günaydınlar herkese...bakıyorum hepimizin keyfi yerinde maşallah.Rabbim tüm günlerimizi böyle yaşatsın.az önce bende kahvaltımı yaptım.şükür bulantım yok.yalnız bişi dicem ben gitgide şişiyorum ya.benim gibi özellikle karın bölgesi şişen varmışimdiden böyleyse gebelik ilerleyince topaç gibi olucam
canım kız bir de çok uyku hali yaparmış. iştahsızlık olurmuş. anne çirkinleşirmiş.
erkek de iştah açılırmış, anne güzelleşirmiş, tatlıya düşkünlük olurmuş.
allah hayırlısını versin inşallah canlarım hepimize. inşallah cinsiyetlerini paylaştığımız günler de gelecek.
canım kız bir de çok uyku hali yaparmış. iştahsızlık olurmuş. anne çirkinleşirmiş.
erkek de iştah açılırmış, anne güzelleşirmiş, tatlıya düşkünlük olurmuş.
allah hayırlısını versin inşallah canlarım hepimize. inşallah cinsiyetlerini paylaştığımız günler de gelecek.
kızım o atlıyı değil mi? anam ilk defa duydum.
günaydınnnn güzel teyzemiz,
bizde iyiyiz hamdolsun...bebeğim en baştan beri pek üzmedi beri sağolsun, bulantım hiç olmadı (maşallah) ara ara mide ekşimesi şeklinde bi rahatsızlık yaşıyorum o kadar. kahvaltımızı yine çavdar ekmeği, kaşar peyniri, domates, biber, çok açık çay şeklinde yaptık bebeğimle...bu gece beni en çok rahatsız eden şey bacak ağrısı oldu:44: sanki bacaklarım karıncalanıyor gibi hissettim ara ara. sabaha bişey kalmamıştı çok şükür...
saat 10'a geliyor birazdan 3-4 tane ceviz yemeye davet ediyorum ben kasım en güzel annelerini:)
öpüldünüz
bende böyle duymuştum. bu belirtilere göre benim kızım olacak bakalım doğru mu çıkacak. (bu arada bence çirkinleştim, tipim kaydı bu bulantılardam ama arkadaşlar moral olsun diye sen bi güzelleştin diyorlar. yalannnnnnnnn )
kızlar bunu buldum
bebek.com: Gebeler için önerilmeyen besinler nelerdir?
Zehra C. Akören:
• Katkı maddeleri içeren gıdalar
• Dondurulmuş yiyecekler
• Açıkta satılan gıdalar
• Açık süt-peynir ve çiğ etlerden yapılmış gıdalar
• Koyu çay, kahve, kakao. Son araştırmalar özellikle kahvenin erken doğum riski oluşturduğu yönündedir.
• Bitki çayları: Doktorunuz ve diyetisyeninize danışmadan tüketilmesi önerilmemektedir. Çayların içeriğindeki bazı etken maddeler sizi olumsuz etkileyebilir.
• Tuz: Vücutta aşırı tuz tüketimi ödem oluşmasına yani şişliğe neden olacağından böbrekleriniz zarar görüp sizi hastalandırabilir.
• Gazlı içecek ve meşrubatlar: Boş enerji kaynağı olup;annenin gereksiz kilo almasına neden olurlar.
• İyi yıkanmamış sebze ve meyveler: Üzerlerinde kalabilecek kimyasal atıklar, bakterilerden dolayı zarar verebilirler
• İyi pişmemiş etler: Gıda Zehirlenmesine neden olabilir.
• Maydanoz: Fazla maydanoz tüketimi erken doğumu tetikleyebilir.
canım ben de senin gibiyim ama söylediklerin kızı gösteriyor. bir laf var biliyorsun. ye ekşiyi al ayşeyi, ye tatlıyı al saplıyı... :)
kızlar bu arada aklıma gelmişken, kızılcık şurubu ve nar suyu kesinlikle içmeyin. aklınızda olsun.
günaydınnnn güzel teyzemiz,
bizde iyiyiz hamdolsun...bebeğim en baştan beri pek üzmedi beri sağolsun, bulantım hiç olmadı (maşallah) ara ara mide ekşimesi şeklinde bi rahatsızlık yaşıyorum o kadar. kahvaltımızı yine çavdar ekmeği, kaşar peyniri, domates, biber, çok açık çay şeklinde yaptık bebeğimle...bu gece beni en çok rahatsız eden şey bacak ağrısı oldu:44: sanki bacaklarım karıncalanıyor gibi hissettim ara ara. sabaha bişey kalmamıştı çok şükür...
saat 10'a geliyor birazdan 3-4 tane ceviz yemeye davet ediyorum ben kasım en güzel annelerini:)
öpüldünüz
Ay kızlar bu maydonoza taktım yemicem 3 ay bimeden
HAMİLELİKTE MAYDANOZ TÜKETİMİ!
