2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

ikili teste aç gel demişti normalde randevum cumartesi idi ama izinliymiş doktor yaparmı bilmiyorum o yüzden aç gidicem belki kaçamak bir şeker yerim:)

bende 1.5 kilo almış durumdayım canım...inşallah bi süre böyle gideriz çünü bünyem çok elverişli kilo almaya..mide bulantım ve kusmamda olmadığı için ne yesem yarayacaktı ama yeme düzenim oturunca kilo almamda durakladı çok şükür.

canım ben 70 kiloyla hamile kaldım...idealim 63-64tür.işe başladıktan sonra sürekli masa başında olduğum için 69-70 oldum...ve tam 70de hamile olduğumu öğrendim...6 haftalık falandım 2ye yakın kilo aldığımı farkettim...karalar bağladım...sonra su tüketimimi falan artırınca, bide bebeğime faydası olmayacak şeyleri bırakınca (abur cubur-aşırı ekmek-çikolata falan filan) bi baktım 71.5 kiloyum...sabah itibariyle yine aynı killodaydım...kendimi daha hafif hissediyorum, şişliğim gitti gibi sanki...
benimde aile hekimim bi beslenme listesi verdi ama genel şeyler yazıyor zaten...bol bol su iç canım...bebeğinede çok faydalı...ekmeği azalt...çavdar ekmeği ye...herşeyi çok ölçülü yemeye çalışıyorum...belkide biraz daha fazla yesem midem bulanacak diye korkuyorum...iki kere kustum en baştan beri...iki yemekte beşamel soslu yemeklerdi ve çok yedim sevdiğim için... o yüzden az az sık sık politikasına uymaya çalışıyorum...

aldığımız kiloları veririz allahın izniyle ama hem bu dönemde rahat olmak hemde doğumda sıkıntı yaşamamak için (benim gibi normal doğum isteyenler) fazla kilo almamalıyızz...10-12 kilo ile kapatabilirsem...80-82yle yani pek mutlu olcammmm

ikili teste aç gel demişti normalde randevum cumartesi idi ama izinliymiş doktor yaparmı bilmiyorum o yüzden aç gidicem belki kaçamak bir şeker yerim:)

benim ki öğleden sonra da gidebilirsin dedi, aç falan demedi. ama ben testlerin önemli bir kısmını 1 ay önce yaptırmıştım. senin muhtemelen hepsi bu ay yapılacaktır ondan öyle demiştir.

canımmm haklısın yememeliyim doktorum yanında saat 12 gibi üstümdekilerle bir cıktım 80 kilo çok fena oldum eşim diyor bosver kiloyu ama olmuyor işte bosveremıyorum keşke 8 kilo ile tamamlasam

genelde eczane yada hastanedekiler 2-3 kilo yanlış tartıyor.en iyisi haftada bir aynı kıyafetle sabah aç karnına kendi tartınla tartılmak.ben her cumartesi yapıyorum.bebekleri sağlıklı olsunda kilo nasılsa verilir demek yanlış gerçektende, anne fazla kilo alınca hem bebek yeterince gelişmio, hem doğum zor oluyor. ideal olanı bebeğe göre kilo almak. hamurişini azaltınca suyu çoğaltınca denge kuruluyor.

esraaaaa ya ben 2 lt içiyorum bazen 2,5 ben 3-4 içsem wc den çıkamam ki. hele geceleri. bi yastık koyup wc de mi yatayımmmmm.... valla gece hep wc deyim en az 3...

teşekkürler arkadaşım lavinya sana da çoooook sevindim seninkiyle benimki hemen hemen aynı olduğundan sanki bebişimden haber aldım

günaydınnnnlarrrr

canlarım çok şükür güzel haberlerle geldim bende. haftasıyla günüyle paralel gelişim gösterdiğini söyledi, boyu 16 mm. normal seyrinde ilerliyormuş. 8+1 dik dün biz. kalp atışlarını gördük. şekli şemali daha belli ama henüz net görüntü elde edemedik. tansiyonum muayene zamanları 11,7, 10,6 şeklinde inşallah böyle devam eder. 1 ay sonra tekrar çağırdı bu kez ikili test için. 1 ay çok uzun bir süre gibi geldi nasıl dayanıcam bilmiyorum.

benim 7. haftadan beri azar azar bulantım var, orda olduğunu hissettiriyor, kokulara duyarlıyım çok fazla ve iştahsızım, katı şeyler tükettiğimde ve midemi boş bırakmadığımda güzel uyuyorum ama ola ki çok asitli şeyler yersem sabahları karnımda faaliyetler oluyor ve beni uyutmuyor.
bel ağrısı var oturup kalkarken zorluyor beni.
hep halsizim ve hep uyumak istiyorum.
hayatıma kaldığım yerden devam edemiyorum ne yazık ki, resmen kilitlendim, evde geçirmek istiyorum tüm vaktimi ya da dışarda yürüyüş yaparak.
haftasonu şehir dışına çıkıcaz ne büyük zulüm benim için..... inşallah sıkıntısız geçer

bende bu cumartesi gidicem 11+5de beysalcığım..dün doktorumu aradım özellikle sordum aç tok farkedermi diye..o da : yoooo hiç farketmez nasıl gelirsen gel dedi:44:

