- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #24.341
canım fırında yapınca çokta kokmuyo aslında çokmu hassassın bende mısır ununa batırıp diziyorum tepsiye üzerine biraz yağ gezdiriyorum tavada gibi oluyo benim favorim hamsi :)
doktor banada her hafta mutlaka ye demişti.ama ben yiyemem diyince balık hapı verdi onun kullanıyorum 3 aydır bitmek üzere tekrar alıcam çünkü bebeklerin beyin gelişimlerinin en hızlandığı dönem son 2 ay ve doğumdan sonraki ilk 12 hafta o yüzden omega-3 alımı önemli..2 haftada bir yiyorum oda hamsi başka yemem pek..hain hamsilerde lodos vurunca rusyaya kaçtılar burda bile az var artık..geri gelin hain hamsiler bu aylarda tam yağlı oldukları zamanlardı en faydalı..
canım fırında yapınca çokta kokmuyo aslında çokmu hassassın bende mısır ununa batırıp diziyorum tepsiye üzerine biraz yağ gezdiriyorum tavada gibi oluyo benim favorim hamsi :)
ben aslında balık cok severim bir ara haftasonları hep yaptım ama şimdi evde yapınca canım yemek istemiyo dışardaki daha tatlı geliyo ...bursada alabalık tesisleri var genelde gidip orada yiyoruz eşimle ....
ben haftada 2 bazen 3 yiyorum her seferinde başka balık alıyorum balık yağını içemiyorum midem kaldırmıyo
ben haftada 2 bazen 3 yiyorum her seferinde başka balık alıyorum balık yağını içemiyorum midem kaldırmıyo
haftada 2-3 yiyosan gerek yok zaten balık yağını kullanmaya ama bende içimeme midem kaldırmaz diyodum hapın tadı olmuyoki en ufak tad bişe almıyorum tabi piyasada çok çeşit marka var öbürlerinde oluyomu bilmem ama benimkinde hiçbişe yok
bende çok seviyorum balıkk
cinsi hiç farketmezz fırında olsunn hamsi özellikle
cuma günleri balık günümüzz
pazara giderken alıyorumm
bende çok seviyorum balıkk
cinsi hiç farketmezz fırında olsunn hamsi özellikle
cuma günleri balık günümüzz
pazara giderken alıyorumm
Aslında bu cok güzel fikir bayagı cıtır cıtır oluyo mu?
kızlarr haftada 2 kere bıldırcın yumrtası yemek faydalıymışş
ama hergün değill haftada 2 yeterliymişş bebeğe faydalıymışş
bende bugün aldım bıldırcın yumurtasıı
kızlarr haftada 2 kere bıldırcın yumrtası yemek faydalıymışş
ama hergün değill haftada 2 yeterliymişş bebeğe faydalıymışş
bende bugün aldım bıldırcın yumurtasıı
ay en son doktora gittiğimde sormuştu bizim doktor yiyormusun diye ben öyle düzenli yemiyorum ama evet dedim nasılsa her ay 2 kez yeniyor balık ama ben her gün 1 avuç ceviz yediğim için balığı pek önemsemiyorum sonuçta ikisinin görevi aynı..hiiç öyle kasamam kendimi valla şunu yemeliymbunu yemeliyyim diye...kola da içiyorum istediğim zaman fast foodda yiyorum açıkçası pek değiştirmedim yemek düzenimi sadece her gün yoğurt,bal,ceviz ve sütü mutlaka alıyorum bir de ilaçlarımı içiyorum o kadar..
bugün bir sürü sebze aldım bebiş çorbası yapıcam kendime senin çorbandan :)))
maşşallah inşallah benim kızım da büyür bide sen kefir yazmışsın nasıl yapıyorsun kefiri
geri kalan herşeyi senle aynı yiyoruz sayılır ama ben kuzumu çok zor büyütüyorum her seferinde dr a giderken korka korka gidiyorum kilo aldımı diye
bu çorba çok faydalı olacak canımm
kefirin mayası satılıyo aktarlarda veya ziraat fakültelerindee
ben burda zor buldum mayasını
7 liraya aldım mayasını minik bi şişede oluyoo zatenn
önemli olan mayaya metal bişey deymeyecekk elindeki yüzük vs.. çıkartırsın mayalarkenn
cam kavanoz plastik kapaklı ve plastik süzgeç gerekiyoo
oda sıcaklığındaki pastörize süte yapıyosunn
kefiri süzgeçe dök suyu gidince şişeye koyduğun süte eklee 2 bardak oda sıcaklığındaki sütee
sonra ağzını kapat çalkala bikere ve karanlık bi dolaba koyy
hiç ışık almasınn ben kullanmadığım bir mutfak dolabıma koyuyorumm
1 gün bu mevsimde 1 günden fazlada sürebilir mayalanır ayran kıvamına gelirr
hemen süzgeçe dök kefirin olmuşturr buzdolabında saklayacağın bir şişeye dök
süzgeçte kalan kefiri yine hemen yapacaksan şişene koyarsın ama hemen yapmıcaksan şişesine koyarsın üzerine su doldurursunn buzdolabında saklarsınn
su temiz içme suyu olsunn
birde boza iç bak nasıl tepikliyoo kuduruyoo şaşırırsın
günde 1 bardak iç arada
onun dışında ben işlenmiş gıdalardan uzak duruyorumm bebekte çok çabuk büyüyoo
demekki pizza hamburger vs.. devamlı böyle şeyler yesek büyüyeyecekler
ne kadar çok yediğin değil ne yediğin önemli sanırımm
nasıl yemek lazımmış kırarak mı tavada
ben kızıma doğduktan sonra ek gıdalara geçtiğinde yedirdim bıldırcın yumurtası yumurtayı sevenler de yiyebilir tabi ama bben normal tavuk yumurtasını bile 2 haftada bir anca yiyorumm..çorbalara fln koyuyorum bazen yada ıspanağın üstüne kırınca yiyorum o kadarr
o da olur haşlamada olurrr
ben yumurtayı severimm hergün yerim ama bıldırcın çok daha fazla proteinlii
ancak fazla östrojen hormonu var içinde hergün değil haftada 2 kere yeterli diyo uzmanlarr gebelikte ve sonrasında çocuklar içindee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?