- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #32.241
canım gözün aydın olsun anneciğin gelmiş
artık rahat edersin artık
canım biberon ve emziği kaynar suyun içine at 5 dakika falan kaynarsa steril olmuş olur
ama benim tavsiyem ben oğlumda almıştım chicconun steril makinesi
acayip rahat bir şey 3-4 dakikada steril oluyor
kaynar suyla uğraşmaktan çok daha rahat
zaten ilerleyen zamanlarda biberon sayısı artacak baya rahat oluyor
cok sağol cnm öyle yapayım ozaman makineyi sonra alırız şimdiik yanımda bulunsun diye herihtimale karşı bir emzik bir biberon koyucam cnm sen de çamaşır yıkarken cok koyu renkte olanları beyazlarla karıştırma kırmızılı bişey varsa onları sıcak suyu bıraz aç bir kısmını tutu sonra sıkıver akarsa zaten boya veriri ben az önce bitane kırmızı biyeli takım vardı ona yaptım akmadı makineye attım hiç boya vermedi cnm kolay gelsin şimdiden
kızlar bişey sorucam benim yürüken falan kasıklarım da batmalar var. acaba karnımız aşağıya doğru ağırlık yaptığı içinmi oluyor acaba.böyle olan varmı.
evet canım, karnımız artık yavaş yavaş aşağı iniyor, ki senin iki tane bebiş.. ben evde yürürken bile bazen kasıklarım acıyor. otururken göbeğimi kaldırıp bacaklarımın üstüne koyacak gibi oluyorum.. bariz belli yani artık indiği
canım aynen benimde çatlaklarım gittikçe artıyor... doktor ileride bunların sedef rengini alacağını söyledi...
ayakta şişlik olmuş tuzlu yeme canım. o ödem yapabilir... tuzu ekstra kullanma...
ben doğum şekline karar verdim. anestezi sezeryan olacak. yani narkozu alıp yatacağım...tabi zaman içinde bir aksilik çıkmazsa...
doktorlada konuştum.o beni değilde ben onu ikna ettim. normal doğum istemiyorsan zorlamam seni dedi. annenin buna istekli ve kararlı olması gerekir dedi...
39. haftaya kadar bekletirim dedi.. ama sancım önceden gelmezse doğum kısmetse 39. hafta...
esperanza canım mide kısmında hafif bi boşluk olmadı mı??
eğer olmadıysa aniden de inebilir. bazılarında hiç inmeyip son günlerde bebeğin ani bi hareketiyle iniyormuş.
kızlar pişik kremi almalımıyım alacaksam ne marka önerirsiniz?
kızlar tunaydınnnnn nasılsınızzzzzzzzz umarım herkez ıyıdır ben ıyıce sısıtım bu arada :))) salı guınu kontrolumuz var sabırsızlıkla beklıyorum fındıgımı gormek ıcın bu aarda seker sıparısımı ıptal ettım kendım yapmaya karar verdım en azından can sıkıntım gecer :))
arkadaşlar size bir şey sorucam
ben bebeğin çamaşırlarını bugün yıkayıp hazırlamak istiyorum
dalan roxy matik aldım
çamaşırların hepsini aynı anda atsam acaba renkler karışırmı
çamaşır yıkama konusunda pek beceriksizimde :97:
yok cnm hiç ağrım sızım yoktu bu hepimizin yaşadığı hani karında inme çıkma oluyo ya sertleşme gibi onu anlatıyordum dr ondan sonra hemen gel dedi kasılma ve sancı bu şekilde oluyomuş iyiki zamanında gitmişim gitmeseydim sancılarım dahada sıklaşıcakmış ve hissetmeden doğumum başlıycakmış...şimdi bir ilacım var doğuma kadar 4 saatte bir onu alıyorum bol sıvı ve cinsellk doğuma kadar yok artık ve farkettimki artık öyle taşlaşma olmuyo karnımda......
