- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #34.901
Günaydın herkese...
kontrolden geldik... oğlum 37 haftada 3000 kg olmuş... çok şükür suyu ölçüleri yolunda...
nst ye girdim çok sıkıcı uykum geldi...20 dk sürdü. bazılarınızın bahsettiği gibi elime alet verilip bebeği hissettiğinde onu sıkma gibi birşey anlatmıştınız. benim nst öyle değildi... sadece bağladılar ben uzandım... nst de sancımız çıkmadı doktor girme dedide ben ısrar ettim. suyun iyi dedi bak göreceksin sancı çıkmayacak dedi ve çıkmadıda. ara ara olan sancılar normalmiş bebeğin hareketi sana sancı yapıyor dedi... alttan haftaya bakarım dedi normal istiyordun değilmi dedi yokk konuşmuştuk dedim sezeryandı hıı tamam dedi güldü ben gözlerimi açtım normal doğum lafını duyunca... yan anlaşılan sezeryan için çatı muayenesi gerekmiyor...
sezeryan doğum yapacaklar için bilgi vereyim doktor anlattı... artık devlet isteğe göre sezeryanı karşılamıyormuş. yani çok az bir kısmını karşılıyormuş... doktor 10 gün sonra gel dedi... yani 17 şubatta kontrol için gideceğim... muayene ücretide ödememe gerek kalmayacak... hem ameliyat için testlerini yaparız hemde hangi gün doğum yapacaksın onu kararlaştırırız dedi yani 39. haftada doğum olacak... sezeryanı ssk nın karşılaması için sabahtan gelirsin giriş işlemlerini yaparız dedi. öğleye kadar bekletip rapora sancısı gelmiyor normal yapamaz bu yüzden sezeryana alıyoruz diyecekki ssk ücreti karşılasın...
hastaneyle doğum ücretinide konuştuk 1000 tl idi peşin ödeme yapacağım dedim indirim istedim... nakite %10 indirim yapıyorlarmış... 900 tl ye gelecek ücret...
bu arada nst ücreti 7.5 tl idi şaşırdım geçenlerde çok yüksek fiyat söylemişlerdi bazı arkadaşlar hastaneden hastaneye değişiyor demekki...
bizden haberler bu kadar... herşey yolunda ve 2 haftamız kaldı... umarım herkes iyidir...
bizim 31.haftada oturur şekildeydi,34de gittiğimizde baş aşağı dönmüştü..
sağol kuzum... hepimiz inşallah...
sahidenmi canım... maşallah çağla değil türkiye rekoru senin elinde...
kızlar artık topiğin hızına yetişemiyorum dün bir sürü sayfa okudum biraz girmesem alıp başınızı gidiyosunuz
çatı muayenesinden bahsedilmiş bende bir aksilik çıkmazsa normal yapcam doktorum hiç bişe sölemedi 27 şubata randevu verdi doğum olmazsa tabi ozamana kadar herhangi bişe olursa daha erken gel dedi..sanırım doğum belirtileri başlayınca yapıcak..
kızlar az bişe söleyin bana yazmıştım ama cvp verdiniz sanırım.. dr bronws biberon aldım ama plastik değiştirip cam olanınımı alsam dahamı iyi o:44:
kızlar artık topiğin hızına yetişemiyorum dün bir sürü sayfa okudum biraz girmesem alıp başınızı gidiyosunuz
çatı muayenesinden bahsedilmiş bende bir aksilik çıkmazsa normal yapcam doktorum hiç bişe sölemedi 27 şubata randevu verdi doğum olmazsa tabi ozamana kadar herhangi bişe olursa daha erken gel dedi..sanırım doğum belirtileri başlayınca yapıcak..
kızlar az bişe söleyin bana yazmıştım ama cvp verdiniz sanırım.. dr bronws biberon aldım ama plastik değiştirip cam olanınımı alsam dahamı iyi o:44:
SEMRA kolun nası oldu?? yaptığın battaniye çok güzel olmuş emeğine sağlıkben yapamadım ama annem yaptı bana..
SEMRA kolun nası oldu?? yaptığın battaniye çok güzel olmuş emeğine sağlıkben yapamadım ama annem yaptı bana..
haber verdiğin için sağol canım...
ama faceden görmüşsün bu mesajı gaye olsaydı burda yazmazmıydı acaba diye düşünüyorum...
ama isim aynı bu kadarda tesadüf olmaz... Allah analı babalı büyütsün... uzun, sağlıklı ömrü olsun...[/QUOT
rica ederim canım bende buraya yazmadığı için tereddüt ettim o mu değil mi diye ama aynı gün doğum yapacaklar aynı isim falan bu kadar tesadüf olamaz diye düşündüm.Umarım en kısa zamanda daha detaylı bi şekilde kendisi yazar bizlere :)
kizlzr merhaba
Aranizda daha once dogum yapmis annelerde var dogumun yaklasmasinin belirtileri nedir.? Ben 3-4gundur kasiklarimda kasilma sanci hissediyorum gerilme oluyor ama geciyor daha sonra birde artiknefes alamiyormus gibi hissediyorumhicbir is yapamiyorum nefesim kesiliyor geceleri asiri terliyorum ustumden su akiyor resmen birkac gundurde vajina sanki yirtiliyormuscasina aciliyor gibi geliyor akintilarimda artti. Aranizda bunlari yasayanlariniz varmi? İlk cocuk oldugu icin tecrubesizlik had safhada
çok sağol canım battaniye ve sağlığımı düşündüğün için.. kolum aynı Safulum yaaSEMRA kolun nası oldu?? yaptığın battaniye çok güzel olmuş emeğine sağlıkben yapamadım ama annem yaptı bana..
