- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
- 73
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #33.681
canımm ben şimdi hıristiyanım desem benim incilim hükümsüzmü olacak
güzel arkadaşım boşverelim herşeyi
farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir
öpüyorumm seni kocaman
haklısın tebrik ediyorumm yazılarınıda kaçtır okuyorumda beğeniyorum gerçekten cnm bnm burda belliki şu buluşmalar falan sonrası bi örgütlenme olmuş, doğru yanlış ne nedir bilmeden birbirinie destek canım ciğerim bilmm ne neyse bence bu arkadaşlar kendine topik açsın orda kendileri konuşsun bari diğerlerimizde öyle durumlar yok çünkü çok kişi birbirini tanımıyor msn değilki burası sonuçta, bırak devam etsinler o hocaların ne kadar bilgili hoca ne hocası cami mi diplomalı mı değiştirilmiş kim dedi hoca dedi nerden belli kesinliği öyle bişey yok okusan görürsün benim rehberim tanrının gönderdiği tüm kitaplar ve peygamberlerdir. abdest alırken okuduğunuz duanın açılımını söyleyeyim:allaha varlığına birliğine MELEKLERİNE KİTAPLARINA PEYGAMBERLERİNE AHİRETE VE KADERE İMAN EDERİM Kİ eşhedğenla... diye gidiyor. sen bunu bilsen bunları konuşmazdın zaten canım benim. bu da kurandaki bi ayet bunu okuyup abdest alıoruz yaaaa. dediğin gibi olsa bunu yazarmıydı kuranı da okumadığın belli türkçesini diyor ki bu kuran öncekilerin tasdikleyicisi ve tamamlayıcısı olarak gönderildi... bu nedemek değiştirilmiş olsa allah bunu söyler mi ? ben sana bii diyim mi kendini bil. bilmezsen böyle açıkların çok çıkar canım benim
hayatım acaba yanlış kişinin mesajınamı alıntı yaptın :26:
ama yazılarını beğeniyorum kısmını üzerime alınıyorummm hehe ne fenayımm
hayatım sıkma canını umarım hepimiz güzel günler yaşarız
her zaman dediğimi dicem ne konuda ne inanışta hangi mezhepten olursak olalım ayrıca hangi fikirde
FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR
bu günlerde hepimiizn en ihtiyacı olan şeyi diliyorum herkese HUZUR
canım yazmadan duramıcam lütfen tanrı deme sadece ALLAH ın başka adı yoktur 99 ismi vardır yzni esmeül hüsna
oy kuzuuum ilk güzel cümleler sana sonrasıda yazdıın kişiye ben yanlış almışım sen hani demişsin ya farklılığımız zenginliğimizdir die o kişiye işte tevrat incil değilşmiş ya hocası demiş ona kıız canımsın sana değil
canım boşver kimseye bir şey deme
herkes hayatı istediği gibi yaşasın ve düşünsün
ama lütfen herkes birbirine saygı göstersin
ve bu günlerimizi huzur içinde geçirelim
şurda sayılı günümüz kaldı bebişlerimizi düşünelim demi
iyi akşamlar kızlar..ne güzel akşam muhabbete de devam..
ronya canım gündüz giremiyorsun pek sanırım..nasılsın?
polycimle tecrübelerinzden bahsetmişsniz hayli,teşekkürler ikinize de
dürtme olayına da bayıldım kızlar..ben de inşallah cuma saati okuycam yarın,dürtülmesemde size eşlik edicem
mag sen ve bebeğin iyiymişsiniz sevindim..hastane, doktoru da ayarlamışsın..kararsızlık bitmiş ne güzel..
masivacım boş vaktini değerlendirme yöntemlerine bayıldım
sevgili arkadaşlar Allahmı Tanrımı bu soruya güzel bir cevap olabilceğini düşündüğüm bir yazı ekliyorum
okumanızı tavsiye ederim
Hz. Musa (as)'nın Bir Çobanın Allah'a Yakarışını Beğenmemesi
"Allah Teâlâ sizin yüzlerinize ve mallarınıza değil kalplerinize ve amellerinize bakar."(Müslim, Birr 34)
Hz. Musa (as) yolda bir çobana rastlar. Çoban, gönlündeki muhabbetin tezahürü olan sözcükleriyle Allah'a yakarmaktadır:
"Allahım! Ey Yücelerin Yücesi, sana kul, kurban olayım; çarığını dikip elbiseni yıkayayım, saçlarını tarayıp bitlerini ayıklayayım. Sana süt vereyim. Ellerini öpeyim, ayaklarını ovayım. Uykun geldiğinde yatacağın yeri süpüreyim. Ey bütün keçilerim yoluna kurban olası! Ey hey hey, hey heey diye andığım!"