Prof.Dr.İbrahim SARAÇOĞLU:Hamilelikte maydanozun Ne kadarı sağlıklı ne kadarı zararlı bilmek gerekir.Anne adayları'nın maydanozu ne kadar tüketmeleri gerekir.
Hamileliğin ilk üç ayında maydanoz tüketirken ölçülü olmak gerekir, eğer düşük tehlikesi var ise, hamilelik boyunca maydanozdan tamamen uzak durulmalıdır.
Bunun sebebi ise, maydanozun yapraklarında bulunan apiol ve beta-bisabolene maddelerinin düşük yaptırma (abortifacient) özelliğinin olmasıdır. Apiol, aynı zamanda kan damarlarını genişletici (vasodilator) ve ateş düşürücü (antipyretic) özelliğine de sahiptir.
Benim iş yerime gelen eczacı santraldeki arkadaşa demişki bu kızın yüzüne bir nur geldi hamile mi diye sormuş bilmeyenler rengin ne kadar hoş olmuş diyorlar
kızım o atlıyı değil mi? anam ilk defa duydum.
ay canım resmen beni tarif etmişsin. aynen bacak ağrısından uyuyamadım. resmen huysuz ayak sendromu gibiydi ayaklarımı hep germe isteği yaşadım. sende de olduysa normal demekki.
Erkek senesi mi
bak bilmiyordum onu sık acıkınca olayını,
gerçi inanmam ama çin takviminden baktım erkek çıktı,
annemde erkek olcak diye tutturuyor gözlerimden anlıyormuş
sağlıklı sıhhatli kusursuz özürsüz olsunda gerisi önemli değil
merhaba güzel anne adayları..bende yaşadığım 2 sorunlu gebelikten sonra yeniden bir anne adayı olarak karşınızdayım..beni de aranıza eklerseniz sevinirim..
yaş 30
kilo 70
sat 05/05/2012
İzmir
yazılarını okumaya çalışıyorum canım dualarım seninle korunmamakla iyi yapıyorsun zaten rahim hazır değilse olmuyor,bu son kayıp olur inaşallah. dualarım seninle.
bir arkadaşa hcg değerinin yüksek olması erkek bebektir demişsin .doktor benim beta hcg için 2 kat yükselmesi gerekiyor demişti. benimki 3 kat yükselmişti. acaba benimkidemi erkek?
canım ya bi beni eklemedin bak kırılmaya başladım ha.ben izmirden.25 yaşındayım.8 şubat satım.beklenen doğum 14 kasım .kilom 66 ok.
Kizlar ne kadar hizli ilerliyosunuz yaaa hepsini okuyamadigim icin uzgunumaramiza yeni katilanlar olmus hepiniz hosgeldinizz. Bu arada ay she arkadasimizin bebegini kaybettigini bile yeni duydum ve cok uzuldum ama 2 cocugu daha var sanirim dimi?
ist. avrupa yakasında oturup dr.önerecek kimse varmı???????????????????????
ne güzel demişler senin için. benimde işyerimde kimseye söylemeden anladılar hamile olduğumu. bence benimkiler halsizliğimden yada kötü göründüğümden anladılar.
mrb kızlar günaydın herkese...:)
ağrılar çok şiddetli olmadıkça korkmayın,ben 5. ayıma yaklaşıyorum ALLAH'INDA izniyle hiç bi sorunum yok.
benimde ilk 3 ay çok ağrılarım oldu.
benimki baya şiddetli olduğu için doktorumu aradım hemen gel dedi böbreklerimde sorun varmış kum döküyosun dedi bi iki tane tek kullanımlık ilaç verdi
bol bol su iç başka çözümü yok demişti doktora gittiğimde hemen ultrasona almıştı bebeğimin kalp atışlarını dinledi merak etme bebeğin sağlıklı yaşıyo dedi
ben o ana kadar çok ciddi bişey olduğunu düşünmemiştim doktorum öle diğince doktorun tedirgin olduğunu anladım bir hafta dinlendim bol bol su içtim hiç
bi sorunum kalmadı.
