- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #27.981
nerdeyse hepimz aynı durumdayız sanırım..bnm uykular iyice yok oldu..artık gündüz 2-3 saat uyuyabilirsem ne ala..aynen bnde sağa dönüyorm sola dönüyorum ama her döndüğüm tarafta bebiş belimi gıdıklıyo bişiler yapıyo bnde çok korkuyorm acaba biyerinimi sıkıştırıyorum diye o yüzden btn gece yarasa gibi uyanığım..çok özledm deliksiz uykularımı ama sanırım doğumdan sonrada o uykulara kavuşamıycaz o yzdn çoookk çalışmam lazım anne çoookarkadaşlar herkese merhaba sık sık yazamasamda hep takip ediyorum yazılanları .ben bişey sorucam geceleri uyuyamaz oldum bi türlü rahat edemiyorum ne tarafa yatsam sanki kızıma zarar verecekmişim gibi geliyo
kızlar az önce doktordan geldim ve şoktayım. ben şuan 35. haftamdaymışım. 34e yeni girdim sanıyordum.
bugün gittiğim doktor astımımın normal doğuma engel olmayabileceğini söyledi. haftaya bugün çatı muayenem var, normal için engel yoksa normali deneriz bi sorun olursa zaten sezeryana alırız dedi. doğum tarihi olarak 12 şubat gibi ama sezeryan olursa birkaç gün önce alıcaz dedi. zamanım çok azalmış yaaaa korktum bugün:18:
nerdeyse hepimz aynı durumdayız sanırım..bnm uykular iyice yok oldu..artık gündüz 2-3 saat uyuyabilirsem ne ala..aynen bnde sağa dönüyorm sola dönüyorum ama her döndüğüm tarafta bebiş belimi gıdıklıyo bişiler yapıyo bnde çok korkuyorm acaba biyerinimi sıkıştırıyorum diye o yüzden btn gece yarasa gibi uyanığım..çok özledm deliksiz uykularımı ama sanırım doğumdan sonrada o uykulara kavuşamıycaz o yzdn çoookk çalışmam lazım anne çoook
kızlar az önce doktordan geldim ve şoktayım. ben şuan 35. haftamdaymışım. 34e yeni girdim sanıyordum.
bugün gittiğim doktor astımımın normal doğuma engel olmayabileceğini söyledi. haftaya bugün çatı muayenem var, normal için engel yoksa normali deneriz bi sorun olursa zaten sezeryana alırız dedi. doğum tarihi olarak 12 şubat gibi ama sezeryan olursa birkaç gün önce alıcaz dedi. zamanım çok azalmış yaaaa korktum bugün:18:
canım bence hiç riske girme direk üniversite hasstajnesine git
benim arkadaşım çok kilo almıştı ama özeldeki doktor korkma bişey olmaz deyip durdu bu arkadaşta yedikçe yedi yaza gelmişti gebeliği hergün sınırsız yerdi
doktor bişey olmaz sezeryan yaparız dedi durdu
5. ayında yürürken yoruluyodu kilodan
yatarak geçti gebeliği ben uyardım dedim bak böyle böyle riske atma 15 kilo üstü alanlar üniversite hastanesine gitsin diyo sağlık bakanlığı dedim
bişey olmaz belki ama ya olursa dedim
arkadaşımda korktu artık gitti üniversite hastanesine
kilodan dolayı sorun yaşamadı ama bebeği pisliğini yutmuş hemen yenidoğan yoğunbakımına alındı ciğerlerine kaçmamış neyseki sorun olmadı
sağlıklı bebeği ama saniyelerle yarışıldı hastanede
ve eğer özelde olsaydı kesinlikle kurtarılamazdı eminim
doğumuna 2 kardiyolog 2 doçent 4 doktor girdi
ve çok ilgilendilerr
dün akşam ben önce özel hastaneye gittim tansiyonumu ölçtüler pratisyen ilgilendi zaten sabah gel doğum doktoru gelince dedi
bide muayene ücreti ödedik
kızdım araştırmaya gittik 1 doktor geldi sonrada doçent geldi
adam uykusundan uyanmış geldi
hatta bu gece yatış yap ilgilenelim seninle dediler bende gereklimi dedim yok ama moralin düzelene kadar yat dediler istemedim bende imza aldılar
yatışı kendim kabul etmedim diye
evet bende hoşlanmıyorum üniversite hastanesinden ama napalım bebeklerimiz için değer bence
arkadaşımın doğumu çok etkiledi beni ondan araştırmaya gidiyorum
devleti düşündük ilk ama ordada araştırma kadar ilgili değiller ebeler hemşireler bakıyo
araştırmada saat kaç olursa olsun hem doktor hem doçent geliyo
Bende bitek bende oluyor sanıyordum o gıdıklama olayı canım söylüyorum eşim gülüyor nasıl belini gıdıklıyor diye bi tek sırt üstü yatınca bebişim sakin duruyor bende uyuya biliyorum sağa veya sola yattığım zaman çok tepiniyor korkuyorum hatta akşam baya bi takla attı sanki korktum karnım acaip bi şekil aldısonra düzeldi ama :):):)
:18: nası yani kg fazlalığı ne gibi tehlikeli olabilir???? ben 29.haftamdayım 18 kg aldım maalesef ama tansiyonum her defasında dr mu şaşırtacak kadar normal çıkıo şekerimde idealin bi tık üzeri ekmeği kes dedi sadece.bebeğimin ciğerlerine baktırmammı gerekiyor şimdi benimde
özgeengin şahane olmuş keçe şaheserlerin cnm:) bende kızım için tuttugum günlüğü ve lohusa tacımı kendim yaptım, eger yapabilirsem ki çalıştıgım için fırsat bulamıorum, kapı süsü altın minderi ve sepetinide kendim yapcam:)
:18: nası yani kg fazlalığı ne gibi tehlikeli olabilir???? ben 29.haftamdayım 18 kg aldım maalesef ama tansiyonum her defasında dr mu şaşırtacak kadar normal çıkıo şekerimde idealin bi tık üzeri ekmeği kes dedi sadece.bebeğimin ciğerlerine baktırmammı gerekiyor şimdi benimde
canım haftalarımız aynıydı en başlarda seninle... bebek fazla kilo aldığı içinmi önde gidiyor... off sezeryanda inşallah çatı muayenesi yapılmaz. sinir oluyorum bakılmasına...
