- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #28.321
kızlarr size bişey sormak istiyorumm. bebeklerinize uyku tulumu alacakmısınız? ilgimi çekio ama kullanışlımı bilmiorum, cocugu terletirmiki bilemedim ama cok hoş bi görüntüsü var napiyim sizce?
günaydın kızlarrrr uzun zamandır giremedim nete yeni fırsat bulabildim nasılsınızz???? benim ara ara ağrılarım başladı dr. böyle devam ederse hastaneye yatıracagını söyleyince ailem ve kız kardeşim geldiler erken doğum olur diye yiğenimde var tabii ondan bana fırsat kalıp nete giremedim bir türlü.. dr. en geç 37 haftada alacagını söylemişti bebişleri şimdi ise gelişimlerine bakıp daha erken alabilecegini söylüyorr yani heran herşey olabilir benim içinn herşeyin hayırlısı artıkk dualarınızı eksik etmeyinn kızlarrr öpüyorum hepinizi fırsat buldukca girmeye çalışacagımmmm
Canım benım coook teskkur ederım.. Iyıyım cok sukur hattaa hıc olmadıgı kadr mutluyum rahatım hıc boyle hayal etmezdım:))) Odamızı beklıoruz sımdı onu dızcz ama martın basına kadr gelmck malesf umarım mınk böcgm vaktnde gelrde hersyını tastamam yaparız:)) sizde ne var ne yok nasıl gıdıo hepınızı ayrıca merak edıorum bılındık onemlı gelısmeler varsa benı bılgılendırın lutfen:)
kızlar günaydın,
yoğun bir gece geçirdik biz, eve geldiğimizde 3 olmuştu saat...
kızım iyicene yaramazlaştı, dün sancılarım başladı ve halada geçmiş değil...
nst ye bağlandım önce sancı çıktı,peşinden serum verildi ve tekrar nst ye bağlandım serumdan sonra ve daha fazla sancı çıktı bu sefer... Sancıların bir kısmını hissettim bir kısmını hiç hissetmedim.
eve geldik güzel bir uyudum kalktığımdan beri sancım yine var, eğer çok artarsa tekrar gitmem gerektiğini söylediler, kendimi dinliyorum kızlar.
benim kız kararlı erken gelmeye galiba,ah ah işimiz var bu kızla...
kızlarr size bişey sormak istiyorumm. bebeklerinize uyku tulumu alacakmısınız? ilgimi çekio ama kullanışlımı bilmiorum, cocugu terletirmiki bilemedim ama cok hoş bi görüntüsü var napiyim sizce?
Canım öncelikle geçmiş olsun sen de benim gibi sağlık ocağı harbinden çıkmışsın ben daha önceki haftalarda yaptrırdıgım için bir ay arayla yaptırabilmiştim ama 34. haftada nolur bilmiyorum bi sıkıntı olmaz sanırım ya kendi doktoruna bi sor ama için rahat etsin kuzum ya ben sana bide başka bişi sorcam sende de kasık fıtığı varmış galiba öncelikle geçmiş olsun ne zamandır var canım doğumunu nasıl etkilicek bende de yeni cıktı yani 3 aydır falan var elime geliyodu kasıgımda am ben üstünde durmamışım son muayenede dr söledi genel cerraha gönderdi o da ameliyat olman gerek dedi doğum sezeryan olursa o arada alırız dedi kadın doğumcu sezeryan sart diil sen normal doğur fıtık ameliyatını sonra olursun dedi ama benim kafam karıştı fıtık en ufak bi zorlamada ağrıyo fırlıyo doğum nasıl normal olucak ıkına sıkına patlamasın sonra korktum ben sana ne dediler acaba bana biraz bilgi ver nolur...
Ben aldım kuzuma,ama penye olanlarından aldım,polar olanlar terletir bence de.İçi ve dışı penye olanları tercih ettim .Bebişler de uykularında üstlerini açmamaları için iyi oluyormuş,ayrıca bir arkadaşıma hediye götürmüştüm çok memnundu çünkü onlarınki bulduğunu ağzına alıyordu battaniye vs...kızlarr size bişey sormak istiyorumm. bebeklerinize uyku tulumu alacakmısınız? ilgimi çekio ama kullanışlımı bilmiorum, cocugu terletirmiki bilemedim ama cok hoş bi görüntüsü var napiyim sizce?
