- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #25.721
tatlım benim normal sertliğin dışında oluyo bikaç dakika sürüyo sonra normale dönüyo değişik bişey tam anlatamıyorum
Evet hanımlar bebelerinize neler ördünüz bakalım.Ben çalıştığım için birkaç şey örebildim.(1 hrka,2 panço,kazak)zamanım olsa daha çok yapmak isterdim ama;yorgun geliyorum.
çok sık oluyorsa doktora bir görün cnm benceslm kızlar bişey sorucam benim karnım sertleşiyo bebeğim sol tarafıma toplanıyo taş gibi oluyo karnım sizdede oluyomu son günlerde günde bi kaç kez oluyo doktora gitsemmi rahim kasılması mı ki bu
Kızlar, çalışan anneler için bilgi vermek istedim.
Maaş alabilmemiz için, 32. haftada( 32 hafta dolmadan , yani en geç 31+6ya kadar) sgk anlaşmalı hastaneden iş görememezlik raporu alıp, sgkya gidip işlem açtırmanız gerekiyor.
Özel hastanelerin vermiş olduğu raporlar kabul edilmiyor.
Eğer özele gidiyorsanız ve hastanenizin sgk ile anlaşması yoksa, doktorunuzun size 30 ve 31. Haftalarda vermiş olduğu usg görüntüsü, raporu ve son 4 maaş bordorusu,ne olur ne olmaz diyede evlilik cüzdanınızın fotokipisini yanınıza alın.
ben şu anda bu işlemlerle uğraşıyorum ve Bu prosedürler çokk can sıkıcı bu arada......
slm kızlar bişey sorucam benim karnım sertleşiyo bebeğim sol tarafıma toplanıyo taş gibi oluyo karnım sizdede oluyomu son günlerde günde bi kaç kez oluyo doktora gitsemmi rahim kasılması mı ki bu
cnm ben sgk lı özele gidiyorum benim doktorun verdiği rapor geçerli olur mu en geç iki hafta içinde almam lazım o zaman öyle mi??
bir de doğumdan sonra süt parası doğum parası fln alınıyormuş galiba onun için ne yapmak lazım??
topiğin diğerleri sanırm ÖYLE BŞR GEÇER ZAMANKİ ye daldı.. topik pek bir sessiz kalmış..
benim de kasıklarım ağrımaya başladı bir de idrar yaparken yanma da var...tekrardan idrar yolu enfeksiyonu oldum sanırm :18::18::18:
Ohh ohh süper gezdiniz mamaları yediniz geldiniz afiyetle olsun.Biz de kızımla temizlendik paklandık saçımızı kuruturuz birazdanselam iz geldik ama herkez gitmiş oğlumla süslendik sonra babamız geldi bizi yemeğe götürdü şimdi eve geldik...bari öyle bir geçer zamankiye bakalım ....
Benim de 2 gündür olmaya başladı ama dediğiniz gibi bir kez olup geçiyor bence de doktora danışmak lazım benim doktorum günde 2 tane magnezyum vermişti ben pek almıyordum ağrılarım geçtiği için ama şimdi alıcam sanırım.merak etme canım büyüdükçe benimde sertleşti karnım çatlıcak gibi hissediyorum kendimi bebekte hep aynı yerde hep aynı yeri tekmeliyo sanki sağlık ocağında bana normal dedi ebe
çok sık oluyorsa doktora bir görün cnm bence
cnm ben sgk lı özele gidiyorum benim doktorun verdiği rapor geçerli olur mu en geç iki hafta içinde almam lazım o zaman öyle mi??
bir de doğumdan sonra süt parası doğum parası fln alınıyormuş galiba onun için ne yapmak lazım??
topiğin diğerleri sanırm ÖYLE BŞR GEÇER ZAMANKİ ye daldı.. topik pek bir sessiz kalmış..
benim de kasıklarım ağrımaya başladı bir de idrar yaparken yanma da var...tekrardan idrar yolu enfeksiyonu oldum sanırm :18::18::18:
Ohh ohh süper gezdiniz mamaları yediniz geldiniz afiyetle olsun.Biz de kızımla temizlendik paklandık saçımızı kuruturuz birazdan
Benim de 2 gündür olmaya başladı ama dediğiniz gibi bir kez olup geçiyor bence de doktora danışmak lazım benim doktorum günde 2 tane magnezyum vermişti ben pek almıyordum ağrılarım geçtiği için ama şimdi alıcam sanırım.
