- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #28.341
Benim de göbek deliğimin çevresi acayip sancılı bi şekilde acıyo.. dokunamıyorum bile, yürerken de rhatsız ediyo.. büyüdüğü için mi acepp
herkese merhaba.....
uzun zamndır gıremıyodum geçmiş okadar bırıkmıskı okumak imkansız gibi.
bugun doktora gıttım bebişim 31. haftada 1300gr cıktı. bıraz burda bakınca kılosu dusuk gıbı geldı bana
kendım fazlasıyla kılo aldım ama bebiş için biraz cimri davranmıs benım bunye galıba.
sadece bebege kılo aldırmak ıcın tavsıyede bulunabılecek bırı varsa cok sevınıcem kızlar...
Özlettin canım kendini,hoşgeldin:)))Bence öyle kıyaslama yapma maşallah senin bebişe deDaha zamanı var annesi kilo alır merak etme,sağlığı gelişim yerinde olsun da kilo alır son zamanlarda çok alıyomuş zaten bebişler.Ama kilo aldırmak için ne yapılır hiç bi fikrim yok.
canım bebeğinin kilosu hiç de az gibi gelmedi bana.gayet normal bu haftada bu kiloda olması,bebişine 41 kere maşşallahdoktorunda bi sorun olmadğını sölemiştir heralde..
herkese merhaba.....
bugun doktora gıttım bebişim 31. haftada 1300gr cıktı. bıraz burda bakınca kılosu dusuk gıbı geldı bana
kendım fazlasıyla kılo aldım ama bebiş için biraz cimri davranmıs benım bunye galıba.
sadece bebege kılo aldırmak ıcın tavsıyede bulunabılecek bırı varsa cok sevınıcem kızlar...
bende ozledım valla burda yazısmayı. ayın 23 unde ızıne cıkıyorum ozaman bol bol bılgısayar basında olurum artık.
ınternette okudum bende bal pekmez falan dıo ama onlarda bana cok kılo aldırır yaaa. okudum burdan uzuldum herkesınkı 1500gr ın ustunde benımkı cılız kaldı
senınkı kac gr oldu ozgecım en formda gıden sendın en son :)
cnm yediklerine dikkat et her şeyden vitamini almaya çalış sebze,meyve ,et,balık,tavuk bunu yanında pekmez,ceviz,fındık,süt tarzı şeylerde tüketmeye bak zaten kilosu azda olsa doğumdan sonra anne sütüyle hemen toparlanıyor merak etme önemli olan sağlıklı olması
Canım hiç öyle üzülme senle aynıyız nerdeyse bizimki de 1280gr bana gayet normal geldi.Öyle kıyaslama yapma...Ben arada kansızlık olduğu için bir kaşık keçiboynuzu pekmezi yiyiyorum bi de her sabah kahvaltıda biraz bal:)))Çok yemezsen şeker de yoksa kilo aldırmaz canım o kadarda.Ben az kilo aldım ama bebiş iyi maşallahDaha var doğuma kilo alır sıkma canını...
cnm yediklerine dikkat et her şeyden vitamini almaya çalış sebze,meyve ,et,balık,tavuk bunu yanında pekmez,ceviz,fındık,süt tarzı şeylerde tüketmeye bak zaten kilosu azda olsa doğumdan sonra anne sütüyle hemen toparlanıyor merak etme önemli olan sağlıklı olması
Canım hiç öyle üzülme senle aynıyız nerdeyse bizimki de 1280gr bana gayet normal geldi.Öyle kıyaslama yapma...Ben arada kansızlık olduğu için bir kaşık keçiboynuzu pekmezi yiyiyorum bi de her sabah kahvaltıda biraz bal:)))Çok yemezsen şeker de yoksa kilo aldırmaz canım o kadarda.Ben az kilo aldım ama bebiş iyi maşallahDaha var doğuma kilo alır sıkma canını...
anlattıklarına harfiyen katılıyorum ve yaşıyorum hayatım :) gül gibi işimi bıraktım bastım istifayı uzun süreli heyet raporu alamadım dye onun için MR istediler ama MR da çekmiyor hiçbiryer bebege zararlı diye. kısmet böyleymiş ya. ben şeyden korkuyorum en çok ıkınma meselesinden hadi fıtıgım yırtıldı onuda geçtim de ya o acı ile doğru dürüst ıkınamazsam nefes alamazsam,unutursam. çünkü dogumda bebekler 2 sn bile nefessiz kalsalar Allah korusun kalıcı hastalıklar cıkabiliyor,özür falan.
