- 7 Ekim 2011
- 2.570
- 26
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #20.221
Gözün aydın canım,inş.test sonuçlarında güzel çıkar...
ooohhh nasıl rahaltamışsındır şimdi:))çok şükürr iş yerinde herkesi gönderdimm ohhh rahatladım şimdiii ne çok muhabbet etmişsiniz kızlarrr hadi bakalım kaldığımız yerden devam edelimm
Kızlar şeker yüklemesine gitmeden önce aldığımız önlemler sadece açlık şekerini düşürmeye yarıyo çünkü orda zaten şekeri yüklüyolar yani ben 2 gün sıkı bi diyetle gittim öyleki açlık şekerim gerekenden fazla düşük çıktı ama orda yüklediklerinde önemli olan 1 saat sonra onu vücudun eritebiliyo mu.. eritemiyosa ne yesek içsekde farketmiyo.. bi de herkes limon öneriyo ama internette bi de şöle bi bilgi var:
Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabet hastaları ve yakınlarından gelen soruları yanıtladı...
* İki yıldır Tip 2 diyabetliyim, şekerim düzenli gitmiyor. Arkadaşlarım limon suyu içersem şekerimin düşeceğini söylüyorlar. Doğru mu?
* Limon meyve grubundan bir besindir. Şeker içeriği diğer meyvelerle eşdeğerdedir. Bir meyve yediğinizde kan şekeriniz ne kadar yükselirse, limon da aynı etkiyi yaratır. Meyve suyu, şekeri hızla yükselteceği için limon suyu da, şekerinizi düşürmek bir yana, tam tersine yükseltecektir.
Ohhh ne güzel bi de ben rahatlasam adam gitmiyo yaaaa öldüm burda,kimsede yok çıkamıyorum
Kızlar şeker yüklemesine gitmeden önce aldığımız önlemler sadece açlık şekerini düşürmeye yarıyo çünkü orda zaten şekeri yüklüyolar yani ben 2 gün sıkı bi diyetle gittim öyleki açlık şekerim gerekenden fazla düşük çıktı ama orda yüklediklerinde önemli olan 1 saat sonra onu vücudun eritebiliyo mu.. eritemiyosa ne yesek içsekde farketmiyo.. bi de herkes limon öneriyo ama internette bi de şöle bi bilgi var:
Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabet hastaları ve yakınlarından gelen soruları yanıtladı...
* İki yıldır Tip 2 diyabetliyim, şekerim düzenli gitmiyor. Arkadaşlarım limon suyu içersem şekerimin düşeceğini söylüyorlar. Doğru mu?
* Limon meyve grubundan bir besindir. Şeker içeriği diğer meyvelerle eşdeğerdedir. Bir meyve yediğinizde kan şekeriniz ne kadar yükselirse, limon da aynı etkiyi yaratır. Meyve suyu, şekeri hızla yükselteceği için limon suyu da, şekerinizi düşürmek bir yana, tam tersine yükseltecektir.
canım enteresandır ki bende bu konuya bakıyordum ve hemen hemen aynı bilgilere ulaştım..
limonda bizim ummadığımız kadar ŞEKER varmış malesef((
ben limonun kan şekerini ayarladığını diyetisyen haluk saçaklıdan duymuştumm ani yükselmeleri önlerr sonuçta vücuda giren şeker miktarını değiştirmezz
ooohhh nasıl rahaltamışsındır şimdi:))
canım enteresandır ki bende bu konuya bakıyordum ve hemen hemen aynı bilgilere ulaştım..
limonda bizim ummadığımız kadar ŞEKER varmış malesef((
Aynen öle.. benimde anlamadığım şu, ben şimdi şeker almadan besleniyorum, yani basit şekerleri almıyorum tatlılar falan filan.. şekerim normal gidiyo gayet güzel.. ama hastanede şekeri yükledikleri zaman vücut şekeri eritmiyo.. yani insülin salgılanmıyo yeteri kadar.. diyetisyen bana bebek için gereken şekeri alabileceğim gıdaları sölicek büyük ihtimal dimi? yani 3 ay şekeri düşük gıdalarla bebişi beslicez özünde.. yoksa amaç şekeri düşürmek değil sanırım çünkü zaten şekerli gıda almayınca düşüyo otomatikman..
Doğrudur canım.. dediğin gibi önemli olan vücuda giren şeker miktarı.. oturup baklava yersen limon değil limon ağacını yesen fayda etmiyo :)
elbette canımm yani otur bi koca tabak baklava yee ne yesen kar etmez sonuçta şeker gşrmiştir vücudaa ama işte hamileyiz ani şeker yükselmesi risk bizim için çok zararlıya o yüzdenn bi nebze şekerin kana karışma hızını yavaşlatıyo ama sonuçtaa şekerin kana karışmasını engellemiyo zaten ani kan şekeri dalgalanmaları yaşanıyasa şekere yakalanma riski yüksek oluyomuş
valla iyice heyecanlandım şu cumartesi gelse de gitsem diyetisyene.. o kadar çok soru sorcam ki :)) sora hepsini yazarım size.. gebelikten öncede şekerime baktırmak hiç aklıma gelmemişti benim.. ama bi problem olsa o kadar kan idrar tahlili yaptırdık sölerlerdi herhalde.. inşallah doğuma bağlıdır benimki de doğumdan sonra geçer
dünden beridir tek kale oldum vala ben perişan ettiler sizlerdende uzak kaldım tabii neyse geldim artıkkk darısı senin başına canımmm
valla iyice heyecanlandım şu cumartesi gelse de gitsem diyetisyene.. o kadar çok soru sorcam ki :)) sora hepsini yazarım size.. gebelikten öncede şekerime baktırmak hiç aklıma gelmemişti benim.. ama bi problem olsa o kadar kan idrar tahlili yaptırdık sölerlerdi herhalde.. inşallah doğuma bağlıdır benimki de doğumdan sonra geçer
ooohhh nasıl rahaltamışsındır şimdi:))
Limonda bizim ummadığımız kadar şeker varmış malesef((
ben de az önce kaçtım adam gitmedi ama neyapıyım bayılcaktım açlıktan,karnımı doyurdum gelgimmm:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?