- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.561
o biter başkası başlar tatlımmm otur yaa banyo neymiş eskiden banyo mu varmış:))
amin canım amin, bebişimi eve alalım hemen bekliyorum...
ayrıca babasının güze fiziksel özelliklerini almış, ben burnunu alacak diye çok korkuyordum neyseki o çekmedi :)
herkese merhaba,
Turktas'cim gecmis olsun canim, dikkat et kendine...
ehh sonunda ben de hastalandim, su an burda sabahin 4 'u yokk uyku yok, deliricem.
burnum tikali nefes alamiyorum, gobek yuzunden zaten uyuyamiyorum. en iyisi biraz buraya takiliyim dedim.
:)) Gamzecım bende hep babasının burnunu alsın ıstedım ama sanırım bana benzıcek burnu ahahaha koca burnlu oglm olck benım:)))) Bızım babamızın burnu dugme kadar:)) Kısmett erkek cocugu oldugu ıcın okdr aldırmadım kız olsa hüüüüü olurdum:))) yaaaa orda gordugumzle cıkınca onumuze geln cok farklıdır emınım bakalım bızım bahtımıza nasıl bısey cıkacak:))) Benmde 10 gn sonra tekrar kontrlm var dr 15 gnde bır cagırdı dr degstırdım ılk gıttgmde 15 gn sonra gel 15 gnde 1 takıp edelm dedı benm ılk gıttıgım ayda 1 cagırıodu hepsının yontemı farklı:))) Benıde cok heycan sarıoo senın burda bebegının resımlerını gorunce gıdıorum bazn subt annelerını kesıorum dogum yapanlrı okuorum heycanlanıorum bı tarftn korkuorum hakkımızda hayırlısı dıyıp beklıorum:)))
Günaydın kızlar,
bu sabah tartıldım ve 71,5 ile doğuma girmiştim , 68,5 olmuşum 7 gün içersinde, göbek birazcık küçüldü umarım kısa zamanda daralmaya başlarım large beden giymekten sıkıldım , ayrıca göğüslerde çok şişti doğumdan sonra beden olarak büyüklükten bahsetmiyorum gerçi 1 beden büyümüş olabilir ama daha önemlisi içleri dolduğundan azıcık sıkan birşey oldumu canım yanıyor 90 emzirme atleti doğumdan önce giyerken şuan 100 giyiyorum , kendinizi ona göre ayarlayın kızlar.
dün kızımı gördüm akşam, 20 gr almış yani kilo alımı başlamış, 1810 gr şuanda 2300 leri bir an önce görürüz inşallah, dün akşam uyuyordu meleğim sadece hayran hayran izledim....
suyun kaç cm ölçüldü ? kaçıncı haftanda bu tespit yapıldı ? bu tespitten sonra doppler çekilerek kan akışlarına bakıldı mı? doktorunun tavsiyesi ne oldu ?
su azlığı ile başlayan süreç sonunda 33. haftaya girdiğimiz gün suyum bittiğinden dolayı 8 gün önce yani acil doğuma aldılar beni ve kızım 8 gündür yoğun bakımda küvözde kalıyor, allahtan sağlık durumu iyi şuanda, bekliyoruz daha 10 gün en az kalacak gibi görünüyor...
bunlardan dolayı o kadar detaylı sordum, birde nerede yaşıyorsun ?
kızlar sancı ve nst ler ile ilgili şöyle birşey söyleyeyim, 28. haftadan sonra şunlar çok sık oluyor, bana oldu ondan yazabiliyorum bunlar,
1- sen sancı hissedersin yani bebeğin büzüşüp açılmaları olabilir, beline ağrı girebilir bel ağrısından (iskelet ağrısı) bahsetmiyorum ince bir sızı şeklinde adet sancısı misali bacaklarada vuran bir ağrı olabilir ama nst ye girersiniz bunları hissederken ve nst de sancı çıkmaz...
