- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #28.481
seninde 29 haftalık küçük değil yani şişse sanırım şişerdi olmaz artık bu saatten sonra çatlağınn
gerçi olsada bi süre sonra onlar beyazlaşacak belli olmucak şimdi yeni olduğu için mor mor oluyoo
bi garip oldum durgunum
düşünmemee çalışıyorumm
herkese günaydın bizde şimdi dr umuzdan geldik 1.926 gr ,42 cm olmuş bizim kızımızşeker olduğu için akciğer gelişimine engel oluyomuş o yüzden sezeryan olucam ama tam günü gününe 9 mart şimdilik tarihimiz ya erken gelirse diyorum :18: ay ne zor işlermiş bunlar şimdiden korkusu sardı.
benimde alt karnım çatladı üstte ortada yanlarda bişey yok altta azda olsa varr bende devamlı yağ kullandımm
çatlayacak olduktan sonra çatlıyo demekki sürdüklerimiz sadece azaltıyo heralde çatlamayı
birde krem yağ vs.. kullandık demekki kullanmasak ne olacak kimbilir
KIzlar catlaklarin buyuk cogunlugu 30ncu haftadan sonra olusuyormus, o yuzden kremlere devam. kesin cozum olmasa da en azindan daha az olur.
yaa ben acayip kaşınıyorum benim gibi kaşıntıdan delirmek üzere olan war mıııı? göğüslerim ve göbeğim, kaşıyınca da kıpkırmızı oluyo kaşımak istemiyorum. badem yağı ile masaj yapıyorum her gün ama çok kötü kaşınıyo napabilirim acaba??
günaydın kızlarr
2 hafta önce hasta olmuştum gece doktora gittik antibiyotik vermişti boğazlarımda enfeksiyon vardı
doğum doktorumada sordum gösterdim ilacı muhakkak kullan enfeksiyon erken doğuma sebep olur dedi ama ben kullanmadımm
bo su meyve istiraatle atlattım
şimdi iyiyim ama yinede boğazlarım tam geçmedi
antibiyotik almıyorum hiç boll su içiyorumm sizce geçermi
yok yok ama sabahları hissediyorumm sadece yanma oluyo boğazlarımda
canım bende 2 gün öncesine kadar deli gibi kaşınıyordum.hatta derim pul pul döküldü o derece.bebek yağı kullanıyordum.dr.a gittiğimde sordum zeytin yağı sür bol su iç dedi.suyu zaten içiyorum.yağda işe yaradı.
hadi gözün aydın canım.bak bebişte iyimiş.maşallah prensesine.acaba bütün diyabeti olan gebelere mi sezeryan yapıyorlar:-(ben normal doğumu çok istiyorum.benim senden farkım amniyon sıvı fazlalığı.bakalım bize ne diyecekler.bende salı kontrole gideceğim o zaman sorayım dr. a sezeryan zorunlu mu diye? :18:
benim doğumdan sonra çatlamıstı. doğum öncesi hep bi ton para verdiğim kremleri sürdüm doğuma 15 gün vardı ağdaya gittim kız aaa ne güzel azcık çatlağın var iy ikurtarmıssın dediydikendi karnını gösterdiydi. . sadece karnımın altında 2-3 çatlak vardı . doğumdan sonraki hafta karnım çatladı kasıklarımla beraber. hemen cildiyeye gittim yeni doğum yapmamma rağmen
adamın dediği çatlak= derinin en alt tabakasının yırtılmasıdır. genetik çok önemli. su içmek nem çok önemli dışardan nemlendırme o kadar etkilemez. bol su iç demisti zaten hamilelikte 2.5 lt gecerdi su bebek suyu azdı çünkü yinede oldu .. doktor geçmesinin ise imkansız olduğunu sadece zamanla incelip kırmızıdan gümüse sonra ten rengine dönceni ama hep parlıycanı söledi. ben çok şey denedim. sonuç alıştımmmsizde alışırsınız
rahatsızlıktan değil de hevestendir...biraz da garanticisin galiba :) ben de fazlasıyla rahatım...hediye gelenler ve ablamın eskileri dışında daha tek bir çorap bile almadım bebiş için....ne beşik, ne oda, onlar zaten yok....bakalım lazım oldukça alırız diyorum, yaza doğru olcakya , bebişle beraber de çıkarız nişey gerekirse.....
Ya çok kötü oldummmmmm...
az önce aynayla kendime baktımda karnımın alt kısmı komple çatlamış. mor mor damar şeklinde. ben altı göremiyorum diye dikkatimden kaçmış...
