- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.401
dayanamadım yeni foto koyuyorum, kendimi zapt etmeye çalışıyordum dediğim gibi nazardan dolayı...
işte buyrun .... :)))))
Eki Görüntüle 333039
kızlar bişi sorcam ya herkes diyo bebişin kıyafetlerini yıkıyorum yavaş yavaş yok ütü akşama kdr sürdü kaç gündür kıyafetlerle uğraşıyorum fln :)) ya bn çokmu az aldım kıyafetleri bnmki 1 makinada bitti sonra astm sonra yarım saate ütüledim :)) siz neler aldınızki okdr uzun sürdü..offf işte yine başladı bnde azmı yaptım eksikmi yaptım bunalımları..zaten hafta hafta gebelikten okuduğum kadarıyla depresyona girmişim sanırım..aşağıdaki seçeneklerin bikaçına sahiptim ordaki
dayanamadım yeni foto koyuyorum, kendimi zapt etmeye çalışıyordum dediğim gibi nazardan dolayı...
işte buyrun .... :)))))
Eki Görüntüle 333039
:) bnmde az o zamn koca peluş battaniyelerle 2 makina atmıştım ütümde en fazla 45 dk sürmüştü o zaman bnmde azzaten bnde depresyona girdimm ((((
selam kızlar topiğimizde hazırlıklar son sürat devam ediyor maşallah diyelimmm :)benimde sizin fikirlerinize ihtiyacım var dün kontroldeydim doktorum herşey normal olduğunu söyledi doğumun normal görünüyor dedi ama ben biraz korkuyorum epidural normal doğum öneriyor doktorum bu şekilde düşünen yada tecrübesi olan arkadaşlar varsa düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Bence bu ara herkes depresyondaBende depresyondayım, çok bunaldım herseye ya. 32 haftada ayrılıcaktım ama 37 oldu bazı nednelerden dolayı. Eşim ve evım İstanbulda bende tekirdağ da memurum. oda ayrı bır üzücü benim için
bende 37. haftaya kadar çalışcaklar grubundayım kızlarbenim kafama takılan dogumdan önceki 3 haftayı almassanız o 3 hafta yanıo dogumdan sonrasına kalmıo diolardı ama şimdi sanırım yasa deişmiş dogumdan bi hafta önce cıkınca dogumdan snrada 15 hafta izinli olup toplamda 16 haftalık izinli olabiliormuşuz yani dogumdan önceki tüm çalıştımız haftalar dogumdan sonrasına yansıyomuş, bu durum kafamı kurcalayıp duruo çalışan anneler bilgilerinizden faydalanmak isterim:)
ayy canımmm ben bırakırmıyım hiç seni tek başınaa burdayım ben ama arada bir gaza gelip mutfağa gidiyorum yemek yapiim diye buzdolabının önünde 30 saniye kazık gibi durup geri geliyorum daha erken yaa diyerek böle böle saati 3 ettim bakalım ne zaman sonuç verecek bu iyi niyetli hamlelerim:))
sanırım banada normal dogum dicekmiş gibime gelio doktorumun ama bende sezaryen istiyorum cnm, epiduralden korkuorum cünkü bazı bünyelerde tam uyuşma olmuomuş ve acı hissedebiliomuşsunuz ve bu ihtimali göze alıp girmek istemem ama cesaretli biriysen süper bişey bence epidural çünkü bebeginin o ilk anını görebileceksin:) ben genel anestezi isticem tabi bakalım doktorum ne dicek:)
Artık torba yasa ile değişti o kanun. Doğumdan once çalıştığınız tum günler doğumdan sonraya aktarılıyor. Oda 37. haftaya kadar çalışanların ondeki 5 haftası doğum sonrasına aktarılıyor ve 8+5 hafta yanı toplam 13 hafta doğum sonrasına kalıyor.
cnm ne yediklerimiz ne içtiklerimiz, hiçbirinin bizlerin psikolojik durumu kadar bebeğimize etkisi yok, bunu zaten biliorsundur eminim ama canını sıkıo olman sana zarardan başka bişy getirmes, pozitif olmaya zorlamak zorundayız kendimizi:) cnm bnm inş sıkıntılarının üstesinden gelirsin ve tatlı bebişinide senin üzüntünü paylaşmaktan kurtarırsın:)
evet canım sanırım sende endişelisin aynı benimm gibiii :)normal epiduraldede sanırım belirli açılma olana kadar sancıyı çekiyormuş son zamanda epidural yapılıyormuş bir kaç yerde okudum genel olarak herkes memnun ama işte insan korkuyor ağrı hissi olmadan nasıl ıkınıcağız ?
hmm yani toplamda 16 hafta izin kullanamıyoruz öylemi:/
Haklısında işte elimden gelmıyor bu ara. Zaten extra duygusal durumdayız. Çok teşekkür ederim düşüncelerin için ,toparlanıcam inşallah.
marım hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize
Bence bu ara herkes depresyondaBende depresyondayım, çok bunaldım herseye ya. 32 haftada ayrılıcaktım ama 37 oldu bazı nednelerden dolayı. Eşim ve evım İstanbulda bende tekirdağ da memurum. oda ayrı bır üzücü benim için
evet bende tam olarak onu anlamış deilim cnm acı hissetmeden nasıl ıkıncaz yada alt kısmımızda his olmadan nasıl ıkınacagızki bende merak ediorum
evet bende tam olarak onu anlamış deilim cnm acı hissetmeden nasıl ıkıncaz yada alt kısmımızda his olmadan nasıl ıkınacagızki bende merak ediorum
Kullanıyoruz ama 37. hafta mecburi izne ayrılmak zorundayız yanı doğum öncesi 3 hafta doğum sonrası 13 hafta toplam 16 yapıyor. Ben devlette calışıyorum, özeli bılmıyorum ama emınım ordada 37. hafta zorunludur ayrılmak için. Bu kanun butun SGK çalışanlarına çıkmıştır,
Emekli sandığı ve Ssk farketmez sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?