- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.661
anladım cnm ...peki bu muayene nasıl yapılıyor usg ile mi belirleniyor yoksa elle mi bakılıyor rahime ???
bende anneme diktirebilirim diyorum ama yormakta istemiyorum zaten kocam dışarı çıkmayı yasakladı bende ya alıcam ya diktiricem çok gerkli bişy bence ablamın arabada ve tatildeki hallerini düşününce bulundurmakta fayda var .
Sevi Bebe Anne Emzirme Örtüsü - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
MYCey Annemin emzirme önlüğü - springer - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
ilkini yeni gördüm ama hangisi daha iyi olur bilemedim
herkese slm. kızlar kayınvalidem bana bebek doğduktan sonra üzerine sarı tülbent örtecem dedi. o niye dedim sarılık olmasın diyeymiş. ne alaka ya dedim bebeğin üzerine tülbent olmaz nefessiz kalır dedim. yok kızım adet bulsun yerini dedi. böyle bişe var mı?? bebek genelde herşekilde sarılık oluyomış annenin sık sık emzirmesi lazım ki hafif atlatsın dedim bende. ama öyle tülbentle olacak iş değil dedim bilmiş bilmiş. böyle bişe duydunuzmu sizler?
bu arada beşiğimizi kurduk. giyecekler alındı. ama eksikleirmiz daha çok. çamaşırları hala yıkayıp ütülemedim. cuma kontrolüm var. sezeryan olursa tarih netleşecek. sonrada temizlik için kadın alacam eve. genel bi temizlik yapıp cicilerimizi yıkayıp ütüleyecem. bu arada şubatın 20 sine kladar dersaneyle sözleşmem devam ettiği için işe devam ediyorum. ama belim sancılanıyo feci şekilde. bide geçen kontrolde dr bana kramplar için magnezym vermişti. krapmlar tamamen kesilmedi ama en azından 2-3 günde bir oluyo artık. hergün girmesinden iyidir. bide hastane için pijama dışında gecelik şart mı yani sezeryan olsa da boydan gecelik daha mı iyi olur? ben sadece pijama aldım kendime. çantamı daha hazırlamadım. eksik çok bebişiminde benimde. kontrol sonrası herşeyi hızlandırmam lazım. ben şimdi derse giriyorum. hepiniz öptüm
yaa kızlaar şu heyet raporunu bana bi açıklayabilşrmisiniz nasıl bi hastaneden alabiliyoruz ne diyerek alıyoruz yani bi rahatsızlık olması şart mı milli eğitim kabul ediyo mu bi de bir seferde en fazla kaç gün alabiliyoruz
günaydın kuzucuuummm cok gecmiş olsun yaa benim de 3 gündür iki bacağımı sanki tavuk bacağı gibi ayırıyolar böle iki taraftan çekiştiriyolarmış gibi geliyo öyle ağrıyoki alt tarafım nerem niye ağrıyo hangii fıtık ağrısı ayırdedemez oldum(
canım ben yaptırmadım ama elle yapılıyo bildiğim kadarıyla.
cnm bana hediye geldi bu örtüden böyle çok şirin duruyor ama nasıl kullanışlı mı onu zaman göstericek
Cnm bende aldım emzirme önlüğü mycey aldım.Ben oyle herkesin ortasında acıp emzıremem diye düşünüyorum o yuzden rahat ederim heralde. Bazı ınsanlar otobüste, uçakta falan gayet rahat acıp emziriyolar biraz şaşırıyorum gerçi büyük konuşmamak gerek ama inş boyle bişey yapmam:))
Canım heyet raporunu ben hamıleliğimin başında bır kanama yaşadım o zaman aldım ama tanıdık bir doktordan aldık. Her doktor vermıyor.Kendi doktorun iyi ise verebilir. Süresi 6 ay kadar diye biliyorum ama burda bır arkadas 18 ay demiş biraz fazla geldi bana ama belkı oda torba yasa ile değişmiştir. Normalde zaten 40 günlük rapor hakkımız var onu aile hekimine yazdırabılırız 10 gün 10 gün olarak onun bitiminde heyet raporu yazdırabılırsın. Heyet raporunu devlet hastaneleri yazıyor bu arada bazı özellerde yazıyor ama her özelden alınmıyor ben acıbademe gidiyordum orda yazmıyolardı bi devlet hastanesınden tanıdık bi doktordan aldık 30 gün aldık maaştan kesmıyorlar. Hataneye giriş yaptım heyet raporu alıcağım dıye bir rapor düzenlediler 3 hekim imzası gerek zaten tanıdık olan doktor arkadaslarına yönlendirdi hiç muayene olmadan aldım
