- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #35.521
Bugün özge yok işe gitmedimi acaba... inşallah iyidir...
hımmm ...çok iyiymiş cnm ...isteğe bağlı canım. konuştum bu konuyu doktorla, benim ilk spinal olmuştu, bu kez epidural istiyorum dedim. doğum zamanı onu belirtirseniz ona göre yaparız dedi doktor. ilk doğumu etlikte yapmıştım orası hiç sormamıştı
canım çok geçmiş olsun... su iç gerçekten bende elimde pet şişe ile dolaşıyorum... enfeksiyona iyi geliyor diyorlar...
Zamanında sağlıkl kucağına al inşallah bebeğini...
geçen gün biri daha eklemişti bu resmi...süper ya sondaki resme dikkat baba kanepede anne bebek yatakta...
geçmiş olsun canım...
Günaydın kızlar,
Günaydın dediğime bakmayın, ben uyanalı o kadar çok oldu ki, gerçi pek uyuduğum söylenemez ama, ne yapacaz bu uykusuzluğu bilmam,
Kahvaltı yaptık, öncelikle geçmişi okuduk geldik,
Du bakalım aklımızda kalanlar,
Safulcuğum, mideye en iyi sıcak su geliyor, şekersiz, geçmiş olsun inşallah fazla sıkıntı vermeden geçer,
Policiğim, doktor görüşmenizin iyi geçmesine sevindim, ama tansiyonu dert etme, aylardır 9-6 dan başka bir değer görmeyen ben, Salı güzü 11-7 yi gördüm yani demekki sonlara doğru artıyor tansiyon, hiç önemseme bence, tuzla bile alakası olduğunu sanmıyorum.
İkinci çocuk muhabbetine gelince, ben çok istiyorum, zaten yapacaksam da yaşım iyiyce geçmeden yapmalıyım demi, ama kocam hiç istemiyor, nedenini bile söylemiyor, adam istemiyor, zamana bırakıcam artık ben de, ama tek çocuk da olmaz ki değil mi?
selam arkadaşlar...
saba tümer'de ibrahim saraçoğlu var,adam bilgiler paylaşmaya çalışıyo,kadın yoktan yere geyik yapıp adamı konuşturmuyo nerdeyse...
eskileri okumaya başlayım ben
çoook teşekkürler:)kurabiye tarifini tekrar yazayım.1.tarif:520 gr.un,1 yumurta,125 gr.pudra şekeri,250 gr.tereyağ,içine arzuya göre limon kabuğu,zencefil ya da tarçın atabilirsiniz.ben vanilya ve tarçın attım,bir dahaki denememde içine fındığı iyice rondoda toz haline getirip atmayı düşünüyorum.
2.tarif:4 su bard.un,1 su bar.pudra şekeri,yarım çay bar.mısır nişastası,1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı tuz,1 yumurta,1 paket sanayağ(250 gr.)
İKİ TARİFDE DENENMİŞ TARİFLERDİR.ÖZELLLİKLE 1.TARİF BU İŞİN KURSUNA GİDEN ARKADAŞTAN ALDIM.
HAMURU HAZIRLAMAKTAKİ PÜF NOKTA;UNUN HEPSİNİ BİRDEN DÖKMEYİN BARDAK BARDAK BOŞALTIM YOĞURDUKÇA İLAVE EDİN YOKSA HAMURUN TOPARLANMASI ÇOK ZOR OLUYO.BİRAZ SERT BİR HAMUR OLUYO,ZOR TOPARLANIYOR AMA TOPARLANIYO..DOLAPTA 2 SAAT BEKLETİN. ŞEKER HAMURU HAZIR SATILIYO DİLEDİĞİNİZ RENKTE.1 KİLOLUK.BU TARİF ÖLÇÜLERİYLE 20 25 ADET KURABİYE ÇIKAR,1 KİLOLUK ŞEKER HAMURUNDANDA EN AZ 50 60 ADET KURABİYE KAPLAR BELKİDE DAHA FAZLA,BEN 25 TANE YAPTIM ŞEKER HAMURLARIM YARISINDAN FAZLASI DURUYOR.SERİN BİR YERDE AĞZI HAVA ALMICAK ŞEKİLDE SAKLAYIN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ.
