- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #35.021
canım herşey için çok erken... Ben adet günümden 1 gün sonra kan testi yaptırmıştım 130 larda bişeydi... Doktor kimseye bişey söyleme bu kesin birşey değil demişti. 4 gün sonra tekrar yaptık 1300 lere yükselmişti değer... Tabi yine kesin değil demişti taki kese görünene kadar... Inşallah olumlu sonuçlanır. Rabbim hayırlı evlat nasip etsin... Bir kaç gün sonra yine yaptır seviye düzenli bir şekilde artış gösteriyorsa gebesindir... Ama bu değerin ikizle kıyaslanması nedir bilemem ama değer yüksek diye ikiz gebelik olacağını sanmıyorum... Ikiz gebeliktede iki tane kese oluyor... Keseyide 1-2 hafta içinde görürsün o da hemen görünmez... Iyi akşamlar...
KIZLAR yyaaa cevap verin lütfen izne ayrılmak için 35. hafta çok mu erken sizce? sonra pişman olurmuyum.. çok yorulmya başladım işler yoğun.. yerime geçecek personel de verdiler, eğitim veriyorum .. haftaya cuma ayrılsam mı diyorum kafam çok karışık...
canım dr um beni de 37. haftamda çağırdı.o zaman senden doğum öncesi yapılması gereken bazı testler isticem dedi. kan değerlerine, pıhtılşama zamanına falan bakacaklarmış sanırım.
canım sana bağlı. çalışma şartlarını düşün ben de dün ayrıldım ve 35. haftnın içindeyim. ben öğretmen oldugum için pek sıkıntım yok sonrasında izin konusunda. zaten 16 haftam haziranın başı gibi doluyo. 2 hafta falan da rapor alıcam sonra yaz tatili. eylülde de üzretsiz izin düşünüyorum. tam rast geliyo.
senin doğum sonrası için sıkıntı olmayacaksa erken değil bence çünkü artık çok zorluyorlar
maaş. ya bebişlerin gelişleri belli oldu ve yaklaştı Allah tamamına erdirsin canmbende bugün kontrole gittim yeni geldim.benimde dğum tarihim belirlendi seninle aynı gün 20 şubat
şu an tam olarak net değil. eşimin tayin durumuna bağlı.istanbula taşınma ihtimalimiz var yazın. izmirde kalırsak 6 ay ya da yaz tatiline kadar alırım ama istanbula gidersek 2 yılı tamamen kullanmayı düşünüyorum. 1, 5 yıl istanbulda çalışmıştım ilk göreve başladığımda. şartlar çok zor sınıflar kalabalık trafik malum. çocuğuma bakarım, otururum evde diyorum.ben de öğretmenim benm de iznim 4 haziranda bitcek karne günü ders yapılmıyor bir gün mezuniyet töreni yapılıyor geriye 3 gün kalıyor zaten. seminer döneminde de idare edip ben de eylülde ücretsiz izin alıyım diyorum 1 yıl mı alacaksın?
iyi geceler melek annelerii
size bi sorum olacak, bugün sağlık ocagına gittik kalp atışlarını dinlerken ebemize
dedimki benm göbeğimde cok tüylenme oldu dediki sezaryen düşünüosun
ve sezaryende seni amelyata aldıklarında hasta bakıcıları jiletle keserler kıllarını
ve cok gür cıkar dedi, sen dogumdan bikaç gün önce sir yap göbeğine dedi
cünkü tüy kiste dönüşebilrmiş bu yüzden pürüzsüz olması gerekiomuş,
ben dogumumda sir yaptrdm göbeğime dedi ama ben korkuorum nedense kızlar
sanki bebişime bi zararı olurmuş gibi düşünüorum
sizce napayım kızlar sir yaptirimmi yoksa jiletmi yapayım:26:
ay bence sir falan yaptırma ya, bebişin rahatsız olur, kasları uyarırsın, ne biliyim bişey olur, ben olsam korkarım açıkçası, bende de çok az tüy var ama öyle birşey varsa jileti tercih ederim, çok gür çıkacağını sanmam çıkarsa da doğumdan sonra lazere giderim toptan kurtulurum:)
benmde içime sinmedi ama eşimde yanımdaydı
korkarım ben dedim nie korkuosun baksana ebe kendisine yaptrmış bişey
olmamış sana neden olsun dedi bilmiorum dedim araştrmadan yaptrmam dedim
napsam bilmiorum cnm:44:
iyi geceler melek annelerii
size bi sorum olacak, bugün sağlık ocagına gittik kalp atışlarını dinlerken ebemize
dedimki benm göbeğimde cok tüylenme oldu dediki sezaryen düşünüosun
ve sezaryende seni amelyata aldıklarında hasta bakıcıları jiletle keserler kıllarını
ve cok gür cıkar dedi, sen dogumdan bikaç gün önce sir yap göbeğine dedi
cünkü tüy kiste dönüşebilrmiş bu yüzden pürüzsüz olması gerekiomuş,
ben dogumumda sir yaptrdm göbeğime dedi ama ben korkuorum nedense kızlar
sanki bebişime bi zararı olurmuş gibi düşünüorum
sizce napayım kızlar sir yaptirimmi yoksa jiletmi yapayım:26:
sen bilirsin canım, sezaryen olacağın kesin mi ki?
Canım ben ağda yapma özürlü biri olarak senelerdir aynı yere komple ağdaya giderim hamilelikte biraz acısı artmasına rağmen hiç bırakmadım hiçbir zararını görmedim. Bebek için de bir sıkıntı olmadı şükür. Acısı açısından falan düşünüyorsan bilemem karar senin tabi ki.