Hz. Musa (as): "Sen kimle konuşuyorsun? Bu sözleri kime söylüyorsun?" diye sorar. Çoban: "Bizi ve bu yeri göğü yaratanla konuşuyorum." diye cevap verince Musa (as) der ki:
"Sen aklını mı kaybettin? Kendine gel! Bunlar ağza alınmayacak sözler. Sen daha Müslüman olmadan kâfir olmuşsun! Çarık dolak sana ve senin gibilere yaraşır. Güneş'e bunlar lâyık görülür mü? Bu sözleri amcana mı, dayına mı söylemektesin? Allah Teâlâ'nın sıfatları arasında beden sahibi olmak, bir şeylere ihtiyacı bulunmak var mıdır?"
Çoban Hz. Musa'ya: "Ey Musa! Bu azarlayıcı sözlerinle benim ağzımı kapattın, canımı yaktın. Üzüntüden perişan bir hale getirdin." deyip bir ah çekerek çöllerin yolunu tutar. Bunun üzerine Hz. Musa (as)'ya vahiy gelir:
"Ey Musa, kulumuzu bizden ayırdın! Sen kullarımı bana yaklaştırmak mı yoksa benden uzaklaştırmak için mi gönderildin? Ben onları farklı karakterde yarattım ve farklı ifade biçimleriyle donattım. Her biri kendi diliyle Allah'ı tespih eder. Allah da onların dilini anlar. Bizim onların ibadetine ve tespihine ihtiyacımız yoktur. Kullarıma ihsan etmek için ibadeti, onları arındırmak için tespihi emrettim. Biz söze değil kalbe ve hale bakarız. Duasında kullandığı sözcüklere değil bize gönülden bağlı mı, gönlüyle yalvarıp yakarmış mı, gönlünde bir ateş tutuşmuş mu, ona bakarız. Ey Musa! Kalbinde aşk ateşini tutuştur da bütün sözleri ve düşünceleri onunla yak gitsin! Âşıklar her an başka türlü yanarlar. Yanıp kül olmuş bir köyden ne haraç istenir ne vergi..."
Hz Musa bu uyarıyı işitince çobanı bulmak için çöllere doğru gider. Aşk ateşiyle yanan çobanın ayak izlerini sürer ve sonunda onu bulup der ki: "Müjde! Allah Teâlâ tarafından kulluğa kabul edildin. Hiç çekinmeden gönlünce ibadet etmene izin verildi."
ben de iyiyim canım..bir sıkıntı yok..eve geçiş yaptım ben de kızlar gibi..kendi kendimi izne ayırdım:)iyiyim canımm seni sormalı
gündüzleri pek giremiyorum işyerinde baya yoğunum
bir kaç hafta içinde rapora ayrılcam diye işleri sıkı tutuyorum
hayatım acaba yanlış kişinin mesajınamı alıntı yaptın :26:
ama yazılarını beğeniyorum kısmını üzerime alınıyorummm hehe ne fenayımm
hayatım sıkma canını umarım hepimiz güzel günler yaşarız
her zaman dediğimi dicem ne konuda ne inanışta hangi mezhepten olursak olalım ayrıca hangi fikirde
FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR
bu günlerde hepimiizn en ihtiyacı olan şeyi diliyorum herkese HUZUR
masiva çok teşekkür ederim cnm. Allah hepimize güle güle sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin cicilerimizi inşallah
arkadaşlar son zamanda topiğimizde gergin bir hava mı oluştu neler oldu tam bilmiyorum kaçırdm sanırım bazı şeyleri. MAG34 ve hugocuk da yok ortalıklarda
Ya evet bazı arkadaşlarımız görünmüyorlar ve bildiğim kadarıyla onların evlerinde nette var, keşke hiç değilse arada kendilerinden haber verseler...
valla bu konuda önce gamzeye sonrada ayçaya çok tşk ediyorum... Çünkü ne olursa olsun ne kadar kendi sıkıntıları olsada bir şekilde kendilerinden haberdar ediyorlar... hele gamzenin hastaneden bile bağlanıp kendinden haberdar etmesi ve bizi bilgilendirmesi çok takdir edilecek bir davranıştı... mümkünse ilk başlarda burada olup sonra birden kaybolan arkadaşlarım lütfen kendinizden haberdar ediniz bizi
çok haklısın ama kendini gerçekten biliyorum sanıpda bişey bilmeyip seni küçümseyenlere kızmışımdır her zaman zati cevap gelsede muhatabım değildir ben bu gruplaşmayı çözdüm zaten isimlerden falan. ben evet biliorum ve kaynaklarıyla açıklıyorum. ama hacı hocam bunu dedi demem asla okurum kesinkes bilgi edinir öyle söylerim o bakımdan cevapladım daha önce yazdıklarımdan aldığım ve almakta olduğum eğitim kalitesi anlaşılabilir sen biliyorsun zaten öpüyorum seni bu arada meleğini de içimden geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?