İLK HAMİLELİĞİNİ YAŞAYANLARDA GENELDE KARIN AĞRILARI OLURMUŞ İÇ KASLAR GENİŞLEDİĞİ İÇİN BASKI YAPIYO.
BÜYÜK İHTİMAL 2. HAMİLELİK 1.DEN DAHA HAFİF GEÇER DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
HE BİDE DOKTORUNUZLA HEP İRTİBAT HALİNDE OLMAYA ÇALIŞIN AĞRINIZ SİZİ ÇOK RAHATSIZ ETTİĞİ ZAMAN DOKTORUNUZU ARAYIP SORUN ŞİKAYETLERİNİZDEN CİDDİ BİŞEY OLUP OLMADIĞINI ANLAR ZATEN GEL Bİ BAKALIM DERSE GİDERSİNİZ HİÇ OLMAZSA İÇİNİZ RAHATLAR.
BENİM AĞRILARIM GECE BAŞLIYODU UYUYAMIYODUM EŞİM GİDELİM DOKTORA Bİ BAKSIN İÇİMİZ RAHATLAR DEMİŞTİ GEREK YOK DEDİM GEÇER DİYE.
GEÇMEDİ Bİ KAÇ GÜN SONRA EŞİM RANDEVUYU AYARLAYIP SÖLEDİ BANA KENDİ İZİN ALAMADI İŞTEN BABAMA SÖLEDİM O SENİ GÖTÜRCEK GİDİN Bİ
BAKSIN DEMİŞTİ ÖYLELİKLE GİTTİM İYİKİ DE GİTMİŞİM BEBEĞE Bİ ZARARIM YOKTU AMA BÖBREKLERİMDE CİDDİ SORUN YAŞAYABİLİRDİM .
EŞİM SAOLSUN BU KONULARDA ŞANSLIYIM...
BİRAZ FAZLA KONUŞTUM KUSURA BAKMAYIN :):)
canım çok güzel bi paylaşım teşekkürler..
rica ederim tatlım bilgilenmemiz lazım herkesden bekliyorum bilgilendirici paylaşım :) hep birlikte anne olacağız hep birlikte öğreneceğiz. :)
bu arada gerçtken nar kesinlikle ilk 3 4 ay yemeyin..
bende 2 gün yedim maydanozu valla burnumdan geldi neyse yimicem 3 ay dolmadan :)))))))))
hiç canınızı sıkmayın. sonuçta içinizde bir fabrika var şu an ve full kapasite çalışıyor, çok şiddetli bir ağrınız olmadıkça, diğer tüm ağrılar normal kabul ediliyor. rahim büyüyür bri kere, yukarı çıkıyor.
canım ben de senin gibiyim ama söylediklerin kızı gösteriyor. bir laf var biliyorsun. ye ekşiyi al ayşeyi, ye tatlıyı al saplıyı... :)
ay canım resmen beni tarif etmişsin. aynen bacak ağrısından uyuyamadım. resmen huysuz ayak sendromu gibiydi ayaklarımı hep germe isteği yaşadım. sende de olduysa normal demekki.
Günaydın kızlaaarrr :) ayy dün akşam eve gittim kociş accık gec gelıcemişş
ben de perdeleri çıakrdım makınaya attım ıkı odamın camını sildim hava kararmadan sonracıma bulaşıkları yıkadımm
mutfagı cifledim çamaşır astım çamaşır katladım ütü yaptım yemek yidik sonraa kociş 3 tane pantolon almıs kendıne
bi de benım vardı paçası kıvırılıcak ölçü aldım paçalarını kıvırdım saat 00,00 olmustu balkabagına dönüşmek üzereyken
yatağaa atladım eheueheueıkı - üç cam daha kaldı bu akşam gidince ıns. onalrı da silerim
böle yapmaınca haftasonu yapmayla iş tükenmıyo anacım hem de yoruluyo ınsan :) siz napionszz bakımm
valla ayşecim senin yazdıklarını okurken yoruldum. bu ne enerji maaşallah kızım pil yutmuş gibisin. ben hep uyudum uyudum uyudummmm...:26:
valla ben k.çekmecede oturuorum canım.
valla ayşecim senin yazdıklarını okurken yoruldum. bu ne enerji maaşallah kızım pil yutmuş gibisin. ben hep uyudum uyudum uyudummmm...:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?