- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.641
Canım yaa çok sağol.. sıcak su torbasını hazırlayım en iyisi. iyi gelir inşallah.. sanada bol bol dua ederim.geçmiş olsun acaba damar damar üstüne bindi derler ya öyle bişeymi .sıcak bi havlu koysan yada sıcak su ve sabunlar ovarlar ya nineler öyle yapsan belki işe yarar.
PİLOEcum, bizde de var o adetler, annemde sarı tülbent örtmüştü kızıma.. ama öyle nefes almasını engelliycek gibi değil, portbebenin üzerine örtmüştü. eve geldiğimizde de beşiğinin başına örttüm onu, orda durdu.herkese slm. kızlar kayınvalidem bana bebek doğduktan sonra üzerine sarı tülbent örtecem dedi. o niye dedim sarılık olmasın diyeymiş. ne alaka ya dedim bebeğin üzerine tülbent olmaz nefessiz kalır dedim. yok kızım adet bulsun yerini dedi. böyle bişe var mı?? bebek genelde herşekilde sarılık oluyomış annenin sık sık emzirmesi lazım ki hafif atlatsın dedim bende. ama öyle tülbentle olacak iş değil dedim bilmiş bilmiş. böyle bişe duydunuzmu sizler?
bu arada beşiğimizi kurduk. giyecekler alındı. ama eksikleirmiz daha çok. çamaşırları hala yıkayıp ütülemedim. cuma kontrolüm var. sezeryan olursa tarih netleşecek. sonrada temizlik için kadın alacam eve. genel bi temizlik yapıp cicilerimizi yıkayıp ütüleyecem. bu arada şubatın 20 sine kladar dersaneyle sözleşmem devam ettiği için işe devam ediyorum. ama belim sancılanıyo feci şekilde. bide geçen kontrolde dr bana kramplar için magnezym vermişti. krapmlar tamamen kesilmedi ama en azından 2-3 günde bir oluyo artık. hergün girmesinden iyidir. bide hastane için pijama dışında gecelik şart mı yani sezeryan olsa da boydan gecelik daha mı iyi olur? ben sadece pijama aldım kendime. çantamı daha hazırlamadım. eksik çok bebişiminde benimde. kontrol sonrası herşeyi hızlandırmam lazım. ben şimdi derse giriyorum. hepiniz öptüm
ayy ne güldüm yaa düz mantık anam bunlar ben bazen eşime diyorum senin beyninde kıvrım yok tutunması gereken mantıklı bilgiler düşünceler falan senin beyninde kayıp kayıp gidiveriyo diyorum o da bana diyo ki senin ki kıvrımlı da noluyo herseyi kafana takıyon!!! :))
ay burası bana da cok ii geliyo kız semra Allah senden razı olsun iyiki acmışsın bu topiği ne güzel oldu valla :)) ama senin bu koluna napsakki niye ağrıyo acaba
CİLEK canım çok az kalmış hadi hayırlısı.. yarında güzel haberlerle gelirsin inşallah.
inş. hayırlı haberlerle gelirsin benimde belim çok ağrıyo iki yastığı koyuyorum oturuyo gibi uyuyorum artık eşimede bana bi hastane yatağı alalım en iyisi diyorum :)
Kumaşın varsa dik tabi canım.Bence de kullanılır....sen baya uyguna almışsın canım gerçekten.benim elimde kumaşım vardı.önlüğünde çok basit bi mantığı var zaten dikiyim dedim.her yerde emzirme odası bulma imkanı olmuyor .illaki kullanıllır
Canım benim kayınvalidemde öyle dedi hatta battaniyeyi bile illa sarı aldırdı ama bende yüzüne tülbent örtmiycem ama.Sezaryanda gecelik istiyolarmış.Ben de sadece pijama aldım bi tane ama bi tane daha alıcam.herkese slm. kızlar kayınvalidem bana bebek doğduktan sonra üzerine sarı tülbent örtecem dedi. o niye dedim sarılık olmasın diyeymiş. ne alaka ya dedim bebeğin üzerine tülbent olmaz nefessiz kalır dedim. yok kızım adet bulsun yerini dedi. böyle bişe var mı?? bebek genelde herşekilde sarılık oluyomış annenin sık sık emzirmesi lazım ki hafif atlatsın dedim bende. ama öyle tülbentle olacak iş değil dedim bilmiş bilmiş. böyle bişe duydunuzmu sizler?
