2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler arkadaşlar beğenmenize sevindim.Kurabiye malzemelerini istanbuldan arkadaşıma sipariş verip aldırdım.coşanpastacılık internet adresinden malzemelere bakabilirsiniz.istanbuldaysanız gidip alırsanız daha ucuza gelir.ben 5 tane kalıp bir tane şekillendirici merdane,kurabiye çunuğu,kurdalesi,poşeti,harf baskı seti,mavi ve beyaz şeker hamuru,boncuk draje şekerler.bunları aldım 100 tl tuttu.internetten alınırsa 150 yi geçer kargosuyla.

KURABİYE TARİFİ; iki tane tarif var arkadaşlar. 1.Sİ :520 gr un,1 yumurta,125 gr pudra şekeri,250 gr.(oda sıcaklığında)tereyağ içine arzuya göre tarçın,zencefil ya da lişmon kabuğu rendesi koyabilirsiniz.

2.tarif: 4 su bardağı un,1 su bardağı pudra şekeri,1 yumurta,1 paket sanayağ,yarım çay bardağı maısır nişastası,1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı tuz,gene içine tarçın zencefil,limon kabuğu hangisi tercihinizse.

canım yaaa çççok tşk ederim, bu yazını böylece kopyalayıp pcye kaydettim, inşaAllah ankaraya gidince iyice araştırıp, yapacağım

ben hamuru iki defa yaptım ilkinde tutturamadım yani hamurum bir türlü toparlanmadı,ikinci denememde yağ ile pudra şekerini mikser ile çırptım sonra yumurtayı ekleyip çırptım.unu ise bardak bardak koyarak yoğurdum.yani sakın unu olduğu gibi koymayın hamur toparlanmak bilmiyo.dediğim gibi bardak bardak koyup yoğurun.biraz sert bir hamur oluyo yani kulak memesi kıvamı denilenden biraz daha sert oluyo.dolapta 2 saat bekleyebilir.hamuru açıp kalıp kalıp kesiyosunuz 180 derce fırında 15 20 dk pişirdim.kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu da aynı kalıpla kesip kurabiyenin üzerine fırça ile su sürüp yapıştırıyosunuz bal da olabilir.şeker hamuru ile şeker hamurunu yapıştırırkrn bal kullanın.aklıma gelenler bunlar eksik yazdığım varsa sorarsınız.

masiva, kurabiye sitelerinde çok güzel modeller var ben bayağ araştırdım resimlerini indirdim.onlara bakarak kendimi geliştiricem.kırk mevlüdümde bebek şekeri ile kurabiye de dağıtıcam işallah.verdiğim tariften 20 24 tane kurabiye çıkar kalıplara göre değişir bazı kalıplar büyük.ama tafsiyem misafirlerine ikram etmeden önce en az 1 2 sefer tarifleri dene insan yaptıkça daha güzel oluyo.daha yaratıcı oluyosun.

canım yaa yardımın ve tavsiyelerin için çoook tşk ederim haftaya ccuma ankaraya gideceğim, inşaAllah o zaman hem vakit geçirmek için hem deneme yanılma yoluyla öğrenmek için bir kaç defa deneyeceğim inşaAllah

iyi akşamlar en güzel anneler
geçmiş o kadar çok birikmişki okumaya gözüm yemiyor :26:
umarım herkes iyidir
bana gelince bir kaç gündür tansiyonum yükseliyor
biraz sıkılıyorum bu duruma bugün 15-9 oldu
hastanede biraz müşahede altında kaldım düştü çok şükür
nst yede bakıldı temiz çıktı
umarım bundan sonra yükselmez

cnm daha bugün gördüm mesajını... sen de egepole gidiyorsun öylemi? hem de gökalp beye:) ben haftaya 14 şubatta son kontrolüme gidicem.. senin kontrolün ne zaman? keşke karşılaşabilsek hastanede. ne güzel olur. ben dün baya bi ordaydım. nstye giricektim, öğlen arası girdi araya. baya bekledim boş boş. şükür ki herşey iyi çıktı..

İyi akşamlar sanada ; sıkma canını ara ara bu dönemde oluyormuş tansiyon yükselmesi. Benim 5 sezeryanlı meşhur görümcem varya onun hep 16 falan cıkıyordu hiç de bişe olmadı valla. Geçici bır durumdur bu

hehehe Allah senin iyiliği demek 5 sezeryanlı görümce
güldürdün kız beni :))
canım umarım dediğin gibidir canım sıkıldı biraz
tuzuda kestim hemen artık daha dikkatliyim

ben de istiyorum kurabiye yapmaaaaaakkkkkk
ama bu şeker hamuru nasıl yapılıyor ki?????

canım sana çok geçmiş olsun, inşaAllah tekrarlamaz, geçmişi ben sana kısa geçeyim, çoğunluk genel olarak iyi, amerda dün doğum yapmış, oğlu olmuş pollyanna doktora gitti,iki hafta sonra tekrar gidecek, bir kaç arkadaşımızın da günü belli oldu, artık gün sayıyorlar

canım şeker hamuru hazır alınıyor, hangi renk yapacaksan o renk alıyorsun

şeker hamuru nerelerde satılır ki pastanede fln mı yoksa farklı yerlermi var bu malzemeler için? bir de kalıpları nereden alıyorsunuz?
ben çok yapmak istiyorum ama hiç bi fikrim yok nasıl yapıldığıyla ilgili.. videosu fln olsa keşke.

sağolasınn canımm
amerda kaçıncı haftasındaydı erken doğummu oldu :26:
sağlıkla büyütsün yavrunu inşallah
ve pollycimm ve diğer kızlarda iyiymiş çok sevindim
artık günlerimiz iyice azaldı heyecan başladı bendede:18:

Son düzenleme:

slm canım benim bebişimin bilgilerinide listeye eklermisiniz
cinsiyeti erkek
tahmini doğum tarihi 16 mart
isim SİRAC
malatya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…