2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

son 1-2 ayda ayak bilekleri şişmesi normalmiş. ayak bilekleriyle beraber eller ve yüzünda aşırı şişme olursa o tehlikeliymiş. gebeliğe bağlı hipertansiyon oluyormuş galiba. bizimkiler normal yani.. bol bol su içcez ve tuzu fazla kullanmıycaz.

Canım benim Allah razı olsun. Berramız iyi olsun da, hergün takip yapmasanda olur. yeterki doğumlar eksik kalmasın. hele bi gidişata bakalım da.. ilk sayfada bi süre daha durur sonra ya sen alırsın yada başka bi arkadaş.

güle güle kullansın minnoşun bakım ürünlerini :)))

çok sağol teyzesi

Son düzenleme:

canım benimde ilk doğumum epidurel sezeryan olmuştu
doğum esnasında heyecanlanmıştım
bunda acaba diyorum narkozu alıp uyusammı :))
bu arada ben hala çatlamadım ama bu sefer karnım çok büyüdü
umarım vücudum bu gerginliğe biraz daha dayanabilir

RONYACIM ya sen epidural olmuşsun madem sorayım.. epiduralde ağrı kontrolünü yapabiliyormuydun??
ben spinal anestezi olmuştum, sonrasında şiddetli baş ağrısı çektim 1 haftaya yakın.
bu kez epidural düşünüyorum. genel anesteziyi de eşim istemiyor, bende pek sıcak bakmıyorum. ilkinde hemen bebeğimi gördüm bunda da görmek istiyorum diye.

tatlım 36. haftaya girmişsin hadi az kaldı hayırlısıyla biz daha çok küçüküzzzzzzz

canım epidurel acayip rahat bir anestezi yöntemi
benim hiç ağrım olmadı ama az bişey ağrım olduğunda bile hemşireye haber veriyordum
ve anestezi hekimini çağırıp belime bağlı olan hortumdan ilaç veriyorlardu
aslında çekilmeyecek ağrım hiç olmadı ben sadece mızmızlığımdan çağırıyordum hemşireyi :))
bu arada yoğuna bakımda yattığım yerde spinal anestezi olanlar vardı
onların çok ağrısı oluyordu ve sürekli kusuyorlardı
seninde dediğin gibi baş ağrısı falan yaşanıyormuş
kesinlikle hiç düşünmeden epidurel ol bence
ben sadece ameliyat esnasında panik olduğumdan genelmi olsam diye düşünüyorum

kızlar tunaydınnnnn nasılsınızzzzzzzzz umarım herkez ıyıdır ben ıyıce sısıtım bu arada :))) salı guınu kontrolumuz var sabırsızlıkla beklıyorum fındıgımı gormek ıcın bu aarda seker sıparısımı ıptal ettım kendım yapmaya karar verdım en azından can sıkıntım gecer :))

gamzen sen nasılsın bebegın nasıl umarım ıyısınızdırrrrr

çok sağol canım, o zaman tereddütsüz epiduralde karar kılıyorum.

ben ameliyat sırasında rahattım ama baş altına koydukları o soğuk şey ne bilmiyorum, ondan sonra titremeye başlamıştım.. sonrada az bi miktar tansiyonum çıkmıştı. hemşire seruma bi iğne enjekte ettikten sonra rahatlamıştım.

ilkinde ki gibi olmaz belki, madem epiduralde çok rahattın yine ol bence..

arkadaşlar size bir şey sorucam
ben bebeğin çamaşırlarını bugün yıkayıp hazırlamak istiyorum
dalan roxy matik aldım
çamaşırların hepsini aynı anda atsam acaba renkler karışırmı
çamaşır yıkama konusunda pek beceriksizimde :97:

arkadaşlar benim vücudumda çatlak çoktu. ama karnım çatlamadı hiç.hatta bazen aynaya bakıyorum keşke cildim de karnımgibi prüzsüz olsa diyorum.her banyodan sonra bebak diye bi krem almıştım onu sürüyorum.walla memnunum.öneririm..

