- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.441
bu durum acaba sadece memurlar içinmi geçerliki cünkü bende eşimde ssklıyız:/
canım müge anlıyı unutmuşsun kadın dedektiflik bürosu açsa iyi olur :)aaa ne demek canım daha neler var da utandım valla yazmaya mesela aliyeyi izleyip gözlerim şişene kadar ağlıyorum sonra bugün ne giysemi izleyip evde kendi kendime sesli yorumlar yapıyorum " o giyilir mi be o renkle o olmuşmu okadar kısa giyecek bacak mı var sende vs..." en fenası da flash tv de yalcın cakır varya onu bile izleyip dehşete düşüyorum düşün yani halim o kadar vahim kocam da dalga geçmesin de naapsın :))
canım ben evi toparladım mama molası verdik ama devam edebilcekmiyim meçhulherkeşler nerdeee yaa heyy gebeşler nereye kayboldunuz herkesler izne çıktı tabi kadın programları saati dimi şuan ama bizide tek bırakmayın hala çalışan annişlerde varrr
yok canım doğum sonrasına ekleniyo izinler toplam 16 haftabende 37. haftaya kadar çalışcaklar grubundayım kızlarbenim kafama takılan dogumdan önceki 3 haftayı almassanız o 3 hafta yanıo dogumdan sonrasına kalmıo diolardı ama şimdi sanırım yasa deişmiş dogumdan bi hafta önce cıkınca dogumdan snrada 15 hafta izinli olup toplamda 16 haftalık izinli olabiliormuşuz yani dogumdan önceki tüm çalıştımız haftalar dogumdan sonrasına yansıyomuş, bu durum kafamı kurcalayıp duruo çalışan anneler bilgilerinizden faydalanmak isterim:)
canım boşver ara kocanı bugün ne yiyelim de ona göre yaparsın ben dondurucudan fasülye çıkardım onu yapıcam varsa hazırda bişeyler onu yapabilirsin çalışırken 7 de gelip yemek yapıyodum acela acele şimdi evdeyim ama kalkıp yaptığım yok :)ayy ben de hala bi sonuç alamadım kuzum yaa senin gibi yapiim en iisi bakiim en kolay ne var yapılcak şimdi bi satt de onu düşünürüm:)))
Aman boşver iyi kide olmamış ben 1 senedir ayrıyım eşimden çok yorucu yanı. Kocaeli, Yalova ve tekirdağ yzmıştım . Tekirdağ çıktı malesef. Anadolu yakasındayım keşke yalova falan cıksaydı deniz otobüsüyle falan gidiecektim. Ama kısmet burasıymış. Aday memurluğumuz bitti asaletı aldım bebeğim bana şans getirdi çabuk aldık Allahtan asaletımi. İnş senınde bebek sonrası eşinin yanı bi yer olur.
bende 37. haftaya kadar çalışcaklar grubundayım kızlarbenim kafama takılan dogumdan önceki 3 haftayı almassanız o 3 hafta yanıo dogumdan sonrasına kalmıo diolardı ama şimdi sanırım yasa deişmiş dogumdan bi hafta önce cıkınca dogumdan snrada 15 hafta izinli olup toplamda 16 haftalık izinli olabiliormuşuz yani dogumdan önceki tüm çalıştımız haftalar dogumdan sonrasına yansıyomuş, bu durum kafamı kurcalayıp duruo çalışan anneler bilgilerinizden faydalanmak isterim:)
657 devlet memurları kanuna bu sene torba yasa diye bişey eklendi yasada ücretsiz izin 24 aya çıktı . bide bebek erken gelse bile doğum izinin yanmıyor sonraya devroluyor. ayrıntıları memurlar.nette bulabilirsin
off inşallahh canımmm benimmm inşallahh bnim eşim ilçede memur ben bu yüzden bile korkuorum 2 saaatte ancak çıkıp gelebilio die ben doğurur kucağıma alırım sen ancak gelirsin diorumallah yardımcın olsunn seninki daha zor ama çekmedende erilmio sonranız çok rahat olucakk allahın izniyle darısı başımaa:))
kızlar merhabalar keyifler ve sağlıklar iyidir inşallah. ya konuyla biraz alakasız ama anca yetiştireceğim sanırım daha çantamı hazırlamadım iki gecedir de fena bi şekilde yan taraflara yattığım işçin bi basıonç oluyor inanılmaz sıkıntı ve acı verior bana ve sanırım sert kasılmalar oluor geceleri. yarın doktora gideceğim ama çantamı da hiç hazırlamadım daha 31 haftalık olduk geçioruz. aventin göğüs kalkanını alayım diyorum sizlerde tecrübelilerde öyle yazmış anladığım kadarıyla bu pedler kullanışsızmı gerçekten. bi pakjket alsam ne kadar gider bana günlük mü bunlar lütfen cevaplatyında siparişleri vereyim pijama gecelik de netten aldım anca toparlayacağım
merhaba ben nisan annesi olacağım ama bu konu ilgi alanımda çalışınca ve ilk doğumumda 10 günüm yanınca bunda çözüm bulmak istiyorum
bir arkadaşım 10 gün önce doğum yaptı yaklaşık 5 ay önce ve 10 gün izni yandı
memur değil işçiyiz
bundan mı bu fark acaba
bu raporun hangi gün aldınız 31. hafta mı
ben 31+0 da almayı düşünüyorum ama doktorum verir mi bilmiyorum 32+ mı olması lazım
Kızlar bu gün o kadar zorlandım ki sırt ağrısı yüzünden salı günü doktora gidince 32. hafta olacak inş. 37.haftaya kadar çalışır raporu yazdırmak istiyordum ama bu gün vazgeçtim müdüre söyledim bu pazartesi izne çıkacak hafta dönecek 6 şubat yani bende o gün izne çıkmayı düşünyorum evden devam edecem artık şuan ağlamak üzereyim nasıl bi ağrıdır bu yaa bütün gece de uyumadım zaten bu ağrı yüzünden bide masa başı yazı falan yazarken mecbur eğiliyorum kızım çok tekme atıyor rahatsız ediyorum diye vicdan azabı çekiyorum en azından evde uzanırım dinlenerek çalışırımm
Ayyy canım çok geçmiş olsun.. o kadar çok zorlanıyorsan tabiki izne ayrıl evde dinlen..