bu arada beşiğimizi kurduk. giyecekler alındı. ama eksikleirmiz daha çok. çamaşırları hala yıkayıp ütülemedim. cuma kontrolüm var. sezeryan olursa tarih netleşecek. sonrada temizlik için kadın alacam eve. genel bi temizlik yapıp cicilerimizi yıkayıp ütüleyecem. bu arada şubatın 20 sine kladar dersaneyle sözleşmem devam ettiği için işe devam ediyorum. ama belim sancılanıyo feci şekilde. bide geçen kontrolde dr bana kramplar için magnezym vermişti. krapmlar tamamen kesilmedi ama en azından 2-3 günde bir oluyo artık. hergün girmesinden iyidir. bide hastane için pijama dışında gecelik şart mı yani sezeryan olsa da boydan gecelik daha mı iyi olur? ben sadece pijama aldım kendime. çantamı daha hazırlamadım. eksik çok bebişiminde benimde. kontrol sonrası herşeyi hızlandırmam lazım. ben şimdi derse giriyorum. hepiniz öptüm
senin aldığın çok uygunmuş bende bi araştırıyım o fiyata alınca diktirmem zaten anacığımı yormıyım
yenidoğan bebeği 2 saatte bi emzirin diyolar ama anneler 23 ile 6 arası ben bile acıkırım kuş kadar bebiş nasıl dayanıcakki deneyimli annelerden cvp bekliyoruzkızlar kitap aldım dedimya, ordan bişey paylaşıyım...bebeği baştan beri ayrı odaya koyun, yoksa ıhh dedi mi kalkarsınız ve gereksiz yere alıştırmış olursunuz, bebeğin her kısa süreli ağlamasına kalkmamak lazım diyo...biraz bekleyin, kendiliğinden geçmezse kalkın diyo...bi de gece bir kereden fazla beslemeyin diyo...bizim geleneksel bakım şeklinden farklı biraz...ne düşünüyosunuz? (geceden kasıt saat 23 ile sabah 6 arasıymış)
slm kızlar..
doktordan geldik,hızlı bi şekilde geçmişi okuduuk..çantalar hazırlanmış maaşallah..darısı başımıza artık:)doğum hemşireleriyle konuştum bu gün neler koymam gerek diye bilgi aldım onlardan da..
çalışamaz raporumuzu aldık,yarın babamız okula götürecek inşallah,ben arkadaşlarla vedalaşmaya gidecektim ama dr.um yatmam gerektiini söyledikzım gayet iyiymiş çok şükür ama nstde sancı çıktı,hissettim zaten..kasılmalarım da gün içerisinde olması gerekenden fazla olduğu için bol bol yat dedi..tam adamına söyledi,şimdi gider yarım saat yatarım tv karşısında sonra aklıma bişi gelir kalkarım kesin..
ne güzel, haftaya kurtuluyosun işten, bol bol dinlenirsin...arabanı satman kötü olmuş, tam ihtiyacınız olacağı zamanlar,,gerçi öyle gerekmiştir tabi mutlaka....
slm kızlar..
doktordan geldik,hızlı bi şekilde geçmişi okuduuk..çantalar hazırlanmış maaşallah..darısı başımıza artık:)doğum hemşireleriyle konuştum bu gün neler koymam gerek diye bilgi aldım onlardan da..
çalışamaz raporumuzu aldık,yarın babamız okula götürecek inşallah,ben arkadaşlarla vedalaşmaya gidecektim ama dr.um yatmam gerektiini söyledikzım gayet iyiymiş çok şükür ama nstde sancı çıktı,hissettim zaten..kasılmalarım da gün içerisinde olması gerekenden fazla olduğu için bol bol yat dedi..tam adamına söyledi,şimdi gider yarım saat yatarım tv karşısında sonra aklıma bişi gelir kalkarım kesin..
yenidoğan bebeği 2 saatte bi emzirin diyolar ama anneler 23 ile 6 arası ben bile acıkırım kuş kadar bebiş nasıl dayanıcakki deneyimli annelerden cvp bekliyoruz
Poly bugün çok nazlısın kuşum sen ne oldu nazarmı değsi sana bitanem...
karnının ağrısı geçtimi... ( dikiş )
ya elin için de yorma kolunu bileğini fln biraz uzan dinlen istersen. sürekli yazı yazmakta ağrıtır canım...
