- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #27.961
Aaaa öyle şeyler de mi oluyor özel gittiğim hastanede 1500 tl doğum ücreti çok geldi yaa birde dediğim gibi vize harcı var tam doğum zamanı çok yük oluyor bize o yüzden devlete gitmeye karar verdim ay ne yapsam kii:18::18:
tickerım zaten 10 gün fln geriden gelio.
ben bu hafta gecen hafta gittiğim doktora göre 34. haftaya girdiğimi sanıyordum. bugn başka bi dra gittim ve 35. haftadasın dedi.(2 doktora birden gidiyorum). ikisinin arasnda 1 hafta fark var ya nasıl olurki böyle bişey
merhaba kızlarr
dün gece bebek çok tekmeledi çok zorladı doktora gittik çok şükür herşeyi iyi sadece bikaç gündür eşim yakınını kaybetti bende üzüldüm etkilendim bebekte asabileşmiş
ntsye bağladılar kalp atışları iyi ayrıca ultrasonada girdim
doktor gece yarısı uykusundan uyanmış gözleri balon gibi şişmiş
hatta dedim kusura bakmayın rahatsız ettim edim o da evet öyle oldu dediii
bebek 2 kilo olmuş 2 haftada yarım kilo daha almış gelişimi herşeyi iyi dedi
üniversite hastanesine gitmiştik orda epey ayrıntılı yapıyorlar bişey çıkmadı
biraz sohpet ettik bana dediki 24. haftadan itibaren doğan bebekler üniversite hastanelerinde yaşatılıyormuş öyle dedi
ama sadece üniversite hastanelerinde dedi
bende dedim peki 24. haftada doğmuş pek çok bebek yaşamıyo diğer hastanelerde madem öyle buraya getirselerya dedim o da zaman çok önemli o hastaneden bize gelene kadar yaşamayabilir hemen küveze alınmalı dedi ondan oluyo dedi
erken doğum riski olan gebeler üniversite hastanesinde doğum yapacak artık dedi nasıl yani dedim
sağlık bakanlığı sanırım öyle yaptıracakmış özel hastanelerde dahil erken doğum riski olan gebeleri üniversite hastanesine yollayacakmış
haa birde dediki sağlıklı bir bebeğin ciğerleri anne karnında 37. haftada gelişimini tamamlarmış onu dedii
bende sizle paylaşayım dedim
Günaydın herkese...
canım nts ye tokmu giriliyor bak bilmiyordum ben test yapar diye aç karnı gideyimde olmazsa orda bişeyler atıştırırım...
cnm doktor aç karnını nts doğru sonuçlar vermiyor o yüzden bundan sonraki bütün kontrollere tok gel dedi
Cuma günü 32. hafta raporu için hastaneye gittim, sat ı sormadı bile, bebeğin ölçümlerine göre verdi raporu doktor ve ultrason öncesinde nst ye bağladılar.. nst ye bağlamadan ebe tatlı bişeyler yememi söyledi.. ve tabiiki tok gitmelisin ki bebiş hareket etsin..
çoook güzel olmuş bunlar,, eline koluna sağlık...
arkadaşlar aranızda diş çürümesi diş eti şişmesi gibi sorun yaşayan varmı ben gebelikten dolayı ilaç kullanamam diye doktora gitmedim 31. haftadayım diş etim çok fena şişmiş bitkisel çözüm öneren varmı
bende aynı sorunu yaşadım, diş etlerimin bazıları kanlı kanlı şiştiler, fakat bi süre sonra geçti, bi arkadaşın dediği gibi kalsiyumla alakalı olabilir çünkü ben süt içmeyi artırdıktan sonra o dişeti rahatsızlıkları geçti.. fakat kanama hala var,, dişlerini oldukça yumuşak bir fırçayla fırçala ve sütü çoğalt bence
kızlar az önce doktordan geldim ve şoktayım. ben şuan 35. haftamdaymışım. 34e yeni girdim sanıyordum.