OooOO süper hadi bakalım Aden Bey odanız da geldiii annecik de süslesin püslesin iyi günlerde huzurla uyusun kuzucukmerhaba arkadaşlar oğlumun odası geldi kuruluyo lakin kutuları antreye doldurdukları için gidip bakamıyorum................
hemen uyku setini en kısık programda makineye attım....yemeğimi yaptım....beklemedeyiz göremiyorum puffffffffff
merhaba arkadaşlar,
eşim izinli bugün hemen yazıp çıkıcam...gerçi traşa gitti ama birazdan gelir.
dün randevum vardı, yüzeysel usg ile bakıldı herşey yolunda..FL ölçümünü 7 ile çarpınca mı boyunu buluyorduk??? aklımda böyle bişey kalmış.. eğer doğruysa, bebişimin boyu 42 cm.idrar tahlilim temiz çıktı, kan değerleri her zamanki gibi düşük çıktı.
doktor günde bir taneye devam et dedi. 2 hafta sonra ayrıntılı usg ye randevu verdi.. benimde kontrollerim sıklaştı artık.doğumu sordum 39.hafta içinde alıyoruz dedi. ama henüz tarih vermeye erken dedi. muhtemelen 1 mart gibi doğum görünüyor...
haberler böyle.. inşallah sizlerde de herşey yolundadır..
kocaman öpücükle gönderiyorum
cnm gebelikte nane, maydonoz, dere otu fln tehlikeli diye biliyorum kasılmaları tetiklediği için..bidaha nane liöon fln içme istersen..geçen günde hbrlerde çıktı nane limon erkeklerde kısırlığa yol açıyo diye neyi dinlicemizi şaşırdık..
Canım ben pek böyle şeylere aldırmıyorum nane limonu özellikle ilk zamanlar çok içtim,maydanozuda yemeden kahvaltı yapamam.Ama bana dokunmadı diye herkes için aynı genellemyi yapamam.Bişey olucağını düşünen yemiyebilir.Nar için de öyle söylüyolar ama ben yemeye devam ediyorum.Umursamadığım için mi şans mı bilemem.Tabii Allah korusun bi sorun olsaydı belki o zaman yemezdim.Herşeyede bişey söylüyolar ilk hamile kaldığımda pirinç çok faydalı diye duydum şimdide kesinlikle hamileler yemesin diyolar resmen oynatıyolar...
Ben herşeyi dozunda yedikten sonra faydalı olduğunu düşünüyorum.Yakında süt içinde bişeyler derler...Sağlıklı olduğunu düşündüğüm herşeyi yiyiyorum.Çok şükür herşey yolundaTabi aksi bi durum söz konusu olunca daha dikkatli olmak lazım.
Bunu da ilk defa duydum:)))Kramplar magnezyum eksikliğinden dolayı oluyomuş canım dra söylersen ilaç verir rahatlarsın.Bana çok nadir oluyo ama kötü bişey yaa insan uykusunda neye uğradığını şaşırıyo valla...Ayda 1-2 kere oluyo bana ilaç almama gerek var mı acaba bu durumda?
amerikalı bilim adamları pirinçteki arsenik oranı bebeğe zarar verir diyo
kalifornialı bilim adamları pirinç çok sağlıklıdır gebelikte tüketilmeli diyoo
hangisine inanıcazz
amerikadaki pirinçle türkiyedeki pirincin arsenik miktarları aynımı
yetiştiği topraklar farklı çünküü
biz hangisine inanıcaz yaa
ama midemin kötü olduğu zamanlar hep nane limon kaynattım ve çok iyi geldi.. ilaç içmektense en azından doğal şeyler diye düşünüyoruz.. maydanozuda hamileliğin ilk zamanlarında çayını içiyordum tabiii hamile olduğumu bilmeden, idrar yolu iltihabı olmuştum ona iyi geldiğini duymuştum ve kahvaltıda da çok severim maydanozu.. hani arkadaşlarında dediği gibi dozunda yersek niye zararı olsun ki
nar da mı zararlııı ,, çoook severim ve çok yerim yaaa ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini biliyorum...