bende büyük konuşmak istemiyorum ama hayatta açıp emziremem hiç sevmiyorum o tarz şeyleri umarım rahat ederiz onlarla
hımm anladım canım ben sadece 40 gün olanı biliyodum bundan habersizmişim tabii lazım olmayınca öğrenmemişim herhalde aman Allah ihtiyaç duymamızı gerektircek kötü durumlar yaşatmasın tabii ama öğrendiğim ii oldu belki öbür dönemin başında lazım olur cok sağol tatlım bilgi verdiğin için
hımm anladım canım ben sadece 40 gün olanı biliyodum bundan habersizmişim tabii lazım olmayınca öğrenmemişim herhalde aman Allah ihtiyaç duymamızı gerektircek kötü durumlar yaşatmasın tabii ama öğrendiğim ii oldu belki öbür dönemin başında lazım olur cok sağol tatlım bilgi verdiğin için
Evet ya zaten bu hayatta ne zaman büyük konuşsam başıma geldi o yuzden hep dikkatli konuşuyorum ama napıyım o tarz insanlardan hoşlanmıyorum herkesin ortasında rahat rahat ben sonuçta görmek istemiyorum yani:))
canım heyet raporu olayını ben demiştim 18 ay diye..benim idarecilerimden biri haziran ayında doğum yaptı..bu dönem hiç gelmedi,2.dönem de dönmeyi düşünmüyodu en son konuştuğumuzda o demişti bana 18 aya kadar albiliyomuşuz diye..kasılmalarım olduğu için hiç riske atma demişti çünkü mayıs sonu iznim bitecek,2 aylık bebeği bırakıp gitmem zor olur çalışabilirsem 2.dönem 2 hafta falan giderim diye düşünüyodum..doğumdan sonra izin bitince tatile kadar ayarlarsın raporu,hallederiz falan demişti..dr.umla da konuştum zaten o gün gelsin 2 sefer yazıp ayarlarız dedi geriye kalan 1 buçuk ayı...
bende o yüzden almak istiyorum inş. işe yarar her yerde emziririm çocuğumu öyle herkesin içinde kadın bile olsa memeyi açıp emzirmek istemem
Rica ederim canım. Yani genelıkle herkes daha fazla maaş almak için alıyor bu raporu hem cocukla vakit gecirmek için hemde maaş almak için . Eski dairemde herkes bebeğini 9-10 aylık yapıyordu bu raporla normal izinler raporlar bittikten sonra heyet alıp hem maas alıyorlardı hemde bebeklerini baya büyütüyorlardı. Bı sorun olmasına gerek yok yanı almak için anlayışlı bi doktor bu raporu verıyor hamilelikten dolayı cok iyileşemedi falan yazıyolar yanı rapora. Allah korusun inşalalh oyle hamilelk dışında zorunlu kötü durumlar yasayıp ihtiyac duymayız canım dediğin gibi
Evet ya zaten bu hayatta ne zaman büyük konuşsam başıma geldi o yuzden hep dikkatli konuşuyorum ama napıyım o tarz insanlardan hoşlanmıyorum herkesin ortasında rahat rahat ben sonuçta görmek istemiyorum yani:))
Biz geldikkkk oğluşum çok iyiymiş boyu 42cm kilosu da 1900gr olmuş,uyuyodu herzamanki gibiDr şimdilik normal doğum dedi.5-23 mart arası olabilirmiş doğum.O yüzden 5 marttan sonra izne ayırcak. 5 marta bişey kalmadı ama yaaa heycan yaptım
benm çantamın aynısı :) güle güle kullan benmki en küçük boyu sennki de mi öyle?Çatamız da bu kızlar...
Eki Görüntüle 340930
seni gördüğüme sevindim canm ii olmana da tabiki...günaydın kızlar umarım herkes iyidir geçmişe bakamadım biz iyiyiz en azından hala doğurmadım iş yerine geldim bugün işleri toparlıycam ve raporumu vericem şirkete ondan sonra tekrar yatışşş
maaş. defneciğe de annesine de çok güzel ben bakmakla yetiniyorum :)Eki Görüntüle 340956 Eki Görüntüle 340957
siz çantaları eklerken bende nihayet bitirdiğim battaniyeyi ekleyim bari :))))
eşantiyon olarak bide KÜÇÜK CADI :))))))))
canım benimde 30. haftam dolduğunda dönmemişti 33 te gittim dönmüştü döner inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?