- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #31.781
ii akşamlar kızlar çok geçmiş olsun hastanedeki arkadaşımıza ya inşallah meleği acele etmez de 37 yi bi tamamlar hiç olmazsa bende bu gün gittim doktora herşey normal çıktı suyu vs 3 gecedir uyuyamıorum inanılmaz rahatysız edici kasılmalar var 8. aya girdim 32 haftalığım normalmi dedim değil bi idrar tahlili yapalım enfeksiyondan olabilir dedi yaptım verdim hepsi gayet iyi temiş çok şüküre dedim peki normal o zaman yoruluosun o zaman bol su iç dedi dinlen dedi dedim tüm gün yan gel yat yapıorum çalışmıorum da dedim. devam ederse gidicem 10 gün içinde ama şimdilik birşey yok görünbürde hemen nts filan istemedi yani korkmayın ama bol su içip uzanacakmışız arkadaşlar sakın sıkıntı yapmayın ben etkilendim biraz moralmanda ondan damı oldu bilmiorum bide benim vajinal perinal bölgede değişik kasılmalarda oluor ama hep gece günfdüz bişey yok biyere toplanma gibi de değil. genel heryere dağılmış bi kasoma yada ben mi bilmediğimden öyle mi sanıorum gerginlikmi anlayamadım bakalım rahatsız ederse gitcem işte bu arada gamzenin bebişi de çok tatlı allah korusun nazarlardan toparlamış belli baya
Ben biraz önce görüştüm arkadaşlar,şükür daha iyiymiş azalmış sancıları ,ilaçlardan sonra.İnşallah yarın tamamen bitmiş olur da sabah evine geçer.Yalnız sancılar sadece nst de çıkıyor aklınızda olsun yoksa biz hep bebek hareket ediyora yormuştuk hepimizde olduğu için yok poposunu topladı yok gerindi diye yorum yapıyorduk o yüzden ciddiye alıp doktora danışmak lazım.Ne olur ne olmaz...
canımm benim geçmiş olsun...sık sık dr kontrolünde olman iyi olmuş... artık son aylardayız her an gelebilir bebeişlerimiz...ne güzel annen de yanındaymış dr unun dediği gigib bol su ve armut tüket canım... geçmiş olsun tekrardanMeraba kızlar,
Biraz geçmişi okuyayım dedim, maşallah oku oku bitiremedim. Artık sürekli yatıyorum, o yüzden iki haftadır annem bizde kalıyor ben sadece tuvalete kalkıyorum. Annem evde olunca da sürekli nete giremiyorum. Beni merak eden arkadaşlar olmuş sağolsunlar,kendimden kısaca bilgi aktarayım.
Dün doktor ziyaretimizde suyum 7cm çıktı,risk devam ediyor ama nst iyiydi. Tekrar amnişur denilen test yapıldı(su kaçağı var mı diye bakıldı alttan) negatif çıktı.Doktor sürekli yat, bol bol ye, bol bol sıvı tüket dedi.Artık 2-3 günde bir kontrole gideceğim.
Şimdilik hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın bende ara ara girmeye çalışacağım.
canım ben de yok o kararma ama dr um eğer olursa korkma dedi olması normal demişti.. sanırm biraz panik biri olduğum için önceden sölüyor banasize birşey soracağım 2 gündür fark ettimde benim göbek deliğim karardı. çürümüş gibi. zaten yara gibiydi. göbeğimin deliği o yuvarlak çürümüş gibi...
nette araştırdım ama böyle birşey göremedim. size oldumu?
canım bende epidural normal düşünüyorum ama denildiği gibi iyi bir anestezi uzmanı olması lazım.. hatta iyi bir anesteciden çok epidural konusunda uzamnalaşmış olması gerekirmiş..canim ben de soyleyebilirim. ben de iki dogum yaptim. birincisi epiduralli, ikincisi epuduralsiz.
birincisinde cok rahattim sadece ikin dediler, ve 2dak icinde dogdu kizim. bir de kesi yaptilar ve dikis attilar. hic bisey anlamadim :))
ikincisinde bu sefer yapabilirim dedim. bu da kolay bi dogumdu 3/ 4 saat icinde hersey bitti tabi ama butun sanciyi da cektim.
