- 7 Ekim 2011
- 2.570
- 26
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #29.081
MELİKEcim maşallah miray hanıma..
bende 11 gün sonra gidicem, bakalım nasıl bebişim..
ama 1 hafta önde olması senin veya bebeğin açısından bu kadar sorun mu?? hadi 2-3 hafta ileri olsa şekerinden şüphelenirler ama sen diyetine de dikkat ediyorsun.
Senin için de hayırlısı olsun inşallah kuzumm
Aslında 1 hafta önde gitmesinde sorun yok ama doktor normal doğmasını çok istiyo.. yani herşey normal giderse sadece kilo yüzünden sezeryana dönmeyelim dedi.. Bi de endokrine git dedi, aslında diyete uyuyorum ama bu hafta 1-2 kaçağım oldu Semra( kendi hatamı biliyorum yani :) ama artık yoruldum yemek yapmaktan sabah akşam öğle :)) o yüzden geçen hafta iki üç gün dışarda yedim akşam yemeklerini.. o da kıza yaramış işte
ee ne yapsın annesi oda sıkıldı demekki diyet yemeklerinden, hazır annem değişik şeyler yemişken bende alayım şunlardan biraz demiş:)) haftada ortalama 200 gr alırsa sorunusz normal doğrurursun inşallah canım.. hepimizin hakkında hayırlısı olsun
canım hiiiç kafana takma geriden geliyor filan diye.. USGnin birebir ölçüm yapmadığını hepimiz biliyoruz.. hem maşallah bak 15 günde 400 gr almış diyosun.. bu çok çok güzel bişey. sağlıkla zamanında gelsin kuzucuk:nazar
Güle güle giy canım.. üstünde eskisin:))))
hepinize çoooookkkk teşekkür ederim arkadaşlar...
bugün kızıma kavuştum, hemde ne kavuşma:))) beni görür görmez anneeeeee diye bağırdı sarıldı öptü "sini çooooohhh siiom annee" dedi:)))) (seni çok seviyorum)tabi ben döktüm hemen gözyaşlarını:))) dün hiç zorluk çıkarmamış kızım, sadece gece yatarken beni sormuş ve ağlamış, bide bu sabah kalkınca.. kardeşimde anne şimdi ekmek alıp gelecek demiş ve bana telefon açtı, defneyel bi konuş diye.. yavrum tel.de sesimi duyunca yine başlamış ağlamaya... ama zorluk çıkarmadığı için çok sevindim, kuzeniyle de hiç kavga etmemişler:) önmüzdeki hafta bi daha bırakıcam..
devlet hastanesinde doğum yapacağım için, kızımı hastaneye götürme şansım yok.. yanımda refakatçi olarak annemin kalmasını istiyorum.. defneye de kaynanam ve kardeşim bakar o 2 günde..
fıstık kızın güle güle giysin cicielrini annesi.. hepsi çok güzel
Amin canım inşallah.. Allah hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin
çok güzel olmuşlar canım, odaya çok güzel uymuştur:)
Canım sen gayet iyi besleniyormuşsuz zaten maşşallah, ekstra olarak benim bildiğim kilo aldıran, boza, muz ve tatlı var. Yatmadan önce sütünün yanında muz yemek özellikle çok iyi geliyormuş.
Ama kilo kemik yapıyısıyla, ya da anne babanın doğum kilosuyla da ilgili olabiliyor tabi biraz, o yüzden çok da moralini bozma bence canım.
canım aynen bende senin gibi beslenmeme dikkat ediyorum ama benim kızımda 2 hafta geriden geliyor..ilk başta benimde moralim bozulmuştu ama..Allaha şükür organlarında hiçbişeyinde bi problen yok sadece kilosu daha az oda hiç önemli değil dedi doktor benim kızımda 1.610 kg ben 3500 eşimde öle doğdu ama doktor 2500 kg olur dedinormal yapcaksan kolaylık olur hem anne sütünü alınca 40 ından sora tanıyamazsın bile kilo alır dedi doktor..sende takma yani aynen beslenmene devam et gayet güzel besleniyosun....
canim meyve cok buyutuyor diye biliyorum bebisleri, ozellikle de muzu tavsiye ediyorlar...
