- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #32.221
son 1-2 ayda ayak bilekleri şişmesi normalmiş. ayak bilekleriyle beraber eller ve yüzünda aşırı şişme olursa o tehlikeliymiş. gebeliğe bağlı hipertansiyon oluyormuş galiba. bizimkiler normal yani.. bol bol su içcez ve tuzu fazla kullanmıycaz.ben sarışın ve beyaz tenli olduğum için doktorum zaten çatlayacağımı önceden söylemişti. çok uğraştım çatlamamak için ama ne yaparsam yapayım çatladım.. bu şişlikler neden oluyor bilgin var mı cnm???
Canım benim Allah razı olsun. Berramız iyi olsun da, hergün takip yapmasanda olur. yeterki doğumlar eksik kalmasın. hele bi gidişata bakalım da.. ilk sayfada bi süre daha durur sonra ya sen alırsın yada başka bi arkadaş.pollycim tabiki yükünü paylaşmalıyız, bilgisayar vücudumun bir parçası gibi oldu zaten yatağın içinden çıkarmıyorum hiç elimden geldiğince takip ederim ben, kızımın eve geldikten sonraki durumuda belirleyici gerçi, biliyorsun prematüre bebeklerin bakımı biraz daha özen istiyormuş ama hergün girerim ben yinede süresi kısalır sadece...
güle güle kullansın minnoşun bakım ürünlerini :)))
canım aynen benimde çatlaklarım gittikçe artıyor... doktor ileride bunların sedef rengini alacağını söyledi...
ayakta şişlik olmuş tuzlu yeme canım. o ödem yapabilir... tuzu ekstra kullanma...
ben doğum şekline karar verdim. anestezi sezeryan olacak. yani narkozu alıp yatacağım...tabi zaman içinde bir aksilik çıkmazsa...
doktorlada konuştum.o beni değilde ben onu ikna ettim. normal doğum istemiyorsan zorlamam seni dedi. annenin buna istekli ve kararlı olması gerekir dedi...
39. haftaya kadar bekletirim dedi.. ama sancım önceden gelmezse doğum kısmetse 39. hafta...
canım benimde ilk doğumum epidurel sezeryan olmuştu
doğum esnasında heyecanlanmıştım
bunda acaba diyorum narkozu alıp uyusammı :))
bu arada ben hala çatlamadım ama bu sefer karnım çok büyüdü
umarım vücudum bu gerginliğe biraz daha dayanabilir
canım aynen benimde çatlaklarım gittikçe artıyor... doktor ileride bunların sedef rengini alacağını söyledi...
ayakta şişlik olmuş tuzlu yeme canım. o ödem yapabilir... tuzu ekstra kullanma...
ben doğum şekline karar verdim. anestezi sezeryan olacak. yani narkozu alıp yatacağım...tabi zaman içinde bir aksilik çıkmazsa...
doktorlada konuştum.o beni değilde ben onu ikna ettim. normal doğum istemiyorsan zorlamam seni dedi. annenin buna istekli ve kararlı olması gerekir dedi...
39. haftaya kadar bekletirim dedi.. ama sancım önceden gelmezse doğum kısmetse 39. hafta...
RONYACIM ya sen epidural olmuşsun madem sorayım.. epiduralde ağrı kontrolünü yapabiliyormuydun??
ben spinal anestezi olmuştum, sonrasında şiddetli baş ağrısı çektim 1 haftaya yakın.
bu kez epidural düşünüyorum. genel anesteziyi de eşim istemiyor, bende pek sıcak bakmıyorum. ilkinde hemen bebeğimi gördüm bunda da görmek istiyorum diye.
canım epidurel acayip rahat bir anestezi yöntemi
benim hiç ağrım olmadı ama az bişey ağrım olduğunda bile hemşireye haber veriyordum
ve anestezi hekimini çağırıp belime bağlı olan hortumdan ilaç veriyorlardu
aslında çekilmeyecek ağrım hiç olmadı ben sadece mızmızlığımdan çağırıyordum hemşireyi :))
bu arada yoğuna bakımda yattığım yerde spinal anestezi olanlar vardı
onların çok ağrısı oluyordu ve sürekli kusuyorlardı
seninde dediğin gibi baş ağrısı falan yaşanıyormuş
kesinlikle hiç düşünmeden epidurel ol bence
ben sadece ameliyat esnasında panik olduğumdan genelmi olsam diye düşünüyorum
arkadaşlar benim vücudumda çatlak çoktu. ama karnım çatlamadı hiç.hatta bazen aynaya bakıyorum keşke cildim de karnımgibi prüzsüz olsa diyorum.her banyodan sonra bebak diye bi krem almıştım onu sürüyorum.walla memnunum.öneririm..
