2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
Canım sen progestan veya başka bir ilaç kullanıyor musun ?

belki daha önce yazdın ama görmemiş olabilriim

Yok canım doktor vermedi. Benim doktor ilaca karşı biraz, bir de progestan ilacının işe yarayıp yaramadığı konusunda kesin bir veri yok (doktor amcalar öyle diyor). Doktorların yarısı bu ilacı kullanıyor diğer yarısı yararı yok diyor. Doktorum demir ilacınıda vermedi daha. Sürekli kan değerlerime bakılıyor, ferritin değerim düşerse verecek. Boşu boşuna kabızlık gibi sorunlar yaşamamı istemiyor. Sen kullanmış mıydın ?

Son düzenleme:
benim doktorumda gereksiz ilaç kullanımına acayip karşı . ne kadar az ilaç olursa okadar sağlıklı gebelik diyor.fakat progestanı her ihtimale karşı verdi.,ama çok sıkıldım bu ilacı kullanmaktan.bir çok yerde okudum plesentanın ilk 3 ay aşağıda olması çok normal 20. haftadan sonra hala aşağıdaysa problem teşkil ediyor o kadar çok arkadaşım varki 20. haftaya kadar plesentası aşağıda olan ama hiç birinin doktoru problem yapmamış 20. haftadan sonrada yukarı çıkıp sağlıkla doğurdular zaten.demir ilacı vermedi çünkü kan değerlerim çok şükür iyi çıktı. sadece elevit kullanıyorum.senin nasıl sürekli bakılıyor sürekli kan mı veriyorsun ?

merhaba caanım.

dün prof.a gittim. ve bana plesantanın aşağıda olduğunu söyledi.
ama progestanı kestik. ben sadece trioid için euthyrox ve decavit kullanıyorum. arada kasıklarımda sancı hissediyorum çok korkuyorum ama dr. o genişlemekten olur dedi.
plesantanın aşağıda olmasında birden kanama yaparmış. ağır kaldırma ilişkiden uzak durun falan dedi.
senin nasıl gidiyor ?

Evt canim ya keske hic yorim yapmasaymis gecen sefer ne bilimmm etkileniyo insan.. Ama saglik hepsindrn onrmli. Bi de niyeyse degisebilir gibi geliyo..:)

Valla oglan doldu buralar ben de +1 oldum bugun erkek nufusuna. Hadi hayirlisi:))

Sürekli dediğim her kontrole gitmeden önce, önümüzdeki hafta bir daha gideceğim cinsiyet için ve yine kan testleri :) Ben de sadece elevit kullanıyorum :) Aslında öğrenmek istemiyordum ama önümüzdeki hafta cinsiyeti de öğrenirim belki. Canım inşallah ikimizde atlatırız bu durumu, ama atlatmama ihtimaline karşı kendini hazırla (ben öyle yaptım), 28. haftaya kadar yukarı çıkma ihtimali var. Bazı hastalarda 39. haftada çıkıyor. Bir de biliyor musun bilmiyorum ama eğer yukarı çıkmazsa erken doğum ihtimali artıyor Plesantası aşağıda olanların doktoru problem yapmamış dedinya orası biraz karışık. Plasentanın rahmin ne kadarını kapadığı önemli. Hiç bir sorun çıkmayıp doğuran da var, erken doğum yapan da çok ve Allah göstermesin kötü şeylerde olabiliyor.

Önemli olan kendini yormaman ve kanama başlatmaman. Allah korusun yine kanama olursa da sakın panik yapma, her kanama kötü değil, hemen doktor aranmalı. Ben doktorun telefonunu hep yanımda tutuyorum. Eminim ki sen de ben de bebeklerimizi sağlıklı şekilde doğuracağız, benim aklıma kötü şey gelmiyor. Sadece bilinçli olup panik yapmamak için en kötü durumlara bakıyorum.

Sen yatıyor musun peki hep, yoksa çalışıyor musun? Sormuştum galiba ama unutmuşum.

Kızlar bir şeyi çoook merak ediyorum, neden bizim plasentalar yaramazlık yapıyor? Doktorlar bunun sebebini henüz bilmiyor. Size bir kaç sorum olacak.

