- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #26.781
önce vücut yağı kullanıodum çatlamıştı göbeğim sonradan bende lierac aldım ama işe yaramıyo sanırım yada bana yarıomuş gibi gelmedi hemşirede buğday yağını vazelinle birlikte sürün dedi bakalım denemedim henüz badem yağı kıllanma yapar dedi buğday yağını denemeyi düşünüyorum bende
bu arada emzirirken göğüs uçlarımda minimum defermasyon olması için anneanne usulü bir iş yapıcam ben, teyzemler kuzenlerim yaklaşık 35-40 arası doğumdan bahsediyorum 1 tanesi hariç hepsi bebeğin göbek kordonu kesilince açığa çıkan kanı meme uçlarına sürdürmüş 6 sene önce doğum yapan kuzenim doktoruna söylemeyi unuttuğundan sürdürememişti, ailede bir tek onda göğüs uçları çok fena olmuştu ne kullandıysada fayda etmedi bebeği 7 dk dan fazla emziremiyordu,diğer hiçbir kimsede bu tarz sorunlar olmamış ve hiçbiri birşey kullanmamış, bende doktoruma söylicem göğsüme sürsünler o kanı inanılmaz hücre yenileme özelliği varmış o kanın, boşuna kordon kanı bankaları yok herşeye iyi gelen bir kan o...
sizler tetanos aşısını olayım mı olmayayım mı diye düşünedurun, ben olmak istediğim halde Ankara/da sağlık ocaklarında ve eczanelerde bulamadım, Hıfzısıhhaya gittim orada da yok, nasıl bulurum dedim, Sağlık Bakanlığını ya da Sağlık Bakaknını ara diye dalga geçtiler, anlayacağınız ben mecburen olamayacağım, evde doğuracaktım halbukiiiii, şaka şaka ne yapayım ben de vazgeçtim.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı artık haömilelere Devit 3 damla kullanmaya başlamış, doktor bana da verdi, 1 aydır kullanıyordum, hafta sonu bitti, bütün Ankaradaki eczaneleri aradık yok ilaç, depolarda da yokmuş, onu da bıraktık, devlet işte ancak böyle ucundan koruyor bizi.
kızlar şu çatlak kremlerine ne kadar çok para ödüyorsunuz, ben 2. ayımdan beri kendi hazırladığım krem karışımını kullanıyorum, geçen sene hamile olan bir arkadaşım bunu kullanmış ve sıfır çatlak bendede henüz hiç çatlak yok, ayrıca kaşıntım veya göğüslerimde acıma vs vs de yok.
ben neler kullanıyorum yazayımda bizden sonraki gebeşlere faydam olsun gerçi burada aylar önce birkaç kez yazmıştım bunu.
ayrıca ben kremi öyle deliler gibi sürmüyorum aklıma geldikçe haftada 1-2 en fazla 3 kere sürüyorum galiba...
krem şeklinde(losyon değil) yoğun kıvamlı herhangi bir kremi alıyorum, son 2 seferdir yuvarlak mavi kutulu nivealar var ya onu aldım.
eczaneden kremin kutusundan daha büyük bir kap aldım, eczanelerde krem karışımı yapılan kaplardan
1 kutu kreme 5 adet E VİTAMİNİ AMPÜLÜ
1 küçük şişe saf zeytinyağı (aktarlarda satılıyor)
yarım şişe kakao yağı
yarım şişe badem yağı
yarım şişe ceviz yağı
bunları karıştırıyorum çok güzel kokulu vıcık vıcık olmayan bir krem ortaya çıkıyor, yüzüme bile kullanıyorum, sivilce vs bile çıkmadı ( daha önce sivilce tedavisi görmüş biriyim)
göğüs,karın bel,üst bacaklara çatlak olmasın diye kullanıyorum, elime ayağıma bakım amaçlı kullanıyorum....
