2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
kızlar ben bazen mayıs annelerının topıgıne gırıyorum malum onlar bu aralar doğuruyorlar :)) okudukca bı hoş oluyorum:))

çok geçmiş olsun
dikkatli olun
ev hapsi dönemi zor azda olsa bende yaşadımda

Mine ablamın ismi... mina yı çok severim koyabilirim vallaa. bu arada acaba kur anda geçiyo mu merak ettim?

ayy sormaaa sanki ismiii çookk süper. hayati

ayşenur dedi sabah eşim naz da olur mesela.

ayşenur tek bi isim gibi naz olabilir ama ayşe yi daha çok vurguluyo...

mrblar tatlım.. ben de kahvaltıda sıfırım. bugun neyseki eşimin bahanesiyle bi tost yedim yoksa bu saatlere kadar sürünüyorum tek başına daha bi zor sanki

Elimin dış yüzünü uzattım .... Merak ettim valla

Gebe bir kadına elini göstermesini söyleyin: size avcunun içini gösterirse kızı, elinin sırtını gösteriyorsa oğlu olacaktır.

Anne adayının gebelikte sol memesi sağa göre daha büyükse kızı, sağ daha büyükse oğlu olacaktır.

Anne adayının varsa oğlunun kafasının arkasına dikkatlice bakın: saçların kafanın arkasında dairesel olarak dağıldığı nokta şeklindeki saçsız alan kafanın ortasındaysa kız kardeşi, yandaysa erkek kardeşi olacaktır.

mina kuranda geçiyor mina dağı olarak benim bildiğim

Hamile olan bayanın başına o görmeden bir fiske tuz atılır.Eger bayan ilk önce burnunu ellerse erkek bebeği,ağzını ellerse kız bebeği olur (Yüksel Sarıkahya'ya teşekkürler).

Bebeğin kalp atışları hızlıysa erkek, düşükse kızdır (?)

Ucunda nikah yüzüğü olan altın kolye anne adayının avcunun üzerinde serbestçe sallandırılır. Eğer madalyon küresel hareket ediyorsa bebek erkek, ileri geri hareket ediyorsa kızdır.

Eğer bir erkek bebek gebe bir kadına ilgili davranıyorsa bu anne adayının karnındaki bebeğin kız olduğu anlamına gelir.

Gebe bir kadına elini göstermesini söyleyin: size avcunun içini gösterirse kızı, elinin sırtını gösteriyorsa oğlu olacaktır.

Anne adayının gebelikte sol memesi sağa göre daha büyükse kızı, sağ daha büyükse oğlu olacaktır.

Anne adayının varsa oğlunun kafasının arkasına dikkatlice bakın: saçların kafanın arkasında dairesel olarak dağıldığı nokta şeklindeki saçsız alan kafanın ortasındaysa kız kardeşi, yandaysa erkek kardeşi olacaktır.

Sol göz kapağınızı elinizce hafifçe aşağı çekin. Eğer v şeklinde bir damar yapısı görüyorsanız kızınız olacak.

Gebe bir kadına masadaki anahtarı tutup kaldırmasını söyleyin Eğer yuvarlak kısmından tutup kaldırdıysa bebek erkek, uzun kısmından kaldırdıysa kız olacak demektir. Anahtarı ortadan tutuyorsa ikizleri olabilir.

Küçük çocuklar arasında bebeğinizin cinsiyeti hakkında anket yapın, oldukça iyi tutturuyorlarmış.

Bir önceki çocuğunuz önce " anne" dediyse şimdiki çocuğunuz kız, "baba" dediyse erkek olacak.

Mayalıların yöntemi: Anne adayının gebe kaldığı zamandaki yaşı ve yılı, ikisi de çift sayı ya da tek sayıysa bebek kız, biri tek diğeri çift sayıysa bebek erkek demektir.

Gebelikten önce ve gebelik boyunca daha çok tuzlu yerseniz oğlunuz, tatlı yerseniz kızınız olur.

Yatağınızın altına bir tahta kaşık ve bir de makas koyun kızınız olsun. )

Bir diş sarımsak yiyin, terinizde sarımsak kokusu varsa bebeğiniz erkek, koku yoksa kızdır.

Gebe kaldığınız cinsel ilişki esnasında kim daha "istekli ve ateşli" davrandıysa bebek onun cinsiyetinden olur.

