- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.421
Arkadaslar benım bı arkadasım ocak başında doğum yaptı. Normalde 5 ocakta olucaktı 1 ocakta sabah bi uyanmışlar yatak sırılsıklam anlamış suyunun geldiğini.doktoru aramış hastaneye gitmişler. Doktorda açılma yok demiş akşama kadar bekleyelım demiş. Akşam 20 de 5 cm açılma olmuş. Biraz sancı başlamış hemen epidural yapmışlar, hiç bişey hissetmedım dedi sadece affedersınız tuvalet yapar gibi ıkındım dedi. ve 20:30 da doğum olmuş. Yani epidural bormal çok acayıp rahat dedi. Kesin sende oyle yap dedi bana bi sorun cıkmazsa eğer
Arkadaslar benım bı arkadasım ocak başında doğum yaptı. Normalde 5 ocakta olucaktı 1 ocakta sabah bi uyanmışlar yatak sırılsıklam anlamış suyunun geldiğini.doktoru aramış hastaneye gitmişler. Doktorda açılma yok demiş akşama kadar bekleyelım demiş. Akşam 20 de 5 cm açılma olmuş. Biraz sancı başlamış hemen epidural yapmışlar, hiç bişey hissetmedım dedi sadece affedersınız tuvalet yapar gibi ıkındım dedi. ve 20:30 da doğum olmuş. Yani epidural bormal çok acayıp rahat dedi. Kesin sende oyle yap dedi bana bi sorun cıkmazsa eğer
rabbim yardımcınız olsun dogru diosun kimse kimsenin halini bilmez, elimden geldigince nacizane temennide bulundum işte inş rabbim sıkıntılarınızı ortadan kaldırır kuş gibi hafiflersiniz cnm:)
hay benm kafama:) ben neyi düşünerek diroum biliomusun sezaryen düşünüorumda 38. haftada, yani 37 de ayrılıp ertesi hafta dogurcam (rabbim nasip ederse) yani dogum öncesi bi hafta kullanmış olucamya devlet o iki haftayıda eklermi dogum sonrası iznime onu sormak istedim cnm tabi içimden dedim bunları buraya yazmadım
Çok düşüncelisin çok sağol . Çok ii geldi bana yazdıkların hatta gözlerim doldu. Umarım hepimiz sağlıkla sıhhatle kavusuruz bebeklerımıze, Aynı zamanda eşimede:) SEninde umarım gönlüne göre olur hersey bana yaptığın dua için çokkkkk sağol
:))) Evet oda oluyor çünkü eskıden erken doğum yapanların yanıyordu izinleri şimdi bu kanunla onları düzelttiler. Bi arkadasımdan ornek vericem yine:)) onun doğumu 31. hafta oldu butun doğum oncesi ızınlerı yandı boyle olan cok anne adayı vardı onların isyanları sonucundadad bu yasada düzeltıldı. sendıkalarda falan olanlar baya dırettı . Artık yanmıyor yanı hiç bi şekilde ne zaman ayrılırsan kalanlar arkaya eklenıyor
ayy ben de hala bi sonuç alamadım kuzum yaa senin gibi yapiim en iisi bakiim en kolay ne var yapılcak şimdi bi satt de onu düşünürüm:))Ayyy canımmm benimmmmmaynı durum bana da oluyor pazar günleri sonuç çıkmıyor tabi kolay bişeyler hazırlayıp karnımızı doyuruyoruz
hay benm kafama:) ben neyi düşünerek diroum biliomusun sezaryen düşünüorumda 38. haftada, yani 37 de ayrılıp ertesi hafta dogurcam (rabbim nasip ederse) yani dogum öncesi bi hafta kullanmış olucamya devlet o iki haftayıda eklermi dogum sonrası iznime onu sormak istedim cnm tabi içimden dedim bunları buraya yazmadım
canım ya ne güzel yazmışsın valla çok sağol inan deneyimlere çok ihtiyacım var :)süper ya bak epiduralden sonra yarım saatte doğurmuş inşallah allah herkese böyle kolay doğum yapmayı nasip eder .