bu arada bu krem yaklaşık 3-4 ay yetiyor, aslında ben sürünce çok bol sürüyorum arkadaşım 1 kutu ile hamileliği bitirmiş :)
bu arada emzirirken göğüs uçlarımda minimum defermasyon olması için anneanne usulü bir iş yapıcam ben, teyzemler kuzenlerim yaklaşık 35-40 arası doğumdan bahsediyorum 1 tanesi hariç hepsi bebeğin göbek kordonu kesilince açığa çıkan kanı meme uçlarına sürdürmüş 6 sene önce doğum yapan kuzenim doktoruna söylemeyi unuttuğundan sürdürememişti, ailede bir tek onda göğüs uçları çok fena olmuştu ne kullandıysada fayda etmedi bebeği 7 dk dan fazla emziremiyordu,diğer hiçbir kimsede bu tarz sorunlar olmamış ve hiçbiri birşey kullanmamış, bende doktoruma söylicem göğsüme sürsünler o kanı inanılmaz hücre yenileme özelliği varmış o kanın, boşuna kordon kanı bankaları yok herşeye iyi gelen bir kan o...
ben düşündüm ama çok pahalı bi işlem diyolar yahuya ewt şu kordon kanını sürmek yerine bankada saklatsak mı acep, var mı düşünen...
Kızlar çatlak için bebe yağından daha matah bişey yok su içmezseniz çatlıyo yada cilt tipi müsaitse çatlıyo yapcak bişi yok.. o kadar para bayılmaya da gerek yok diye düşünüyorumm..
göğüs ucu kremi içinde hepsi iyi ama en iyisi kendi sütünüzle temizlemek.. yara olmaması içinde kremler var bi sürü.. yıkanmaya gerek olmayan krem bile olsa zaten vicdanen bebeğe o kremli meme ucunuz vermezsiniz :) o yüzden detaya bakmayın derimm
ben düşündüm ama çok pahalı bi işlem diyolar yahu
cnm aşıyı ne zaman aradın bilmiyorum ama devletle eczaneler arasında bi gelgit oldu önce devlet benden değil eczaneden alıcaksınız dedi sonra baktı 2 günde eczaneler birbirine girdi tekrar üstlendi sanırım sende o araya denk geldin ,çünkü bende 1. gün aynen dediğin gibi heryeri ,sağlık bakanlığıda dahil aradım aşı için listeye isim yazdılar .ama onlardan önce sağlıkocağı aradı aşıyı biz vuruyoruz tekrar gel diye gittim oldum,sonra 2. aynı sıkıntı olmasın diye 1-2 gün önceden tekrar gittim sağlıkocağına problem yok dedi onuda vurdu.hatta sağlıkocağındaki hemşire sapık gibi :) sürekli beni arıyo iyimisin gel tansiyonuna ,bebeğine bakalım diye.yolda karşılaşsam kaçıcam o kadar yani :) ama güzel bişi tabi.ne zaman gel deseler gidiyom sonuçta benden prim alıyolarmış ,alsınlar helali hoş olsun:)
ben düşündüm ama çok pahalı bi işlem diyolar yahu
ya evet tamamen ciltten yaaa. benm zaten yağlı cildim bir de kremleri yağları sürüyorum nem in alası bende su desen günde 3l yi buluyor cok susuyorum. ama işte çatlaklar var bazen yok oluyo bazen ortaya cıkıyor. artık kızım saglıklı dogsunda napim çatlak olsun ya.
ayrıca kordon kanı meselesi cok önemli ya benm arastırdıgım kadarı ile saklanması taraftarı doktorlar. biraz maliyetli ama kök hücrenin en yogun oldugu yer kordon kanı sonucta. deger.
ewt kanın alınması yaklaşık 2500 tl falan, yıllık saklama ücreti de 100 dolar civarında... keşke buzlukta falan saklanabilen bişi olsaydı :)
kısss bu zamana kadar neden söylemedinn yaff
konu açılmasa haberimiz olmucak
çok mantıklıı
o zaman bende yapıcam
ama nasıl olcak doktora söylücez kanı vercek sürcez ne kadar beklicez doğar doğmaz emzirmeye veriyorlar kucağımıza nasıl yapcaz az anlat bakiyimm
annemin söylediğine göre göbek bağı kesilince o bağı göğüslere sürüyorlarmış, ne kadar kalması lazım diye kesin bir bilgi olduğunu sanmıyorum tıbbi birşey değil sonuçta ne kadar kalırsa o kadar iyi işte , ne zaman emzirmeye uygun görürlerese o zaman silip emzirmek gerekir.