oleyy yalnız değilim..bnde 16 kilo aldm.. arkadaşın dediğini okuyunca korktum bnde normal doğum istiyorum onamı engel oluyomuş? ama duyuyorm 20 kilo 30 kilo alanlarda yapabiliyo normal..tabi kilo her zmn sorun iyi bişi değil ama napiim aldım işte..
e snn bişi kalmamış cnm..bu ayın sonunda fln mı olcak o zmn doğum inşallah? ne kdr heycanlı
cnm zaten kontrol altındasın bi sıkıntı olsa dr un söylerdi bende yanlızca 8 kilo aldım 32. haftadayım ama şekerim düşmüyo:) yani çokta kiloyla alakalı değil.
cnm bebeişim zaten 10 gün kadar önden gidiodu gelişim bakımından. ama ben g2 doktora birden gidiorum, geçen hafta gittiğim doktorda bu hafta benim 34. haftamken, bugün gittiğim dr bu hafta 35. haftadasın dedi. arada 1 hafta fark olması normal bişey mi? acaba kullanılan cihazlardan filanmı kaynaklanıyor die düşündüm. çatı muayenem haftaya. bakalım ne sonuç çıkıcak, çok tedirginim şimdiden. sevimsz bişeeye benziyor
Sen marifetli misin neeee
O nası doktormuş öle rahatsız ettiniz demeye getiriyo diycektim ki üni hastanesiymiş adam nöbette uyuyo tabi naapsın :)) geçmiş olsun korkutmuş bebek de..merhaba kızlarr
dün gece bebek çok tekmeledi çok zorladı doktora gittik çok şükür herşeyi iyi sadece bikaç gündür eşim yakınını kaybetti bende üzüldüm etkilendim bebekte asabileşmiş
ntsye bağladılar kalp atışları iyi ayrıca ultrasonada girdim
doktor gece yarısı uykusundan uyanmış gözleri balon gibi şişmiş
hatta dedim kusura bakmayın rahatsız ettim edim o da evet öyle oldu dediii
bebek 2 kilo olmuş 2 haftada yarım kilo daha almış gelişimi herşeyi iyi dedi
üniversite hastanesine gitmiştik orda epey ayrıntılı yapıyorlar bişey çıkmadı
biraz sohpet ettik bana dediki 24. haftadan itibaren doğan bebekler üniversite hastanelerinde yaşatılıyormuş öyle dedi
ama sadece üniversite hastanelerinde dedi
bende dedim peki 24. haftada doğmuş pek çok bebek yaşamıyo diğer hastanelerde madem öyle buraya getirselerya dedim o da zaman çok önemli o hastaneden bize gelene kadar yaşamayabilir hemen küveze alınmalı dedi ondan oluyo dedi
erken doğum riski olan gebeler üniversite hastanesinde doğum yapacak artık dedi nasıl yani dedim
sağlık bakanlığı sanırım öyle yaptıracakmış özel hastanelerde dahil erken doğum riski olan gebeleri üniversite hastanesine yollayacakmış
haa birde dediki sağlıklı bir bebeğin ciğerleri anne karnında 37. haftada gelişimini tamamlarmış onu dedii
bende sizle paylaşayım dedim
Devlet ve üni. hastanelerinde nöbetçi oluyo canım gece de gitsen kim varsa o bakıyo.. sadece özelde doktorunu arıyosun geliyo (çoğu özelde de gelmiyo nöbetçi oluyo ama baştan konuşursan gece de olsa gelen birine denk gelebilirsin)..Kuzum hep aklıma takılıyor gece kadın doğumcu oluyor mu devletr hastanelerine ben normal düşünüyorum gece gelse sancı diye aklıma takılıyor
Gitmeden önce bi konuş mutlaka, araştırma hastaneleri normal gebeleri 20. haftadan sonra kabul etmiyolar telefonla bilgi al kuzuAaaa öyle şeyler de mi oluyor özel gittiğim hastanede 1500 tl doğum ücreti çok geldi yaa birde dediğim gibi vize harcı var tam doğum zamanı çok yük oluyor bize o yüzden devlete gitmeye karar verdim ay ne yapsam kii:18::18:
ahh ahh 8 kg mu zaten doğumda da gider onlar kıskandım şimdi seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?