bence de herşey dozundaaaaa!..
ben sadece iki kere yaşadım bacağımda krampları.. daha öncede yazmıştım muz yiyorum hergün düzenli ve hiç kasılmam olmuyorrr
yaa pirinçten ne istiyorlar anlamadım açıkçası, kesin farklı bişiler vardır, pirinç üretimimi azaltılmaya çalışıyor acaba :))
canımmmm hepimize geçmiş olsun. evet evet sanırım sennle dertlerimiz pek bi ortak:)) benim kasık fıtıgım 3. ayda belli oldu ultrasonla bakıldı bacak dooplerinde.2cm miş ama ultrasondaki doktor sakn ama sakın normal dogum yapma dedi yoksa fıtık yırtılır.bende sonucları kendi doktoruma götürdüm normal dogum yapamazsın dedi ıkınırsan ftık dısarı fırlar dedi sezeryanda bebekten sonra cerrah fıtıgı kesip alcakmıs. tek ameliyat tek kesik dedi bosuna 2 ameliyat olma dedi. ben bide hamile kalmadan 2 hafta önce apandist ameliyatı oldum daha yarası kapanmadan bide bu cıktıben normal isterdim ama düşününce zaten kasık sancısından yürüyemiyorum işi bırakmak zorunda kaldım ,istesemde açılma olmayacak normal dogum için. bir de tamam normal dogum daha ii ama biz fıtık yırtılırsa hele bir de dısarı fırlarsa bebegimizle nasıl ilgilencez ardından bir de fıtık ameliyatı eee bebek zaten büyüyecek. ama sezeryan olsak artık biliyorsun sezeryanlı arkadaslarım en fazla 2 -3 güne ayaklanıyorlar. simdilik gidişat böyle :)) ama bebiş erken gelmek isterse naparım hiçççç bilmiyorum :)) acil sezeryan mı olur normal mi olur Allah bilir
yaa valla içimi rahatlattın kuzum ya senin doktorun dediği cok mantıklı bence de 2 kez bıcak altına yatmaktansa bi taşla iki kuş olsun işte aman burda her kafadan bi ses cıkıyo yok fıtık doğumdan sonra geri içeri girermiş yok ameliyata gerek bile kalmazmış bosuna sezerayn diye tutturuyomuşum ay anlamıyolar beni ya diyorum yürüken bile sızım sızım sızlıyo merdiven cıkamıyorum bulasık makinesini doldurup boşaltmak hatta yemek yapmak işkence oldu bide nasıl catır catır doğurcam diyorum anlatamıyorum başka doktora gitcem artık sezwerayn olsun napiim hatta belki daha ii olur Allah böle bişey verdiyse bana vardır bi bildiği mutlaka bi hayır vardır diyorum ay sağ salim bi doğsaydı şu bebekler valla kendim için diil doğumda ona bişi olursa diye korkuyorum benim de aklıma geliyo erken gelirse falan diye ama o zaman da acil sezeryan oluruz herhalde kuzum ya...
Ben aldım kuzuma,ama penye olanlarından aldım,polar olanlar terletir bence de.İçi ve dışı penye olanları tercih ettim .Bebişler de uykularında üstlerini açmamaları için iyi oluyormuş,ayrıca bir arkadaşıma hediye götürmüştüm çok memnundu çünkü onlarınki bulduğunu ağzına alıyordu battaniye vs...