cnm boşuna kilo aldırmaya fln çlşma çünkü kiloyu alan sn olursun..bebeğin kaç kilo doğcaksa o kdr gelişir nasıl şuanda diyoruz ya bünye meselesi diye hani bazıları yer yer kilo almaz bazıları su içse yarar misal bn :)) o yüzden hiç üzülme kilosu düşük olsun sağlığı yerinde olsun..zayıf doğan çocuklar hep kilolu doğanlara bikaç ay sonra çok fark atıyo..doğunca sütünle beslersin sürekli emzirirsin öyle bi toparlarki sn bile şaşırırsın..bn olsam kiloyu hiç takmazdım..bnde nasıl küççük bi çocuk doğururum diye uğraşıyorm iri kilolu bi bebek olmasındn korkuyorm zor doğururum diye :)) ama tosuncukda maşallah yani..her çocuk farklı oluyo işte nasıl anneler olrak hepimizin ayrı boyu kilosu fiziği varsa onlarda öyle..bi muhabbet kuşu bi kaplumbağa değillerki hepsinden standart görüntüde olmalarını bekleyelm..bz nasıl aynı olamıyosak onlarda öyle..sağlığında problem yoksa hiç kafana takma cnm..Allah bebişine sağlık versin..
canım hiiiç kafana takma geriden geliyor filan diye.. USGnin birebir ölçüm yapmadığını hepimiz biliyoruz.. hem maşallah bak 15 günde 400 gr almış diyosun.. bu çok çok güzel bişey. sağlıkla zamanında gelsin kuzucuk
IŞIL canım 3ü de çok şirin olmuş..
Güle güle giy canım.. üstünde eskisin:))))
canım beslenme şeklin çok güzel... gayet sağlıklı besleniyorsun ve bebeğinde alacağı gıdayı alıyordur hiç merak etme. SAFULa da söylediğim gibi USG ölçümleri net çıkarmıyor kiloyu boyu.. o yüzden sen böyle beslenmene devam et.. ara öğünlerde meyveye ağırlık vermeni de tavsiye ederim.
hadi hayırlı olsun.. bişey kalmadı yaaa.. ocak bittim mi, gerisi daha kolay gelecek gibi:)
canım senin özelini bilmiyorum ama aklıma da bişey geliyor( Allah yardımcın olsun.
günaydın herkese..
26.haftamın içindeyim ama bebeğim gün içinde çok çok az hareket ediyo hergün hissediyorum ama düzenli değil..normalmi bu? sizdede bölemiydi? bi sakatlığı falan yoktur dimi çarşamba günü randevum var ama çok korkuyorum..
günaydın herkese..
26.haftamın içindeyim ama bebeğim gün içinde çok çok az hareket ediyo hergün hissediyorum ama düzenli değil..normalmi bu? sizdede bölemiydi? bi sakatlığı falan yoktur dimi çarşamba günü randevum var ama çok korkuyorum..
canım sende şeker vardı değilmi
ondanmı bebiş hızlı kilo almışş
benimkide 2 kilo bende şeker yok ama doktor yinede tosuncuk diyo bakalım nasıl doğuracaz 4 ü bulur belkide geçer diyo
sağlıklı besleniyoruz bebiş tosuncuk oluyo biz kilo almıyoruz ama normal doğum olmaz diyorlar birsürü vıdı vıdı bıdı bıdı
sağlıksız beslensek hamur işi vs.. yesekk biz kilo alıyoruz bebek kilo almıyoo eee bu seferrde tansiyon diyorlar yok anne kilolu normal doğuramaz sakıncalı vs.. birsürü bıdı bıdı vıdı vıdı eeeee napcaz bizz
vala artık sağdan soldan geliiler banaaa :84:
banada normal doğuramazsınn diyorlarr
günaydın kızlar:)
dr. yürüyüş spor yapmıyorum diye kızdı cok bugün kalktım yürüyüş yaptım, ohh mis gibi kahvaltımı yaptım morelim çook güzel
cevaplarınız için teşekkür ederim, muzu denicem bakalım 2 hafta sonra değişiklik olacakmı.
dr.da 38+1de bi kız gördüm oda dediki benim gecen haftaya kadar hep sınırdaydı ama simdi 4kg olmus, birandada boy kilo atabiliyorlar demekki.
bende esimde 3,5kg larda dogmusuz, ve ikimizde oldukca iri kemikliyiz, benim boyum 1,70 eşimde 1,75 babaya benzedi heralde bebiş femur kemiği kısa cıkıyor hep geriden geliyor boyu, kafasıda biraz büyük oda aynı baba eheheh babası bu yazdıklarımı okumaz inşallahhhh:)
herzaman düzenli olmayabiliyo hareketleri gün içerisinde 10 kere hareket ediyosa bi sorun yok demişti doktor bana..bazen çok hareketli oluyor bazen daha az endişelenme..
canım bebişler bazen pozisyon falan değiştiriyorlar o yüzden hareketleri az hissediliyor. bir de ayaktayken yoğunken hissedemezsin, sırt üstü uzanıp tatlı bişeyler yiyip dinlemek lazım, eğer yine de çok az diyorsan doktoruna danış bence canım. görürsün bebişini için rahat eder.
