2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

Yemek yiyeceğim diye zorlama kendini, o şimdi senin kanından besleniyor diyorlar bana, yani yediğin kendine diyorlar, ben de canımın istediğini yiyorum, ama aç gezmiyorum, öreğin sabah çeyrek ekmek arasında domates peynir canım istedi onu yedim şimdi bir bardak süt içtim az şekerli (şekersiz içemem sütü) yanımda çerez var bir avuç, kuru kayısı da var, her ihtimale karşı az bir ekmek arası domates-peynirim de var saat 4 e kadar canım istedikçe yerim artık....
Ve bir diyetisyene git, hep duyuyorum gebeliği boyunca 7 aldı diyetisyene gitti diye...

Öğlen menüsü:

Kaşarlı domates çorbaaaaaaaa
Kadınbudu köfteeeeeeeeee
Makarinnaaaaaaaa :18: :18:
Mevsim salataaaaa

Gel de yemem şimdi bunlarıııı

11-14. haftada yapılıyor istersen yaptırabilirsin tabi yaptırmak istemezsen bilemem de :) onun önde olması test zamanını çok etkilemez sanırım sat baz alınıyordur diye düşünüyorum tatlım :)

Oy maşallah, Rabbim bana da öyle güzel anlarını gösterir inşallah...
Gel mayıs 14 gel.... Doktorum ozaman gel dedi bana...

inşallah canım ya çok güzel bir şeydi:) hayırlı haberlerini alalım 14 mayısda inşallah :)

aynısı bendede var.rahatlığa alıştık.gece uykular bölünmüyor.göğüsler şişip süt dolmuyor, çişiydi mamasıydı gazıydı. o dertler bitti derken. bu rahatlığa alışmadan arayı açmadan 2. yi yapmak gerçekten mantıklı.nası alışcaz yine o kaosa... allah yardım eder diyelim. ne diyelim.

Diyetisyeni ben de düşündüm ama onun verdiği programa bağlı kalmakta zor geliyor bana :26: diyecekleri belli nasılsa diyorum. sabah düzgün kahvaltı, öğlen bol proteinli bir menü, akşam karbonhidratlı bir menü... aralarda yoğurt,meyve, kuruyemiş.... süt.

Öğlen menüsü:

Kaşarlı domates çorbaaaaaaaa
Kadınbudu köfteeeeeeeeee
Makarinnaaaaaaaa :18: :18:
Mevsim salataaaaa

Gel de yemem şimdi bunlarıııı

Çorba ve köfteyi çıkar makarne ve salata tamamdır....
:)))

Bu lafı açlıktan coşum 1 kilo pirzolayı tek başına yiyen hatun söylüyor ya neyse:)))

ayy canımm valla içim açıldı mesajını okuyunca. maşallah canım bebeğine kocaman olmuş annesi. :))) demek kıpır kıpırdı. yaa aklım almıyor hala kıpırdayabileceğini. valla nasıl heyecanlanıyorum şimdi bile gözlerim doldu. evde olsam salya sümük gitmiştim. canım ense kalınlığıda güzel. maşallah inşallah test sonucunda iyi çıkacak. resmi merakla bekliyorum. istersen telefonla çek. kaburgalarını bile saydı diyorsun. o kadar belirgin demek. cinsiyet konusunda doktorunu takdir ettim canım. yanlış tahmindense söylemesin daha iyi. öğrenirsin az kaldı canım benim.

canımmm haklısın yememeliyim doktorum yanında saat 12 gibi üstümdekilerle bir cıktım 80 kilo çok fena oldum eşim diyor bosver kiloyu ama olmuyor işte bosveremıyorum keşke 8 kilo ile tamamlasam

canım ben doktordaki tartıda 68 çıkıyorum evde 66.doktorum şimdilik bişey demiyorum ama ileriki aylarda hergün tartılmanı söyliyeceğim dedi.benim de çok müsait kilo almaya vücudum.

hemde ne zıplama, doktor baya bir uğraştı çekti geri getirdi ultrasonun ağzını, karnımda dolaştırdı dedi hiç durmuyor şeker ya da çikolata ye 40-45 dakka önce hareketli görmek istiyorsan senin ikili test olacak mı?

