2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bu durum acaba sadece memurlar içinmi geçerliki cünkü bende eşimde ssklıyız:/

Memurların "doğum izni" konusuna açıklık getirilirken, SSK'lı anneler ile babalık izni almak isteyen babalar ise mağdur oldu. Henüz 2 ay önce doğum yapan F. Demir de bu örneklerden biri. Demir, hamileliğinin sorunlu olması nedeniyle doğumdan 7 hafta önce izne çıktığını anımsatarak, "Doğum öncesinde kullandığım bu izinleri analık izni süresine eklemek için SGK'ya gittik. Yasa kapsamında 16 haftalık iznin tamamını kullanma hakkım bulunuyor. Nitekim yasa çıkalı neredeyse iki ay oldu. SGK çalışanları bize henüz tebliğ çıkmadığı için bilgisayarların ayarlanmadığını söylüyor. Giden herkes geri dönüyor. Bir de, 'bilgisayara başvurunuzu girersek geriye kalan izin hakkınızı kaybedebilirsiniz, siz şirketinize dilekçe verin' diyorlar. İki üç haftadır bizi bu şekilde oyalıyorlar. Başvuru yapamadığımız için de geriye kalan izni kullanamıyoruz" diye dert yandı (nisan 2011)
canım meurlar nette bu yazı var ama daha yasa yeni çıkmıştı şimdi tebbliğ edıldı dıye bılıyorum. çünkü kanun çıktı 657 lıler hemen yararlandı ama ssk lılar için hemen tebliğ edılmemıştı oda oldu artık dıye bılıyorum

Evet bend eaynı soruyu soracaktım, bende 32. haftamda olup 37'e kadar çalışmayı planlıyorum, fakat bu torba yasa sadece memurlar için mi geçerli yoksa sgk olan özel sektör çalışanları için de mi geçerli mi bile var mı arkadaşlar.

Ayrıca hamilelik döneminde maaş alamıyoruz, hamilelikten sonra izin bitince askeri ücret üzerinden devletten toplu para alıyormuşuz, bu konuda da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

canım müge anlıyı unutmuşsun kadın dedektiflik bürosu açsa iyi olur :)
herkeşler nerdeee yaa heyy gebeşler nereye kayboldunuz herkesler izne çıktı tabi kadın programları saati dimi şuan ama bizide tek bırakmayın hala çalışan annişlerde varrr
canım ben evi toparladım mama molası verdik ama devam edebilcekmiyim meçhul

yok canım doğum sonrasına ekleniyo izinler toplam 16 hafta

ayy ben de hala bi sonuç alamadım kuzum yaa senin gibi yapiim en iisi bakiim en kolay ne var yapılcak şimdi bi satt de onu düşünürüm:)))
canım boşver ara kocanı bugün ne yiyelim de ona göre yaparsın ben dondurucudan fasülye çıkardım onu yapıcam varsa hazırda bişeyler onu yapabilirsin çalışırken 7 de gelip yemek yapıyodum acela acele şimdi evdeyim ama kalkıp yaptığım yok :)

10 gün izin memurlar için galiba ama biz çalıştığımız firmalarda 3 gün izin veriyoduk baba olanlara yinede iyi araştırmak lazım

off inşallahh canımmm benimmm inşallahh bnim eşim ilçede memur ben bu yüzden bile korkuorum 2 saaatte ancak çıkıp gelebilio die ben doğurur kucağıma alırım sen ancak gelirsin diorum allah yardımcın olsunn seninki daha zor ama çekmedende erilmio sonranız çok rahat olucakk allahın izniyle darısı başımaa:))

657 devlet memurları kanuna bu sene torba yasa diye bişey eklendi yasada ücretsiz izin 24 aya çıktı . bide bebek erken gelse bile doğum izinin yanmıyor sonraya devroluyor. ayrıntıları memurlar.nette bulabilirsin

tşk ederim canım bugün bende okuyayım.

Allah korusun hepımızı:) Amin inşallah. Seninde umarım doğum sonrası eşinin yanında gzeül bi memurıyet olur. Bayan için daha zor yanı ben hamıle olmadan once her hafta ist gidiyordum cuma gidiyordum pztsı donuyordum kuruma nasıl bı ezıyet . Evime gidincede bişey anlamıyordum temızlık topla derken dönüş:) Benimde bu ara kabusum yanı Allah korusun burda bişe olsa ben naparım dıye Allahtan annem yanımda hamıle olduğumdan beride o yonden rahatım. Bide ilk başta bi kanamam olmuştu 2 ay heyet raporu aldım ilk 3 ay evımdeydım dinlendim yanı