Gebelikte bacaklarınız adeta bir ağacın gövdesi gibi şekilsiz ve kalın hale geldiyse oğlunuz olacak, şeklinde değişiklik olmadıysa kızınız olacak.

Ekmeğin kenarını tercih ediyorsanız bebeğiniz erkek, ortasını seviyorsanız kızdır.

Gebelikte elleriniz kuruduysa bebeğiniz erkek, yumuşaklığını ve narinliğini koruduysa kızdır.

Gebelikte iştahınız açıldıysa oğlunuz, yiyemiyorsanız (erken gebelikte) kızınız olacak.

Eğer gebelikte yüzünüzde ve göğsünüzde sivilceler çıktıysa kızınız olacak.

Rüyalarınıza güvenin, kız görüyorsanız kızınız olacak.

Bebeğinizi yukarıda taşıyorsanız oğlunuz, aşağıda taşıyorsanız kızınız olacak. Tam tersini de iddia edenler var.

Karnınız sivriyse bebeğiniz erkektir.

Eğer arkadan bakıldığında gebe olduğunuz anlaşılmıyorsa bebeğiniz erkektir.

Karnınızda tüyler çıktıysa oğlunuz olacak.

Meme ucunuz çok koyulaştıysa oğlunuz olacak.

Yumurtlama gününüz ile yaşınızın toplamı tek sayıysa erkek, çift sayıysa kızınız olacak.

şimdi garip oldum
elimin dışını gösterdim
amaaaa sol memem büyük sağdan
şimdi nasıl anlam verem :)

bu testi bana da yapmışlardı canım hamilelğimin başlarında. avuç içimi gösterdim, kızın olcak demişlerdi. hemen yanımda oturan bi hafta önce doğum yapan arkadaşım da, bana da yaptılar ben elimin dışını gösterdim dedi, ama onun da kızı oldu:)
millet olarak nasıl üşenmeden böyle şeyler üretiyoruz şaşıyorum vallaa bi de tuz testi var.. hamilenin arkasından bi tutam tuzu serpiyosun arkasından elini ilk burnuna götürürse oğlu. ağzına götürürse kızı oluyo muşş muşş. bi arkadaşa yaptık burnuna götürdü ama kızı oluyo,haftaya doğurcak

Canım bende hareketlerini hissetmiyorum... Daha erken değil mi ki?

ben de hissetmyorum bebek hareketlerini, nedenini buldum ben :) 2li test için ultrason tetkikinde şöyle birşey dikkatimi çekti, plasenta için anterior diye bi tanım kullanılmış, bunu biraz araştırdım, kardeşimin kitaplarından ve ingilizce makalelerden, bu plesantanın dış yüzeye yani göbeğime yakın yerleştiği demekmiş, yapısalmış, anne ve bebek için bi sorun teşkil etmemekle beraber, bebek hareketleri pek hissedilmezmiş ve dıştan hani sağlık ocaklarındaki bebek kalp atışını dinlemek için ilkel bir alet oluyor ya, onunla bebeğin kalp atışları duyulmazmış, yani duyamayanlar pek endişe etmesinler, nitekim annem de ben de 7-8 aylıkken az az hissetmiş

ayşenur tek bi isim gibi naz olabilir ama ayşe yi daha çok vurguluyo...

benim adım da ayşenaz :) eskiden sevmezdim ama şu an moda sanırım

/QUOTE]

mina kuranda geçiyor mina dağı olarak benim bildiğim
olley o zaman ama bu sefer de eşim tarafı bizden birinin ismine yakın diye olumsuz düşünebilirler. hatta ilk dediğinde ablanın adını mı koycaksın? olcaktır tepki. olsun koyarımmm ablam değil mi mina değil mine koyarım istersem.kız benim

geçmiş olsun canım dikkat et kendine bebişede oğlan anası olmak kolay değil derler ya azcık sabredeceksin artık

canım benim de ilk düşündüğüm isim minaydı...

eşim alim birine sormuş... sadece mekkede bir yerin anlamı... çocuğa birşey katacak bir isim değil demiş... isimleri araştırıken bakıyorum da çevremdeki insanların çoğu isimlrinin anlamlarıyla yaşıyolar hayatlarını...bu yüzden çok öenmli güzel bir manası olan isim koymak...