OooOO süper hadi bakalım Aden Bey odanız da geldiii annecik de süslesin püslesin iyi günlerde huzurla uyusun kuzucuk
Maşallah kuzuna pollycim benimki de 39 cm çıktı en son babamız da uzun bizim 1.92 kendileri e uzun bekliyoruz bizim kuzuyu da.Biz de öptük seni kocaman
merhaba cnm bundan sonra daha sık uğrarsın yazarsın inşallahh
oğluşuna da maaşallahh kilosu çok iyiymişben de salı gidicem bakalım ne kadar oldu minnacığımm..
off kafam o kdr karışıkki herşeyden almak istiyorum snki herşeyi eksk yapmışım gbi geliyo..herşey hazır olsn istiyorum..eşim her sefernde bni engelliyo acele etme şimdi aldığın çoğu şeyi kullanamayabilirsin önce bi doğsun tipine şekline bi bakalm ona göre neyi eksikse alırız diyo..bnde sanki doğumdan sonra bi yere çıkamıcakmışım gbi herşeyi alıp şimdiden hazır etmk istiyorum alıyorum ama yine eksik geliyo..psikolojik bi rahatsızlığımmı var acaba diye düşünüyorum..çok tez canlıyım..yani sanki herkes en güzel en iyi şekilde yapmış herşeyini gerekli olan bütün şeyleri almışda bn abuk sabuk gereksiz şeyler alıyorum bi işe yaramıcakmış gibi geliyo..ay bilmiyorum aklımı oynatcam sanki..aklm fikrm hep bebişin ihtiyaçlarında..bnm gbi olan varmı acaba?
off kafam o kdr karışıkki herşeyden almak istiyorum snki herşeyi eksk yapmışım gbi geliyo..herşey hazır olsn istiyorum..eşim her sefernde bni engelliyo acele etme şimdi aldığın çoğu şeyi kullanamayabilirsin önce bi doğsun tipine şekline bi bakalm ona göre neyi eksikse alırız diyo..bnde sanki doğumdan sonra bi yere çıkamıcakmışım gbi herşeyi alıp şimdiden hazır etmk istiyorum alıyorum ama yine eksik geliyo..psikolojik bi rahatsızlığımmı var acaba diye düşünüyorum..çok tez canlıyım..yani sanki herkes en güzel en iyi şekilde yapmış herşeyini gerekli olan bütün şeyleri almışda bn abuk sabuk gereksiz şeyler alıyorum bi işe yaramıcakmış gibi geliyo..ay bilmiyorum aklımı oynatcam sanki..aklm fikrm hep bebişin ihtiyaçlarında..bnm gbi olan varmı acaba?
yaa valla içimi rahatlattın kuzum ya senin doktorun dediği cok mantıklı bence de 2 kez bıcak altına yatmaktansa bi taşla iki kuş olsun işte aman burda her kafadan bi ses cıkıyo yok fıtık doğumdan sonra geri içeri girermiş yok ameliyata gerek bile kalmazmış bosuna sezerayn diye tutturuyomuşum ay anlamıyolar beni ya diyorum yürüken bile sızım sızım sızlıyo merdiven cıkamıyorum bulasık makinesini doldurup boşaltmak hatta yemek yapmak işkence oldu bide nasıl catır catır doğurcam diyorum anlatamıyorum başka doktora gitcem artık sezwerayn olsun napiim hatta belki daha ii olur Allah böle bişey verdiyse bana vardır bi bildiği mutlaka bi hayır vardır diyorum ay sağ salim bi doğsaydı şu bebekler valla kendim için diil doğumda ona bişi olursa diye korkuyorum benim de aklıma geliyo erken gelirse falan diye ama o zaman da acil sezeryan oluruz herhalde kuzum ya...
Bugün benimde öyle oluyo sancıyo ama hareket ettiği için pek endişelenmedim canım...Benim özellikle göbek deliğinin altı çok sancı yaptı.Büyüdüğü içindir heralde.
herkese merhaba.....
uzun zamndır gıremıyodum geçmiş okadar bırıkmıskı okumak imkansız gibi.
bugun doktora gıttım bebişim 31. haftada 1300gr cıktı. bıraz burda bakınca kılosu dusuk gıbı geldı bana
kendım fazlasıyla kılo aldım ama bebiş için biraz cimri davranmıs benım bunye galıba.
sadece bebege kılo aldırmak ıcın tavsıyede bulunabılecek bırı varsa cok sevınıcem kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?