kizlzr merhaba
Aranizda daha once dogum yapmis annelerde var dogumun yaklasmasinin belirtileri nedir.? Ben 3-4gundur kasiklarimda kasilma sanci hissediyorum gerilme oluyor ama geciyor daha sonra birde artiknefes alamiyormus gibi hissediyorumhicbir is yapamiyorum nefesim kesiliyor geceleri asiri terliyorum ustumden su akiyor resmen birkac gundurde vajina sanki yirtiliyormuscasina aciliyor gibi geliyor akintilarimda artti. Aranizda bunlari yasayanlariniz varmi? İlk cocuk oldugu icin tecrubesizlik had safhada
Ben artık korkmuorum deli cesareti geldi banaepidurel bile istemicem Not: Sadece hep düşünmekten hayal gücüm çok gelişti:)))))))))))
Bende oyle olmasını umıt edıorum yavrucum cunku bu gıdısle oglm ıkı hafta sonrakı kontrolde norml bebek kafası kadr cıkack:)))))) Koca kafa zekımı olcak demekmıs?:)) dr 2 hafta buyuk dedıkce aklıma hep sey gelıo benm kuzenm dogm yapmstı gecn sene ocakta kızın bası okdr mınıktıkı bıldıgn buyuk tahta kasık kadr:)) Neyseee sonra ben 2 3 aylıkken fln gordum onu ozamn hamıle falnda degıldım anam kafası nasıl buyumsssss sonra bı baktm kuzenım duvardn duvara sallıo kızınııı dedım sallamaktan kafasını buyuttu cocugunn mınıcık kafası vardı sonra halam bana dedıkııı senın cocugunun kafası cok buyuk olcak dalga gectın onla demıstı gulmustum hadı be ordan dıye:))) Dr sımdı ılerı dıyınce aklıma hep o gelıoo ALLAH ım ben dalga gecmedımkı fıkrımı soylemıstım dıyeee ıcımden sessızce feryatt edıorum:)))))
kizlzr merhaba
Saol canim cevap verdigin icin. Demekki terleme oluyor bende uc dort haftadir varBende geceleri aşırı terliyorum saçlarım falan su içinde kalkıyorum. Benımde akıntılarım çok arttı ama oyle yanma ,kaşıntı yok acaba normalmı artması varmı başka boyle durumda olan
Saol semracim cavabin icin. Gece bes kere ustumu degistiriyorum ama fark etmiyor valla.çok sağol canım battaniye ve sağlığımı düşündüğün için.. kolum aynı Safulum yaa(
ah canım ben tecrübeliyim ama doğum konusunda değil malesef.. terleme bende de haddinden fazla var.. alt tarafın acıması bi belirtimidir bilmiyorum valla.. ilkimde bende bel ağrısı çok oluyodu..
bu arada Cuma günü olan randevumu iptal ettim.. Eğitim araştırma hastanesine gidiyorum ya ben, o gün için benim istediğim doktor gebe olmayan hastalara bakıyomuş. ve artık netten randevu alabiliyormuşuzaz önce baktım cuma günü kadın doktor var.. bende kadın doktorları sevmiyorum!
Yarın hastanenin başhekim yardımcısı olan kadın doğum doktoru gebe hastalara bakıyormuş, bende hemen ona aldım randevumu :))) Cuma nasıl gelecek diyordum, şükürler olsun yarın göreceğim yavrumu :)eşimde izinli yarın beraber gideriz
haydi eller havaya.. tabi ben kolumu kaldırabilirsem :))))))))))))
benim oğlumun kafası da büyük kızlar 1 hafta 10 gün falan önden gidiyo. ben de normal doğum istiyorum çatı muayenesinde sorun cıkmazsa tabi... ama ama catım dar olur cıkmakta zorlanırsa hiç riske atmam sanırım vakum falan yaptırtmam vakum da cok sağlıklı bi şey değil diye biliyorum. omzu falan cıkar allah korusun...
valla doğurmadan bi buluşsaydk iyiydi... izmrililer olarak oldukça tembeliz bu konuda
merhaba saful
seninle de aynı gidiyoruz 36 +3 deyim bende..p.be kontrolüm var...
senin kontrolü çok ileri tarihe atmamış mı dr?
o zamana doğurman çok olası değilmi:)
hayırlısını dilerim hakkında
cnm o biberon dursun birtande cam al zaten pahalı bişey değil bizim 1 cam 2 plastilerden var illaki lazım olucak....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?