- 7 Ekim 2011
- 2.570
- 26
- 363
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.541
Valla kuzum gözlerim pörtledi haberi okuyunca maşallah dediğin gibi bi tane taşıyoruz altı üstü kadın duvardan bile atlamış yaa
mrb bugün dr gittim 29 haftalık hamileyim dr bebegin suyu biraz az bu konuda bilgisi olan varmı akadaşlar?
iyi geceler kızlar.nasılsınız siz ve bebişleriniz umarım hepiniz iyisinizdir.ben kötü bir gece geçirdim.dün sabah kontrolüm vardı.karnımdaki toplanma ve sertleşmelerden bahsettim doktoruma.o da hemen nst çekelim dedi.toplanmaları ben bebeğim sanıyordum ama değilmiş meğerse,yaşadığım erken doğum kasılmalarıymış.nst'de de sancı ve ağrılar çıktı.doktorum hastaneye yatırdı beni 1 gün 1 gece kaldım bu sabah çıktım.3 serum,antibiyotik iğne ve her ihtimale karşı tek doz bebeğin akciğer gelişimi için iğne vurdular.bu arada ilaçla da takviye verdiler nidilat içtim.şimdi de evde devam ediyorum.37.haftaya kadar doğumu engellememiz lazımmış bebeğin gelişimi için.akşam ki nst de yine sancılarım vardı sabahki normal çıktı çok şükür.uykusuzum biraz dan yatıcam.yatmadan sizlerle paylaşmak istedim.benzer durumu olan varsa mutlaka doktorunuza danışın nst çektirin kızlar.hepinize iyi geceler
Kızlar Avent Göğüs Kalkanı 2li ÜCRETSİZ KARGO+ FATURALI = 30.90 tl gitti gidiyorda buldum şimdi sipariş verdim.. daha ucuzu yok sanırım bi de kargo dahil bu fiyata.. alacak olanlara duyruluuuur
fiyat uygun da gittigidiyor güvenilir mi ben bir kere ürün aldım sahte ürün göndermişlerdi:-( o siteye karşı bir antipati oluştu..
Günaydın kızlar,
bu sabah tartıldım ve 71,5 ile doğuma girmiştim , 68,5 olmuşum 7 gün içersinde, göbek birazcık küçüldü umarım kısa zamanda daralmaya başlarım large beden giymekten sıkıldım , ayrıca göğüslerde çok şişti doğumdan sonra beden olarak büyüklükten bahsetmiyorum gerçi 1 beden büyümüş olabilir ama daha önemlisi içleri dolduğundan azıcık sıkan birşey oldumu canım yanıyor 90 emzirme atleti doğumdan önce giyerken şuan 100 giyiyorum , kendinizi ona göre ayarlayın kızlar.
dün kızımı gördüm akşam, 20 gr almış yani kilo alımı başlamış, 1810 gr şuanda 2300 leri bir an önce görürüz inşallah, dün akşam uyuyordu meleğim sadece hayran hayran izledim....
suyun kaç cm ölçüldü ? kaçıncı haftanda bu tespit yapıldı ? bu tespitten sonra doppler çekilerek kan akışlarına bakıldı mı? doktorunun tavsiyesi ne oldu ?
su azlığı ile başlayan süreç sonunda 33. haftaya girdiğimiz gün suyum bittiğinden dolayı 8 gün önce yani acil doğuma aldılar beni ve kızım 8 gündür yoğun bakımda küvözde kalıyor, allahtan sağlık durumu iyi şuanda, bekliyoruz daha 10 gün en az kalacak gibi görünüyor...
bunlardan dolayı o kadar detaylı sordum, birde nerede yaşıyorsun ?
kızlar sancı ve nst ler ile ilgili şöyle birşey söyleyeyim, 28. haftadan sonra şunlar çok sık oluyor, bana oldu ondan yazabiliyorum bunlar,
1- sen sancı hissedersin yani bebeğin büzüşüp açılmaları olabilir, beline ağrı girebilir bel ağrısından (iskelet ağrısı) bahsetmiyorum ince bir sızı şeklinde adet sancısı misali bacaklarada vuran bir ağrı olabilir ama nst ye girersiniz bunları hissederken ve nst de sancı çıkmaz...