gerci gozunuzu korkutmayayim, dayanilmayacak bir aci degil. bir de ikincisinde kesi yapilmadi bana.
herkese kolay dogumlar olur insallah...
selam kızlar geçmişi çok okuyamadım ne çabukilerliyo ya :)))
1-herkes elevit içiyormu benim bitti de alıpalmama konusunda kararızım kilo mu aldırıyo bize acaba
2-çoooooooook şişim benim gibi olan varmı tavsiyeleriniz hiçbir şekilde geçmiyo
benimkini görmelisniz yaaa geçenlerde düğün fotolarıma bakmış nerde bu limonlu kekim diyor.. gıcık yaaa...hakkikaten çok iyiymişim ozamanlar offfverdiğin cesaretten dolayı teşekkür etseydin kocana benimkide dün dalga geçmeye başladı benle aşkım sen iyice şişiyorsun dedi bana eşek herif bakıyor ben bozuluyorum hemen ama aşkım senin şişmanlığın kadar normal bir durum yok diyor güya gönlümü alıyor
canım benimde kasımalarım çıkmıştı 28 ci haftada çok erken bir hafta idi ama kasılma için ciğer geliştirici iğne verdi..ama korkulacak bir kasılma değilmiş.. ama genede takip etmek gerekiyor günlük harekt sayılarına bebeklerin en az 10 kere harek etmesi lazımmış...kızlar bende bugün dr a gittim kasılmalar bende çok fazla oluyor nst girdim kasılma çıktı ama öyle doğum belirtisi olacak şekilde değil normalmiş geceleri çok fazla oluyor bende
bu arada gecen ay 1650 di kızımın kilosu bu ay (5 hafta sonra ) 2700 olmuş çok değilmi ya dr normal dedi ama aklıma takıldı.sağ böbreğinde büyüme varmış ama çok değilmiş korkulacak bişey yok dedi...
melikecim bebek şekerlerin çok güzel olmuş cnm 30 tl kargo dahil fiyatımı cnm
gamzecim kızın çok tatlı 41 kere maşaallahbnm kızımda babasına benziyor şuan usg göründüğüne göre çirkin mi çirkin kıızm olacak :)))
inş canım.. artık olacağı varsa olur canım.. ben de ilk başlarda çok stres oldum erken gerelcek diye.. tedbiri elden bırakmamak şartıyla elimizden gelen duadan başka bir şey yokvalla bende anlamadım neden böyle oluyor...yinede rabbime şükürler olsun bu haftalara geldik...
güzel allahım hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin...bebeklerimiz bizi hiç üzmesin inşallah...
ben ddiyorum gamze unuttu mu değiştirmeyiiideğitirmicem canım çünkü henüz 8 günlük falan diyemiyormuşuz , 34 hafta 1 günlük demeye devam, 40 hafta doluncada 1 günlük 2 günlük demeye başlanıyormuş. mesela 18 ocağa göre 6 aylık olduğunda aslında 4 aylık oluyormuş bi garip iş yani ....
kızlar vitaminlerden bahsedilmiş. ben elevit kullanıyordum ama drum bırakmamı söyledi. gereksiz yere kilo alma zaten son haftalardasın dedi. ben de bütünvitamin ve mineralleri içeren bir biçimde beslendiğimi düşünmüyorum ama gerek görmedi dr die bıraktım mecburen.
bu arada göğüslerimde garip bi sızlama var. neden olabilir sizce? uçları da, tamamı da sızlıyor sabahtan beri
gözün aydın canım artık bol bol dinlen... hastane fobisi ne yazıkki bende de var özlellikle acil fobisi.. normal dr uma giderken no problem ama acil çok fena.. belki geçmişte yasadığım tecrübelerden doalyıdr...biraz ağrım olsa eşim accile gidelim diyor ben de geçti yaaa gitmeyelim ayakları başlıyor....Merhabalar biz de raporumuzu aldık geldik,, artik ev hanımıyım
Ama sevmiyorum hastaneye gitmeyi her gittiğimde bişeye takıyo adamlar bu sefer de suyum azalmışbir üst hastaneye gönderdi,,Allahtan pazartesi günü kendi doktoruma gidicem inşalah içimi rahatlatır.
canım ben çok beğendim... arkası mıknatıslı ise daha bir güzelllkızlar bana fikir verin lüfen sizce bu bebek şekeri nasıl?
