2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
Benim ikinci hamileligim tecrübeli olmam lazım ama. Oğlundan hep beyaz akıntının olurdu normal derdi doktorum.. bunda şeffaf olunca değişilmez geldi..acemilestim işte

benim hep sarıydı kokusuzduu onda problem yokktaa istifra ettikten yani kendimi zorladıktan sonraa oluyoo kehverengilerr
Kahve rengi akinti bendede vardı.. önceden olan kanama anlamına geliyormuş ben progestan kullandim sürekli yattım gecti col şükür.. onu dr danışın derim ihmaletmeyin

çok sevindim canım , benimde yarın ikili testim inş. sorun yoktur tatlımm

nerelerdesiniz yahuuu???

haftanın son iş günü olunca kasvet mi çöktü

bu arada bacak bacak üstüne atmak ta zararlıymış, az önce bi memur söyledi

bu erkek isimleri ne kadar sama ya, şimdi bakıyorum isim sözlüğünden ben bu kadar saçmaladıklarını sanmıyordum, 'belge, rende ' bile var gerisini siz düşünün artık

evet ben birşey almak istemiyorum. cinsiyeti belli olsun sonra alıcam. halası bebişime aldı baya bişiler ama mecbur unisex aldı. benim hoşuma gitmiyor unisex şeyler. daha vaktimiz bol. cici almak kolay asıl odasına alacaklarım, beşiği, arabası beni heyecanlandırıyor. ayy bide oyuncakları var. arada bende oynarım. hiç bebeğim olmamıştı benim. kızım olursa beraber oynucam onla. kıyafet dikicez bebişlerine :)))

erkek olursa ne olacağı belli. babası gibi araba hastası. bizimki arabasına aşıktır. ben ona hep diyorum beni kuma aldın arabandan sonra diye. baba oğul arabayı yıkarlar, aksesuar alırlar artık. benimki şimdiden oğluna alacağı arabayı düşünüyor.:)) ne güzel hayaller bunlar. inşallah sağlıklı bir şekilde alırız bebişlerimizi kucağımıza, büyürler kazsız belasız, analarına babalarına hayırlı evlatlar olurlar.

benim hep sarıydı kokusuzduu onda problem yokktaa istifra ettikten yani kendimi zorladıktan sonraa oluyoo kehverengilerr

offf bu istifralardan sonra başımıza gelmedik kalmıyor. benimde dün boğazımdan kan geldi. ağzımdan o tat geçmedi gitti. Allah kurtarsın

bu erkek isimleri ne kadar sama ya, şimdi bakıyorum isim sözlüğünden ben bu kadar saçmaladıklarını sanmıyordum, 'belge, rende ' bile var gerisini siz düşünün artık

geçen akşam eşimle bebek isimlerine bakalım dedik. 5-6 tane kız ismi bulduk ama 1 tane erkek ismi bulamadık. kayınpederimin adı mehmet. dedim mehmet olsun bari. eşim yok dedi babam utanır ismini koyarsak, ezilir, mahçup olur. benim eşimin ailesi işte böyle insanlar. çok mütevazidirler.

canımm nırhayatın konusması beni delirtiyorrr fotonu göruncee aklıma geldii gıcık yaa

çok alem ama diziye bayılıyorumm, evet gıcıkk

nerelerdesiniz yahuuu???

geldimmmmm ana ben atıyom arada düşünoym zararlımıdr diye indiriyom sonraaa

belge mi rende oda güzelmişş puhhahh

Bebek kafeini atamıyor

Hamilelik ya da emzirme süresinde alınan kafein fetus ve yeni doğanda da benzer etkiler yaratır. İçtiğiniz kahveden bebeğe geçen kafeinin yarısından fazlası 100 saat sonra bile hala daha karnınızdaki bebeğin kanında dolaşmaktadır. Bebeğiniz ne kadar küçük ise onun kafeini vücuttan atma yeteneği de o kadar azdır.

Beyin ağırlıkları azalıyor

Alınan orta düzeyde kafein anne adayında çarpıntı ve benzeri yakınmalar yaratmasa da bebeğin kalp atımlarında ve solunumunda belirgin artışa neden olabilir. Yapılan hayvan deneylerinde anne karnında orta ya da yüksek düzeyde kafeine maruz kalan fetusların beyin ağırlıklarında azalma ve beyin gelişiminde dalgalanmalar izlenmiştir.

Demir Alımını Etkiliyor

Özellikle yemeklerden hemen sonra alındığında bağırsaklardan demir emilimini yüzde 40 oranında azaltır ve bu demir gereksiniminizin çok yüksek olduğu hamilelik döneminde oldukça önemlidir. Tüm dünyada bugün kabul gören görüş çok fazla miktarda kafein tüketiminin düşük doğum ağırlıklı bebeklere neden olabileceği ve kafeinin sadece çok yüksek dozlarda alındığında risk yaratabileceğidir.

Hamile Kalınca Bırakmalı mı?

Aşırıya kaçmamak kaydıyla kafein içeren içeceklerin keyfine varabilirsiniz. Yapılan pek çok araştırma hamilelik sırasında alınan az ya da orta düzeyde kafeinin bebek ya da anne adayına zarar verme riskinin düşük olduğunu göstermektedir. Orta düzeyde kafein (300 - 400 mg) günde 2-3 fincan granül kahveye denk gelmektedir.

Kafein Alımı Nasıl kontrol edilir?