bugün gittiğim doktor astımımın normal doğuma engel olmayabileceğini söyledi. haftaya bugün çatı muayenem var, normal için engel yoksa normali deneriz bi sorun olursa zaten sezeryana alırız dedi. doğum tarihi olarak 12 şubat gibi ama sezeryan olursa birkaç gün önce alıcaz dedi. zamanım çok azalmış yaaaa korktum bugün:18:
Canım var bi kaç hastane de küçük hastane korkuyorum güvenemiyorum eve yakın olmasını istiyorum kafam iyice kartıştı ne yapacağımı şaşırdım hayırlısı :Shaklısın galiba...annem gelecekse gelsin...görümcem gelir kesin...rahat edermiyim bilmiyorum, hiç beraber kalmadık daha önce...hamarat kızdır da ne olsa iş buyuramam ona,neticede görümcem....benden küçük ama, yine de annem gibi rahat olmaz tabi....
pahalıymış yaa, diğer özelleri araştırmadınmı hiç..benim gittiğim özelde normal doğum 400, sezeryan 500...tavsiye de edilen bi hastane...1500 abartı geldi bana...ama hangi şehirdesin bilmiyorum, istanbul dışındaki şehirlerde devlet hastanesi daha iyi.daha çok ilgileniyolar bile diyebilirim...ben de eğer boluya gidersem devlette yapıcam
cnım heryerde olmaz ben burda duydum belki sizin orda yoktur
yani şöyleki senden kimse para isteyemez zaten ama işte ilgilenmiyorlarmış
ama araştırmada öyle değil eğer yakınsa araştırma hastanesini tercih et
benimde çok yakın değil dün sordular nerde oturuyosun diye bende söyledim dediler bişey olursa hemen ara ambulans yollayalım dedilerr
oysaki ben bişey olsa atlarım taksiye giderim eğer eşim yanımda değilse
yani ilgilerinden memnun kaldım
detaylı incelemeleri üstünkör geçiştirmemeleri çok iyi
sabahı bekle doktor gelsin demediler en azından
o zaman ne olacak diyelimki gece doğum başladı sabah doktorun gelmesini beklicem özelde
iğne vuruyoruz bekletiyoruz filan diyorlarda ben psikolojik olarak doktorumun yanımda olmasını isterim rahatlarım
tanımadığım ebeler hemşireler olsun sabaha kadar doktor bekle olcak iş değil yani
doktor olsun arada kontrol etsin yine sabaha kadar bekleyeceksem beklerim ama öbür türlü gerilirim
o doğumun olacağı varsada olmaz
gece çaktırmadan odalarıda gezdim zaten temiz güzledi
söylücem tek odada yatayım dicem oda çok zaten
arkadaşım tek odada kalmış banada tek oda versinler oluyosa annemle rahat ederiz kapatırız kapıyı açarız televizyonu kafam dağılır daha çabuk toparlanırım
yanımda zorluk yaşayan biri olsa bende geriliyorum topalanamıyorum napiiim
bu arada bebişim hala dönmemiş. önceki doktorum artık dönme ihtimali pek yok demişti. bugünkü dr döner balki haftaya kadar bekleyelim dedi. bu konuda bilgisi olan var mı?? bebek ne zamana kadar döner en son?
bebiş biraz yaramazlık yapmış anlaşılan.., benim ki hep öyle çok hareketli maşallah, hatta beni sarsacak şekildebende devlet ve üni. hastanelerine karşı önyargılıydım. doğumum ankarada olacak bi aksilik olmazsa, oradaki doktorum; doğum hastanesinin birçok özelden kat kat daha iyi olduğunu söyledi, ki araştırmada öyledir çünkü onların hasta yoğunluğu da daha fazla ve doktorları hem tecrübeli hem daha iyi... hayırlısıyla neresi kendi bebişlerimizin sağlıkları için iyi olacaksa orda olsun doğumlarımız..
Cuma günü 32. hafta raporu için hastaneye gittim, sat ı sormadı bile, bebeğin ölçümlerine göre verdi raporu doktor ve ultrason öncesinde nst ye bağladılar.. nst ye bağlamadan ebe tatlı bişeyler yememi söyledi.. ve tabiiki tok gitmelisin ki bebiş hareket etsin..