Sen çalışıyor muydun streetpit ben ev hanımı biliyordum seni.:44:Ne iş yapıyorsun?
naptınız kızlar ben daha yeni giriyorum annemgildeyim yarın burdan hastaneye sonra kısmetse sizinleeeee
Ohhh afiyetler olsun kuzuyaaa,çok mersi efem.cnm ben dr hergittiğimde bana soruyo idrarda yanma varmı diye bende cok nadir oda gece çişe kalkınca bazen dedim....oda çok su içiceksin idrarını az değil cok yapıcaksın yani şarıl şarıl dedi minik çiş değil anladınmı ay cok acık oldu ama napayımm sağlık bu....
bunu dene bugün olmadı idrar tahlili yaptırırsın....ben suyu çok içtiğimde olmuyor gerçekten....
güneş teyjeeeee evet aden balık yediiii.....sizede saatler olsun....
naptınız kızlar ben daha yeni giriyorum annemgildeyim yarın burdan hastaneye sonra kısmetse sizinleeeee
Ohhh afiyetler olsun kuzuyaaa,çok mersi efem.
Ben de bişicik yapmadım hiç ders çalışamadım yine neyseee yalan oldu kpss
Hadi bakalım sen kuzuyu görüp geleceksin benim de 10undaydı randevum ama eşim 7 sine al cumartesi gidelim diince daha mutlu oldum
güneş cukurhamamın orasımı yoksa cumhuriyet cad ..köftecimi yaaaaaaaaa.ay deli oldum
kendi şirketimizde çalışıyorum cnm ama genelde evdeyim tabi eşimin olduğu için rahatım danışmanlık yapıyordum.Ohh ohh süper gezdiniz mamaları yediniz geldiniz afiyetle olsun.Biz de kızımla temizlendik paklandık saçımızı kuruturuz birazdan
Benim de 2 gündür olmaya başladı ama dediğiniz gibi bir kez olup geçiyor bence de doktora danışmak lazım benim doktorum günde 2 tane magnezyum vermişti ben pek almıyordum ağrılarım geçtiği için ama şimdi alıcam sanırım.
Sen çalışıyor muydun streetpit ben ev hanımı biliyordum seni.:44:Ne iş yapıyorsun?
gözden kaçması normaldir cnm küsme hemen ezgi veya idil bence..merhaba kızlar,
ben yine gecenin bir körü yazıyorum. Gündüz bakacak zaman bulamıyorum,geceleri bütün yazılanları okuyorum ve yazabilirsem iki satır bişey yazmaya çalışıyorum.
tabi gecenin bi yarısı yazdığımdan mıdır nedir yazdıklarıma yada sorduklarıma hiç cevap gelmiyo,küsücem ama sizee
en son isimlerden konuşulmuş bende sormuşdum karar veremiyorum sizce hangisi güzel diye, tekrar soırayım bari sizce İDİL mi, ELA mı, EZGi mi?(polyanna bir tak sen cevap vermişsin teşekkür ederim)
süt belirtisi nasıl oluyor ki zaten göğüslerin büyümesi ve kaşınması süt kanallarının geliştiğini gösterir cnm ..serayy ismi güzel allah sağlıcakla kavuştursun bebeğine cnmMerhaba arkadaşlar bende 28 haftalık oldıum merak ediyorum gögüsünüzde herhangi bir süt belirtisi varmı ..Bende sadece gögüs ucunda kaşıntı mevcut...Erkenmi acaba bilgisi olan varmı.Birde kızım olacak inşallah allahın izni ile SERAY ismini koymak istiyorum yorumlarınızı bekliyorum..
EVet canım yalancı doğum sancıları onlar, rahim kendini hazırlıyor doğuma.. Sabit aralıklarla çok sık olmadığı sürece arada bir olması normalmiş. Ama sen yine de doktorunu haber et için rahat etsin.
İşte onun için 32. haftada izne çıkacaksan çalışamaz raporu alıyorsun, fotokopisi işyerine aslı sgkya verilcek. İşe döndüğün gün de çalışabilir raporu alıyorsun, sonra tüm evrakları sgkya götürüyorsun onlarda paranı sana veriyorlar ya da postaneye gönderiyorlar ordan alıyorsun. Ama bu evrakların hepsini zamanında almak lazım.
merhaba kızlar,
ben yine gecenin bir körü yazıyorum. Gündüz bakacak zaman bulamıyorum,geceleri bütün yazılanları okuyorum ve yazabilirsem iki satır bişey yazmaya çalışıyorum.
tabi gecenin bi yarısı yazdığımdan mıdır nedir yazdıklarıma yada sorduklarıma hiç cevap gelmiyo,küsücem ama sizee
en son isimlerden konuşulmuş bende sormuşdum karar veremiyorum sizce hangisi güzel diye, tekrar soırayım bari sizce İDİL mi, ELA mı, EZGi mi?(polyanna bir tak sen cevap vermişsin teşekkür ederim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?