2-rutin nst kontrolünde sen birşey hissetmezsin ama orada sancı grafiği oluşur
bunların hiçbirini dert etmeyin çünkü 28 den sonra bunlar oluyor, yalnız yinede ne zaman bu tarz ağrılar hissederseniz beklemeden hastaneye gidin ve direkt nst için geldim diyin, onun sonucuna görede doktora görünün, illan kendi doktorunuzu beklemeyin böyle bir durumda çünkü nadir de olsa o anda sancı çıkmayabilir ama bebeğin kalp atış grafiğinde bozukluk tespit edilebilir, ihmal etmeyin ama kafanızada takmayın.
ben 28. hafta itibariyle 33. haftaya kadar çok kez girdim nstye , bir çoğundada sancı çıkmıştı ama problem etmedi doktorlar, istenmeyen ama sorun olmayan sancılar bunlar demişlerdi, kafanıza takmayın yani...
,herkese merhaba,
Turktas'cim gecmis olsun canim, dikkat et kendine...
ehh sonunda ben de hastalandim, su an burda sabahin 4 'u yokk uyku yok, deliricem.
burnum tikali nefes alamiyorum, gobek yuzunden zaten uyuyamiyorum. en iyisi biraz buraya takiliyim dedim.
hah şöle yaaa :)) bencede.. hem banyo yapıp nolcak geri kirlenmiycez mi?? boşuna su israfı.. zaten magazin programı da bitmedi.. o zaman ben gitmeyim bi yere oturuyum burda.. mutfaktan su getircek biri olsa keşke evde
Hepiciğinize gunaydın kızlarrr karanlık bır ıstanbul sabahında nekdr gun ayacaksa artık:)))) Hava ıcımı boguo yagmur bastrmıck bılsem kendımı delı dana gıbı sokaga atmak ısterdrım ama heran patlıck bellı( Dusundumkı bu enerjımı merdıvnlerı ınıp cıkarakmı atsam hahaha ztn merdıvnlerı kullanıorum dıe aprtmandkıler kıl kıl bana bakıo manyakmısın en ustten asaya ınıosun nıe bınmıosn asnsre dıyee:))) haftasonu ınsallah yagmur camur olmaz ogunu babasıyla oglumuza ayrcaz onun ıcın cıcıler ıhtıyaclr alcz ınsallah:))
Hepiciğinize gunaydın kızlarrr karanlık bır ıstanbul sabahında nekdr gun ayacaksa artık:)))) Hava ıcımı boguo yagmur bastrmıck bılsem kendımı delı dana gıbı sokaga atmak ısterdrım ama heran patlıck bellı( Dusundumkı bu enerjımı merdıvnlerı ınıp cıkarakmı atsam hahaha ztn merdıvnlerı kullanıorum dıe aprtmandkıler kıl kıl bana bakıo manyakmısın en ustten asaya ınıosun nıe bınmıosn asnsre dıyee:))) haftasonu ınsallah yagmur camur olmaz ogunu babasıyla oglumuza ayrcaz onun ıcın cıcıler ıhtıyaclr alcz ınsallah:))
bende ocak-şubat annelerini okuyayım diyorum bazen sonra vazgeçiyorum olumsuz birşey çıkar karşıma diye, geçenlerde prematüre bebeklerle ilgili birşeylere bakayım dedim, 2 satır okuyup kapadım sayfayı insanın psikolojisi bozuluyor, 1 haftadır hiç dolanmıyorum nette o yüzden bebeğimin doktorunu bile aratmadım birisi negatif birşey yazmıştır belki de kafama takarım diye, şuan herşey yolunda adamda işinin ehli gerisini kurcalamaya gerek yok mantığındayım...
bende ocak-şubat annelerini okuyayım diyorum bazen sonra vazgeçiyorum olumsuz birşey çıkar karşıma diye, geçenlerde prematüre bebeklerle ilgili birşeylere bakayım dedim, 2 satır okuyup kapadım sayfayı insanın psikolojisi bozuluyor, 1 haftadır hiç dolanmıyorum nette o yüzden bebeğimin doktorunu bile aratmadım birisi negatif birşey yazmıştır belki de kafama takarım diye, şuan herşey yolunda adamda işinin ehli gerisini kurcalamaya gerek yok mantığındayım...
merhaba canım sanada gecmiş olsun. dikkat et kendine. burun tıkanıklıgı sebepsiz yere de olabiliyormus canım. bu da uyku kalıtemızı düşüsüroy. benımde sinüzit agrılarım baslıyo burnum genzım tıkanınca. sen nerdeydin canım gecende fotonu gormustüm yaz yaşanan bir yerde misin?
