2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

geçmiş olsun canım anne olucaz ya katlanıcaz benimde öle hep bulantı anneme gidiyoruz yemeğe. bir süredir yemek yapamıyorum kokusundan ve yorgunluktan birde salçalı şeyler yiyemiyorum.

günaydın güzel anneler, bu sabah yine kasık ağrım oldu ama kısa süreli oluyor. mide bulantım hala yok iyimi kötümü bilmiyorum? sizler nasılsınız?

günaydın güzel anneler, bu sabah yine kasık ağrım oldu ama kısa süreli oluyor. mide bulantım hala yok iyimi kötümü bilmiyorum? sizler nasılsınız?

benim de kasık ağrılarım çok oldu. forumu açan arkadaş çok dikkat etmem gerektiğini sürekli yatmam gerektiğini söyledi. düşük tehlikesi olabilirmiş. onu dinledim bi kaç gün hep yattım.geçti çok şükür. sen de dinlen sürekli. ayakta fazla kalma.

dün itibariyle uykum daha düzenli oldu daha az yoruluyorum 2 gündür sabah arabaya binince beş dakika kadar bulanım oluyor hala adet sacısına benzer bir sancım oluyor bir de bir şey sorucam kalp atışı olunca bebek tutunmuş mu oluyor?

sağolun arkadaşlar. dediğiniz gibi katlanacağız. Allahtan ilk 3 ay bebeğin besini bizden karşılanıyor yoksa suçluluk hissederdim. ben kilo vermeye başladım. bulantılarım geçince hepsini fazlasıyla geri alacağım biliyorum. aslında canım hamurlu gıdalar istiyor ama onlarıda bilinçli yemiyorum.

kızlar bunu buldum

bebek.com: Gebeler için önerilmeyen besinler nelerdir?
Zehra C. Akören:
• Katkı maddeleri içeren gıdalar
• Dondurulmuş yiyecekler
• Açıkta satılan gıdalar
• Açık süt-peynir ve çiğ etlerden yapılmış gıdalar
• Koyu çay, kahve, kakao. Son araştırmalar özellikle kahvenin erken doğum riski oluşturduğu yönündedir.
• Bitki çayları: Doktorunuz ve diyetisyeninize danışmadan tüketilmesi önerilmemektedir. Çayların içeriğindeki bazı etken maddeler sizi olumsuz etkileyebilir.
• Tuz: Vücutta aşırı tuz tüketimi ödem oluşmasına yani şişliğe neden olacağından böbrekleriniz zarar görüp sizi hastalandırabilir.
• Gazlı içecek ve meşrubatlar: Boş enerji kaynağı olup;annenin gereksiz kilo almasına neden olurlar.
• İyi yıkanmamış sebze ve meyveler: Üzerlerinde kalabilecek kimyasal atıklar, bakterilerden dolayı zarar verebilirler
• İyi pişmemiş etler: Gıda Zehirlenmesine neden olabilir.
• Maydanoz: Fazla maydanoz tüketimi erken doğumu tetikleyebilir.

ben keçiboynuzu yedim dün o zararlıymış galiba bir de doktor bana günde bir fincan kahve içebilirsin dedi.

canım ben de senin gibiyim ama söylediklerin kızı gösteriyor. bir laf var biliyorsun. ye ekşiyi al ayşeyi, ye tatlıyı al saplıyı... :)

ayrıca günde bebeğin zeka ve kemik gelişimi açıısından biir muz ceviz badem ve folik asit için de fındık önerdi

canım ben de senin gibiyim ama söylediklerin kızı gösteriyor. bir laf var biliyorsun. ye ekşiyi al ayşeyi, ye tatlıyı al saplıyı... :)

ben de hiç tatlı istemiyorum ama hamile olduğumu ögrenmeden bir hafta önce rüyamda güya hamileymişim ve bir oğlum olacakmış şeklinde haber veren bir rüya gördüm ve ben çocuk sahibi olmak için bir çaba sarfatmedim hatta takvim yöntemine göre bu zamanda hamile kalmamam gerekiyğrdu ama yaş gelmişti kısmet.

Bende hiç limon yediğimi bilmem tuzlayarak ama bende yiyorum tuzlayıp tuzlayıp
normalde tuzlucu ve ekşiciyimdir zaten. fakat çoğu kişi hamileliğin ilk zamanlarında ekşi yediğini söylüyor neden bilmem.
birde aslında hamilelikte değil hamilelikten önce yenilen ekşi bebeğin cinsiyetini belirlemede yardımcı oluyormuş. onunla ilgilide bir yazı okumuştum paylaşırım bulursam :)

ama halk dilinde öle denir demii bakalım Ayşe mi olcak Saplı mı herkes merakla bebişinin cinsiyetini bekliyor :))

kızlar bu arada aklıma gelmişken, kızılcık şurubu ve nar suyu kesinlikle içmeyin. aklınızda olsun.