üstte hiç bişey yok ama göbeğin alt tarafı genital kılların üst kısmı çok çatlamış. sizdede varmı? o kadarda krem kullanıyorum... fayda etmemiş...
evt doğru teşhis garanticilik var brz mükemmeliyetçilikde var hani en iyisi olsn istiyorm..yani hiçbişeyi garanti edemeyiz ama işte böyle ufak tefek konularda istiyorumki herşey hazır olsunda gerisine sonra bakarz..keşke bnde snn gbi rahat olabilsem çok güzel bişi valla..bu gidişle erken yaşlanırım..bzmde beşik oda fln yok..beşiği bi tanıdık bzde var hiç yatmadılar dedi bi bakiim beğenirsem onu alırım çünkü şimdi fazla masraf yapmk istemiyorum yatağa 1 yaşından sonra ayırcam kndi odasını o zmn almayı düşünüyorum kısmetse..ama bebek arabası port bebe fln almadk daha..işte bu kdr ıvıvr zıvır alırsan ay başını beklersin asıl ihtiyaçları almak için
demir eksikliği için BAL krali PEKMEZ kraliçe dedi doktor.. ama abartacaksanız pekmezi abartın dedi, onun emilimi daha kolaymış. tabiki ilk olarak keçioynuzu pekmezini tavsiye ediyor.. kilo problemi olmayanlar pekmezle tahini karıştırabilirler, faydasını artırır dedi. ve hepimizin bildiği gibi portakal suyu ile tüketiminin emilimi artırdığını söylediveee yumurta.. asla eksik etmememiz gereken bi besin.. şimdi reklamlar:))))))
ewet arkadaşlar şimdi alabildiklerimi aktarıyorum.........
kesinllikle ıspanak yoğurtlu yenmiyecek......bütün demirini atıyormuş.....kepekli ekmeğin fazlasıda aynı şekilde liflerle demir dışarı atılıyormuş....
mutlaka yumurta sarısı.......pekmez içine lmon sıkılarak ........bal......hergün yarım bardak portakal suyu..........bol yeşillik
et balık tavuk.........arada sakatat yani çiğer...dalak vs..........kansızlığı olanlar mutlaka çaydan uzak duracak ama arada içebilir diyor...
birde demir ilacı aldıktan sonra kesinlikle süt yoğurt peynir vs arkasından hemen yiyip içilmemeli ......
eğer dr uygun görüyorsa b1 vitamin ve folıc asıte devam....ayrıca bebekler içinde demirin cok önemli olduğunu ileriki yaşlarada geç öğrenme ve algılama bozukluğu yaşadıklarını bildirdi belirli aydan sonra dr görüşerek bebeğe demir yapıcak gıdalara başlyın diyor..............
kızlar sizde ağrılı tekme yiyen varmıı
benimki ters daha dolayısıyla ayakları aşarıda vurdumu sanki genital bölgeye vuruyo gibi oluyoo
tekmeleride kuvvetli artık 2 kilo oldu
canım acıyoo
alta alta vuruyo sanki
tekme vurdukça canım çok acıyo
tekmeyi vurdumu basınç ve ağrıyla dışarı çıkcak gibi hissediyorum
böyle olan varmı başka
ya ben aslında iyi değilim yani bi garibim
bikaç gün önce eşimin dayısının kızı vefat etti
iki yaşında oğlu kaldı
kadında 40 yaşındaydı
tansiyondan beyin kanaması oldu vefat etti hiçç beklemiyorduk bianda oldu
yoğun bakımda 3 gün kaldı gittik hep ziyaret ettik bende gittim
çok etkilendim
cenazesine gitmedim ama yinede atlatamadım daha
düşünmemey çalışıyorum ama aklıma geliyo garip oldum durgunum anlatamıyorum tam hissettiklerimi
herkes ağlamıştı ben ağlayamadım o zaman şimdi herkes unutmuş gibi ben unutamıyorum geçermiki bu durum
artık ballarada güven yokki..bn süzme bal aldm geçen annem kızdı niye alıyosun nasıl yapıldığı belli değil eşimin kuzenide istersen petek balın en kötüsünü al ama süzme bal alma demiş..glikozdan damı yapıyolarmış neymiş..şimdi o psikolojiyle yediğim sanki glikozmuş gbi geliyo..
yaa, ben göbeğimin altına filan bakmadıımmmmm...çatlak yok diye sevinip duruyorum....eve gider gitmez bakıcam, inşallah yoktur :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?