- 28 Haziran 2011
- 3.745
- 21
- 118
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #28.501
ya ben aslında iyi değilim yani bi garibim
bikaç gün önce eşimin dayısının kızı vefat etti
iki yaşında oğlu kaldı
kadında 40 yaşındaydı
tansiyondan beyin kanaması oldu vefat etti hiçç beklemiyorduk bianda oldu
yoğun bakımda 3 gün kaldı gittik hep ziyaret ettik bende gittim
çok etkilendim
cenazesine gitmedim ama yinede atlatamadım daha
düşünmemey çalışıyorum ama aklıma geliyo garip oldum durgunum anlatamıyorum tam hissettiklerimi
herkes ağlamıştı ben ağlayamadım o zaman şimdi herkes unutmuş gibi ben unutamıyorum geçermiki bu durum
:) hepsi olur, merak etme....buarada alakasız ama dün aklıma geldi, fazla kilo almaktan muzdariptinya sen, bi kaç arkadaşla konuştuk doğum yapan...alınan kiloyla hiç alakası yok, herşey doğumdan sonra belli olur diyolar...mesela biri 20 kilo almış ilk çocuğunda, doğumda 10 kilosu gitmiş, şişlikmiş meğer, vücut su toplayabiliyomuş...sonra vermesi de hızlı olmuş...aynı kadın ikinci doğumunda 12 kilo almış ama doğumda sadece 4 kilo gitmiş, yani hemen hemen aynı hesaba gelmiş,üstelik doğum sonrası vermesi de daha yavaş olmuş...yani diyeceğim, az alanlarla kendini kıyaslama sakın, hangi kilonun kalıcı olduğu belli olmuyomuş....bi kaç arkadaşımda 30 a yakın almışlardı, hızlı verdiler...onlar bile verdi yani...
bende cumartesiye kadar öyleydim cnm taki görümcem aaa çatlakların başlamış diyene kadar aynada durduğum pozisyonla görünmüyormuş az pozisyon değiştirdim baktım 2-3 tane çatlak maşallah dedim hemen kocama gösterdim bak dedim çatır çatır çatlamışım kendimi kandırdım çatlağım yok diye meğer aşağıya saklanmışlar oda yapıştırdı cevabı zaten benden başka kimse görmicek o yüzden buna üzülmekten vazgeç dedi
bende cumartesiye kadar öyleydim cnm taki görümcem aaa çatlakların başlamış diyene kadar aynada durduğum pozisyonla görünmüyormuş az pozisyon değiştirdim baktım 2-3 tane çatlak maşallah dedim hemen kocama gösterdim bak dedim çatır çatır çatlamışım kendimi kandırdım çatlağım yok diye meğer aşağıya saklanmışlar oda yapıştırdı cevabı zaten benden başka kimse görmicek o yüzden buna üzülmekten vazgeç dedi
:) doğru söylemiş...hakkaten oralarımızı kim görüyo sanki...amaaan, boşverin
ayyy saol cnm moralim yerine geldi...bnde ztn hep öyle avunuyorum bunlar kilo değil ödem diyevalla o kdr korkuyormki aldığım kiloları verememekten..bakalm görcez..
Canım hiç korkma bencede doğumdan sonra hemen gider onlar...Bazı bünyeler su tutuyomuş o yüzden öyle çok kilo almış gibi çıkıyo ama sonra hemen gidiyo.Tabi emzirme döneminde süt olsun diye bol bol tatlı yersen durum değişebilir.Bi arkadaşım büyüklerin lafına bakıp yemişde yemiş maşalllah lilolar almış başını gitmiş sonra da...