Eki Görüntüle 334046
ben de hep kendim hallederdim makina ağda vss.. ama şimdi malum ilkel yöntemdeyim 6 aydır... ama doğumdan sonra koları sıvamak lazım...bişi olmas canım ben oğlumdada gittim yine gidiyorum.
gözün aydın canım. ben de dün gitim dr a usg istemedi.. 10 gün sonraki randevuda yapacakiyi akşamlar kızlar bende bugün hastaneye gittim kontrole dr usg istemedi ama nst ye girdim hiç kasılma yokmuş çok şükür iyiyiz
Kızlar herkese merhaba size bir haberim var. Işıl hastanede kasılmaları olunca doktor çağırmış nst'ye girmiş biraz sancısı çıkmış. Serum vermişler ciğer geliştirici iğne yapılmış. Tedbir için doktor bu gece tutacak. Arkadaşlar dua etsinler dedi. Morali iyi sesi iyi geliyor. Dua edelim de Aden çok acele etmesin.
gecmisi okumadim..telden yaziyorum..annemler geldi herkes uyuyo.
.bende mutfakta oturuyorum..esimle kavga ettim..benim hamileligim 8ay boyunca öyle zor gectiki..öyle seler yasadimki..benimki deli gibi bi sevgi yüzünden mahfettigim hayatim..ugruna hersey adanmis 8 yıl...pes etmicem ama yilmicam..güzele baglanir günü gelir hersey...
çok hoş sanırım arkasında mıknatıs var. eğer öyleysede harika... hoş bence...
buda bizim şekerimiz malzemeleri alıp kendim yaptım...
Eki Görüntüle 334072
canım ben çok beğendim... arkası mıknatıslı ise daha bir güzelll
yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim tek tek alıntı yapmayım uzamasın dedim.
evet model lavantalı ve mıknatıslı. ben de öyle istiyorum zaten. sanırım alıcam son anda fikrim değişmezse. bu arada senin şekerini göremedim d_m_f cim link hatası veriyo.
geçmiş olsun canım,doktorunun dediklerinden dışarı çıkma,inşallah gelişimini tamamlayıp vaktinde gelirf tüm bebişler.bende de kasılmalar oluyo ara ara,doktor danıştım,günde 10kereden fazla oluyosa problem var demektir dedi,bu hft gitmiştim kontrole,10gün sonra geldiğinde nst olcaksın dedi.senin çok sık mı oluyodu kasılmaların?
geçmiş olsun cnm bu kasılma denen şey eğer senin dediğin gibiyse yani bebeğin sert birşekilde bir bölgeye toplanması sonra lop diiye geri açılması gibi bir hisse bendede cok oluyo bu gidişimde söylüyelimde bende gireyim nts ye ben normal diye düşünüyodum ama demenkki kasılmada olabiliyormuş ....sanada cok geçmiş olsun cnm....bol bol dinlen
Geçmiş olsun cnm.Valla sayende bu toplanma demekki bu manaya geliyormuş sanırım bir çok kişide oluyordur.Bende bu hafta sonu gittigimde dr.bilgi veriyim.Sen bol bol dinlen gerekmedikce kalkma...Sıfır stres ve kendi kendine vereceğin telkinlerle 37 .haftayı hedefle kendine iyi bak iyi geceler
Geçmiş olsun canım.