İşte diyetisyen de çok önemli tabi, kuzenimin arkdaşı bir diyetisyene gitmiş adını adresini alacaktı bana, çok programlı ve disiplinli işini yapıyormuş mesela 6 dilim ekmek verdi ve sen o gün sadece 2 dilim yiyeceksin sana geri kalan 4 dilim ekmek değerinde neler yiyebileceğini belirtip senin seçeneklerini çoğaltıyormuş....
Doktorum bana beslenmeyle ilgili bir kitapçık verdi orada ilk 3 ay beslenmeyi artırmak gerekmediği ikinci 3 ayda 300 küsür kalori (350 falandı sanırım) son 3 ayda ise 432 kalori kadar artırmak yeterliymiş yediklerimizi....
Birde gebelikte karbonhidratı eskisine göre daha çok almalıymışız, o da makarna, ekmek, bulgur, esmer prinç, kurufasulye, meyvelerde yoğunmuş...
10-11 porsiyon karbonhidrat diyordu beslenme pramidinde

canımmm haklısın yememeliyim doktorum yanında saat 12 gibi üstümdekilerle bir cıktım 80 kilo çok fena oldum eşim diyor bosver kiloyu ama olmuyor işte bosveremıyorum keşke 8 kilo ile tamamlasam

üstündekileri çıkar çık tartıya ben öyle yapıyorum 8 kilo sanki az olur gibi canım şuanki kilona göre...

canım ben doktordaki tartıda 68 çıkıyorum evde 66.doktorum şimdilik bişey demiyorum ama ileriki aylarda hergün tartılmanı söyliyeceğim dedi.benim de çok müsait kilo almaya vücudum.

benim de doktorun tartısı iki kilo fazla... 70kiloyum ben 72 gösterdi orda. kabul etmiyorummm

Aç da kalma tabi, canının istediği kadar ama kontrollü ye, mesela dün akşam 9 gibi acıktım dedim durdum, kocam yemek vermedi bana bu saatten sonra olmaz diye...
1 kilo pirzola mııııı ??? naptın sen arkadaşımmmm eehehheee bana akıl verene de bak
Sorma, nasıl coştuysam, eşimin gözleri yuvalarından fırladı.... Ama bir daha yapmadım öyle....
Örneğin dışarıdan gelen gıdayı hiç yemiyorum, ete çok düşkünüm ama kebaptır, lahmacundur yemiyorum... kızartmayı daha 1 kere yedim, onu da yemiyorum....
Zararlı alışkanlıkları çıakrınca benim diyetimin aynısı oluyor beslenme şekli zaten ben bu kiloya aburcuburla geldim...

bebek öznemli ölçüde enerjisini karbonhidratlardan alıyor... sen hangi ildesin canım? hangi doktor acaba? merak ettim...

of cnaımmmm 8 kilo iyidirrr 86 kilo ile kapatsak süper olur ama hayırlısı Alalhtan bebeğimizin sağığı herseyden önemli

şu bulantılarım geçsin bi iştahım açılsın öneüme ne gelse yicem yaaa. bıktım bu halimden. 2 kilo verdim ama sanki 5 kilo verdim. pantolonlar olmuyo yaaa.

cnm ben ılk gebelıgımde ılk 3ay 5kılo aldım son 3ay hıc kılo almadım 12 kılo ıle hamıleleıgı bıtırdım kısiden kısıye degışıyo bunda 1kılo kaybım var .)

ben 22 haftalıkken 4 kilo almıştım... son 2 ayda 2,5 kilo aldım. toplam 11 kiloyla bitirmiştim...yaza denk geldiği içöin son aylar karpuz kavun yiyerek çok kilo almamıştım...

Kıyafetlerden öyle çıkıyorsunuzdur, gebeliği aile hekimine bildirmek şart ya, ben de geçen gittim orada 76 geldim, ama doktorumunun tartısı 0.005 gıramı bile ölçüyor orada 75 geldim... İyi gidiyor dedi...

bebek öznemli ölçüde enerjisini karbonhidratlardan alıyor... sen hangi ildesin canım? hangi doktor acaba? merak ettim...

Adanadayım kuzenim daha haber vermedi, bir de henüz ihtiyacım çok yok diye üstelemiyorum...
BMİ 28.600 benim o yüzden en fazla 7 kilo almam gerek dikkat etmeliyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…