ayy ben de hala bi sonuç alamadım kuzum yaa senin gibi yapiim en iisi bakiim en kolay ne var yapılcak şimdi bi satt de onu düşünürüm:))
canım dediğini ben araştırmıştım torba yasaya göre 37de izne ayrıldık ya diyelim ki 38 de doğum yaptık o zaman kalan 2 hafta doğum sonrası iznine aktarılıyo ama bunu beyan etmen lazım doğum belgesi ve izne ayrıldığın tarihi gösteren belgeyle birlikte sgk ya ya da calıştıgın kuruma başvuruyosun diyosun ki iznim 40 haftalık gebelik üzerinden hesaplandı ama ben 38 de gebeliğimi tamamladım kalan 2 haftamın yanmaması için doğum sonrasına aktarılmasını istiyorum diyosun yapıyolarmış yani yönetmelikte böle yazıyo kuzum ha tabii biz o halde kendimiz gidemicez ama kocişleri göndeririz artık yeterki belge olsun ellerinde bide derdimizi anlatabilsinler:))
evet canım sanırım sende endişelisin aynı benimm gibiii :)normal epiduraldede sanırım belirli açılma olana kadar sancıyı çekiyormuş son zamanda epidural yapılıyormuş bir kaç yerde okudum genel olarak herkes memnun ama işte insan korkuyor ağrı hissi olmadan nasıl ıkınıcağız ?
bende 37. haftaya kadar çalışcaklar grubundayım kızlarbenim kafama takılan dogumdan önceki 3 haftayı almassanız o 3 hafta yanıo dogumdan sonrasına kalmıo diolardı ama şimdi sanırım yasa deişmiş dogumdan bi hafta önce cıkınca dogumdan snrada 15 hafta izinli olup toplamda 16 haftalık izinli olabiliormuşuz yani dogumdan önceki tüm çalıştımız haftalar dogumdan sonrasına yansıyomuş, bu durum kafamı kurcalayıp duruo çalışan anneler bilgilerinizden faydalanmak isterim:)
merhaba kızlar..
canım bende 37.ye kadar calıscam raporumu aldım ve calısıyorum sımdılık bakalım. ama senın bahsettigin yasadan hiç haberim olmadı. nerde gecıyor bu?
süperryaa günlerdir bu sorunun cevabını merak ediyordum, inan her kafadan ayrı ses çıkdı ama en son duydugum yasanın deiştigi yönündeydi ama onuda emin olamadıgım biyerde okumuştum şimdi sende söylüosun cok sevindim valla napim kızımla daha cok vakit gecirmek için çalşcam son raddeye kadar:)
merhaba kızlar..
canım bende 37.ye kadar calıscam raporumu aldım ve calısıyorum sımdılık bakalım. ama senın bahsettigin yasadan hiç haberim olmadı. nerde gecıyor bu?
saolun valla canlarım benmm:)) artık kocişlerimizinde 10 gün olmuş dogum izni değilmi kuzum bu konudada aydınlanırsam ışıl ışıl olcam valla sayenizde
Onda da aydınlatıyım seni evet. Dairede bizim şuan 3 kişi baba oldu ve 3 ude 10 gun izin kullandı. Hatta bu torba yasaya göre babalar ücretsiz izin bile kullanıyolar:)) Tabı onuda kımse istemez:))
ayy ben de hala bi sonuç alamadım kuzum yaa senin gibi yapiim en iisi bakiim en kolay ne var yapılcak şimdi bi satt de onu düşünürüm:))
canım dediğini ben araştırmıştım torba yasaya göre 37de izne ayrıldık ya diyelim ki 38 de doğum yaptık o zaman kalan 2 hafta doğum sonrası iznine aktarılıyo ama bunu beyan etmen lazım doğum belgesi ve izne ayrıldığın tarihi gösteren belgeyle birlikte sgk ya ya da calıştıgın kuruma başvuruyosun diyosun ki iznim 40 haftalık gebelik üzerinden hesaplandı ama ben 38 de gebeliğimi tamamladım kalan 2 haftamın yanmaması için doğum sonrasına aktarılmasını istiyorum diyosun yapıyolarmış yani yönetmelikte böle yazıyo kuzum ha tabii biz o halde kendimiz gidemicez ama kocişleri göndeririz artık yeterki belge olsun ellerinde bide derdimizi anlatabilsinler:))
merhaba kızlar..
allah kavuştursun canım tez zamanda tercihlerde bende yazmıştım farklı şehirler olmadı. depresyon ama illaki herkeste başladı sanırımmm
:) bnmde az o zamn koca peluş battaniyelerle 2 makina atmıştım ütümde en fazla 45 dk sürmüştü o zaman bnmde azzaten bnde depresyona girdimm ((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?