- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #33.721
kızlaaaaaarrrrrrrrrrr kimse duymuyormu beniiiiiiiii
canım bardak bardak içmek istiyor ama içmemek en iyisi sanırım.içim mi yanıyor ne.gebelikten önce hiç sevmezdim 2 gündür aklıma takıldı
Ronyacım gerçekten harika bir paylaşım, ama bu paylaşımın sadece Allah'a tanrı denilip denilmemesi konusunda değil , Nzarboncuğuna da örnek olmalıdır diye düşünüyorum (buradaki arkadaşlarımıza karşı davranışından dolayı) ... Çünkü bu hikayeye baktığımızda nazarboncuğunun Hz Musa Peygamberimizin o davranışından hiçbir farkı yok...Buradaki arkadaşlarımız Allaha olan samimi duruşlarından birşeyler paylaşıyorlar, ki nazarboncuğuda sürekli buradaki arkadaşları eleştirme içerisinde....
Unutmayın ki kalpleri yalnızca Allah bilir... ha nazarboncuğu diyecekki benim amacım arkadaşlara bilgi paylaşımı yapmak, bunu yapmak istiyorsa kendini ön plana çıkarmadan,övmeden, ve arkadaşlarımızı aşağılamadan, üslubunu değiştirerek yaparsa daha faydalı olacaktır....evet bilgi önemli ama samimiyet daha önemli, ki birde bu bilgiyi gösteriş için kullanıyorsan bence hiç bir anlamı yok....
araya girmeyim diyorum ama artık dayanamadım, arkadaşımla telefnda konuştum geldim, ortalık yine karışmış...
Merhaba kızlar,
uzun bi aradan sonra tekrar merhaba..bugün mutlu olduğum için ve burada da sevdiğim arkadaşlarım olduğu için girmeye karar verdim..tabi girmeye karar verirken kendimede bazı yasaklar koydum(onlar bende kalsın)...neyse mutluluğumu paylaşayım..
bugün artık kesin olarak hastanemize ve doktorumuza karar verdik..başından beri saydım 12 tane doktora gitmişim..ve bu doktorlar içinde beni anlayan sadece 3 tane doktor oldu... artık son doktorumuzla devam ediyoruz..
oğlum çok iyi durumda..3100 gr.olmuş ve gayet sağlıklı gidiyo..ölçüleri 38 haftalık gözüküyo ama 35.haftada olduğumuz için doğuma 3 hafta gibi bir süre var..benim gibi sapıkça şeker ölçen,tansiyon ölçen arkadaşlar varsa..artık doktor şeker ve tansiyon ölçmemi yasakladı..şekerin ve tansiyonun yok artık psikolojini düzelt dedi..bu psikolojiyle normal doğuramazsın dedi,onun için sezaryen son karar..nst ye de girdik..30dk.kadar sürdü..kasılma var ama sancı yok..ama oğlum artık pozisyonunu aldı..poposunu yaya yaya yatmıyo yani artık.. kesinlikle vitamin ve kan haplarını bırakmicaksın hatta doğurduktan sonrada devam edeceksin dedi..ve ilginçtir,interneti yasakladı..ordan okuyup okuyup gelme bana dedi..
bugün moralimi çok yükseltti..hiç olmazsa ölmiyeceğimi biliyorum..
bunları paylaşmak istedim sadece...