Biz bugün daha yeni konuştuk Işıl ve Ayşen'le ben de sorayım bari cuma günü korktum şimdi.Bugün akşam eve geldiğimden beri bi kaç ke oldu bende de:44:
canım geçmiş olsun. benimde nstde kasılmaları görünce dr sordu karında sertleşme var mı diye bende var dedim onlar kasılmaymış bende bebek sanıyodum dedim oda var günde 4-5 kez normal demişti istirihat et bol bol 36 ya kadar dursun dedi ama ilaç falan vermedi demekki senin sancılar daha fazlaymış inş. bebişleriz zamanında gelirler ben geçenlerde ablamda kaldım 3 gün kaldım bişeye elimi sürmedim hiç kasılma olmadığını farkettim ama evde ister istemez bişeyler yapıyoruz oluyo yine kasılmalar azda olsa dikkatli olmak lazım
geçmiş olsun. benimde çok sık oluyor sertlerşme. inşallah sağ salim alalım bebişleri kucağımıza
canım çook geçmiş olsun...ben de 28 ci haftalarımda kasılmalarla acile gttim kasılmam ciddi olmammak kaydı ile çıktı. ama dr um ciğer geliştirici iğne vurdu...sabah ve akşam vuruldum..nidilat vermedi bana..o ne ilacı bilemedim kii:44:
çok iş yapıp yorulduğum zamanlar gene oluyor.. böle bir tarafa tepe gibi dağ gibi toplanıyor... bir müddet sonra iniyor tabi bu arada nefesim de daralıyor...ben de aynen 6 hafta daha dayansın oğluşum en azından diye dua ediyorum.. gerçi ne kadar çok dursa o kadar iyi...
bir de canım dr um bana eğer peryodik oluyorsa ve şiddetli ağrıların olursa tehlikeli dedi.aralarda yalancı kasılmalar da oluyrmuş.tabi tedbiri elden bırakmamak lazım canım.idrar yolu enfeksiyonu da kasılma ve sancı yapabilirmiş. siz bir de türkiyedesiniz kendinize daaha dikkat edin ayaklarnızdan çorap patik ihmal etmeyin.. ben arabistanda bille ayağımdan çorabı ve terliği eksik etmemeye çalışıyorum.. bir de bu zamnda su içimi daha önemliymiiş...3 litre unutmayalım...
çok geçmiş olsun tekrardan
benim oğluşum şimdi hıçkırmaya başladııı ayyy ne zman bitecek...pıt pıt pıtttt içim bir hoş oluyor o nasıldır kuzucum şimdi
canım cok gecmiş olsun yorma kendini bebişin biraz daha sabretsin zamanında sağlıkla gelsin inşallah...
Kızlar selam bugün eletriklerimiz kesildi o yüzden giremedim
melike ve özlem geçmişi okurken çok güldüm size eminin bende girseydim aynı muhabbetler iş çok yapan yoksabah 11 de kocam işe gitmek üzereyken elektrik kesildi ama benim hamaratlığım tuttu galiba yinede evi süpürdüm şarjlı süpürgeyle bide sildim içim açıldı yahu ne pismişim baya eğlenceli bigün geçirmişsiniz maşallah yarın bende erkenden giricem internete . kızlar dr bana istirahat et kasılmalar var dediğinden beri kocam bişey diyemiyo ama masayı toplayıp tezgahın üstüne sergi açıyo resmen yine ben uğraşıyorum :2: bakalım yaron bizi hangi maceralar bekliyo .
GÜÜÜÜNAAAYYYYYYYYYYYDIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNKALKIN KIZLAR YAA YİNE BEN AÇTIM DÜKKANI bekle bekle sıkıldım tamam farkıntayım iz normalsizniz anormallik bende ama napiim yine 6.30da zıpladık yataktan kahvaltı yaptık babamızı gönderdik bulaşıkları bosalttık yenilerini doldurduk mutfagı tertemiz yaptık dedim uyanmıştır benim hamişlerim anaam bi geldim kimse yok o zaman gidiim azcık da çamaşır işine girişiim napiim...
GÜNAYDIIN!!Biz de şimdi gönderdik babamızı lapa lapa kar eşliğinde:)bu gün hiç iş yapasım yok valla tembellik yapıcam.geceden beri gaz sancısından ölüyorum zaten puff naaptıysam geçmedi..en iisi bugün sıcak sıcak yatmak galiba..
gecmisi okumadim..telden yaziyorum..annemler geldi herkes uyuyo.
.bende mutfakta oturuyorum..esimle kavga ettim..benim hamileligim 8ay boyunca öyle zor gectiki..öyle seler yasadimki..benimki deli gibi bi sevgi yüzünden mahfettigim hayatim..ugruna hersey adanmis 8 yıl...pes etmicem ama yilmicam..güzele baglanir günü gelir hersey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?