..
günaydın arkadaşlar dün akşam annem geldi sağ olsun bana süpriz yapmış binmiş geldi bebeğede bir sürü cici almış şimdi onlar makinede yıkanıyorlar bende kahvaltımı yaptım zaten 4 saatte bir ilaç içmeye kalktığım iin uykular bölük pörcük oldu...uyurken acayip bir terleme yaşıyorum ilaçlardan heralde şimdi bir duşa giricem yavaş yavaşda artık bebeğin çantasını hazırlıcaz emzik ve biberonu nasıl steril etmek lzım kızlar bilgi alabilirmiyim sizden...
kızlar bişey sorucam benim yürüken falan kasıklarım da batmalar var. acaba karnımız aşağıya doğru ağırlık yaptığı içinmi oluyor acaba.böyle olan varmı.
esperanza canım mide kısmında hafif bi boşluk olmadı mı??
eğer olmadıysa aniden de inebilir. bazılarında hiç inmeyip son günlerde bebeğin ani bi hareketiyle iniyormuş.
kızlar selam nasılsınız biz yeni mutfağımızı topladık int başına oturduk bi geçmişi okuyalım
Cook tesekkur ederiz polly.cim... bizimki genelde geriden geliyo zaten sata gore.gec yumurtlamisim da:)) senin kizina da masaallah bizimkine boylu dio doktorumuz 47 cme ne der kim bilir:) ben de 1.60im sen gibi kizm ins. Babasna ceker boylu olur:) annem de kilodan muzdarip oldgu icin saglikli olsun da zayif olsun diyo.bence de ole saglikla gelsn tum bebislergünaydın canım.. öncelikle dünki isteğini hallettim:) yani listemize ekledim seni ve kızını:)
sonracığıma bende 34 te gittim doktora benimkinin kilosuda 2190 gr çıktı.ama buna karşılık boyu 47 cmdi.ince uzun benim sıpa:))) yani senin bebiş küçük filan değil. galiba 35-36.haftalarda büyüme atağı oluyormuş bebişlerde. belki şu 1-2 hafta biraz daha hızlı kilo alırlar. alamasalar bile 2500 gr.ı geçsinlerde sorun değil. Zayıf bebekler daha çabuk toplanıyorlar.. kontroldeyken biraz üzüldüm ama sonra geçti. alışmışım sürekli 4-6 gün arası ileri çıkmasına bu kez 3 gün geri çıkınca bi tuhaf olmuştum. ama sevindiğim bi noktada şekerim sınırda çıkmıştı benim, ve bu ölçülerle anlaşılıyorki şekerim yok
bu kızım bana çekicek sanırım. ben 3100 gr a karşılık tam 59 cm doğmuşum :)))))) tabi bu boy uzunluğunun devamı gelmemiş:) 1.60 da kaldım:)) heh he heee
Hemen pisik olurlar mi ki ya ben de koyiym cantaya bari.kuzenim bebegne vazeln kullaniyodu hic pisik olmadi,gorumcem de zeytn yagi surdu hep.bunlar da alternatif olsun
canım ben bakım setini hep nivea aldım. pişik kremi al bence lazım olacaktır mutalaka...
ben hatta abarttım hastane çantamada koydum. ne olur ne olmaz...
günaydınnnnn....
kızlar son günlerde vücudum error vermeye başladı. dün gece sağ ayak bileğim ve ayağımın tamamı ödemli şekilde şişti. başka bi yerde yok sadece sağ ayakta var şişlik. ondan önceki gün bahsetmştm göğsümde sızlamalar ve aşırı hassaslık başladı. ve bu hafta ilk defa karnımda çatlaklarım belirdi. son haftalarda artık kendmden geçtim..
Arthk hafta haftayi aratiyoama bolece bebislerimize kavusma gunumuzde yaklasiyo:) ya catlaklari nasi anliyosunuz benim karnim kizardi arada morardi bi tuhaf oldu yaf dogumdan sonra belli olur diyolar da sanirm bunlar catlak biz de bikini giymeyiveririz canim nolcak sanki:)
sen mutfağı topladın, ben yemeği yaktım(((
ühüüüüüü
ahahahageçmiş olsun cnm...
cok sağolun arkadaşlar ozaman ben şimdi birkez kaynatayım doğuma ggiderkende kaynatırız .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?