2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

ben de ilk kez bu kadar renkli bir çanta alıyorum limangoda kargo bedava olunca dayanamadım

güle güle kullan cnm güzelmişş

sağol canım benimmmm.

Canım sonuçta şehirler arası yol, aman iyi gittiler mi, yolda uyurlarsa ya dikkatsiz bir şöfere denk gelirlerse diyerek çok panikliyorum. Onsuz ne yaparım derdi alıyor. Valla bizim iki yıl dolacak toplamda 7 yıldır beraberiz üni bitip iş başladıktan sonra şehir dışları çoğaldı işte. Eşimin amcası dişini yaptırmaya Ankaraya geldi aylarca 2 haftada bir 4-5 gün kaldı sesimiz çıkmadı şimdide fizik tedaviye Ankaraya geldi bu arada o Malatyada şehir merkezinde yaşıyor veeşide hemşire. Gerçekten anlamıyorum bi oda ona ait yani oturma odamız ne eve birini davet edebiliyorum ne evin düzenini sağlayabiliyorum. Dağınıklıkta en nefret ettiğim şey. Çamaşır yemek bela ama sabrediyirum eşim kötü olmasın canı sıkılmasın diye ama az kaldı normalde kimseye kolay kolay sinirlenmem ama , inanırmısınız nerdeyse nefret etmeye başlıcam bu pazar gider inşallah.

Günaydın kızlar, cinsiyetini öğrenemedik dün kanımızı verdik geldik, hiç göstermedi kendini kuzucum ultrason resminde bile seçmek zordu haber vereyim dedim...

biz de tanışalı 7,5 yıl oldu... 1,5 yıldır evliyiz... benim eşim evimizde... ben dışardayım.
gerçekten ilginç insanlarmış. abartmışlar iyice olayı... sıkma kendini... en kötü eşinle konuş.biraz soğuk davranın.bu kadar rahat olmaması lazım. sonuçta sen bir de hamilesin.

Günaydın kızlar, cinsiyetini öğrenemedik dün kanımızı verdik geldik, hiç göstermedi kendini kuzucum ultrason resminde bile seçmek zordu haber vereyim dedim...

ayyy ciddi miii... seninki de inatçı çıktı desene :26: ben bi sonraki hafta tekrar gidicem eşimle doktora.sadece cinsiyetini öğrenmek için... bi arkadaşınki sadece 4 aylıkken bir kere göstermiş...onun dışında 9 ay dolana kadar açmamış bacaklarını hiç

2'li test için gittin diymi ? onda 3 boyutlu ultrasona koyuyorlar ama. Doktor hiç görmese kemik yapısına göre tahmin yürütüyor. Benimki maşallah dön bakalıımmm dedi doktorumuz hemen döndü. Ayağını kaldırdı kolunu kaldırdı hiç zorluk çıkarmadı. Erkeğe benziyor ama net değil bu sadece tahmin dedi.. Hayırlısı bakalımm..

Seninkide bir daha ki ultrasonda gösterir inşallah tatlım

Benim kontrolüm ayın sonunda doktorum ay sonunda geldiğinde kesin görürüz dedi, kendi doktoruma gösteriyor sorun yok, dün ikili tarama için gittik ben doktora çok sinirlendim sanırım ondan oldu ensesini bile 30 dak. bekledikten sonra ölçebildi öyle sakladı kendini

Canım eşimde hoşnut değil ama ne yapsın adam düşüncesizse. Yani bide bu ne rahatlık , evde rahat uzanamıyorum, istediğim gibi davranamaıyorum valla sırf bu yüzden eve gitmek istemiyorum... Bizimde 2 yılın dolmasına 2 ay kaldı ayrılık zor valla bide o stresin üstüne misafir ağırlamak..Neyse ya konuyu değiştirelim hamilelik nasıl gidiyo bakalım uyku düzeni bel karın ağrısı durumu nasıl?

[h=1]Hamilelikte vücut bakımı nasıl yapılmalı? http://VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜS/hamilelikte_guzellik_ve_stil/hamilelikte_vucut_bakimi_nasil_yapilmali[/h]Ciltte meydana gelen değişiklikler nelerdir?

Ne yapmalı?

Bir anne adayının vücudunu iyi koruması için gebeliği boyunca hijyenik bakımına ve vücut bakımına dikkat etmesi önemlidir. Cildinde kuruluk yaşayan bir kadın normal sabun kullanmak yerine cildin nemlenmesini sağlayacak gliserin bazlı sabunlar kullanılabilir. Banyo esnasında vücut yağlarının kullanılması ve banyodan çıktıktan sonra mutlaka nemlendirici krem sürülmesi önerilmektedir. Kalça, karın bölgesi ve memede meydana gelebilecek çatlaklar için düzenli olarak bu bölgelere badem yağı, kakao yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj yapılması önemlidir.