işte kız annesi olmanın en iyi yanı bu süslenin kızınla siz... ne zevklidir kızınla süslenmek ben oğlumu alıp Avm ye gidelim desem anne ne işim var der bana kesin...
yenidoğan bebeği 2 saatte bi emzirin diyolar ama anneler 23 ile 6 arası ben bile acıkırım kuş kadar bebiş nasıl dayanıcakki deneyimli annelerden cvp bekliyoruz
kasılmalarım çok erken başladığı için alıştım arık onlarla yaşamaya:)ama yatarak vakit geçiremiyorum,ağır iş yapmamaya gayret edicem çünkü farkında olmadan bişiler çekerken kaldırırken falan buluyorum kendimi ya da eşim uyarıyo..ilk hamileliğimi sonlandırmak zorunda kalmıştık,kürtajdan 3 gün sonra okula gitmiştim düşün yani canım pek tatlı diildir:)
canım bebişini görmüşsün ne güzel. ee artık sancıların çıkması normal... kafana takma sakın... dinleneceksin doktoru dinle bak. yavrun için...
canım dr. dinlen bolbol gerçekten sancıların geçtiğini görüceksin bendede oluyodu artık evdeyim çok fazla olmuyo işleri yarım yamalak yapıyorum valla bul.mak. boşaltmadık sabah kahvaltı bulaşıkları az Allahtan onları elimde yıkıcam 2 dk.slm kızlar..
Canım yaa çok sağol.. sıcak su torbasını hazırlayım en iyisi. iyi gelir inşallah.. sanada bol bol dua ederim.
PİLOEcum, bizde de var o adetler, annemde sarı tülbent örtmüştü kızıma.. ama öyle nefes almasını engelliycek gibi değil, portbebenin üzerine örtmüştü. eve geldiğimizde de beşiğinin başına örttüm onu, orda durdu.
senle günlerimiz aynı ve benimde cuma kontrolüm var.. bakalım inşallah bana da tarih verirler.
sezeryanda belden aşağısı uyuşuk olduğu ve sonda takılı olduğu için ilk etapta hasta bakıcı mecburen gecelik giydiriyor. tamamen uyuşma bitince, yürütülüp kendi odana geçtiğinde ve sonda çıkarıldığında kendini iyi hissedersen pijama giyebilirsin.
allah sizlerden de razı olsun bacılaarr.. SELENin dediğini bi yapayım bakalım, sıcak iyi gelir inşallah..
merhaba arkadaşlar sizler daha deneyimli olduğunuz için bişi danışacaktım , 22 haftalık hamileyim sabahtan beri druma ulaşamadım , geçen hafta idrar yolu enfeksionu var diye antibiyotik kullanmaya başladım 3 gündürde kaşıntıdan ölüyorum(vajinada)( gece hiç uyuyamadım şuanda iş yerindeyim çok huzur oluyorum bana önerebileceğiniz bir krem var mı?
sanırım bide tahriş oldu acıyor(
saliha kitapta okumuş ya gece bir kere emzirin diye 23 -6 arası onu soruyodum.
canım ben deneyimliyim ama anlamadım gece bebeği emzirmek mi nasıl olacak diyorsun yani?
Canım deneyimli değilim ama yeni doğan bebek o kadar uzun süre duramaz heralde.Ama zamanla gece beslenmeyi bırakmak gerekiyomuş.
canım ilk zamanlar bebek her ağladığında emzirin diyolar.. ben de sık sık emziriyordum.. ama 4-6 aylık olduğunda bu uygulanabilir. yoksa ilk zamanlar için uygun değil. bebeğin en güzel gelişimi ilk 6 ay oluyor, sonra yavaşlıyor..
Kızlar ben çıkıyorum dr kontrolümüz var.Uzun sürerse işe geri dönem...Görüşürüz
kızlar bişi sormak istiyorum;
doğum tarihi ve şekli çatı muayenesiyle mi belirleniyor???
birde çatı muayenesi elle rahimden mi yapılıyor ???
çarşamba kontrolümüz war dr doğum ayrıntılarını konuşcaz ve belirlicez demişti o yüzden aklıma takıldı...
canım çatı muayenesinden sonra normal olabilecekmi diye bakılıyo .sezeryan derse tarih belirlenebilir ama normalde tarih belirleyemezler ne zaman gelirse bebek artık hayırlısı olsun inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?