Canım boşver, benim de öyle ama bebiş son haftalarda normale de dönebiliyormuş, normal mi sezaryen mi, o son haftalarda belli olur dedi. O yüzden sen de bozma moralini. Hem sezaryen olursa olsun, sağlıklı olsun da bebişler önemli olan o. Ben önceden normal istiyordum ama artık hiç kendimi koşullamıyorum, sağlıklı olsun da kuzucuk.
Yürüyüş önemli canım, özellikle normal doğum istiyorsan haftada 2 gün yarım saat yürümen lazım. evet bebişler belli olmuyor, birden büyüyüp birden yavaşlayabiliyor. Genelde anne baba doğum kilosu çok etkili oluyormuş, ben 3.600 eşim 4300 doğmuş. Benim herhalde o aralıkta bişey olur diyorum, inşallah sorun çıkmazsa. Sizinki de 3.5ları falan yakalar bence, daha zamanı var.:)
canım benim 30. haftan hayırlı olsun, canım benim içini ferah tut, duamız seninleslm kızlar bende bugün 30 haftalık oldum çok şükür sabah sabah 2 dk arayla 5 kere kısa süreli kasıklarıma ve belime aynı anda ağrı girdi adet ağrısı gibi ama doğum sancılarına benzettim çok korktum eğer devam etseydi acile gitçektik ama bidaha olmadı böyle ağrı daha öncede günde 1 kere hafif gelip gidiyodu acaba yalancı doğum sancısı oluyomuş ondanmı acaba sizdede oluyomu? neyin nesi anlamadım normal bişemi bilemedim salı günü dr randevum var bakalım ne dicek
canım benim 30. haftan hayırlı olsun, canım benim içini ferah tut, duamız seninle
yerim ben defneciği özlemezmi annecini..alışmadıysa zorlanır ama alıştır gönder ara sıra..
eşyalarıda haftaya alcaz sora yıkama ütüleme annemle beraber yapcaz artık..çok kararsızım kızımın yatağı bizim odamızda olcağı için park yatak almaktan başka seçenek yoktu..park yatakların ebatı 70 e 110 faln aynı ebatlarda büyümeyen bebek yatağımı alsam daha rahat eder kızım ama tabi park yatağı ordan oraya al kaldır hafif öbürü mobilya ağır olcak napsam bilmiyorum..
İnşaAllah dediğin gibi bebeğin hayırlı, sağlıklı bir şekilde son ana kadar durur....iyide canım en iyisi de bu değil mi, valla ben devlet hastanesine gidiyorum ve doktorumun bebek gayet sağlıklı demesi bana yetiyor... Çünkü buradaki arkadaşlara bakıyorum doktorları herşeylerini söylüyor ve arkadaşlarda en ufak şeyi kafalarına takıp strese giriyorlar ki, haklılarda... doktorum bana her ayrıntıyı, boyunu, kilosunu söylese bende takılırdım, stres olurdum... ama bebek iyi mi, sağlıklı mı tamamdır, kafamda rahat, streste olmuyorumsağol canım en ufak bi şeyden şüpheleniyorum artık özel dr da gitmiyorum ki arayıp sorayım yada gideyim devlet hastanesine gidiyorum pek açıklama yapmıyolar bebek iyi falan deyip gönderiyolar inşaallah kızım sonuna kadar karnımda dursun :18::18::18:
park yatağı benim eşimde beğenmedi, sanki sağlıklı olmazmış gibi geliyor dedi, kaliteli olsun- güvenilir olsun desek onlarda çok pahalı, dedik en iyisi mobilya yaptırmak, sanırım, sitelere tanıdık birine yaptıracağız... ama bugün konuştukta eşimle ben lohusa dönemimde bir ay annemlerde kalacağım, birde benim sınavlardan dolayıda bir ayağım sürekli ankarada, e o zaman bebek nerede yatacak, bu yüzdende annemlerin eve kolay kurulup, kaldırıldığı için mecbur park yatak alacağız, biz yola çıkarken onlar yağatı hazırlarlar... biz gidince de kaldırıp bir yere koyarlarcanım bebeğine ayrı bir oda yapıcaksan odana park yatak almak mantıklı
ama tek bir yatağı olacaksa mobilye al bence
ben park yatakları bir türlü sevemedim ve son anda ikeadan aldım
ve çok memnunum gayet güzel sende bak istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?