kızlar ordamısınız sanırım duyan olmadı
canım benim ya bende geceleri uyuyamıorum iki gündür doğum haftalırımız tarihlerimiz aynı sanırım benimde çarşamba 32. hafta oluor. allah kolaylık versin yarın gidiorum kontrole bakalım ne diyecek kasılmalar sert oluo geceleri sıkışıo içerde ondanmı bilmiorum fena huzursuzum yani dikkat et ve dinlen melekler bizi yoruor artıkKızlar bu gün o kadar zorlandım ki sırt ağrısı yüzünden salı günü doktora gidince 32. hafta olacak inş. 37.haftaya kadar çalışır raporu yazdırmak istiyordum ama bu gün vazgeçtim müdüre söyledim bu pazartesi izne çıkacak hafta dönecek 6 şubat yani bende o gün izne çıkmayı düşünyorum evden devam edecem artık şuan ağlamak üzereyim nasıl bi ağrıdır bu yaa bütün gece de uyumadım zaten bu ağrı yüzünden bide masa başı yazı falan yazarken mecbur eğiliyorum kızım çok tekme atıyor rahatsız ediyorum diye vicdan azabı çekiyorum en azından evde uzanırım dinlenerek çalışırımm
canım ben gögüs pedi kullananların yorumlarını okumustum nette. lansınohun dokusunu fln onerdıler. digerlerinde kayma ve yara durumları olabılıyormus. bende lansınohun gogus ucu kremını sıparıs ederken 5 kutu (24 lu) aldım. yanı ılk aylar ıcın yeter sanırım dıye. sonra duruma gore bı daha alırım dıye düşündüm.
canım ben rapor almaya gıttıgımde 31+4 tüm doktorum sorun etmedi o gunden itibarren 5 hafta daha calısır verdi. yanı 2 -3 gun fark vardı zaten. bilemıyorum birşeyi degiştirir mi. izne ayrıldıgımda 36+4 olcam yani. bu torba yasaya göre de dogum 40 dan once olursa o haftaların eklenmesi gzüel olur.
Bende avent aldım arkadasımın tavsıyesıyle burdada paylaştım. Göğüs pedleri çok yara yapıyormuş zaten yara halde bıde sürtünme olunce iice rahatsız edıyormuş. ilk zmanlar için göğüs kalkanı hem gögüs ucu hava alıyormuş hemen orda biriken sütü gögüs ucuna sürüyormuş arkadasım ve yaralar iileşiyormuş. oyle internetteki gibi kocaman bişe değil yanı gözün korkmasın:)
canım benim ya bende geceleri uyuyamıorum iki gündür doğum haftalırımız tarihlerimiz aynı sanırım benimde çarşamba 32. hafta oluor. allah kolaylık versin yarın gidiorum kontrole bakalım ne diyecek kasılmalar sert oluo geceleri sıkışıo içerde ondanmı bilmiorum fena huzursuzum yani dikkat et ve dinlen melekler bizi yoruor artık
Evet kuzum birde kasılmalar var dediğin gibi özellikle gece oluyor ,yoruyorlar valla sağsalim gelisinler de Allah'ın izniyle kuzum az kaldı artık
Eki Görüntüle 333182
ben bu kavanozların mavisini yaptıryorum. etiketi ve kurdelasını onlar yapıcak balıda ben koyacağım.
VEEEEE.......
kızımın yeni fotoğrafı aşağıda teyzeleri, maşallahsız yorum kabul edilmez :)
Eki Görüntüle 332442
Bende avent aldım arkadasımın tavsıyesıyle burdada paylaştım. Göğüs pedleri çok yara yapıyormuş zaten yara halde bıde sürtünme olunce iice rahatsız edıyormuş. ilk zmanlar için göğüs kalkanı hem gögüs ucu hava alıyormuş hemen orda biriken sütü gögüs ucuna sürüyormuş arkadasım ve yaralar iileşiyormuş. oyle internetteki gibi kocaman bişe değil yanı gözün korkmasın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?