2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

vazelin zararlı değilmiymiş öyle sanıyodumm

bu arada emzirirken göğüs uçlarımda minimum defermasyon olması için anneanne usulü bir iş yapıcam ben, teyzemler kuzenlerim yaklaşık 35-40 arası doğumdan bahsediyorum 1 tanesi hariç hepsi bebeğin göbek kordonu kesilince açığa çıkan kanı meme uçlarına sürdürmüş 6 sene önce doğum yapan kuzenim doktoruna söylemeyi unuttuğundan sürdürememişti, ailede bir tek onda göğüs uçları çok fena olmuştu ne kullandıysada fayda etmedi bebeği 7 dk dan fazla emziremiyordu,diğer hiçbir kimsede bu tarz sorunlar olmamış ve hiçbiri birşey kullanmamış, bende doktoruma söylicem göğsüme sürsünler o kanı inanılmaz hücre yenileme özelliği varmış o kanın, boşuna kordon kanı bankaları yok herşeye iyi gelen bir kan o...

Kızlar ben doktorumun önerisiyle alpın premama mother kullanıyorum. Fiyatı 70 tl ama şimdiye 1 kutu bitirdim 2. Ye yeni başladım. Vücudumun her yerinede sürüyorum, gayette memnunum . allaha şükür şimdilik bir çatlama falan olmadı. Vücudu nemli tutuyor.

kısss bu zamana kadar neden söylemedinn yaff
konu açılmasa haberimiz olmucak
çok mantıklıı
o zaman bende yapıcam
ama nasıl olcak doktora söylücez kanı vercek sürcez ne kadar beklicez doğar doğmaz emzirmeye veriyorlar kucağımıza nasıl yapcaz az anlat bakiyimm

cnm aşıyı ne zaman aradın bilmiyorum ama devletle eczaneler arasında bi gelgit oldu önce devlet benden değil eczaneden alıcaksınız dedi sonra baktı 2 günde eczaneler birbirine girdi tekrar üstlendi sanırım sende o araya denk geldin ,çünkü bende 1. gün aynen dediğin gibi heryeri ,sağlık bakanlığıda dahil aradım aşı için listeye isim yazdılar .ama onlardan önce sağlıkocağı aradı aşıyı biz vuruyoruz tekrar gel diye gittim oldum,sonra 2. aynı sıkıntı olmasın diye 1-2 gün önceden tekrar gittim sağlıkocağına problem yok dedi onuda vurdu.hatta sağlıkocağındaki hemşire sapık gibi :) sürekli beni arıyo iyimisin gel tansiyonuna ,bebeğine bakalım diye.yolda karşılaşsam kaçıcam o kadar yani :) ama güzel bişi tabi.ne zaman gel deseler gidiyom sonuçta benden prim alıyolarmış ,alsınlar helali hoş olsun:)

vauvv iyiymiş ama ben üşeniyorum galiba böyle kendin hazırla falan olunca :) illa gidip dediğin gibi bisürü para bayılıcam

ya ewt şu kordon kanını sürmek yerine bankada saklatsak mı acep, var mı düşünen...

Kızlar çatlak için bebe yağından daha matah bişey yok su içmezseniz çatlıyo yada cilt tipi müsaitse çatlıyo yapcak bişi yok.. o kadar para bayılmaya da gerek yok diye düşünüyorumm..
göğüs ucu kremi içinde hepsi iyi ama en iyisi kendi sütünüzle temizlemek.. yara olmaması içinde kremler var bi sürü.. yıkanmaya gerek olmayan krem bile olsa zaten vicdanen bebeğe o kremli meme ucunuz vermezsiniz :) o yüzden detaya bakmayın derimm
ya ewt şu kordon kanını sürmek yerine bankada saklatsak mı acep, var mı düşünen...
ben düşündüm ama çok pahalı bi işlem diyolar yahu

ya evet tamamen ciltten yaaa. benm zaten yağlı cildim bir de kremleri yağları sürüyorum nem in alası bende su desen günde 3l yi buluyor cok susuyorum. ama işte çatlaklar var bazen yok oluyo bazen ortaya cıkıyor. artık kızım saglıklı dogsunda napim çatlak olsun ya.
ayrıca kordon kanı meselesi cok önemli ya benm arastırdıgım kadarı ile saklanması taraftarı doktorlar. biraz maliyetli ama kök hücrenin en yogun oldugu yer kordon kanı sonucta. deger.