Örneğin sallama çay içiyorsanız poşeti suda 5 dakika yerine 1 dakika bekleterek kafein oranını yarı yarıya azaltabilirsiniz. Bitkisel çay tercih ediyorsanız mutlaka kutusundaki uyarıcı etiketleri kontrol edin. İçindeki kafein ve diğer maddelerin miktarını kutusunda yazmayan markaları tercih etmeyin.

İşte içeceklerdeki kafein oranı:
Filtre kahve 1 fincan: 135-200 mg
Espresso 1 fincan: 100 mg
Cappuccino 1 fincan: 100 mg
Hazır kahve 150 cc: 57 mg
Türk kahvesi 1 fincan: 57 mg
Dekafeine kahve 150 cc: 5 mg
Demleme çay 175 cc: 20 - 110 mg
Ice Tea 330 cc (1 kutu): 70 mg
Hazır çay 200 cc: 30 mg
Kola 1 Kutu: 30 - 56 mg
Diyet Kola 1 Kutu: 38 - 45 mg
Kola dışı meşrubat 1 Kutu: 50 mg civarı
Meyveli gazoz 1 Kutu: 0 mg
Çikolata 60 gram: 10 - 50 mg

ne tesadüf benim kayınpederinde mehmet:) bende dedim bugün eşime babanın ismi olmasaydı mehmet koyardık diye ama babasının adı; bir baba da bende var hem de erkek çocuğu yok haksızlık olur:) Allahtan kocam ben sevmiyorum aşkım aileden isim koymayı diyorda yırtıyoruz :)

ayy aynen erkek ismi bulamıyorumm

Asıl ben kız ismi bulamıyorum yaaa

Asya ismini çok seviyorum ama kullanabilir miyim bilmiyorum.

Bir de Naz ismi...

Asya Naz olur mu sizce

arada okuyorym burayı da yatmaktan tek elle zor oluyor ekran klavyesi kullanıyorum.

kafein konusunda demleme çayda türk kahvesinden bile çok varmış şaşırdım.

ben isimlere karar vereli çok oldu. kız olursa Hira Hanım bu ara köpüşlerden birinin adı hera çünkü. biraz da uyumlu olsun dedim:)
erkeğe ise Atabey, tai eşim biraz arayış içinde erkek isminde kararsız ama kızın kesin:)

bunlarda hoşuma giden isimler ve anlamları
ESİLA:sabah akşam ALLAHI zikreden
İkra HZ. Muhammed (S.A.V) inen ilk Vahy. Oku Anlamına Geliyor.
Efsa cennet ırmaklarından birinin adı
Elis Güzel kokulu bir çicek.
Hira Suudi Arabistan’daki Hz.Muhammed’in peygamberlik görevini aldığı Hira Dağı

Erkek

AĞAHAN: (Tür.) Er. - Nizari İsmaili imamlara verilen unvan. Doğu Türk-çesinde ağabey anlamında da kulla¬nılmıştır. Türk kökenli Kaçarların onur unvanıydı. Ağa Han: Nizari İsmailîlerin dini önderi.
BERŞAN:ÜMMET.BİR PEYGAMBERİN DİN VE KİTABINI KABUL VE TASTİK EDEN KİMSE.
Barlas, T Kahraman, yürekli, savaşçı, bir türk boyu
Bâtın: Aklın tasavvurundan gizli olan. Allahın isimlerinden biri
Sarper: sert, güçlü
Sarp: dik, geçilmesi ve çıkılması zor çetin, sert

nerelerdesiniz yahuuu???

uykudan kalktıktaa geldikkk

yuhh yaaa isim uydurcaazz derkenn ipin ucunu kaçrımışlar...rendee ne yaaa

sen dayanabiliyosun canım yaa ben bi sabırsız anne çıktımki sorma gitsin... odasına beşiğine perdesine duvar kağıdına oyuncaklarına dair hayaller kuruyorum..iş çıkışı bi kaç mağazaya uğrayıp baktım bilee

wayy bee gerçekten ne mütevazi insanlar var bana bunlar çok uzak hayırlısıylaa oğlumuz olsa ve ben kayınpederim adını koymasamm benim utancımdan yerin dibinee geçmemi beklerlerr:18: yaaa farkı farkettinizmii? maşallahh canım sizinkileree ...

rabbim gönül muradını versinnn inşallahhh sağlıklı sıhhatlii evlat nasip etsin...kızında olsa oğlunda olsaaa oynarsın kız sen onunla...
ayy aynen erkek ismi bulamıyorumm

yaaa ben erkek ismi düşünmek zorunda değilimmm acaba biraz polyanacılıkmı oynasamkiii

selam kızlar ne çok yazmışsınız yine oku oku bitmez , cinsiyetler ve alınan ciciler konuşulmuş ben uzun bir süre daha bir şey almayı düşünmüyorum. ilk bebeğimde hemen almıştım hayal kırıklığına uğradım.
o yüzden bunda bir süre beklemek isityorum. Rabbim Korusun bebişlerimizi.

Canım şanslıysan 2'li testte çıkıyor yoksa 16 haftada ögreniliyor.
canım 2 li testte nasıl öğreniliyor cinsiyet? merak ettim.

rabbim size bağışlasın canım kuzunuzu

tatlım 2li testte bakılan serbest beta-hacg değerine göre cinsiyet tahmini yapılıyormuş..şöyleki: free-betahch<50 olursa erkek
> 50 olursa kız bebek olma ihtimali yüksekmiş

sonuçlarım doktorumda diğer kontrolde verecek tatlım ondan bakamıyorum, bunu bende duymuştum artık diğer kontrolde ultrason sonucuna göre doğruluğuna bakar, bizden sonraki annişlere miras bırakırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…