- 8 Eylül 2008
- 6.154
- 427
- 363
canım sen kaç kilo ile hamile kaldın :26: ben 76 ile kaldım şimdilerde 78 civarındayımmnasıl ne yapmam gerekir kilo almamamk için ya doktoruma soruyorum beslenme listesi daha gerek yok diyor nasıl gerek yok ben kiloluyum zaten vucudum kilo almaya musaittt offff
canım cok sevındım masalalh bebısıneya bız 2 lı ıcın gec kaldık sanırım kontrolum haftaya ve 13 haftalık oclaz onde olma ıhtımalı de yuksek buyuk ıhtımal yapmıycak basta bende pek ıstemıyordum ama sımdı sankı yapsa ıyı olcaktı dıyorum neyse hayrılısı:26:
Oy maşallah, Rabbim bana da öyle güzel anlarını gösterir inşallah...
Gel mayıs 14 gel.... Doktorum ozaman gel dedi bana...
kesınlıkle katılıyıorum kızlar hanı her yasın ayrı bı guzellıgı var derler ya bence hayatımızdakı donemlerde oyle bı boyutta baska bı boyuta gecııyoruz sureklı bekardık evlendık onları tattık sonra ılk cocuk heyacanı onu da tattık 2ncı cocuk boyle boyle hayat gecıyor hepsının bence kednıen has zorlukları ve güzellıklerı var bende cok evhamlı bırıyım genel olarak hayata bakıs acım boyle herseyı dert ederım bende basta cocuk ıstemedım korktum onlemını de aldım evlılıgeıyıce alsımak ıstıyordum sonra dedım artık ıstıyroum cok sukru rabbım verdı sımdı esım yası gecemden ıkıncıyı ısteıd ben cok ıstemedım acıkcası yanı bı taraftan nasılsa olcak olsun aradn cıksın derler ya oyleydm bı taraftanda yenı yasadıgım zor donemlerı atlatmısken tekrar basa donemk korkutuyordu ama eısm korunursan hakkımı helal etmem dedı ve cok gecmeden bebgımız geldı basta kabullenemedım hala da ara ara ıyı mı yaptım kötü mü diyorum ama ıns ılerde pısman olmuycam cunku bılıyorum sonra hıc goze alamazdım o yuzden hıc korkmayın allah hepımıze saglık versın yeterkı her zorluga alısırız helekı bebek bakmanın sevgısı yetıyo zaten yoksa cok zor olurdu
Yemek yiyeceğim diye zorlama kendini, o şimdi senin kanından besleniyor diyorlar bana, yani yediğin kendine diyorlar, ben de canımın istediğini yiyorum, ama aç gezmiyorum, öreğin sabah çeyrek ekmek arasında domates peynir canım istedi onu yedim şimdi bir bardak süt içtim az şekerli (şekersiz içemem sütü) yanımda çerez var bir avuç, kuru kayısı da var, her ihtimale karşı az bir ekmek arası domates-peynirim de var saat 4 e kadar canım istedikçe yerim artık....
Ve bir diyetisyene git, hep duyuyorum gebeliği boyunca 7 aldı diyetisyene gitti diye...
Öğlen menüsü:
Kaşarlı domates çorbaaaaaaaa
Kadınbudu köfteeeeeeeeee
Makarinnaaaaaaaa :18: :18:
Mevsim salataaaaa
Gel de yemem şimdi bunlarıııı
kılzr dün doktora gideceğimi söylemiştim gittim ve bebeğimi gördüm :) maşallah nasıl hareketli kıpır, kıpr:) bu aylarda sıçrama hareketleri yaparmış nasıl sıçrıyor:) resmen 'anne, baba bakın kesenin en yukarısına dokunabiliyorum' der gibi :) gayet sağlıklı çok şükür 11+4'de gittim ama 12+1'de çıkıyor. 1,16cm di7+2'de şu an 5,54 cm. doktor maşallah çok büyümüş dedi :) tek tek el, kol, bacak, kaburgaları, kafatası, göz çukuru, burun ağız her şeyi gösterdi. ense kalınlığını ölçene kadar bizi uğraştırdı ama pozisyon almadı zıplamaktan(şeker yemiştim girmeden sanırım o bu kadar hareketlendirdi :) ) neyse uğraştırdı ama yakaladık sonunda ense kalınlığı 1,1 mm. oldukça ince bu da gayet sağlıklı olduğunu gösterir dedi. :) Gazi Üniversitesinin profu testler Gazi'ye yönlendiriyor bugün gideceğim ona da:) yarına çıkar cuma hastanedeyim sonuçlar için oraya gel buna yüz yüze bakalım dedi:) normalde test sonuçlarımı alır arar ama bu önemli bir test dedi. inşallah bunda da iyi çıkar her şey :) cinsiyetini sordum aceleci anne 1 ay daha beklemen gerek göremeyiz dedi bizim doktor bu konuda biraz ketum bunu duymuştum, diyecektim kaburgalarını bile görüyorsun bir tahmin en azından diye ama diyemedim seviyorum çünkü doktorumu:) mustelayı sordum kullanabilirsin zararsız bir krem dedi. midemdeki ağrı ve yanmalardan ve ranitab haptan bahsettim ben hiç sevmiyorum ilacı 14-15. haftalarda geçer bekle dedi. bu arada mideyle ilgili senin problemlerin erken başlamış dedi, ileriki aylarda olması gerekiyordu dedi. onun dışında tekrar tatili sordum 32. haftada yani 8. ay da tatile gidiyorum tekrar soruyorum problem var mı diye dedim hayır yok kesinlikle dedi. benim doktorum rahat bunu seviyorum hamileliği hastalık gibi görmüyor ya da çok abartmıyor, hayatının bir evresi gibi. korkutmaz, kasmaz enerjisi yetiyor:) tam bana göre bir doktor :) ultrason resimlerini tarayamadım şirkette tarayıcı arızalanmış, öğleden sonra tekrar deneyeceğim :) bakalım sırada kim var 2'li test için haberlerinizi bekliyorum :)
Yemek yiyeceğim diye zorlama kendini, o şimdi senin kanından besleniyor diyorlar bana, yani yediğin kendine diyorlar, ben de canımın istediğini yiyorum, ama aç gezmiyorum, öreğin sabah çeyrek ekmek arasında domates peynir canım istedi onu yedim şimdi bir bardak süt içtim az şekerli (şekersiz içemem sütü) yanımda çerez var bir avuç, kuru kayısı da var, her ihtimale karşı az bir ekmek arası domates-peynirim de var saat 4 e kadar canım istedikçe yerim artık....