kordon kanını benim kuzenim saklatmıştı ama şimdi sorsanız gereksiz birşeymiş der :) belli bir süre sonra işlevini yitiriyor zaten, taze taze kullanılmayacaksa etkinliği zamanla azalıyormuş, bende araştırdım sonra vazgeçtim...
melikenin dediği gibi göğüs ucu kremi ile ilgili emzirilebiliyormuş vs vs yalan bence ben çocuğumun ağızına kremli memeyi asla veremem, hatta göğüs ucu temizleme mendili bile kullanamam, gazlı bez ve saf sabun ile temizliğini yapıp öyle emziricem, hiçbir kimyasal olmaması için uğraşıcam yani, yada belki unibaby yenidoğan ıslak mendilini kullanabilirim henüz aldığım paketi açmadığımdan ürünün nasıl olduğunu bilimiyorum ama saf su ve pamuk olduğu iddia ediliyor.
kordon kanını benim kuzenim saklatmıştı ama şimdi sorsanız gereksiz birşeymiş der :) belli bir süre sonra işlevini yitiriyor zaten, taze taze kullanılmayacaksa etkinliği zamanla azalıyormuş, bende araştırdım sonra vazgeçtim...
kızlar bişey sorucam sırt ağrınız oluyormu?
kızlar şu çatlak kremlerine ne kadar çok para ödüyorsunuz, ben 2. ayımdan beri kendi hazırladığım krem karışımını kullanıyorum, geçen sene hamile olan bir arkadaşım bunu kullanmış ve sıfır çatlak bendede henüz hiç çatlak yok, ayrıca kaşıntım veya göğüslerimde acıma vs vs de yok.
ben neler kullanıyorum yazayımda bizden sonraki gebeşlere faydam olsun gerçi burada aylar önce birkaç kez yazmıştım bunu.
ayrıca ben kremi öyle deliler gibi sürmüyorum aklıma geldikçe haftada 1-2 en fazla 3 kere sürüyorum galiba...
krem şeklinde(losyon değil) yoğun kıvamlı herhangi bir kremi alıyorum, son 2 seferdir yuvarlak mavi kutulu nivealar var ya onu aldım.
eczaneden kremin kutusundan daha büyük bir kap aldım, eczanelerde krem karışımı yapılan kaplardan
1 kutu kreme 5 adet E VİTAMİNİ AMPÜLÜ
1 küçük şişe saf zeytinyağı (aktarlarda satılıyor)
yarım şişe kakao yağı
yarım şişe badem yağı
yarım şişe ceviz yağı
bunları karıştırıyorum çok güzel kokulu vıcık vıcık olmayan bir krem ortaya çıkıyor, yüzüme bile kullanıyorum, sivilce vs bile çıkmadı ( daha önce sivilce tedavisi görmüş biriyim)
göğüs,karın bel,üst bacaklara çatlak olmasın diye kullanıyorum, elime ayağıma bakım amaçlı kullanıyorum....
bu arada bu krem yaklaşık 3-4 ay yetiyor, aslında ben sürünce çok bol sürüyorum arkadaşım 1 kutu ile hamileliği bitirmiş :)
bende de sırt ağrısı oluyor eğilir düzgün durmazsam hem de hemen.
ben arada bir sürüyorum hep ihmal ediyorum zaten şimdiye kadar 2 tane krem aldım. haftada 2,3 defa sürüyorum. çok tembelim çok. sen bugün dr.a gideceğini mi yazmıştın yanlış mı hatırlıyorum? nasıl geçti kontrol?
inşallah artmaz çatlaklarım yahiçbirinizde yok çok moralim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?