çoook güzel olmuş bunlar,, eline koluna sağlık...
bende aynı sorunu yaşadım, diş etlerimin bazıları kanlı kanlı şiştiler, fakat bi süre sonra geçti, bi arkadaşın dediği gibi kalsiyumla alakalı olabilir çünkü ben süt içmeyi artırdıktan sonra o dişeti rahatsızlıkları geçti.. fakat kanama hala var,, dişlerini oldukça yumuşak bir fırçayla fırçala ve sütü çoğalt bence
Sağol canım teşekkür ederim...
merhaba kızlarr
dün gece bebek çok tekmeledi çok zorladı doktora gittik çok şükür herşeyi iyi sadece bikaç gündür eşim yakınını kaybetti bende üzüldüm etkilendim bebekte asabileşmiş
ntsye bağladılar kalp atışları iyi ayrıca ultrasonada girdim
doktor gece yarısı uykusundan uyanmış gözleri balon gibi şişmiş
hatta dedim kusura bakmayın rahatsız ettim edim o da evet öyle oldu dediii
bebek 2 kilo olmuş 2 haftada yarım kilo daha almış gelişimi herşeyi iyi dedi
üniversite hastanesine gitmiştik orda epey ayrıntılı yapıyorlar bişey çıkmadı
biraz sohpet ettik bana dediki 24. haftadan itibaren doğan bebekler üniversite hastanelerinde yaşatılıyormuş öyle dedi
ama sadece üniversite hastanelerinde dedi
bende dedim peki 24. haftada doğmuş pek çok bebek yaşamıyo diğer hastanelerde madem öyle buraya getirselerya dedim o da zaman çok önemli o hastaneden bize gelene kadar yaşamayabilir hemen küveze alınmalı dedi ondan oluyo dedi
erken doğum riski olan gebeler üniversite hastanesinde doğum yapacak artık dedi nasıl yani dedim
sağlık bakanlığı sanırım öyle yaptıracakmış özel hastanelerde dahil erken doğum riski olan gebeleri üniversite hastanesine yollayacakmış
haa birde dediki sağlıklı bir bebeğin ciğerleri anne karnında 37. haftada gelişimini tamamlarmış onu dedii
bende sizle paylaşayım dedim
Selam kızlar...doğuma daha iki buçuk ay var ama bişey kafama takıldı...ben istanbulda oturuyorum.annem boluda...ablam boluda hemşire...hem annemin gelmesi zor olduğu için(ablamın çocuklarına bakıyo) hem de ablam sağlıkçı olduğu için boluda doğum yapmayı düşünüyorum....ama dün arkadaşlarla konuştuk da doğumdan en az 2-3 hafta önce gitmelisin filan dediler...son anda yolculuk yapılmaz diye...ben bi hafta kala gitmeyi düşünüyodum...o kadar erken gidersem çok sıkılırım...dün bi de görümcem aradı, bekar ama iyi kızdır..ben gelebilirim doğuma dedi..kararsız kaldım...boluya gitmek mi mantıklı, görümcemi çağırmakmı ? boluya gidersemde erkenden mi gitmem lazım? off yaa, o zaman öncesi-sonrası bi buçuk - iki at evimden,eşimden uzak kalmış olucam...
çok gzl olmuş cnm ya sn mi yaptın bunları..hazır gibi duruyo valla çok prof.ca olmuş :))
kızlar az önce doktordan geldim ve şoktayım. ben şuan 35. haftamdaymışım. 34e yeni girdim sanıyordum.
bugün gittiğim doktor astımımın normal doğuma engel olmayabileceğini söyledi. haftaya bugün çatı muayenem var, normal için engel yoksa normali deneriz bi sorun olursa zaten sezeryana alırız dedi. doğum tarihi olarak 12 şubat gibi ama sezeryan olursa birkaç gün önce alıcaz dedi. zamanım çok azalmış yaaaa korktum bugün:18:
cnm mükemmel olmuş neyden yaptın ne kumaşı nerden aldın
Sağol canımhepsini keçeden yaptım,tuhafiyeden aldım...
valla mükemmelsin
bu arada bebişim hala dönmemiş. önceki doktorum artık dönme ihtimali pek yok demişti. bugünkü dr döner balki haftaya kadar bekleyelim dedi. bu konuda bilgisi olan var mı?? bebek ne zamana kadar döner en son?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?