COSANPASTACILIK ADRESİNDEN BEN MALZEMELERİ ALDIM.KURABİYE ÇUBUĞU,POŞETİ,KURDALESİ ŞEKİLLENDİRİCİ MOR MERDANE.ALDIĞIM HARF KALIBI EN UCUZ OLANI 10 TL.YETİYOR ZATEN.KIVIR KIVIR DOKULARI ALDIĞIM MERDANE İLE YAPTIM.BAŞKAAAA NE SÖYLEYEYİM HERKES YAPSIN ÇOK KEYİFLİ YEMEDE YANINDA YAT DEDİKLERİ DURUM ÇIKIYO ORTAYA:)))
DOĞUMA KADAR 1 2 KEZ DENEYİN HANGİ LAKIPLA NE DESEN NE MODEL YAPACAĞINIZA KARAR VERİN.3.YAPIŞINIZDA YANINIZDA YARDIMCI DA OLUR MUTLAKA EN AZ 50 TANE YAPARSINIZ DAHA DA FAZLA BİRDE KURABİYELER 10 15 GÜN DAYANIYO HEPSİNİ BİR GÜNDE DE YAPMANIZ GEREKMEZ...
geçmiş olsuuunn.hakkımızda hayırlısı olsunnasılsınız ???
3 gündür acillerdeyim maleseffff...
enfeksiyon çıktı ve böbreklerime wurdu ...erken doğumu tetiklediği için sürekli tetikte bekliyoruz ...normal kontrolümüde oldum bebeğim iyiymiş çok şükür ama dr her an herşey olabilir dedi dün kızımın yaramazlığı yüzünden 1 saatten fazla nst de kaldım bi dkk durmadı yerinde dr hayret etti artık biraz konuştum sakinleşip uyudu kuzum sonra düzgünce çekildi nst ....yatış werdi ama ben istemedim çünkü sancım yoktu sadece böbrek ağrım oluyor dr da tamam dedi ewe geldik...
ilaç kullanıyorum bol bol su içiyorum ve yatıp dinleniyorum ...
geçmişi okuyamadım gayem diye arkadaşımız wardı doğum yapcaktı inş sağlıkla almıştır bebeğini kucağına ...
diğer arkadaşlar hepiniz iyisinizdir inş...artık son haftalarımız aman dikkat edin kendinize ....
Canım merhaba, benim tel no Ankaradaki arkadaşlarda var. Facede de ekliyiz senle ve onlarla zaten.. doğuma yakın cepten net paketi alıcam faceden haberleşebilelim diye, buraya da girer yazarım inşallah fırsat oldukça. Diğer aktif arkadaşlarda birbirlerine cep tel verip haberleşirler inşallah.. Ankara ve bursa tamadır yani dimi :)
bizden haberlere gelince,
benim bu gittiğim doktorda çok rahat çıktı ama bi o kadarda devlet hastanelerindeki çoğu dktorun göstermediği ilgiyi gösterdi.
şikayetlerimi sordu, ilk doğumumu sordu ve tüm ayrıntısı dinledi sağolsun. sonra nst ye girdim sancım çıkmadı..kağıda eşime gösteriyorum minik bi sancı belirtisi olan yerde "bak burda sancılanmışsın" diyo :))))
2 hafta sonra ameliyat gününü verecekmiş ve ameliyat için ekg isteyecekmiş. yani 2 hafta sonra gittiğimde tüm testlerim yapılacak ve bebeğimin geleceği gün kesinleşecek.. çoooook heyecanlıyım çoookkk
sonra defneyi çocuk polikliniğine götürecektik ki öğle arasına kaldık yetişemedik, neyse dışarı çıknca aile hekimine gidelim dedik, orda hemşire benim tansiyonumu ölçtü 14-7 çıktıyüksek demiyorum ama bi 10 dk otur yine ölçeyim dedi. bu kezde 13.3 -7 çıktı.. doğuma kadar takip edelim dedi. o takıldı kafama.. dün akşam yemekleri tuzsuz yedim İnşallah yükselme olmaz.. çünkü benim bu zamana kadar tansiyonum hep düşük seyrederdi..:26::26::26:
canım, son zamanlarda normal sanırım arkadaşlar da söylemiş. takma kafana. inşallah hiçbişiycik olmadan çıkıverir bizim zıbıdıklar
aaa evet...
ya bide ben UHDE (hülya)yı acayip merak ediyorum yaaa..
kızlar hamile kaldığınızı öğrendiğiniz günleri yazmışsınız,hepinizin hikayesi ayrı ayrı güzelmiş ,duygulandım,Allaha şükür bugünlere kadar geldik,inşallah yavrularımızı sağlıkla kucağımıza aldığımızı da,mürvetlerini de görürüz
biz 4 sene üstüne bebeği yakaladık,malum eşim yanımda 2-2,5 ay kalıyo,5 ay yok,ondan oldu biraz da.benim satım 30mayıstı,28haziranda kan testi yaptırdım,1 temmuzda tatile çıkcaktık çünkü...kan alan kız,çok erken tahlil olduğumu söyledi,10gün bekleyemem dedim ben de.miraç kandiliydi sonucu aldığımız akşam,doktora göstermedik ama laborant kız yüksek ihtimalle hamilesin dedi.hissediyordum ama bu cevabı alacağıma inanamıyorduk,allah herkese nasip etsin.ertesi gün dr.a gittik,tatil dönüşü keseye bakalım dedi,tatilde çok dikkat ettim kendime,aklıma da kötü bişey getirmemeye çalıştım.