Ve bir diyetisyene git, hep duyuyorum gebeliği boyunca 7 aldı diyetisyene gitti diye...
canım sen kaç kilo ile hamile kaldın :26: ben 76 ile kaldım şimdilerde 78 civarındayımmnasıl ne yapmam gerekir kilo almamamk için ya doktoruma soruyorum beslenme listesi daha gerek yok diyor nasıl gerek yok ben kiloluyum zaten vucudum kilo almaya musaittt offff
Çorba ve köfteyi çıkar makarne ve salata tamamdır....
:)))
Bu lafı açlıktan coşum 1 kilo pirzolayı tek başına yiyen hatun söylüyor ya neyse:)))
ayyy çok sevindim lavinya maşallah kuzucuğunaay böle okudukça meraktan çatlaayacak gibi oluyorm bebeğimi görmeme 2 gün kaldı perşembe gidiyoruz kontrole nasıl heyecanlıyım anlatamam umarım öğleden sonra zıpır bıdığınla tanışma fırsatı bulabiliriz çok merak ediyorum o kdar zıplayan enerjik bıdığını :) kendine dikkat et tatlım tabii bebişinede
Diyetisyeni ben de düşündüm ama onun verdiği programa bağlı kalmakta zor geliyor bana :26: diyecekleri belli nasılsa diyorum. sabah düzgün kahvaltı, öğlen bol proteinli bir menü, akşam karbonhidratlı bir menü... aralarda yoğurt,meyve, kuruyemiş.... süt.
canımmm haklısın yememeliyimdoktorum yanında saat 12 gibi üstümdekilerle bir cıktım 80 kilo çok fena oldum eşim diyor bosver kiloyu ama olmuyor işte bosveremıyorum keşke 8 kilo ile tamamlasam
canım ben doktordaki tartıda 68 çıkıyorum evde 66.doktorum şimdilik bişey demiyorum ama ileriki aylarda hergün tartılmanı söyliyeceğim dedi.benim de çok müsait kilo almaya vücudum.
Aç da kalma tabi, canının istediği kadar ama kontrollü ye, mesela dün akşam 9 gibi acıktım dedim durdum, kocam yemek vermedi banacanımmm haklısın yememeliyimdoktorum yanında saat 12 gibi üstümdekilerle bir cıktım 80 kilo çok fena oldum eşim diyor bosver kiloyu ama olmuyor işte bosveremıyorum keşke 8 kilo ile tamamlasam
Sorma, nasıl coştuysam, eşimin gözleri yuvalarından fırladı....1 kilo pirzola mııııı ??? naptın sen arkadaşımmmm eehehheee bana akıl verene de bak
İşte diyetisyen de çok önemli tabi, kuzenimin arkdaşı bir diyetisyene gitmiş adını adresini alacaktı bana, çok programlı ve disiplinli işini yapıyormuş mesela 6 dilim ekmek verdi ve sen o gün sadece 2 dilim yiyeceksin sana geri kalan 4 dilim ekmek değerinde neler yiyebileceğini belirtip senin seçeneklerini çoğaltıyormuş....
Doktorum bana beslenmeyle ilgili bir kitapçık verdi orada ilk 3 ay beslenmeyi artırmak gerekmediği ikinci 3 ayda 300 küsür kalori (350 falandı sanırım) son 3 ayda ise 432 kalori kadar artırmak yeterliymiş yediklerimizi....
Birde gebelikte karbonhidratı eskisine göre daha çok almalıymışız, o da makarna, ekmek, bulgur, esmer prinç, kurufasulye, meyvelerde yoğunmuş...
10-11 porsiyon karbonhidrat diyordu beslenme pramidinde
üstündekileri çıkar çık tartıyaben öyle yapıyorum 8 kilo sanki az olur gibi canım şuanki kilona göre...
benim de doktorun tartısı iki kilo fazla... 70kiloyum ben 72 gösterdi orda. kabul etmiyorummm
cnm ben ılk gebelıgımde ılk 3ay 5kılo aldım son 3ay hıc kılo almadım 12 kılo ıle hamıleleıgı bıtırdım kısiden kısıye degışıyo bunda 1kılo kaybım var .)
üstündekileri çıkar çık tartıyaben öyle yapıyorum 8 kilo sanki az olur gibi canım şuanki kilona göre...
benim de doktorun tartısı iki kilo fazla... 70kiloyum ben 72 gösterdi orda. kabul etmiyorummm
bebek öznemli ölçüde enerjisini karbonhidratlardan alıyor... sen hangi ildesin canım? hangi doktor acaba? merak ettim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?