2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın hatunlar..

isimlerini veren arkadaşlar hepsini güncelledim..

BERNYSİTA başın sağolsun, nur içinde yatsın deden.

IŞILcım bornoz alan sendin galiba, güle güle kullansın miniğin, çok tatlı.

hmm o zaman yaptırsak daha iyi olur. doktoruma sormam lazım tekrar :)

tetanoz aşısı için benide sağlık ocağında aradılar cuma günü.. en geç 30.haftada yapılıyormuş, gelmediniz yaptırmaya diye:)) yaptırmasam olmazmı dedim, yapsak iyi olur ama istemiyorsanız imzanızı almamız lazım dediler. yarın eşim izinliyken oraya gideceğim.. kararsızım şuan, yarın olsun bakalım..

Günaydın herkese...

Bağlı olduğunuz sağlık ocağı seni zaten rutin şekilde kontrole çağırıyor. ve tetenoz aşısını ücretsiz oalrak yapıyor...
Ben bunu kendi kadın doğum doktoruma sorduğumda bana gerek görmedi ve ben bu aşıyı olmadım. olan arkadaşlar da var...
Ama bildiğim kadarıyla belli zamanlar aralığında vuruluyor bu iğne ka. haftalıksın bilmiyorum...
Doktoruna danışırsın...

canım gözün aydın bebeğini görmüşsün...
Suyun azıda zarar fazlasıda zarar... Canını sıkma sen... Herşey normale döner...

ayy deme ne kadar indirime girmiş
ben 26 tl ye almıştımm bir tane dahamı alsam acaba :44:

canım benim toplamda 3 tane oldu... Cotton box marka olarak 1 tane aldım ben 25 tl. ye... Gayette iyi kalitesi...
19 tl. çok uygun ihtiyacın varsa al birtane daha...

gerçekten lcw de çok güzel şeyler var.ben oraya gidince kendimi kaybediyorum.bu gün yine gittim miniğime bornoz aldım yumuşacık:)

Çok güzel canım... Güle güle kullansın...

yaptıralım yaa daha iyi olcaksa bebişlerimiz için risk en aza indirgenecekse yaptıralım :) ama aşıdan korkuyorum itiraf :S

yaptıralım yaa daha iyi olcaksa bebişlerimiz için risk en aza indirgenecekse yaptıralım :) ama aşıdan korkuyorum itiraf :S

Canım çoğu doktor gerek görmüyo doğum steril ortamda olduğu için.. benim doktor da evde doğum yapmıycaksna gerek yok demişti :)) ama sağlık ocakları peşine düşüyo tabi...

herkese günaydın bu arada kızlar

ben de sordum doktoruma. aşı, evlerde ebe ile doğum yapacaklar için gerekli, paslı makas, antihijyenik ortamlar olabilir diye dedi. ama bence vurulmana gerek yok. yine de sen bilirsin dedi. ben de vurulmadım

canım benim 28. haftamın son günü. beni arayan soran yok saglık ocagından .

canım seni arayıp sormamalarının nedeni. gittiğin hastane yada özel klinikse o kadın doğum doktoru devlete seni bildirmesi lazım...
Senin haberin yokken onlar senin adına kart hazırlıyorlar. Aramalalarının nedeni bu... senin aile hekimin varmı. yani kayıtlı olduğunuz mahallede sağlık ocağı varsa oraya git. orada ebe hemşireyi bul. göreceksin seni nasıl karşılayacak. çok ilgilenecek. onlar hamileler üzerinden pirim alıyorlarmış... yani sana çok ilgili ve alakalı olacaklar... bugün bir git kayıt et kendini. seni kontrol etsin. tansiyon kilo ölçümü fln. hatta bebeğinin kalp atışlarınıda dinliyor...

Son düzenleme:
Canım çoğu doktor gerek görmüyo doğum steril ortamda olduğu için.. benim doktor da evde doğum yapmıycaksna gerek yok demişti :)) ama sağlık ocakları peşine düşüyo tabi...

canım aynısnı benim doktorda demişti. genelde köyde evlerde doğum yapan doğudaki kadınlar için yapılmış bu düzenleme... sen hastanede yapacağın için gerek yok dedi...

bende belki vurulurum diyodum ama 31 haftadayım olmaz heralde artık ben sağlık ocağına hiç gitmedim uzun süredir o yüzden arayan soran yok :)

polyycim, ben de ikinci dozu bu cuma yani 33. haftanın içinde yaptırmış olucam, doktor bana yaptırabilirsin dedi en geç 30. hafta falan demedi... ben biraz sakarım, sürekli oramı buramı kesiyorum falan die yaptırıyım bari dedim... ikinci doz olmadan ilk doz koruma sağlamıyomuş çünkü...

doğrudur canım, genelde 3 doz yapılıyor benim bildiğim.. ömür boyu koruma sağlaması için.
ben Defnede 1 dozu hamileyken, 1 dozu doğumdan 8 ay sonra, diğerini de 1 sene sonra olucaktım ama son dozu olamadım gebeydim tekrar:) defne de gittiğim hastane her dozu yılda 1 yapıyordu, ama sağlık ocakları veya başka hastanelerde uygulama farklı

Sağlık ocaklarında ömür boyu koruma için 5 doz yapıyolar.Som ikisi birer yıl arayla.Bana verdikleri aşı kartında öyleydi.

Sağlık ocaklarında ömür boyu koruma için 5 doz yapıyolar.Som ikisi birer yıl arayla.Bana verdikleri aşı kartında öyleydi.

bak bunuda ilk kez senden duydum.. heryer farklı uygulamamı yapıyor ki :26::26:
bizim aile hekimliği 3 doz yapıcaz demişti. kızımda ne mezunu olduğumu sormuşlardı, lise dediğimde kafadan 2 dozu silmişlerdi.
amaaaann valla heryer farklı işte canım..

2 dozu daha önceden olmuşsundur diye silmişlerdir ben ilkokula giderken olmuştum 1 kere onu hatırlıyorum bebekken olduysam 2 doz olur :)

Eğitimle aşının ne ilgisi var acaba çok şaşırdım.Okulda yapılanların üzerinden yıllar geçti.Sağlık ocağındaki tabloda bile öyle yazıyodu benimde kafam karıştı şimdi heryerde aynı olması gerekmez mi?

Son düzenleme:
cnm 3 hafta önce yüklemede cıkmadı hatta bugün kan verirken tahlil sonucumu gösterdim dr oda b sonuca göre bişey yok ama hamileliklerde böle değişiklikler olabiliyor ve cıkan sonucu atlayamayız dedi.kendi dr aradm oda olabilir ama idrar tahlililnin cok iyi bir labrotuarda titizlikle yapılmışsa olabileceğini söyledi bu durumda idrarda varsa kanda kesin daha yüksek çıkar dedi....ama biliyorsun sağlık ocağı ve çişi yapıyosun yanıda bir cubuk var ona gre değerlendiriyorlar bu durumda belki yanılma payı olabilir......

yok cnm o bend eğilim ama bizim bornoz takımımız hediye geldi babanneden.....

canım son trimesterde aniden ortaya çıkabiliyomuşş bende yeni duydumm
yani öncesinde yokken sonradan son dönem olabiliyomuş veya varsa kendiliğinden filan geçebiliyomuşş
anlaşılan doğuma kadar hep dikkat etcez yediklerimizee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…