Ciltte meydana gelen renk değişiklikleri ve lekeler çoğunlukla kalıcı değildir ve doğumdan sonra geçerler. Bu lekeler, gün içinde kozmetik malzemelerle kapatılabilir. Akşam yatmadan önce ise cildin havalanması için makyaj temizlenmelidir. Yine cildin fazla hassaslaştığı bu dönemde, yazın güneşe çıkmadan önce ultraviyole ışınlara karşı yüksek koruyucu faktörlü kremlerin sürülmesinde fayda var.

Banyo yaparken ya da duş alırken nelere dikkat edilmelidir?

Gebelerin vücut hijyenini sağlamaları açısından her gün banyo yapmaları tavsiye edilmektedir. Burada en çok dikkat edilmesi gereken konu ıslak zeminde kayıp düşmeyi önleyecek önlemlerin alınmasıdır. Yine olası gelişebilecek problemlere karşı banyonun kapısı kilitlenmemelidir. Banyo suyu çok soğuk ya da çok sıcak olmamalı. 36-37 derecelik su sıcaklığı ideal sayılabilir.

Vajinal hijyen nasıl sağlanır?

Gebelikte en çok şikayet edilen konulardan birisi de vajinal akıntılardır. Hamilelik sürecinde vajinanın doğal florasında ve pH değerinde meydana gelen değişiklikler sonucu akıntı fazlalaşır, enfeksiyona meyil artar. Eğer fazla miktarda sarı ve yeşil renkli, kötü kokusu olan akıntı meydana gelirse doktora gitmek gerekir. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından gerekli görülürse ağızdan ilaç veya vajinal fitiller kullanılması tavsiye edilebilir. Bunların dışında anne adayları kendilerini daha temiz ve rahat hissetmeleri açısından günlük ped kullanabilirler. Bu bölgenin nemli kalmasına neden olacak dar pantolonlar, sıkı ve sentetik çamaşırlar yerine gebelik için özel hazırlanmış; jenital ve karın bölgesinde sıkılık meydana getirmeyen kıyafetler ile rahat ve pamuklu çamaşırlar giyilmelidir. Bununla birlikte hamilelik esnasında vajinal duşlar önerilmemektedir.

Hamilelikte meme bakımı nasıl yapılmalıdır?

Hamileliğin özellikle son dönemlerinde meme bezleri çalışmaya başlar ve meme başından kolostrum dediğimiz beyaz-sarı renkli sütün geldiği gözlenebilir. Bunun anne adayının sağlığı açısından herhangi bir zararı yoktur. Meme başındaki kolostrum ılık sabunlu bir bezle temizlenebilir; eğer gün içinde rahatsızlık verecek şekilde çok geliyorsa günlük göğüs petleri kullanılabilir. Gebeliğin özellikle ikinci yarısından sonra sutyenlerin değiştirilmesi gereklidir. Memeyi alttan destekleyecek, çok fazla sıkmayan, pamuklu çamaşırlar tercih edilmelidir.

millet insan kullanmayı ne kadar seviyor ya, defol git evine memleketine burda ne işin var de..

millet insan kullanmayı ne kadar seviyor ya, defol git evine memleketine burda ne işin var de..

Canım bide hem çalış hem evin sorumluluğu şimdi bide hamilelik valla eve gitmek istemiyorum, nerdeyse iş yerinde yatsam diyorum o haldeyim inan. Söylenmiyo canım işte, eşimin amcası sonuçta amca için değil eşimin üzülmemesi için özenim yoksa umrumda değil valla beni sevsinler sevmesinler, beğensinler beğenmesinler. Ben iyi oldukça geldiler tepeme valla. Valla eskiden sadece böyle sessiz tipler ezilir zannederdim şimdi anlıyorum ki biraz anlayışşlı davranırsan ezenin çok..

valla benim feci sırt ve bel ağrım var dayanılmaz oluyor... uyku düzenim bu ara değişik dönerken falan uyanıyorum 1 haftadır karnım oldukça büyüdü çünkü ağırlık yapıyor artık:)

evet kuzum aynen öyle, yüz vermeyeceksin yoksa sürekli tepende oluyorlar işin cılkını çıkartıyorlar. sanki orda fizik tedavici yok, adam ne rahat ya insan bir utanır yeni evliler genç bir kız evinde kalınır mı o kadar ya?? ayıp, görgü görenek yok galiba bunda

çok şükür iyiyim ben canım. belim ağrımıyor. uyku sorunu var işte iki gecedir uyuyamıyorum. neden anlamadım, sağa dön sola dön olmuyo bi türlü, sabahta zorla kalkıyorum yataktan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…