Kızlar bu gün o kadar zorlandım ki sırt ağrısı yüzünden salı günü doktora gidince 32. hafta olacak inş. 37.haftaya kadar çalışır raporu yazdırmak istiyordum ama bu gün vazgeçtim müdüre söyledim bu pazartesi izne çıkacak hafta dönecek 6 şubat yani bende o gün izne çıkmayı düşünyorum evden devam edecem artık şuan ağlamak üzereyim nasıl bi ağrıdır bu yaa bütün gece de uyumadım zaten bu ağrı yüzünden bide masa başı yazı falan yazarken mecbur eğiliyorum kızım çok tekme atıyor rahatsız ediyorum diye vicdan azabı çekiyorum en azından evde uzanırım dinlenerek çalışırımm

canım ben gögüs pedi kullananların yorumlarını okumustum nette. lansınohun dokusunu fln onerdıler. digerlerinde kayma ve yara durumları olabılıyormus. bende lansınohun gogus ucu kremını sıparıs ederken 5 kutu (24 lu) aldım. yanı ılk aylar ıcın yeter sanırım dıye. sonra duruma gore bı daha alırım dıye düşündüm.

canım ben rapor almaya gıttıgımde 31+4 tüm doktorum sorun etmedi o gunden itibarren 5 hafta daha calısır verdi. yanı 2 -3 gun fark vardı zaten. bilemıyorum birşeyi degiştirir mi. izne ayrıldıgımda 36+4 olcam yani. bu torba yasaya göre de dogum 40 dan once olursa o haftaların eklenmesi gzüel olur.

Ayyy canım çok geçmiş olsun.. o kadar çok zorlanıyorsan tabiki izne ayrıl evde dinlen..

kızlar ordamısınız sanırım duyan olmadı

Bende avent aldım arkadasımın tavsıyesıyle burdada paylaştım. Göğüs pedleri çok yara yapıyormuş zaten yara halde bıde sürtünme olunce iice rahatsız edıyormuş. ilk zmanlar için göğüs kalkanı hem gögüs ucu hava alıyormuş hemen orda biriken sütü gögüs ucuna sürüyormuş arkadasım ve yaralar iileşiyormuş. oyle internetteki gibi kocaman bişe değil yanı gözün korkmasın:)

canım benim ya bende geceleri uyuyamıorum iki gündür doğum haftalırımız tarihlerimiz aynı sanırım benimde çarşamba 32. hafta oluor. allah kolaylık versin yarın gidiorum kontrole bakalım ne diyecek kasılmalar sert oluo geceleri sıkışıo içerde ondanmı bilmiorum fena huzursuzum yani dikkat et ve dinlen melekler bizi yoruor artık

anladım cnm teşekkür ediorum cevabına yani ped alayım o zaman kalkan değil dimi ben o sütü vermem zaten çünkü bibeeron ve emzik vermicem

Son düzenleme:

haaa doğru o pedler kapatıor hava alamaz ki yara olsada iyileşme şansı ortadan kalkar o halde kalkan daha kullaışlı değil mi . tamam bu daha açıklayıcı oldu canım sağ ol

Evet kuzum birde kasılmalar var dediğin gibi özellikle gece oluyor ,yoruyorlar valla sağsalim gelisinler de Allah'ın izniyle kuzum az kaldı artık

Evet kuzum birde kasılmalar var dediğin gibi özellikle gece oluyor ,yoruyorlar valla sağsalim gelisinler de Allah'ın izniyle kuzum az kaldı artık

haklısın hepimizin bebeği için inşallah sağlıklı hayırlısıyla miyadını tamamlayıp gelsinler. ama bu son iki ay sanırım bezdirecek beni anaaaaam

malkoçga bebeğin hayırlı olsun
maşallah diyelim nazar deymesinn
inşallah kısa sürede kucağına alırsınn
daha önce konuşmuştuk kordon kanını göğüslere sürünce bidaha yara olmuyomuş filan diye
sen sürebildinmi

VEEEEE.......

kızımın yeni fotoğrafı aşağıda teyzeleri, maşallahsız yorum kabul edilmez :)

Eki Görüntüle 332442

Gamzeeeeeeee maşallahhhh yerım onu bennn cok tatlı kızın ben ılk koydugun resımde demstım anasına benzıo dıye:))) kı o resım profıl bıle degıldı gercektn sana benzıo maşallahhh bebegınee dıger resımlerınde cok guzel cıkms annelık sana cok yakısmıss en kısa zamanda kucagında kızınında oldugu resımlerıde yaynlarsın ınsallahh

Daha öncede koymuştum ama boyle göründüğü gibi uzay aracı değil yanı:) çok memnun kullanan arkadasım. Bende aldım bakalım kullanırız inşallah sağlıcakla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…