çok şükür canım geçmiş olsun.
10 haftayı bitirdin.11in içindesin canım.
Bebek kafeini atamıyor
Hamilelik ya da emzirme süresinde alınan kafein fetus ve yeni doğanda da benzer etkiler yaratır. İçtiğiniz kahveden bebeğe geçen kafeinin yarısından fazlası 100 saat sonra bile hala daha karnınızdaki bebeğin kanında dolaşmaktadır. Bebeğiniz ne kadar küçük ise onun kafeini vücuttan atma yeteneği de o kadar azdır.
Beyin ağırlıkları azalıyor
Alınan orta düzeyde kafein anne adayında çarpıntı ve benzeri yakınmalar yaratmasa da bebeğin kalp atımlarında ve solunumunda belirgin artışa neden olabilir. Yapılan hayvan deneylerinde anne karnında orta ya da yüksek düzeyde kafeine maruz kalan fetusların beyin ağırlıklarında azalma ve beyin gelişiminde dalgalanmalar izlenmiştir.
Demir Alımını Etkiliyor
Özellikle yemeklerden hemen sonra alındığında bağırsaklardan demir emilimini yüzde 40 oranında azaltır ve bu demir gereksiniminizin çok yüksek olduğu hamilelik döneminde oldukça önemlidir. Tüm dünyada bugün kabul gören görüş çok fazla miktarda kafein tüketiminin düşük doğum ağırlıklı bebeklere neden olabileceği ve kafeinin sadece çok yüksek dozlarda alındığında risk yaratabileceğidir.
Hamile Kalınca Bırakmalı mı?
Aşırıya kaçmamak kaydıyla kafein içeren içeceklerin keyfine varabilirsiniz. Yapılan pek çok araştırma hamilelik sırasında alınan az ya da orta düzeyde kafeinin bebek ya da anne adayına zarar verme riskinin düşük olduğunu göstermektedir. Orta düzeyde kafein (300 - 400 mg) günde 2-3 fincan granül kahveye denk gelmektedir.
Kafein Alımı Nasıl kontrol edilir?
Örneğin sallama çay içiyorsanız poşeti suda 5 dakika yerine 1 dakika bekleterek kafein oranını yarı yarıya azaltabilirsiniz. Bitkisel çay tercih ediyorsanız mutlaka kutusundaki uyarıcı etiketleri kontrol edin. İçindeki kafein ve diğer maddelerin miktarını kutusunda yazmayan markaları tercih etmeyin.
İşte içeceklerdeki kafein oranı:
Filtre kahve 1 fincan: 135-200 mg
Espresso 1 fincan: 100 mg
Cappuccino 1 fincan: 100 mg
Hazır kahve 150 cc: 57 mg
Türk kahvesi 1 fincan: 57 mg
Dekafeine kahve 150 cc: 5 mg
Demleme çay 175 cc: 20 - 110 mg
Ice Tea 330 cc (1 kutu): 70 mg
Hazır çay 200 cc: 30 mg
Kola 1 Kutu: 30 - 56 mg
Diyet Kola 1 Kutu: 38 - 45 mg
Kola dışı meşrubat 1 Kutu: 50 mg civarı
Meyveli gazoz 1 Kutu: 0 mg
Çikolata 60 gram: 10 - 50 mg
Dr Ahmet Yılmaza gidiyordun değil mi?Karar verdin mi devam edecek misin ona?
ay ben çok çay içerim. açık çay.işyerinde olunca böyle oluyor.ama evde olsam bi sabah kahvaltıya birde öğleden sonra ....
haftada 2-3 kerede kola... ay keşke hiç içmesek.kızım 4 yaşında bi kere bile ne kola ne çay içti.tadını bilmez... varsa yoksa ayrannnn yada süt. o benim gibi değil çok şükür.
ay senin oğlunu yerimm bennnHalil sezaiye benzetmişler yaa Başka isim düşün sen canımmm sonra ona benzer Allah korusun
aminnnn hepbirlikteo reklam hakkaten çok komikkk
benim arkadaşım reklam ajansında çalışıyor çekimler için bir yvru ördek kullanıyorlardı onun adı minadı ? normalde konuşuyormuş öyle isim
halil sezaiye diyoz gıı senin oğluşuna dermiyizzzzz yerim onu ben
ayyy bkz lafına çok güldümmm ömürsünnn
ay ben çok çay içerim. açık çay.işyerinde olunca böyle oluyor.ama evde olsam bi sabah kahvaltıya birde öğleden sonra ....
haftada 2-3 kerede kola... ay keşke hiç içmesek.kızım 4 yaşında bi kere bile ne kola ne çay içti.tadını bilmez... varsa yoksa ayrannnn yada süt. o benim gibi değil çok şükür.
canım şimdilik gidiyorum 5 mayısta ahmet beye 18 mayısta nagihan hanım bahar hastanesine randevm var hayırlısı bakalım
sen napıosun?
nasılsınız hamişler sabhatan elektürükler gitti sonra site açılmadı düzgün uzak kaldım sizden ne alemdesiniz bakalım keyifler nasıl
burcuxxx baş ağrın devam ediyor mu canım merak ettim de
halil kerem dedim ama ben yaaa :26:
halil derim isyaggnn dersiniz mina derim ördek dersinizzisim koymucam ben isimsiz diye çağırıcam
tabiii tabiii
Canım ben medicabil de Nihat beye gidiyorum Ama bahar hastanesine giden bir velim var ve çok memnun.Ahmey bey sadece boşa ünlenmiş bir dr ben ilk gebeliğimde ona devam etmiştim hiç memnun kalmadım bir de özeline gitmiştim daha çok ilgilensin diye.Onun kadar ilgisiz hastasından bihaber bir dr görmedim ben.Ama belki sadece bana öyle gelmiştir ben yine de seni uyarayım cnm.Ben onu şikayet de etmiştim hastaneye hastane toz kaldırmak istemedi durmadan aradılar beni falan.
teyzesi bebişimle dalga geçiyolar :26: halil ismini dedim isyaggnn diyolar, mina dedim ördek yavrusu diyolar
canım benim yaaaaaaaaaabence mina güzell
küsmüyon demiii ay çok üzülürümm cidden
canım benim yaaaaaaaaaabence mina güzell
küsmüyon demiii ay çok üzülürümm cidden
yok canımmm olur mu öyle şeyyşaka yapıoruz mina ismi güzel bencede
esraaaaaaa :109: çok seviyoruz seniiiiiiiiiiiii teyzesiiiiiiiii
MİNA ismi de çok hoşuma gitttiii şuandaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?