Canım hiç korkma bencede doğumdan sonra hemen gider onlar...Bazı bünyeler su tutuyomuş o yüzden öyle çok kilo almış gibi çıkıyo ama sonra hemen gidiyo.Tabi emzirme döneminde süt olsun diye bol bol tatlı yersen durum değişebilir.Bi arkadaşım büyüklerin lafına bakıp yemişde yemiş maşalllah lilolar almış başını gitmiş sonra da...
evt annemde süt olsun diye helva duymuş birinden helva yiyip duruyodu hoş kndiside hastasıdır ztn sütte bahanesi oldu ya..babam artk koska zincirine dahil olcaktı yani..kilolarca helva hatta aldığı adam şey demiş "abi sn bu kdr helvayı napıyosun..götürüp satıyomusun"tabi annem oldu tanker gbi sonra kıyafet bakmaya gidiyoruz ağlıyo mağazada hiçbişi olmuyo diye çok komikti ya..şimdi dal gbi o ayrı..gerçi hiç bi çaba sarfetmediği için hamilelikten kalma göbeği sarkık ama en iyi süt artırma yöntemi su, taze meyve suları, kompostolar fln..artk bilinçliyiz cnm süt olsun diye yemeyiz biz geçn anneler :)) zevk için yeriz
süt yapan asıl şey su içmekmiş ya, öyle tatlıya abanmaya filan gerek yok...su da herşeyin şifası maşallah
benm göğüslerim kücücükdü gebelikden sonra bi büyüdüler ve ardından çatladılar hemde pahalı krem kullanmama ramen:/ göbekde şimdilik yok inşda olmas:/ eşimizden başkası görmesede banyoya falan girince insan üzülüo(((
ne güzel özgeengin maşşallah:) bende hep bi avantaj sanıodum göğüslerimin küçük olmasını, meğerse gebelikde bildigin baya bi büyüolarmış:) olsun canım feda yavruma bütün güzelliğim kızımın olsun yeterki ben onun sapasağlam cok sağlıklı oldugunu göreyimde bana yeter:)
önceki gün annemlerde kalmıştık ve ben üzerimi değişirken hiçbiyerime bakmadan değişmiştim.. neyse dün eve geldik akşam üzerimi değişirken bacaklarıma bi baktım aman Allahımaynen böyle oldum :18::18::18::18::18::18::18:
bacaklarım bildiğiniz etbebek gibi olmuştuparmağımı bastırdığım yerde fena halde göçük oluşuyordu.. biraz ayakları kaldırayım dedim sırtım ağrıdı ( neyse dedim bari gidip yatayım.. şükürki sabah inmişti o şişilikler.. ama 3 hafta önce filan başlayan hafif ayak bileği şişmelerim aynen duruyor..
ama dün gece geldikçe gözümün önüne kötü oluyorum yaaa((
kesin bi yarım kilo- bir kilo vardır bacaklarımdaki şişmeler.
önceki gün annemlerde kalmıştık ve ben üzerimi değişirken hiçbiyerime bakmadan değişmiştim.. neyse dün eve geldik akşam üzerimi değişirken bacaklarıma bi baktım aman Allahımaynen böyle oldum :18::18::18::18::18::18::18:
bacaklarım bildiğiniz etbebek gibi olmuştuparmağımı bastırdığım yerde fena halde göçük oluşuyordu.. biraz ayakları kaldırayım dedim sırtım ağrıdı ( neyse dedim bari gidip yatayım.. şükürki sabah inmişti o şişilikler.. ama 3 hafta önce filan başlayan hafif ayak bileği şişmelerim aynen duruyor..
ama dün gece geldikçe gözümün önüne kötü oluyorum yaaa((
kesin bi yarım kilo- bir kilo vardır bacaklarımdaki şişmeler.
Neyse hemen inmiş bari,yorgunluktan falanda olur...Bende geçen gün kalktım ayaklarım şiş gibi tartıldım fazla geldim sonra biraz dolandım tekrar tartıldım aynı çıktı.Sabahları ayaklarım şiş uynıyorum ama 10-15dk sonra geçiyo,benimkide sıcaktan galiba ateş basıyo sanki ayaklarımın altında alev var....
Ödem olmuş kuzum geçer doğumdan sonra... Olmaması için tuzu tamamen kesmek lazımSağlık ocağında hemşire de bana bakmış olmak için baktı ödem başlangıcı olabilir filan dedi bacaklarıma bastırıyo değil gibi parmağını :) bende tuz yemiyorum dedim kızın aprmağı öbür taraftan çıkcak :) deli mi ne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?