- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #33.861
Maşallah canım, bak bismillah diyince nasılda hazırlanıyor çanta.. tebrik ederim seni..
Hastane çantamızı hazırladık... Önce kızımla abdest aldık hem cuma hem kandil olması sebebiyle çantamızı da dualarla açtık önce... İçine doktorumuz yalnızca kendine ve bebeğe giysi getir demesine rağmen şunları koyduk:
Anniş:
Hırka
Gecelik - Pijama Tk - Sabahlık
3 tk iç çamaşırı (emzirme atleti, sütyeni ve alt)
Makyaj malzemeleri - ayna - toka (tacımı kardeşim getircek)
Havlu - kağıt havlu (rulo yerine biraz yaprak kopardım)
Kalın çorap
Terlik
Orkid (5-6 tane normal ped)
Kamera - fotoğraf makinası
Göğüs kremi (lansinoh) - göğüs kalkanı (avent) - göğüs pedi (6 adet)
Islak mendil (çanta boyu - nivea)
Kirli çamaşır torbası
Sağlık dosyası - aile cüzdanı - kullanabildiğim antibiyotik
Kitap (canım sıkılcak vakit bulabilirim :))
Cüzdanım ve şarj aleti hep kol çantamda olduğu için onları listeye yazmadım
Giysi olarak da doğuma giderken üzerimde olanlarla çıkabilirim herhalde diye düşünüyorum ekstra giysi almadım...
Bebiş:
Portbebe
İnce battaniye
Kalın battaniye
2 tk hastane çıkışı
2 adet zıbın
1 tk alt üst
bebek bezi (huggies yeni doğan 7 adet)
Hırka
Çorap
Önlük
Emzik - biberon (nolur nolmaz) :)
Pişik kremi
Bebek şekelerimiz (hastaneye gelenlere verilecek)
Böylece 2 ayrı çantamız oldu (anne ve bebek için ayrı ayrı) bir de şekerlerimiz var bi kutuda... Bu çantaların ağzını açık bıraktık MAG teyzemiz sölemişti cuma selasından sonra kapancaklar :) Kapattıktan sonra da babamız arabanın bagajına koycak ama bi süre evde tutarım aklıma gelenleri eklemek için...
Evet eksiklerimiz var mı deneyimli anneleeer?? :)
Maşallah sana canım sen de hazırladın çantayı darısı başıma artık ama ben daha kendim için hiç bişey almadım çanta nasıl hazırlıycaksam çok tembelim
Hastane çantamızı hazırladık... Önce kızımla abdest aldık hem cuma hem kandil olması sebebiyle çantamızı da dualarla açtık önce... İçine doktorumuz yalnızca kendine ve bebeğe giysi getir demesine rağmen şunları koyduk:
Anniş:
Hırka
Gecelik - Pijama Tk - Sabahlık
3 tk iç çamaşırı (emzirme atleti, sütyeni ve alt)
Makyaj malzemeleri - ayna - toka (tacımı kardeşim getircek)
Havlu - kağıt havlu (rulo yerine biraz yaprak kopardım)
Kalın çorap
Terlik
Orkid (5-6 tane normal ped)
Kamera - fotoğraf makinası
Göğüs kremi (lansinoh) - göğüs kalkanı (avent) - göğüs pedi (6 adet)
Islak mendil (çanta boyu - nivea)
Kirli çamaşır torbası
Sağlık dosyası - aile cüzdanı - kullanabildiğim antibiyotik
Kitap (canım sıkılcak vakit bulabilirim :))
Cüzdanım ve şarj aleti hep kol çantamda olduğu için onları listeye yazmadım
Giysi olarak da doğuma giderken üzerimde olanlarla çıkabilirim herhalde diye düşünüyorum ekstra giysi almadım...
Bebiş:
Portbebe
İnce battaniye
Kalın battaniye
2 tk hastane çıkışı
2 adet zıbın
1 tk alt üst
bebek bezi (huggies yeni doğan 7 adet)
Hırka
Çorap
Önlük
Emzik - biberon (nolur nolmaz) :)
Pişik kremi
Bebek şekelerimiz (hastaneye gelenlere verilecek)
Böylece 2 ayrı çantamız oldu (anne ve bebek için ayrı ayrı) bir de şekerlerimiz var bi kutuda... Bu çantaların ağzını açık bıraktık MAG teyzemiz sölemişti cuma selasından sonra kapancaklar :) Kapattıktan sonra da babamız arabanın bagajına koycak ama bi süre evde tutarım aklıma gelenleri eklemek için...