2.doğumu ben de düşünüyorum inşallah,ama benim yaşım çok da genç sayılmaz,80liyim.allah kısmet ederse aralarındaki yaş farkı 3 yıl olsun isterim.
tedirgin,senle günlerimiz aynı sayılır,10güne doğum olabilirmiş demişin,hayırlı olsun.erken değil şükürki
refika doktordan dönünce hemen haber verirsin bize de ,iyi haberlerini bekliyoruz
derin 83 benim de ellerimde parmaklarım ağrıyo bazen,bi de fazla ayakta kalırsam ayağımın altı acıyo,bu kiloya alışın değil tabi ayacıklarım
dmf geceleri artık dönmeye çalışırken gülüyorum halime,sıyırdım herhalde
polly 2 hft sonra doğum tarihin netleşcekmiş,hayırlı olsun,vakit azaldı artık,sez olacaklar net tarih biliyo,ben normal istiyorumya,nezaman gelceğini bilmemek de sıkıntı yapıyo,hayırlısı...tansiyon ençok 13e 8 çıkmıştı ama dr.um telaşlandırmadı beni hiç,tuzsuz yemek,bol su olayını falan dedi işte...bide hastaneye giderken yorulmuşsan o an da yüksek çıkmış olabilir,
rana20 geçmiş olsun,çabuk düzelirsin inşallah.
nicegirl karikatüre çok güldüm,sanırım başımıza gelcekama dayanabilirsek bebişleri kendi yatağında yatırmaya alışmalıyız
canım senle tarihlerimizde aynıi hamilelik hikayemizde bende tatile gitmeden önce öğrendim...
evet öyle olmuştatile çıkıncada neyi nasıl yapmam gerekir bilemedim,çok yürüsemmi yürümesemmi,nehir bisikletinde pedal çevirsem bişey olurmu,onu bunu yesem bebek tutunmazmı....bi heyecan,bi panik geçti 10gün
park yatak alan arkadaşlar bişey sormak istiyorum.biz de alcaz ama ayın 20sinde falan,aldığınızda plastik kokusu falan oluyomu onlarda?hani ürünün kendisi naylon gibi bişey ya ondan soruyorum,oluyosa kaç günde geçer?
tatilde balıma ne geldi şok olursun...
benim mide bulantılarım taa o zamandan başladı eşime diyorum ki yemeğe sen git ne olur. halen o yemekhane kokusu beynimde...neyse ben sadece denize giriyorum eşim pipirikli dikkat dikkat diyip duruyor... neyse biz havuzdayız eşim giriyor tabi ben kenarda güneşleniyorum... havuzda top oynayan çiftin topu benim karnıma pat diye gelmesinmi... ben eşime bakıyorum o bana bakıyor... bir panik ikimizde tam rezalet... ama böyle geçti yinede çok güzeldi... bebeğimiz biraz büyüsün inşallah üçümüz yine gideriz oraya...
park yatak alan arkadaşlar bişey sormak istiyorum.biz de alcaz ama ayın 20sinde falan,aldığınızda plastik kokusu falan oluyomu onlarda?hani ürünün kendisi naylon gibi bişey ya ondan soruyorum,oluyosa kaç günde geçer?
Adamların topunu kesivereydiniz :) inşallah çekirdek aile olarak gitmek de nasip olur
tatilde balıma ne geldi şok olursun...
benim mide bulantılarım taa o zamandan başladı eşime diyorum ki yemeğe sen git ne olur. halen o yemekhane kokusu beynimde...neyse ben sadece denize giriyorum eşim pipirikli dikkat dikkat diyip duruyor... neyse biz havuzdayız eşim giriyor tabi ben kenarda güneşleniyorum... havuzda top oynayan çiftin topu benim karnıma pat diye gelmesinmi... ben eşime bakıyorum o bana bakıyor... bir panik ikimizde tam rezalet... ama böyle geçti yinede çok güzeldi... bebeğimiz biraz büyüsün inşallah üçümüz yine gideriz oraya...
yok ya, öyle bi plastik kokusu filan yok...
canım onlarında kalitesine göre değişiyor benim aldığım orta kalitede birşey öyle plastik kokusu yok... ama chicko markası varya adını yanlış yazdım sanırım onlar biraz pahalı ama çok güzel hatta özge ondan almıştı sanırım yanılmıyorsam (özgeengin)...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?