İyi aksamlar kizlar bugun cati kontrolu oldum o ne kotu birseymis ya parmaklarini soktu normal doguma uygunmu degilmi diye neyseki bunuda atlattik. 37. Haftadayim doktorum hala iki haftada bir cagiriyor cok rahat kendisi banada her andogurdum doguracakmisim gibi geliyor bebisimde siskoymus vadesini doldurursa doktor normal dogumu onermiyor rahim sarkmasi olur diye surda uc haftam kaldi dogumum tam bir muamma
canım ya ben yıllardır kola-fanta-asitli içecekler içmem, ama bu hamilelikte benimde canım çok istedi... bende bunu meyvalı soda ile bastırıyorum... yani colanın fantanın yanında daha masum geliyor- daha doğrusu ben kendimi öyle kandırıyorum:26:kızlaaaaaarrrrrrrrrrr kimse duymuyormu beniiiiiiiii
Saolasin canim ne bilimm gunler yaklastikca heyecan korku endise bastirdi benisen atlatmışsın neyseki tatlım darısı başımıza doğumuna da az kalmış hiç gerilme bebişin nasıl geleceğini biliyodur annesi biz önceden itediğimiz kadar istediğimiz şeye karar verelim onlar son anda nasıl isterse öle gelicekler o yüzden sağlıklı doğsunlar da varsın şekli şimdiden belli olmasın
canım ya ben yıllardır kola-fanta-asitli içecekler içmem, ama bu hamilelikte benimde canım çok istedi... bende bunu meyvalı soda ile bastırıyorum... yani colanın fantanın yanında daha masum geliyor- daha doğrusu ben kendimi öyle kandırıyorum:26:
ben bugun oldum cati kontrolu henuz tetikleyen birsey yokkızlar sohbeti okuyorum ama yorum yazmaya vaktim pek olmadı kusura bakmayın,
bugün dr kontrolüne gittik,alışveriş yaptık derken çok yorulmuşum,kendimi şiş hissediyorum,erkenden yatcam sanırım bu gece
37 haftayı doldurduğum güne randevu verdi dr,çatı muayenesini de ogün yaparız dedi,doğumu tetiklermi acaba,bilgisi olan varmı bu konuda
bide chicco komple kauçuk emziklerden almış arkadaşım,paketini açtım,dışı yağlanmış gibi..ilk yıkamasını ve sonraki dezenfekte işlemini araştırdım bulamadım.soğuk sterilize edilmeli yazıyo nette..bilen varsa cevaplarsanız çok memnun olurum
kızlar sohbeti okuyorum ama yorum yazmaya vaktim pek olmadı kusura bakmayın,
bugün dr kontrolüne gittik,alışveriş yaptık derken çok yorulmuşum,kendimi şiş hissediyorum,erkenden yatcam sanırım bu gece
37 haftayı doldurduğum güne randevu verdi dr,çatı muayenesini de ogün yaparız dedi,doğumu tetiklermi acaba,bilgisi olan varmı bu konuda
bide chicco komple kauçuk emziklerden almış arkadaşım,paketini açtım,dışı yağlanmış gibi..ilk yıkamasını ve sonraki dezenfekte işlemini araştırdım bulamadım.soğuk sterilize edilmeli yazıyo nette..bilen varsa cevaplarsanız çok memnun olurum
İyi aksamlar kizlar bugun cati kontrolu oldum o ne kotu birseymis ya parmaklarini soktu normal doguma uygunmu degilmi diye neyseki bunuda atlattik. 37. Haftadayim doktorum hala iki haftada bir cagiriyor cok rahat kendisi banada her andogurdum doguracakmisim gibi geliyor bebisimde siskoymus vadesini doldurursa doktor normal dogumu onermiyor rahim sarkmasi olur diye surda uc haftam kaldi dogumum tam bir muamma
masivammm canım benim biz burdan kimin ne kadar samimi olup olmadığını bilemeyizki
ben açıkcası bilgisini paylaşan hiç kimseden rahatsız olmuyorum
ben meryem ana otu ile ile ilgili fikrini paylaşan arkadaşın fikrindende rahatsız olmadım
nazarboncuğununda kendince ona açıklama yapmasından
bence konunun özü tahammülsüzlük
ben herkesin yazdıklarını okuyorum ilgimi çeken güzel faydalı paylaşımları dikkate alıyorum
ha beğenmedim eğer hayati bir önem teşkil edecek yanlış bir durum yoksada ortada yorum yapmıyorum
bence birbirimize kızacağımıza birbirimizi anlamaya çalışalım
4 kilonun ustundekibebeklerin normal dogumunda annede rahimsarkmasi olabiliyormus ileriki yaslarda idrar kacirma gibi problemler olabilirmiscanım geçmiş olsun alttan banada baktılar ilk doğumda bundada bakıldı kasıklarım ağrıyo diye baktılar acilden gidince neyse neden rahim sarkması oluıyomuş
sevgili arkadaşlar Allahmı Tanrımı bu soruya güzel bir cevap olabilceğini düşündüğüm bir yazı ekliyorum
okumanızı tavsiye ederim
Hz. Musa (as)'nın Bir Çobanın Allah'a Yakarışını Beğenmemesi
"Allah Teâlâ sizin yüzlerinize ve mallarınıza değil kalplerinize ve amellerinize bakar."(Müslim, Birr 34)
Hz. Musa (as) yolda bir çobana rastlar. Çoban, gönlündeki muhabbetin tezahürü olan sözcükleriyle Allah'a yakarmaktadır:
"Allahım! Ey Yücelerin Yücesi, sana kul, kurban olayım; çarığını dikip elbiseni yıkayayım, saçlarını tarayıp bitlerini ayıklayayım. Sana süt vereyim. Ellerini öpeyim, ayaklarını ovayım. Uykun geldiğinde yatacağın yeri süpüreyim. Ey bütün keçilerim yoluna kurban olası! Ey hey hey, hey heey diye andığım!"