2-rutin nst kontrolünde sen birşey hissetmezsin ama orada sancı grafiği oluşur
bunların hiçbirini dert etmeyin çünkü 28 den sonra bunlar oluyor, yalnız yinede ne zaman bu tarz ağrılar hissederseniz beklemeden hastaneye gidin ve direkt nst için geldim diyin, onun sonucuna görede doktora görünün, illan kendi doktorunuzu beklemeyin böyle bir durumda çünkü nadir de olsa o anda sancı çıkmayabilir ama bebeğin kalp atış grafiğinde bozukluk tespit edilebilir, ihmal etmeyin ama kafanızada takmayın.
ben 28. hafta itibariyle 33. haftaya kadar çok kez girdim nstye , bir çoğundada sancı çıkmıştı ama problem etmedi doktorlar, istenmeyen ama sorun olmayan sancılar bunlar demişlerdi, kafanıza takmayın yani...
Kuzum site güvenilir, şöyleki önce satıcının kaç ürün sattığına ve aldığı yorumlara bak, herşey yolundaysa ürünü al zaten ödeme kartında bloke ediliyo ama sen ürünü alana kadar ödeme gerçekleşmiyo.. ürün geldi baktın beğenmedin o ürün değil sahte falan filansa ödemene onay vermeyip ürünü iade ediyosun.. o açıdan güvenilir buluyorum ben ve genelde bütün bebek alışverişlerimi ordan yaptım.. geçen hafta eşim saat aldı, fiyatı çok uygundu ürün gelince 2-3 saatçiye gösterdi orijinal demişler, ondan sonra ödemesini onayladık mesela..
Kuzum site güvenilir, şöyleki önce satıcının kaç ürün sattığına ve aldığı yorumlara bak, herşey yolundaysa ürünü al zaten ödeme kartında bloke ediliyo ama sen ürünü alana kadar ödeme gerçekleşmiyo.. ürün geldi baktın beğenmedin o ürün değil sahte falan filansa ödemene onay vermeyip ürünü iade ediyosun.. o açıdan güvenilir buluyorum ben ve genelde bütün bebek alışverişlerimi ordan yaptım.. geçen hafta eşim saat aldı, fiyatı çok uygundu ürün gelince 2-3 saatçiye gösterdi orijinal demişler, ondan sonra ödemesini onayladık mesela..
Günaydın herkese...
umarım herkes iyidir? geçmişi okudum zamanımı aldı...
bizde durumlar biraz zorlaştı...
özellikle uykuya daldığımda oluyor 2 saate bir uyanıyorum kesin idrar çok sık geliyor gece 4-5 kez tuvalete kalkıyorum buda uykusuzluğa sebep oluyor...
uyandığımda tuvalete gitmeye çalışıyorum giidene kadar tutamıyorum koridorda altıma yapıyorum. sonra duş fln iyice zor oldu...
çişimi tutmamam normal mi bilmiyorum baskıdan oluyor sanırım... birde akıntım fazlalaştı iyice. o da çok rahatsız ediyor...
kızlar 37. hafta raporunu da iş yerlerimize getiriyormuyuz kızlarrr bizim iş yeri bişiden anlamıo getirmesemde bunlar bişi demez haberleri bile yok ama işte sonradan bişi çıkmasınn
sen bıcı bıcı yapmayacak mıydın şeker annem..yoksa müge anlıyı mı seyrediyorsun?ben deli gibi kendime işkence olsun diye nerde yemek programı varsa onu seyrediyorum
seni burada gördükçe güzel haberlerini aldıkça çok mutlu oluyoruz canım.İnşAllah en kısa zamanda berra yı kucağına alacaksın.verdiğin bilgilerde muhteşem çok sağol sayende doğum öncesi bayağı bilgilendik.sana birşey soracağım canım kafama çok takılıyor şimdi benim göğüslerde pek bi büyüme olmadı ve hiç sert değil önceki aylarda daha sert olurdu.içimi bir kuşku sardı doğum sonrası sütüm gelmeyecel mi diye?