canım bende bebek yağı sürüyorum hatta çok düzensiz kullanıyorum
2-3 günde bir sürüyorum çok şükür hiç çatlağım olmadı
ama bundan sonra olurmu bilmem
neyse olursada çok önemli değil yavrumu sağlıkla kucağıma alayımda
onlarda hatıra olmuş olur

canlı renkte cicileri varsa onları ayrı yıka canım.. sabun tozu da olsa belki renk atan çıkabilir.

yok cnm hiç ağrım sızım yoktu bu hepimizin yaşadığı hani karında inme çıkma oluyo ya sertleşme gibi onu anlatıyordum dr ondan sonra hemen gel dedi kasılma ve sancı bu şekilde oluyomuş iyiki zamanında gitmişim gitmeseydim sancılarım dahada sıklaşıcakmış ve hissetmeden doğumum başlıycakmış...şimdi bir ilacım var doğuma kadar 4 saatte bir onu alıyorum bol sıvı ve cinsellk doğuma kadar yok artık ve farkettimki artık öyle taşlaşma olmuyo karnımda......

cnm sanada cok geçmiş olsun send yorma kendini artık en azından genel olarak hep yat ve ilaçlara devam et bırakma sakın...

bende bu konuda tedirginim cünkü bizim gelin bebeğin kıyafetlerini yıkarken renkliler hep renk atmışdı, ben hastane cıkışını elde yıkamayı düşünüorum cünkü epey bi renkliler cnm:/ zaten ben yıkamıcam kaynvaldem gelip yıkıcak kadın temizlik üstadı

canlı renkte cicileri varsa onları ayrı yıka canım.. sabun tozu da olsa belki renk atan çıkabilir.

canım çoğu canlı renkte pembeli falan hemen hemen hepsi
ben en iyisi hepsini teker teker elde yıkayayım
üfff ne sıkıcı bir durum
ama birde renk atarsa hepsi berbat olur
sağol pollycimmm

günaydın arkadaşlar dün akşam annem geldi sağ olsun bana süpriz yapmış binmiş geldi bebeğede bir sürü cici almış şimdi onlar makinede yıkanıyorlar bende kahvaltımı yaptım zaten 4 saatte bir ilaç içmeye kalktığım iin uykular bölük pörcük oldu...uyurken acayip bir terleme yaşıyorum ilaçlardan heralde şimdi bir duşa giricem yavaş yavaşda artık bebeğin çantasını hazırlıcaz emzik ve biberonu nasıl steril etmek lzım kızlar bilgi alabilirmiyim sizden...

bizim evdede kocam çamaşır üstadı
ama elde yıkarmı bilmem yani sanmam
bende en iyisi anneme yıkatayım

ben bütün kıyafetleri yıkadım odasını çantamı hazırladım ilk oğlum erken doğdu biraz korkudan hemen hazır olsun istedim çantamı bile hazır duruma getirdim

canım gözün aydın olsun anneciğin gelmiş
artık rahat edersin artık
canım biberon ve emziği kaynar suyun içine at 5 dakika falan kaynarsa steril olmuş olur
ama benim tavsiyem ben oğlumda almıştım chicconun steril makinesi
acayip rahat bir şey 3-4 dakikada steril oluyor
kaynar suyla uğraşmaktan çok daha rahat
zaten ilerleyen zamanlarda biberon sayısı artacak baya rahat oluyor

Slm. Bir haftadır uğrayamadım. Ablam ve yeğenlerim bizdeydi. Eşimin yokluğunda bizi yalnız bırakmadı sağ olsun. Umarım tüm anneler ve melekleri iyidir. Bizde herşey yolunda çok şükür haftaya Cuma randevumuz var.

Kızım ne emzik tuttu ne de biberon… Benim iki komşumda doğumdan sonra mama ve suyu biberonla verdi biri bir ay diğeri beş ay emzirebildi. Bazı bebekler biberonu alınca anneyi emmeyi reddedebiliyormuş. Dikkatli olmak lazım. İlk etapta kaşıkla vermek lazım zaten yedikleri neki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…