Tşk ederim canım dediğin gibi bugün bizimknin yukarı tırmanası geldi sanırım sabahtan beri sürünce telaş yaptım.Dediğin gibi düzenli olmadığı sürece problem yokmuş.
canım gözün aydın bebeğini görmüşsün... bugün benimde kontrolüm vardı... benimde 15 gün kaldı...
canım sağol...
kuzum diyene bak sende 34. haftadasın... ben bu haftaya kadar zaman nasıl geçti anlamadım tabi bunda sizinde katkınız çok... her zaman sizinle olmak çok motive ediyor beni... ama şu son 2 hafta geçmek bilmiyor... eşimi askerden gelirken beklediğim gün gibi doğan güneş için gün sayıyorum... Allahım hakkımızda hayırlısı olsun...
canım her yeri olabilir... geçen gün küçücük ayağını göğsümün altına dayamış okadar belliki dışarıdan ayak olduğu okşadım... oyy kurban olsun annesi onun ayağına, tırnağına...
canım sıkma canını bak doktorun sorun yok diyorsa öyledir. bazen banada öyle oluyor bir bakmışsın göbeğim kocaman sert. bir bakmışsın yumuşacacık sanki 2 ay önceki hali... sanırım duruşlarını değiştiriyor pozizyon değişince sertlik oluşuyor... zaten sancı fln olsa ağrılı olur adet ağrısı gibi... içini ferah tut olurmu...
bi bakmışız hastanede tebrikleri kabul ediyoruz , bu olayların iyi kısımlarına odaklanalım,yoksa yusufff ismini pek bi sayıklarız 39-40a kadar
bizde de zaman zaman kasılma oluyo dediğimde dr aynısını demişti,düzenli olması ve günde 10kez falan olması tedbir almayı gerektirebilirmiş.aramanız çok iyi olmuş,rahatlamıştır için
şu an tam olarak net değil. eşimin tayin durumuna bağlı.istanbula taşınma ihtimalimiz var yazın. izmirde kalırsak 6 ay ya da yaz tatiline kadar alırım ama istanbula gidersek 2 yılı tamamen kullanmayı düşünüyorum. 1, 5 yıl istanbulda çalışmıştım ilk göreve başladığımda. şartlar çok zor sınıflar kalabalık trafik malum. çocuğuma bakarım, otururum evde diyorum.
zaman göstericek anlayacağın. sen ne zaman ayrıldın doğum iznine?
acısını düşünmüorum cnm zaten evvelden göbeğime ağda yapmştm pek acımıodu
benm derdim acaba bebege zararı olurmuki, o açıdan soruorum yoksa şu mide yanmasına dayanıosda
ağda ağrısı tıs gelir tırıs gider
Anladım canım için rahat etsin istiyorsan doktoruna da sorabilirsin.
Geçmiş olsun mide yanması her zaman mı oluyor? Benim sadece margarinli bir şey yediğimde oluyor o bile öldürüyor beni.
Tşk ederim canım dediğin gibi bugün bizimknin yukarı tırmanası geldi sanırım sabahtan beri sürünce telaş yaptım.Dediğin gibi düzenli olmadığı sürece problem yokmuş.
Çok teşekkür ederim aradık içimiz rahatladı.Hormonlar da maximumda olunca çok ağladım uzun zamandır ağlama vs olmuodu.E eşim kapıdan girince beni öyle görünce korktu adam pijamalarla doktora götürmeye kalktı garibim.Neyse sonra o aradı doktoru sorun yok diince.Dedim bana sağdan soldan geliolar dışarı çıkalım ,şimdi girdik eve.Dışarda yemek yedik hastane için bitane çanta aldık bi kaç tane de şekilli bebek şekeri aldık kavanozlarımızın içine koymaya.Şimdilik iyiyiz...
Canim saglikliymis ya varsin zayif olsun bebisler.hem ztn normal sinirlar icinde kilosu da. Bu arada bebegin boyu femur kemiginin 7 kati olarak hesaplaniyo. Ultrason ciktisi ya da olcumleri verdigi bi kagit verdiyse FL olcumunun 7 katindan 4hesaplayabilirsin. Umarim aciklayabilmilmisimdir:)
Canım ya sağolasın, bi koşu gittim baktım, 63 imiş, çarpı 7, ne eder 43 cm falan, e iyi o zaman.
acısını düşünmüorum cnm zaten evvelden göbeğime ağda yapmştm pek acımıodu
benm derdim acaba bebege zararı olurmuki, o açıdan soruorum yoksa şu mide yanmasına dayanıosda
ağda ağrısı tıs gelir tırıs gider
Kıyamam ben sana kuzum ağladın mı? Neyse için açılmıştır biraz. Dolaşmak iyi gelmiştir. Annenden gelince ev de boğmuştur seni. Yarın kaynatır açılırız.Öptüm seni canım benim.
yarn kontrolüm var zaten dediğin gibi sorayım ona cnm.
mide yanmalarım ve bulantım azalmştı ne güzel ama
iki gündür kabus gibi tekrar başladı
inş doğuma kadar böle dvm etmesde
gebeliğin keyfini süreriz cnm
Ben de rahat kişiliğimle, eşin gibi düşünüyorum, bebeciğe bişey olmaz bence, sir ağda incecik tabaka halinde bir şey, eski çamsakızları gibi caaaart diye kalkmıyor ki, hem bebiş kaç kat derinin altında, ha cildin hassaslaşmış olabilir ona bi şey diyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?