günaydınnnn güzel teyzemiz,

bizde iyiyiz hamdolsun...bebeğim en baştan beri pek üzmedi beri sağolsun, bulantım hiç olmadı (maşallah) ara ara mide ekşimesi şeklinde bi rahatsızlık yaşıyorum o kadar. kahvaltımızı yine çavdar ekmeği, kaşar peyniri, domates, biber, çok açık çay şeklinde yaptık bebeğimle...bu gece beni en çok rahatsız eden şey bacak ağrısı oldu:44: sanki bacaklarım karıncalanıyor gibi hissettim ara ara. sabaha bişey kalmamıştı çok şükür...

saat 10'a geliyor birazdan 3-4 tane ceviz yemeye davet ediyorum ben kasım en güzel annelerini:)

öpüldünüz

ben yatmıyorum ama, iş yerinde sürekli oturuyorum arada ayaklarımı uzatıyorum. benim adet zamanımda da olurdu bu tür ağrılar. inşallah geçer ama arasıra kısa aralıklarla oluyor...

canım kız bir de çok uyku hali yaparmış. iştahsızlık olurmuş. anne çirkinleşirmiş.

erkek de iştah açılırmış, anne güzelleşirmiş, tatlıya düşkünlük olurmuş.

allah hayırlısını versin inşallah canlarım hepimize. inşallah cinsiyetlerini paylaştığımız günler de gelecek.

ben yatmıyorum ama, iş yerinde sürekli oturuyorum arada ayaklarımı uzatıyorum. benim adet zamanımda da olurdu bu tür ağrılar. inşallah geçer ama arasıra kısa aralıklarla oluyor...

hiç canınızı sıkmayın. sonuçta içinizde bir fabrika var şu an ve full kapasite çalışıyor, çok şiddetli bir ağrınız olmadıkça, diğer tüm ağrılar normal kabul ediliyor. rahim büyüyür bri kere, yukarı çıkıyor.

mrb kızlar günaydın herkese...:)
ağrılar çok şiddetli olmadıkça korkmayın,ben 5. ayıma yaklaşıyorum ALLAH'INDA izniyle hiç bi sorunum yok.

benimde ilk 3 ay çok ağrılarım oldu.
benimki baya şiddetli olduğu için doktorumu aradım hemen gel dedi böbreklerimde sorun varmış kum döküyosun dedi bi iki tane tek kullanımlık ilaç verdi
bol bol su iç başka çözümü yok demişti doktora gittiğimde hemen ultrasona almıştı bebeğimin kalp atışlarını dinledi merak etme bebeğin sağlıklı yaşıyo dedi
ben o ana kadar çok ciddi bişey olduğunu düşünmemiştim doktorum öle diğince doktorun tedirgin olduğunu anladım bir hafta dinlendim bol bol su içtim hiç
bi sorunum kalmadı.

İLK HAMİLELİĞİNİ YAŞAYANLARDA GENELDE KARIN AĞRILARI OLURMUŞ İÇ KASLAR GENİŞLEDİĞİ İÇİN BASKI YAPIYO.
BÜYÜK İHTİMAL 2. HAMİLELİK 1.DEN DAHA HAFİF GEÇER DİYE DÜŞÜNÜYORUM...

HE BİDE DOKTORUNUZLA HEP İRTİBAT HALİNDE OLMAYA ÇALIŞIN AĞRINIZ SİZİ ÇOK RAHATSIZ ETTİĞİ ZAMAN DOKTORUNUZU ARAYIP SORUN ŞİKAYETLERİNİZDEN CİDDİ BİŞEY OLUP OLMADIĞINI ANLAR ZATEN GEL Bİ BAKALIM DERSE GİDERSİNİZ HİÇ OLMAZSA İÇİNİZ RAHATLAR.

BENİM AĞRILARIM GECE BAŞLIYODU UYUYAMIYODUM EŞİM GİDELİM DOKTORA Bİ BAKSIN İÇİMİZ RAHATLAR DEMİŞTİ GEREK YOK DEDİM GEÇER DİYE.
GEÇMEDİ Bİ KAÇ GÜN SONRA EŞİM RANDEVUYU AYARLAYIP SÖLEDİ BANA KENDİ İZİN ALAMADI İŞTEN BABAMA SÖLEDİM O SENİ GÖTÜRCEK GİDİN Bİ
BAKSIN DEMİŞTİ ÖYLELİKLE GİTTİM İYİKİ DE GİTMİŞİM BEBEĞE Bİ ZARARIM YOKTU AMA BÖBREKLERİMDE CİDDİ SORUN YAŞAYABİLİRDİM .

EŞİM SAOLSUN BU KONULARDA ŞANSLIYIM...

BİRAZ FAZLA KONUŞTUM KUSURA BAKMAYIN :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…