Allah ım bize sabır versinde kavuşalım bebişlerimize. kızıma canım feda.
ben evde iş miş yapamıyorum ki annem geliyo haftada bi utanıyorum ama napim(
cnm geçmiş olsun umarım bunlar alıştırma sancıları olur kzızmız az daha bekler yaramaz bıdık....hepimiz için hangisi hangi zaman hayırlısı ise ozaman gelsinler cnm
cnm ya mrk etme artk doğsa bile risk çok düşük..ztn Allah istedikten sonra ne yaparsan yap yaşar..geçendede söylemiştm galiba nette doğum hikayelerine bakıyodum hrks yazmış kaç haftalık doğurduğunu kadının biri 24 haftalık doğurmuş yaa şok oldm kaldm..4 ay küvezde kalmış ama yaşıyomuş sonuçta..Allahın dediği olur hiç kafana takma..bnde hmn hmn snn haftalarında doğdum ama bak maşallah ciğerlerde bi sorun yok tosun gibiyim çok şükür..kızlar hakkaten aceleci oluyo ya
kesin kararlı valla durmayacak bu kız yaa sağlığı yerinde olsunda varsın erken gelsin bizimde ilk kızımız gelmiş olur sen yinede dikkat et kendine cnm umarım iyi olur herşey
geçmiş olsun canım...benimde sabahları karın ağrılarım oluyo bikaç dk. sora geçiyo bu randevuda nst ye bağlıcak sancı falan varsa çıkar artık..bundan sonrada doğsalar çok riskli zamanları atılattık..sağlıklı olsunlarda birazda erken gelirlerse napalım artık..
Geçmiş olsun canım inş. küçük hanım biraz daha bekler içerde :)
CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HİÇ MERAK ETME SAĞLIKLA GELSİNDE NE ZAMAN OLURSA OLSUN
slm kıslar bende 12 de kalktım eşimle kavaltı yaptım anca girebildim geçmişi okuyum dedim ama UHDE ve MALKOÇ gördüm sanırım bebişler içerde durmak istemiyo artık tehlikeyi aatlattılar sayılır inşaallah biraz daha dururlar benim kızım gelmeye şimdilik niyeti yok gibi iyiyiz ALLAH a şükür 32 haftadan önce aman gelmesin
canım benim korkma gelişimi güzeldi zaten senin güzel kızının sağlıkla gelsin inşallah ben de 32 haftalık doğmuşum küvezde falan da kalmamışım düşün bunda taaa 26 sene önce Rabbim isterse hersey olur sen dua et benim de dualarım sizlerle tatlım hayırlı zamanı ne zamansa o zaman gelsin kuzucuk inşallahh...
aman ii yapmışsın boşver bu halde calışmak ayrı dert valla o kısmetiyle bereketiyle gelir zaten daha da güzel kapılar açılır önüne bebiş bi doğsun da sağ salim...ya ben de en cok ıkınmaktan korkuyorum işte dediğin gibi ya fıtığın yaptıgı baskı yüzünden ıkınamazsam tam cıkcakken cıkmaz sa da oksijensiz falan kalırsa diye Allah korusun o yüzden sezeryan inanılmaz mantıklı geliyo şu durumda Allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın inşallahhh...yaa ne güzel anneciğin yanında senin hiç utanma güzelim o senin annen asla gocunmaz sana destek olmaktan keşke benimki de azcık yakın olsaydı 16 saatlik mesafe var aramızda amaan zoryani bi çok şey ya Allah kurtarsın hepimizi...bu arada sen nerde yaşıyosun tatlımm
belkıde ben aksam yemegını cok az yıyorum ondan oluyo bole. hıc halım kalmıyo yemek pısırmeye cunku. sabah 8'den aksam 6'ya kadar hep ayaktayım otursam en fazla 1 saat oturuyomdur. eve gıdınce pestılım cıkıo ev 6. kat asansorde yok nefes nefese kalıom ıcerı gırınce 5 dakıka uzanayım normale doneyım dıoyum bıdaha yatıs o yatıs :) aksam yemeklerıne cozum bulmam lazım benım. eşimde 4700gr dogmus peşimde dolaşıp duruyo oglumda benım gıbı olcak dıye. adam buyuk bı hayal kırıklıgına ugrucak bı gıdısle annesıne cekcek ben 2500gr dogmusum
Geçmiş olsun canım Allah bebegine de sana da sıhhat versin bebiş kendi doğum zamanını bilir sen merak etme . o Allah a emanet bir melek.
herkese merhaba.....