Evet eksiklerimiz var mı deneyimli anneleeer?? :)
Gamzenin de hatırlatmasıyla bi tecrübe daha paylaşayım sizlerle
bu günün hürmetine GAMZEcim Rabbim yar ve yardımcın olsun. Dualrımız seninle.
hastane çantamıza makyaj malzemeleri filan koycaz ya, parfüm koymayın olurmu?? koyarsanız da göğüs bölgenizden başka yere sıkın.. çünkü bebeklerimizin ilk ihtiyacı olan şey anne kokusu. bebekler doğduklarında memeyi anne olarak bilirlermiş. o yüzden doğal kokusunda olsun. roll-on filan sürerseniz memeye yakın sürmeyin olurmu arkadaşlar. bi tavsiye :)
Maşallah canım, bak bismillah diyince nasılda hazırlanıyor çanta.. tebrik ederim seni..
eksik yok gibi.. bebiş için bi kaç tane ağız mendili (kusarsa filan diye) ve ziyaretçiler varken rahat emzirebilmen içinde ince bi örtü alabilirsin. bide bebeğe ilk giydireceklerinizi ve 1 adet bebek bezini ayrı olarak sar ki doğduğunda hemen onu alıp verebilsin ailen.
bende 2 çanta yaptım ve senin gibi düşündüm, ayrı kıyafet almıycam.. giderken çıkıştada giyebileceğim uygun bi kıyafetle gidip onla çıkmayı düşünüyorum
Maşallah sana canım sen de hazırladın çantayı darısı başıma artık ama ben daha kendim için hiç bişey almadım çanta nasıl hazırlıycaksam çok tembelim
ya bu okanın programında konuşanlar tamamen saçma
kızlar benden sööylemesi normal doğumda sezeryan da eşit değerde
şu an yapılmaya çalışılan tvlerle milleti normal doğuma tesvik etmek çünkü sezeryan yapmak devlete pahalıya mal oluyor bunu konuşmanın yeri olmadığı için kısa kesicem sadece şunu söyleyeyim normal doğum devletten daha az para çıkmasını sağlıyor doktora bütün mesele para sizin anlayacağınız yoksa sezeryanın kötü olduğu,sağlıksız olduğu fln kesinlikle yok aksine sezeryanda bebek en zararsız şekilde dünyaya geliyor yok kanaldan geçerken fln bebek daha sağlıklı oluyormuş fln hepsi palavra hepsi devlet politikası o yüzden bu muhabbetlere takılıp moralinizi bozmayın bırakın kim nasıl isterse öyle doğursun...
bu arada hemoroid için bi formülü olan var mı??
kızlarrrrrrrrrr.....
dua edin bu kandil günü çok ihtiyacımız var....
çok heyecanlıyım....
hastaneden aradılar şimdi bugün saat 12.30 da bebeğimi emzirmeye çağırdılar :)))))
dua edin kızlar emebilsin bu çok kritik bir süreç bizim için, eğer emebilirse birkaç güne eve çıkarabiliriz...
ve dahada önemlisi ilk kez kızıma dokunucam kokusunu duyacağım umarım unutmamıştır beni....
Alıcaklarım bitmedi ki benim beşin tamam da benim daha var almam gerekenler bi göğüs pedi bi de atlet aldım(1 tane o da) başka da bişey yok.Hazırlamam gereken çantayı bile almadım dahaValla sayende oldu kuzum Allah razı olsun..
Haklısın ben bu pazen mendillerin sayısını artırıyım nolru nolmaz.. Örtü olarak da bi tane daha ince battaniyesinden ekleyim o zaman??