bursalı bayanlar yazsın bakalım hangı hastane hangı doktor benım doktorum özer kutlu yanı oglumda ona gıttım ama bunda degıştırmek zorundayım yaklasık en az 5000 tl tutuyo dogum yoksa mükemmel bır doktor medıcal ahmet beye gıtmeye karar verdım sızlerdende fıkır edıneyım:))

benim değerlerde senin bedeğin değerlerine yakın
bendende istediler 3 lü test
ama cuma belli olacak yapılıp yapılmaması

Benim değerlerimde 27000 üstünde çıktı, ense kalınlığı 1.1 di ama doktorum bendende istedi, 2 hafta sonra yapılacak. 2'li testte bakılmayan bir hormona bakacak sadece, o nedenle istiyor olabilirler. Yaptırmakta fayda var.....

kesinlikle katılıyorum. bi de anne baba çocuklarıyla ilgili ilk isimden sorgulancaklarmış ya.. onlara gercekten anlamı güzel isimler koymak zorundayız. bi de şöle bişey var biri anlamlı diğeri değil diyelimki ayşe ece-zeynep ada gibi isimler de olmaz demişti burdan cok severek sohbetini dinlediğim bi hocamız. sadece kur anda geçip hiç bi anlamı olmayan ve veyaa kötü anlamı olan isimler de olabiliyo. diyelimki kur an da geciyo die aleyna koyuyoruz ama bu sadece kur an da bi bağlaç yerine geçiyo..anlamı yok. bunları cok araştırmamız gerekiyo. gönlümden geçmiyo mu? geciyo valla ece koyuyum mina koyuyum. ama razı olamıyorum işte. bakalım biraz daha araştırıp bi isim bulcaz elbet hangi çocuk isimsiz kalmış

Ucunda nikah yüzüğü olan altın kolye anne adayının avcunun üzerinde serbestçe sallandırılır. Eğer madalyon küresel hareket ediyorsa bebek erkek, ileri geri hareket ediyorsa kızdır.
bunun tam tersini biliyorum ben
deniyorum kızlarım için daire oluyor suan karnımdaki için ileri geri sallanıyor

sağ gögsüm daha büyük

Bir önceki çocuğunuz önce " anne" dediyse şimdiki çocuğunuz kız, "baba" dediyse erkek olacak.
büyük kızım baba dedi kızımız oldu küçük kızım anne dedi acaba ne olacak şimdi

Gebelikte bacaklarınız adeta bir ağacın gövdesi gibi şekilsiz ve kalın hale geldiyse oğlunuz olacak, şeklinde değişiklik olmadıysa kızınız olacak.
kızlarımda bacaklarım çok kötü olmuşlardı benim

Ekmeğin kenarını tercih ediyorsanız bebeğiniz erkek, ortasını seviyorsanız kızdır.
ekmeğin kenarını çok severim ben ama çocukluktan beri böyle bu

Gebelikte elleriniz kuruduysa bebeğiniz erkek, yumuşaklığını ve narinliğini koruduysa kızdır.
ellerim kurudu benim

Eğer gebelikte yüzünüzde ve göğsünüzde sivilceler çıktıysa kızınız olacak.
iki kızımdada yüzümde hiç sivilce olmamıştı bunda ise başlarda baya oldu

Bebeğinizi yukarıda taşıyorsanız oğlunuz, aşağıda taşıyorsanız kızınız olacak. Tam tersini de iddia edenler var.
kızımı sol kasığımda taşımıştım bunu sağ kasığımda taşıyorum kızım kasık kısmındaydı bu göbek kısmında

Karnınızda tüyler çıktıysa oğlunuz olacak.
evet buda var bende kızalrımda hiç tüy olmazdı bunda karnım bir tuhaf geliyor gözüme tüylü tüylü

Meme ucunuz çok koyulaştıysa oğlunuz olacak.
büyük kıızm da koyulaştı ama kızım oldu benim

bazıları kıza bazıları erkeğe işaret yaaaa
benim karnımda çok hafif tüylenme oldu yaaa kalırmı ki onlar??? :26::26::26:

amanınnnnnnnn ne çok yedim yahuuu. tatlıdan iğrenmiştim tatlıda yedim bu defa. :26:

bugün kayınvalidemin aldığı hamile bluzumu giydim. sabah aynaya bakınca dedim ki burcu anne havası gelmiş sana. çok cici bişi. oyuncak bebek gibi oldum. hamile olmak ne güzelmiş. :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…