öyle cnm dizginlicem brz kndimi..Canım aldıkların eminim faydalı şeylerdir öyle düşünme.Çok fazlada almanın gereği yok gerçekten doğduktan sonra da alınır niye alınmasın.Bi tanıdığın kızı oldu 3 aylık ama 6 aylık giyiniyo diğerleri küçük geliyyüzden şimdilik çok almamak en iyi...Tabiki hepimiz herşeyi almak istiyoruz ama biraz engellemek lazım.En gerekli olanları al gerisi hallolur.:)))
bnmle aynı hissi yaşayan biri olduğuna sevindim :)) çok saol cnm içimi rahatlattın..sanırım ilk olunca tecrübesizlikten oluyo bunlar..ne ne kdr gydirilir ne zmn giydirilir bilmediğimiz için hepsindn almak istiyoruz..bnde özellikle büyük alıyorum aldıklarımı bakalm nası bişi olcak ::))caanım, güzel kalpli anne,
benim bir şey yazmama gerek kalmadı, benimle aynı durumdasın, benim yerime yazmışsın, benim de eşim kıdığı için hiç bir şeyi fazla almadım, onun da benim de ikinci evliliğimiz ama onun bir kızı olduğu için ve bebekle zamanında ilgilendiği için tecrubeli, benim ilk bebeğim,
çok çabuk büyüyüp değişiyorlarmış, aldıklarını ikince kez bile giydirmeye zamanın olmayabilir, yenisi gerekebilir diyor, bir de insanlar değişik değişik hediyeler getirecekler diyor,
bir de dışarıya hiç çıkamayız sanma, aşı için bile olsa sürekli dışarı çıkıcaz, arabamız da var endişe etme uğrar alırız eksiklerini diyor,
yani böyle kuzum
herkese merhaba.....
bizi ancak sezeryan paklar belli oldu :)) annem yanımda olmasa zaten oo ooo ben coktan bitmiştim yeni evliyim 1.5 yıl oldu bebiş zaten sürpriz oldu düşün çok deneyimsiz tecrübesiz yakalandım. 24 yasındayım :))) istanbulda yasıyorum hayatım ümraniyede. annemden utanıyorum ya nasıl utanmayımm kadın sabah geliyo aksam babamla yemege kalıp gidiyorlar kadının tüm günü helak oluyo bide bizimki bi yandan sardı örgüye iice smdiden kızımın 30 çeşit hırkası yelegi oldu ben heveslenip alamıyorum bile annem darılcak die :)
belki de sen benden daha beceriklisindir kuzum annen uzak olsa da evini çevirebiliyorsun. Allah yardım ediyo ya bu zamana kadar idare etmişiz bi şekilde hayırlısıyla bir de mutlu sonla sonlandırsaydık hamilelik serüvenimizi :))
öyle cnm dizginlicem brz kndimi..
bnmle aynı hissi yaşayan biri olduğuna sevindim :)) çok saol cnm içimi rahatlattın..sanırım ilk olunca tecrübesizlikten oluyo bunlar..ne ne kdr gydirilir ne zmn giydirilir bilmediğimiz için hepsindn almak istiyoruz..bnde özellikle büyük alıyorum aldıklarımı bakalm nası bişi olcak ::))
cnm kiloyu hiç kafana takma gerçekten her bebek o kdr farklı oluyoki helede başkalarının kilosuyla sakın karşılaştırma..bunlar fabrikasyon değilki aynı olsunlar :)) bnde kilolu olcak diye korkuyorum bu konudada tekim heralde..bebişin alması gerekeni alıyo sndn ama fazla yediğimiz zmnda işte bebeğe değil bize kalıyo o kilolar..ahh bu boğaz ahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?