Darısı sana ve Özlem'e canım.. Hadi artık sizde hazırlayın çantalarıııııı :)
canım geçmiş olsun. sanırım hemoroid sorunu var...
benim annemde hemoroid var. araştırmadığımız yapmadığımız şey kalmadı...
bu marankinin formulünden anlatmış arkadaşlar saf zeytinyağını makata sürmek buda rahatlatıyor...
ama anneme iyi gelen birşey oldu şuan ondan çok memnun. doğadan veya liptonun kayısı çayı var... hatta bunu zayıflamak için içiyorlarmış...
bu kayısı çayı onun tuvalete rahat çıkmasını sağladı. bilmiyorum hamilelikte bu tarz bitki çayının zararı varmı...
hatta ben bu kayısı çayını hastane çantamıza koydum sezeryan olacağım için tuvalet sorunu olabilirmiş... hastanede doğumdan sonra içeceğim...
oyy canım kızını uzun uzun kokla hasret gider...
bu mübarek günde bak canım kızını kucağına alacaksın sonunda...
inan ki çok duygulandım...
Özgecim yeni haftan hayırlı olsun...
canım çantanı hazırlamışsın hayırlı olsun benimde hazır ama tıka basa doldurdum tam düzenli değil. özendim senden bende bugün düzeltirim...
Allah senden de razı olsun canım, ne demek..Valla sayende oldu kuzum Allah razı olsun..
Haklısın ben bu pazen mendillerin sayısını artırıyım nolru nolmaz.. Örtü olarak da bi tane daha ince battaniyesinden ekleyim o zaman??
Darısı sana ve Özlem'e canım.. Hadi artık sizde hazırlayın çantalarıııııı :)
bana yok mu :26::26::26:
Özgecim yeni haftan hayırlı olsun...
Düzelt sende kuzum hazır olsun artık nolur nolmaz heran gelemeye karar verebilirler bizim minnaklarcanım çantanı hazırlamışsın hayırlı olsun benimde hazır ama tıka basa doldurdum tam düzenli değil. özendim senden bende bugün düzeltirim...
Amin canımherkese günaydın,hayırlı cumalar,KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.RABBİM BU GÜNÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DUALARIMIZI KABUL ETSİN.HERKESE KOLAY DOĞUMLAR,BEBEKLERİMİZİ SAĞLIKLI KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN.KİMSELERE DERMANSIZ DERT VERMESİN,DARDA OLANLARIN YARDIMCISI OLSUN..
Allah senden de razı olsun canım, ne demek..
battaniye değilde, ince tülbent filan varsa oda olur.. bebekler emerken çok terliyorlar, penye battaniye kalın gelebilir
MELİKE cim maşaALLAH canım.herşeyini hazırlamışsın.darısı bize inşALLAH.
Sağol canım teşekkür ederizÖZGE cim uras ve sen çok tatlısınız41 kere maşaALLAH.Uras kocaman delikanlı olmuş be ya.göbeğin bayağı büyümüş bizimkiler gibi olmasa da
battaniye değilde, ince tülbent filan varsa oda olur.. bebekler emerken çok terliyorlar, penye battaniye kalın gelebilir
GAMZEcim Allah kabul etsin, okudum sen ve berramız için.
GAMZEcim Allah kabul etsin, okudum sen ve berramız için.
az önce yazıcaktım onu ama şimdi çıkar biri bişey der diye yazmadım açıkcası.. Sarı iyidir sarı :))))Düzelt sende kuzum hazır olsun artık nolur nolmaz heran gelemeye karar verebilirler bizim minnaklar
Amin canım
aaa çok beğendiğim kırmızı bi tülbent var evde onu alıyım bariherkes sarı al sarılık için diyo ama dur kız çeyizleri bi değişiyim belki sarı bile bulurum
Sağol canımmm
çok sağol Özgecim.. az kaldı valla :18::18::18::18:Sağol canım teşekkür ederiz
Canım seninde yeni haftan hayırlı olsun ne kadar az kalmış
ben kalkıp şimdi abdestimi alıcam.. sen bozmadan dayanabilirmisin Yasini bitirmeye.Polly, ne zaman okuycaz yasinleri? abdestim bozulmadan okuyum mu napıyım cumayı mı beklesek iyi???
oyy ben seni görmemişim kuzum. yerim sizi... seninde haftan hayırlı olsun canım benim...
çalışan arkadaşlar bir şey soracağım. çalışabilir raporunu almaya gittiğinizde normal muayene ücreti ödediniz mi yoksa ücretsiz mi rapor yazıldı. özellikle EGEPOLE giden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?