,
canım cok geçmiş olsun burnuna tuzlu su çekmeyi dene açıyo rahatlıyosun hem mikropları da kırıo ilerlemelerini engelliyo umarım hemen geçer
sagol Ozlem'cim, deniyim canim birazdan, mihlanip kaldim kolltuga kalkabilirsem
günaydın cnm hava kapalı oldumu içimizde kararıyor valla bende ay başı maaşları alayım ilk cumartesi eminönüne gidicem son eksiklerimizi alıcaz bebişinde benimde inşallah hava güzel olur rahat rahat gezeriz
günaydın canımmm ay burda da kapkaranlık hava bende ışığı yaktım öle oturuyorum kendi kendime güneş yaptım evin içine :))valla düzelsin şu havalar azcık da yürüyelim gezelim evde iice psikopat olcam ben yaa...
canım sen iyi düşün iyiyi çağır iyi olsun kaldı ki senin olumsuz olmanı gerektircek hiç bişi yok Allaha cok şükür güzel kızının maşallahı var tatlım sen içini ferah tutmaya devam et inan bize de inanılmaz moral oluyosun...
cok iyi yaaa, ne guzel egzersiz yapiyosun iste :)) hala dinc bi gebeyiz galiba, bana yurumek bile zor geliyo artik, bohuuu(
sizeiyi alisverisler canim...
,
canım cok geçmiş olsun burnuna tuzlu su çekmeyi dene açıyo rahatlıyosun hem mikropları da kırıo ilerlemelerini engelliyo umarım hemen geçer
sagol Ozlem'cim, deniyim canim birazdan, mihlanip kaldim kolltuga kalkabilirsem
O burun bndede oyle hala suan bıle tıkalı genzımden konusuorum 4 gun yedıgmn tadını alamadım ısyanlrdydım:)) Ona soyle yapıorum ben tabı anlık rahtlk saglıo suyu kaynatıorum ıcıne tuzu basıorum sonra temz enjktr yardımıyla soguduktan sonra burnuma sıkıorum yatar sekılde o zatn hemen genzıne ınıo burnunu ıcıne cekınce genzın acılıo:) Benmde cok fenaydı burnumdn nefes alamadım ıcın agzmn bogazm heryerım kurumstu ıcmedıgm ıhlamuru ıctım bol su ıctım 5 6 gnde anca ıstee agzımn tadı daha yenı yerıne gelıo cok sukrr:)) Gecmıs olsun cookk fena bı durum.
Alacaksın ALLAH ın ıznıyle mınık melegını kucagınaa dualarımz sızınlee hem senın mınık böcegın masallah cok guclu gozukuo anası gıbıı bugunlerı ona anlatıp gulecegınz gunlerde gelecektır ınsallah ben ınanıorum
Aynen yaa bende emnonune gıdelm dıorum orda ne varkı dıo bana yaaa dıorum gezmek ıstıorum be adam e gezck yermı yok dıo bana:)) Ama hava guzel olursa bende cumrtesı gunu gıtmeyı dusunuorum emınonune en son eksıklerın neler yaa benm hala eksıgım cok yaaa ıcım darlanıo beee:)))
Aynen yaa yemek yerken ısık yakıorum sabahın korunde ıcım daralıoo ayoll hem ıcım kararsın hem elektrk odeyeyım bu nasıl ıs:)))) Hayatımın hıcbır evresınde boyle gezme yurume meraklısı olmadım demek bu hormonlr admı cok fena ele alıo annem:)))
E yapmayıp napım kafayı yerımmm sonra bebegıme nasıl bakıcam:))) Bana kalsa yagmur yagmasın ısterse sıbrya sogugu olsunn sabahtn aksama kadr gezerım buay elktrk ftrumz cok geldı kar fln yagdı ya cıkamadm:)) Dedım ohaa bu nasıl fatura beee bızım bey dedıkı ee askım harkt olsun dıyeee 3 yıldır yapmadgn utuyu yaptn ne beklıodun:)))) Gercektn oyleee ben sadece duzenlı yıkardım ne gerekıosa ona gore utulerdım ama sımdı oylemııııı yuruyemıorum madem cıkamıorum bende bı solukta utulerı yapayım dıorum:)) Hepsı mınık böcegımı rahat cıkarayım dıye teyzesı:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?