Hz. Musa (as): "Sen kimle konuşuyorsun? Bu sözleri kime söylüyorsun?" diye sorar. Çoban: "Bizi ve bu yeri göğü yaratanla konuşuyorum." diye cevap verince Musa (as) der ki:
"Sen aklını mı kaybettin? Kendine gel! Bunlar ağza alınmayacak sözler. Sen daha Müslüman olmadan kâfir olmuşsun! Çarık dolak sana ve senin gibilere yaraşır. Güneş'e bunlar lâyık görülür mü? Bu sözleri amcana mı, dayına mı söylemektesin? Allah Teâlâ'nın sıfatları arasında beden sahibi olmak, bir şeylere ihtiyacı bulunmak var mıdır?"
Çoban Hz. Musa'ya: "Ey Musa! Bu azarlayıcı sözlerinle benim ağzımı kapattın, canımı yaktın. Üzüntüden perişan bir hale getirdin." deyip bir ah çekerek çöllerin yolunu tutar. Bunun üzerine Hz. Musa (as)'ya vahiy gelir:
"Ey Musa, kulumuzu bizden ayırdın! Sen kullarımı bana yaklaştırmak mı yoksa benden uzaklaştırmak için mi gönderildin? Ben onları farklı karakterde yarattım ve farklı ifade biçimleriyle donattım. Her biri kendi diliyle Allah'ı tespih eder. Allah da onların dilini anlar. Bizim onların ibadetine ve tespihine ihtiyacımız yoktur. Kullarıma ihsan etmek için ibadeti, onları arındırmak için tespihi emrettim. Biz söze değil kalbe ve hale bakarız. Duasında kullandığı sözcüklere değil bize gönülden bağlı mı, gönlüyle yalvarıp yakarmış mı, gönlünde bir ateş tutuşmuş mu, ona bakarız. Ey Musa! Kalbinde aşk ateşini tutuştur da bütün sözleri ve düşünceleri onunla yak gitsin! Âşıklar her an başka türlü yanarlar. Yanıp kül olmuş bir köyden ne haraç istenir ne vergi..."
Hz Musa bu uyarıyı işitince çobanı bulmak için çöllere doğru gider. Aşk ateşiyle yanan çobanın ayak izlerini sürer ve sonunda onu bulup der ki: "Müjde! Allah Teâlâ tarafından kulluğa kabul edildin. Hiç çekinmeden gönlünce ibadet etmene izin verildi."
güneş canım seni görüyorum aşağıda,iyi misin epeydir yazmıyorsun?
ben bugun oldum cati kontrolu henuz tetikleyen birsey yokemzik konusuna gelince ben hem kaucuk hem silikon aldim gebe egitim programinda hemsire kaucugun daha saglikli oldugunu ama sik sik degistirilmesi gerektigini ve sicak su ile dezenfekte edilmesi gerektigini soyledi
canım chicconun mezik başlıkları öyle önemli bir şey değil o
buhar makinesiylede steril edebilir yada suda kaynatarakta yapabilir
vajinal muayene konusunda hiç bir fikrim yok :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?