Gebelikten önce sigara kullanıyor muydunuz? EVET
Adetleriniz sancılı mıydı? (dismonere) EVET (Hep hastanelik olurdum, damardan ağrı kesici :)
Yaşlarınız kaç? 33

Sadec acaba ortak bir şeylerimiz var mı diye merak ediyorum :)

merhaba er_ca cım ay sende de mi aynı sorun varmış ya ben çok kişide duyuyorum bunu bence normal bir süreç geçecek bana da ağır kaldırmak ve ilişki yasak dedi.bende haftaya gidicem bana tam rahmi kapatmış demedi sadece , biraz aşağıda dedi.bakalım sonuçları yazarım.bana niye kullan diyor hala bu progestanı anlamadım gitti.

canım yok ben gebeliğimden beri hiç yatmadım ,hiç de kanamam olmadı çok şükür.bana plesentan biraz aşağıda demişti. herhalde tam kapasaydı rahmi kesin söylerdi çünkü herşeyi pat diye söyleyen bir doktor ama yinede haftaya gidince sorucam canım dediğin gibi belkide tam rahimi kapamadığı için çok tehlikeli görmemiştir.bu arada ben başka bir doktora daha gittim oda gayet ayrıntılı kontrol etti ben sormayı unuttum bu konuyu ama plesenta aşağıda filan demedi.tehlikeli görse sanırım söylerdi değilmi ?

Son düzenleme:
evet :) yaş 32 , sigara kulanıyordum, adetlerim sancılıydı.tatlım bende dediğin gibi çok olumlu düşünüyorum sağlıkla kucağımıza alıcaz ve plesentanın normale döneceğinede inanıyorum.kötü şeyleri bilerek hiç okumuyorum.
hatta 2 gün önce hamile olan bir arkadaşım aradı onunkide 27. haftada daha yeni yukarı çıkmış.

Görse söylerdi canım,belki senin ki yukarıya çıkmıştır (inşallah). Fakat görmeyip ya da görüpte hastayı uyarmayan doktorlar da var canım. Diğer forumlarda çok okudum. Sen doktoruna sor bakayım ilacı niye veriyor hala? Bu arada benim de hiç kanamam olmadı ama biliyorum ki doktor çaktırmasada kanamam olmasını bekliyor, her gittiğimde ilk sorduğu kanaman oldu mu? yok diyorum , güzel diyor. Benim doktorum da net, seviyorum, anlaşıyoruz:) Bir de sakıncası yoksa benim şu sorulara cevap verir misin merak ettim :) er_ca ile cevaplarımız aynı :)

sigara hiç kullanmadım. adetlerim kendiliğinden hiç olmazdı. söktürücü ile olurdum ağrılı olurdu. yaşım 27. daha önce bir kürtajım var.
benim dr.da şu yüzden olur demedi. 20. haftamız çok önemliymiş ayrıntılı ultrason için birde plesanta için öyle dedi. bu arada ben çalışmıyorum işi de bıraktım hiç yorulmuyorum ama yine de varmış işte...
aman kızlar bebişler sağlıklı olsunda varsın dert bizim olsun:)
bu arada genelde erkek bebek hamileliklerinde görülürmüş. nette araştırırken buldum. bu arada bnimkinin cinsiyeti daha belli değil:)

evet söylerdi de söylemeyebilirde canım. çünkü nasıl olsa yukarı çeker deyip çok da sorun olarak görmeyen dr.lar var. bana kendi dr.um demedi. prof dedi...
gidiyim onada sorucam zaten:)

Benim doktorum yorulmamı da kesinlikle yasakladı. Bence sizde dikkat edin, hiç bir zaman nefes nefese kalmayın, o derece yormayın yani. Bu bilgi sizin rahatsızlığınızla tam uyuşmasa bile zarar getirecek bir durum değil, riski azaltmış olursunuz :) sevgiyle kalın.

er_ca değil o tatlım yukarıda yazan benim cevaplarımız seninle aynı. ayne dediğin gibi banda ilk sorusu kanaman oldumu? olmadı diorum aralarda hala soruyor ay inşallah dediğin gibidir canım haftaya bu dokotra gidicem sonrada öbürüne bu konuyu iyice sorup anlatıcam sizlere .bu arada evet ben çalışıyorum canım ilişki ve ağır kaldırma dışında rutin hayatım devam ediyor

Son düzenleme:

Kızlar üçümüzünde adetleri sorunluymuş, benim de hiç düzenli değildi ve çok sancılıydı 4 sene doğum kontrol ilacı kullanmıştım, düzenli olmuştu ama sancılar gitmemişti. Belki de sorun adet düzenimizle ilgili kim bilir, doktora sorayım bakıyım :)

bende 3 sene doğum kontrol hapı kullandım o süreçte rahattım.
:44:

bende dr.a sorayım bakalım. onun fikri nedir bu durumda.

bende 3 sene doğum kontrol hapı kullandım o süreçte rahattım.
:44:

bende dr.a sorayım bakalım. onun fikri nedir bu durumda.
evet kızlar bende sorucam doktoruma bu konuyu aydınlığa kavuştururuz

ay canım benimki erkek ondan mı acaba , neyse dediğin gibi az kaldı 20. haftamıza .benim adetler olurdu ama hep düzensizdi.bende 1 kürtaj 1 düşük , bunlarada sebep olabiliyormuş.ama dediğin gibi sağlıkla gelsinde bebeklerimiz.

Evet yaa seninle cevaplarımız aynı, şaşkınlık :) İyi geceler :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…