doğumda çektim.ama insan unutuyor derdini bebek doğunca , tekrar istiyorsun.sonra bi bakıyorsunki, aile olmuşsunuz.senin içinde o heves heyecan olunca 10 çocukta olsan eşinle yaşayacağını yaşarsın, heyecan bitmez yaniii... hamilelikte zaman zaman böyle ruhsal iniş çıkış yaşaman normal.önemli olan doğum sonrası seni bekleyen yeni bir hayat, minicik sevimli bir bebek...

Bende baş dönmesi çok, halsizlik ve sürekli uyku hali, işe gelmek öyle zor geliyor ki eve gidip direk yatağa attım dün kendimi....
Kuzucuğum uykuyu seviyor anlaşılan...:)))

aynı benim kuzummm ben zaten uykuyu seven biriyimdir de hamile kaldığımdan beri gözüm hep uykudaa be güzelimm iş yerinde fırsat buldukça kaçamak yapıyorum yarım saat uyuyorum yani o derece fenayımmm baş dönmem mide bulantım hiç olmadı çok şükür ki

kızlar doktorum cumartesi izinliymiş bende dayanamıyacağım için perşembeye aldım randevuyu ay çok heyecanlandım bebeğimi görürürm sağ salim inşallah

valla çok iyi gidiyorsun. 1,5 kilo 12 hafta için çok iyi.böyle devam edersen sağlıklı bir gebelik geçirirsin.çünkü ilerde ağırlaştıkça gebelik bi eziyet haline dönüşüyorç..elevitin kiloda etkisi çok... yemek düzenini oturttuğun için gayet iyi gidiyorsun...

İşyerinde kaçamak mı benim için imkansız, okuldayım ve bu mesajları bile koşturma arasında yapıyorum,bir o bina bir bu bina bir üst kat falan derken, odama giren çıkannın haddi hesabı olmaz...

Gebeliğimi 75 kiloyken öğrendim.
Kilomu ilk 4 ay koruma niyetindeyim ve gerekirse acilen diyetsyene başlayabilirim en fazla 6 kilo almak istiyorum...

daha hiç kilo almadın mı. valla tebrik ederim. zaten eğer kilon fazlayken hamile kaldıysan 7-9 kilo ideal diyorlar.doğum sonrasıda hemen veriyorsun o kilolari. hayırlı hamilelikler.

daha hiç kilo almadın mı. valla tebrik ederim. zaten eğer kilon fazlayken hamile kaldıysan 7-9 kilo ideal diyorlar.doğum sonrasıda hemen veriyorsun o kilolari. hayırlı hamilelikler.

Almadım henüz, ki zaten daha 7. haftamızdayız biz teyzesi:)))
Doktorum her gittiğimde tartıyor, evdekilere kalsa duba gibi olurum her şeyi ağzıma tıkmaya çalışıyorlar, doktora dayanamadım şikayet ettim geçen bunlar bana sürekli ymeek yedirmeye çalışıyorlar diye(aslında sadece yumurta süt yoğurt peynir için ısrar ediyorlar ama ben yumurtayı yiyemiyorum) doktor sakın ısrar etmeyin, daha çok erken bunun için dedi...
Yüzümdeki zafer gülümsemesini görmeniz lazımdı:)))

kesınlıkle katılıyıorum kızlar hanı her yasın ayrı bı guzellıgı var derler ya bence hayatımızdakı donemlerde oyle bı boyutta baska bı boyuta gecııyoruz sureklı bekardık evlendık onları tattık sonra ılk cocuk heyacanı onu da tattık 2ncı cocuk boyle boyle hayat gecıyor hepsının bence kednıen has zorlukları ve güzellıklerı var bende cok evhamlı bırıyım genel olarak hayata bakıs acım boyle herseyı dert ederım bende basta cocuk ıstemedım korktum onlemını de aldım evlılıgeıyıce alsımak ıstıyordum sonra dedım artık ıstıyroum cok sukru rabbım verdı sımdı esım yası gecemden ıkıncıyı ısteıd ben cok ıstemedım acıkcası yanı bı taraftan nasılsa olcak olsun aradn cıksın derler ya oyleydm bı taraftanda yenı yasadıgım zor donemlerı atlatmısken tekrar basa donemk korkutuyordu ama eısm korunursan hakkımı helal etmem dedı ve cok gecmeden bebgımız geldı basta kabullenemedım hala da ara ara ıyı mı yaptım kötü mü diyorum ama ıns ılerde pısman olmuycam cunku bılıyorum sonra hıc goze alamazdım o yuzden hıc korkmayın allah hepımıze saglık versın yeterkı her zorluga alısırız helekı bebek bakmanın sevgısı yetıyo zaten yoksa cok zor olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…