canım asıl 37 hafta raporunu vermemiz şart 32yi pek takmıyolar nasılsa calışıyosun engel olucak bişi olursa beyan edersin diye ama 37 de yada daha ince izne ne zaman ayrılıyosan raporunu mutlaka vermen lazım iş yerine...kızlar 37. hafta raporunu da iş yerlerimize getiriyormuyuz kızlarrr bizim iş yeri bişiden anlamıo getirmesemde bunlar bişi demez haberleri bile yok ama işte sonradan bişi çıkmasınn
canımmmm benim beni anlatıyorsun resmen gece uykusu denen bse kalmadı bende. bir de dün Eminönüne gittk bebiş için dogum sekerleri(şekersiz lavantalı) sepet kapı süsü bilmem ne aldık ama toplasan 1 saat yürüdüm ve gece zerre uyuyamadım agrıdan yne. ben günlük ped kullanıyorum 2 aydır ama 2tane yanyana yapıstırıyorum napim bide benm kusmam cok oluyo kusarken kaçıyo ister istemez bende baktım bana eşorfman kalmadı gicek yıka yıka derken ped olayı daha rahatlattı beni. akıntı yüzünden günde 4 kez camasır degiştiriyordum smdi günlük ped iyi oldu benm için , ama günlük pedde de hijyen cok önemli cok ama cok temiz tutman lazım kendini. 2 taneyi dene derim ben.
turktas canım sana da cok geçmiş olsun benm sanırım hiç yalancı sancım olmadı 32+4 oldum ama 1 kez nst ye aldım doktorum ondada bse cıkmadı. benm kasık fıtıgımdan dolayı agrım hep var sancı giriyorsa da hissetmemiş olabilirim :S
özlemmmm yne cok güldürdün annem beni :) senin kocan gaza geliyormus bez diince bzmki off asla gaza gelmez :S
kızlar dünden beri yoktum geçmişi okumaya calıstım ama bitiremedim görmedigim kacırdıgım durumlar varsa hastalıklar için coookkk geçmiş olsunnn,mutlu haberler içinde hayırlı olsunnn :))
canım sende nst de sancı çıktı mı hiç?ben salı günü gittiğimde nst de sancı çıktı.dr da erken doğum habercisi olabilir dedi.şeker de kontrol altında ama hala sıkıntılarla uğraşıyoruz.erken doğum olsa akciğer geliştirici iğnede yapamıyorlar,ne zor ya..
Ben şu koca totomu kaldırabilsem neler yapcam amaa :))))) show tv magazin izliorum bitsin de kalkcam tamam mı
kızlar 37. hafta raporunu da iş yerlerimize getiriyormuyuz kızlarrr bizim iş yeri bişiden anlamıo getirmesemde bunlar bişi demez haberleri bile yok ama işte sonradan bişi çıkmasınn
canım benim kafanıza o öyle olur mu olmaz mı diye birşey takmayın, doğum yapmamış kadına bile düzenli bebek emzirilince sütü geliyormuş yani süt gelmemesi gibi birşey söz konusu değil, önemli olan gelen sütün kalitesi ve devamlılığını artırmak, yedikleirn içtiklerin inanılmaz önemli birkaç gündür onu anladım, mesela uzun süre aç kalırsam 4-5 saat kadardan bahsediyorum süt miktarı azalıyor, yada yediklerime göre rengi değişiyor vs vs.
doğumdan önce benimkiler sadece büyümüştü tabi safi göğüs büyümesi değil bu kilo alımına bağlı bir büyüme olmuştu, öyle sert falanda değildi, zaten süt dolunca sertleşiyor , balon gibi düşün ne kadar hava üflersen elastikiyeti o kadar azalıyor buda aynı, süt sağmaya başlarken sertliğinden canım acıyor mesela bitime yakın rahatlıyorum yumuşacık oluyor.
dediğim gibi takma kafana herşey doğal sürecinde oluyor merak etme canım sen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?