arkadaşlar size bir şey sorucam
ben bebeğin çamaşırlarını bugün yıkayıp hazırlamak istiyorum
dalan roxy matik aldım
çamaşırların hepsini aynı anda atsam acaba renkler karışırmı
çamaşır yıkama konusunda pek beceriksizimde :97:
yok cnm hiç ağrım sızım yoktu bu hepimizin yaşadığı hani karında inme çıkma oluyo ya sertleşme gibi onu anlatıyordum dr ondan sonra hemen gel dedi kasılma ve sancı bu şekilde oluyomuş iyiki zamanında gitmişim gitmeseydim sancılarım dahada sıklaşıcakmış ve hissetmeden doğumum başlıycakmış...şimdi bir ilacım var doğuma kadar 4 saatte bir onu alıyorum bol sıvı ve cinsellk doğuma kadar yok artık ve farkettimki artık öyle taşlaşma olmuyo karnımda......İnşallah canım bakalım, beni de bu kasılmalar bazen korkutuyor ama sonradan çok lazım olacak bu izinlerBebişimi bakıcıya nasıl bırakıcam diye düşününce şimdiden moralim bozuluyor
Çoğu çıkarmıyor zaten, bana insan olmayan bir doktor denk geldiği için sorun çıkardı, bütün doktorlar yazıyor bu raporu, bu adam resmen pislik yaptı. Adam muyane bile etmiyor hastalarını ya , doğum yaptırabileceğine bile inanmıyorum, önlük giymiyordu hastabakıcı sandım adamı öyle kaba saba maganda tipli birşeyÇok sinir bozuduydu gerçekten canım.
Yaparlar canım, nasıl olsa devletten paramızı alıyoruz rahatlığı var işte böyle tiplerde. Çok geçmiş olsun sana da canım, bu rahim büzülmelerini kasılmalarını çoğumuz yaşıyoruz, sen farklı olarak ağrı falan mı yaşadın da doktorun panik yaptı? Bir de yorulunca oldu demiştin değildi, artık hep dinlen canım, bu saatten sonra keyif yapma vakti.
iyi geceler anneler...
bu sabah eşim nöbetten geldi...şu top gib kasılma 28 ci haftadan beri bende de vardı son günlerde sancı da eklenmişti.. artık sayıyırdum sanki peryodikleşmişti... ki iyiki gitmişim anlatayım hemen.. arabistanda cuma günleri tatil, o yüzden kendi dr um hastanede değil..acil dr u çok ilgili bir bayandı hemen idrar ve nts istedi biz hemen idrarı verdik nts ye girdikç tam bir buçuk saat kaldık ve önceki nts de çıkan kasılmalrdan daha fazla kasılma çıktı... dediğim gibi artık peryodikleşmiş nerdeyse..tabi kasılma sırasında nefesim de darılyordu... oksijen maskesi taktılar artı serum verdiler kolum dondu resmen serumdan.açılmam da çok şükür yokmuş...28 ci haftamda dr um fitil vermişti bu kasılmalarım için ve bol bol dinlen demişti ama ben dinler miyim fıldır fıldır gezdim evle mutfakla uğraştım fitili de kullnamadım en başından beri nefret etmişimdir...zaten ciğeer geliştirici iğnem 28 ci haftamda yapılmıştı..
kızlar diyeceğim şu ki henüz ben son adetime göre 31 yeni oldum..usg de en son 10 gün büyüktü... ama sanırm kasılmalarım bu şekilde peryodiklerşirse erken doğum riskim var.. tek yapabileceğim şey ise bu saatten sonra bol bol dinlenmek ayakta durmamak ve bol su içmek...dr un dedklerinden sadece bol bol su içmeyi yapmıştım ben..siz benim gibi yapmayın sakın...
şimdilik evimizdeyiz ama hastanemiz 5 dk mesafede inş bir terslik olmaz bebeğim en az 6 hafta sabredebilr...henüz çantamız falan da yok kıyafetlerini de yıkamış değilim...
içimde garip bir tedirginlik var korku değil ama belki gurbette olduğum içindir ve kimsemin yanımda olmammasındandır...
benden şimdilik bu kadar
iyi geceler...
arkadaşlar size bir şey sorucam
ben bebeğin çamaşırlarını bugün yıkayıp hazırlamak istiyorum
dalan roxy matik aldım
çamaşırların hepsini aynı anda atsam acaba renkler karışırmı
çamaşır yıkama konusunda pek beceriksizimde :97:
canlı renkte cicileri varsa onları ayrı yıka canım.. sabun tozu da olsa belki renk atan çıkabilir.
bende bu konuda tedirginim cünkü bizim gelin bebeğin kıyafetlerini yıkarken renkliler hep renk atmışdı, ben hastane cıkışını elde yıkamayı düşünüorum cünkü epey bi renkliler cnm:/ zaten ben yıkamıcam kaynvaldem gelip yıkıcak kadın temizlik üstadı
günaydın arkadaşlar dün akşam annem geldi sağ olsun bana süpriz yapmış binmiş geldi bebeğede bir sürü cici almış şimdi onlar makinede yıkanıyorlar bende kahvaltımı yaptım zaten 4 saatte bir ilaç içmeye kalktığım iin uykular bölük pörcük oldu...uyurken acayip bir terleme yaşıyorum ilaçlardan heralde şimdi bir duşa giricem yavaş yavaşda artık bebeğin çantasını hazırlıcaz emzik ve biberonu nasıl steril etmek lzım kızlar bilgi alabilirmiyim sizden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?