sağolasın kuzum, ben de yarın gideyim o zaman.

ewt kanın alınması yaklaşık 2500 tl falan, yıllık saklama ücreti de 100 dolar civarında... keşke buzlukta falan saklanabilen bişi olsaydı :)

Valla çok pahalıymış.. doğum da o kadar zaten :)) buzlukta saklasak olabilir mi denemek lazım yelden
Allah bebeklerimize sağlık versin de gerek kalmasın inşallah

annemin söylediğine göre göbek bağı kesilince o bağı göğüslere sürüyorlarmış, ne kadar kalması lazım diye kesin bir bilgi olduğunu sanmıyorum tıbbi birşey değil sonuçta ne kadar kalırsa o kadar iyi işte , ne zaman emzirmeye uygun görürlerese o zaman silip emzirmek gerekir.

kordon kanını benim kuzenim saklatmıştı ama şimdi sorsanız gereksiz birşeymiş der :) belli bir süre sonra işlevini yitiriyor zaten, taze taze kullanılmayacaksa etkinliği zamanla azalıyormuş, bende araştırdım sonra vazgeçtim...

melikenin dediği gibi göğüs ucu kremi ile ilgili emzirilebiliyormuş vs vs yalan bence ben çocuğumun ağızına kremli memeyi asla veremem, hatta göğüs ucu temizleme mendili bile kullanamam, gazlı bez ve saf sabun ile temizliğini yapıp öyle emziricem, hiçbir kimyasal olmaması için uğraşıcam yani, yada belki unibaby yenidoğan ıslak mendilini kullanabilirim henüz aldığım paketi açmadığımdan ürünün nasıl olduğunu bilimiyorum ama saf su ve pamuk olduğu iddia ediliyor.

işte silmeye gerek yok deyince vicdanen rahatlıyosun yoksa silmeden verilmezz
kordon kanı konusunda dediklerin bilimsel olmasada epey araştırıldı bu konu inanılmaz sonuçlar çıktı
sen yinede annene bi sor bakalım detaylı öğrenir bizede anlatırsan çok seviniriz
mesela ilk emzirmeden hemen sonra sürsek filan olurmuymuş o zaman daha çok göğüste kalabilirr
bide ben bebeğimin ağzına zemzem damlatıcam

Bana da öyle geliyor canım ya.. dediğin gibi saklayıp bi işe yaramama ihtimali de var.. o kadar parayı verdiğimizle kalırız :))

Herkese Selam nasılsınız, umarım haller keyfler yerindedir,

bende sabahtan beri girmeye çalışıyorum, burda mı sorun vardı, netten mi bilmiyorum daha yeni girebildim, gerçi faceye filan rahat giriyordum, burası açılmıyordu, niye ki:44:

Çatlaklar için bende badem yağı,kakao yağı,saf zeytin yağı ve 2-3 tane E vitamini kapsülü karışımı yapıp kullanıyorum.Bunun içine bi de kremle ceviz yağı ekliyim o zaman:)

kızlar bişey sorucam sırt ağrınız oluyormu?

bende de sırt ağrısı oluyor eğilir düzgün durmazsam hem de hemen.

ben arada bir sürüyorum hep ihmal ediyorum zaten şimdiye kadar 2 tane krem aldım. haftada 2,3 defa sürüyorum. çok tembelim çok. sen bugün dr.a gideceğini mi yazmıştın yanlış mı hatırlıyorum? nasıl geçti kontrol?

Ben de baya istikrarlıyım bu konuda sabah akşam sürüyorum,şimdilik bişey yok ama bu çatlar ne zaman başlar acaba?7.aydan sonra diyolar da...

inşallah artmaz çatlaklarım ya hiçbirinizde yok çok moralim bozuldu

kimm demiş yok diye bende azcık oldu üstelik düzenli yağ kullandım hiç kurutmadımm üstelik çokta su içerim hergün ama oldu
dedikleri gibi çatlayacaksa ne yapsan farketmiyo yine çatlıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…