Doktorumu aradım şimdi test vermiştim kan tahlili falan, karaciğer enzimlerinizdeki değerler çok yüksek çıkmış hemen dahiliyeden randevu alın dedi aldım saat 14.20 ye, sarılık kapmış olabilirsin dedi...
Elim ayağım titriyor....

ya şu ebru şallı çağla şikel ne güzel metobolizmaları var hem imrendim öylelerine ama ben veririm kiloyu kafaya takınca 80 den 50 ye düşmüş adamım ben hemde çocukluğumdan beri oturmuş kilolarımı 36 giyiyordum hamile kalmadan şimdi g... göbek pırtladı göbeğim dümdüzdü inş verecem

dur bakalım canım hemen en kötüsünü düşünme..ayy doktorda bi alem hamile kadına telefonda şu söylenirmi yaa...inşallahh güzel haberlerle gel...bu testler bu yüzden yapılıyor hayatımm bırakma kendini..hemen bi çaresine bakıyorlar..tedavini yapıyorlar...karamsarlığa kapılmaa...senin elin ayağın titrerse bebeğinde hisseder annesii bak yazık onaa

canım ekım annelerınden bılıyorum ultrasodan onde gıdıcne yapmıyolar halıyelbebek buyudugu ıcın ense kalınlıgı otomatıkman fazal cıkabılıyomus neyse hayırlısı

canım benımkı daha da yakıon arası tam bıtmedı sıkıntılar bı gece uyuması ıyı onun harıcı memeden yenı kestım 1 hafat olmadı sonra dah cıse alıstırma var ısım zor benım baya bıe calısıyorum 9-6 düşünce cıldırcak gıbı oluyorum bazen tahammulsınırım kalmıyor ıns rabbım yardım eder

hemen stres yapma. dr a bi git bakalım neler olacak. geçmiş olsun

nasıl ya? acili falan yok mu kuzum acilden giriş yap, bekleme bence... inşallah öyle bir şey değildir, sarılık nerden gelecek durup dururken?

Kızlar şu size bahsettiğim test (cinsiyet belirleme) dün akşam bana ulaştı. Ama daha yapmadım.. Pazar yapıcam inşallah.. Ayy çok heyecanlı

Aslında doktorum telaşlı bir tip değildir, çok yüksek çıkmasa bir dahileyeciye görün demezdi...
Kaşıntı var mı dedi, yok dedim, şimdi psikolojik olarak kaşınıyorum....

canım dur hemen panık yapma bı rahatsızlık varsa da caresıne bakılır en kötüyü düşünme bı gıt bakalım doktora gecmıs olsun

hemen stres yapma. dr a bi git bakalım neler olacak. geçmiş olsun

nasıl ya? acili falan yok mu kuzum acilden giriş yap, bekleme bence... inşallah öyle bir şey değildir, sarılık nerden gelecek durup dururken?

Acilden girsem bile bir şey değişmez ki işyerimle hastanenin arası 80 dk falan. şimdi çıksam 12.30 anca hastenede olurum... oyüzden 14.20 ye aldım randevu zaten tek boş o saat varmış en erken...

canım dur hemen panık yapma bı rahatsızlık varsa da caresıne bakılır en kötüyü düşünme bı gıt bakalım doktora gecmıs olsun

Dua edin hanımlar....
Sakınılan göze çöp batarmış derler ya... Üzerime herkes çok düşüyordu yapmayın dedikçe...
Rabbim sınıyor işte...
İnşallah bir sıkıntı yoktur....

benim ki öğleden sonra da gidebilirsin dedi, aç falan demedi. ama ben testlerin önemli bir kısmını 1 ay önce yaptırmıştım. senin muhtemelen hepsi bu ay yapılacaktır ondan öyle demiştir.

bende bu cumartesi gidicem 11+5de beysalcığım..dün doktorumu aradım özellikle sordum aç tok farkedermi diye..o da : yoooo hiç farketmez nasıl gelirsen gel dedi:44:

sanıırm öyle çünkü hiç tahlil yapmadı bana daha hepsini birarada çıkarıcak sanıırm o yüzdende aç gel dedi
Kızlar şu size bahsettiğim test (cinsiyet belirleme) dün akşam bana ulaştı. Ama daha yapmadım.. Pazar yapıcam inşallah.. Ayy çok heyecanlı

ayy çok heyecanlandım bizimle hemen paylaş olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…