- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #36.001
Arkadaşlar yemek yapıyordum yeşil mercimekle, faydasına bi bakayı dedim.. hepimize lazım olacak faydaları varmış.
YEŞİL MERCİMEK: . Anne sütünü artırıyor, kan yapıp, kolestrolü düşürüyor.
FAYDALARI;
*Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
*Gözlere de yararlıdır.
*Enerji verir ve yorgunluğu giderir.
*Kansızlara faydalıdır.
*Anne sütünü attırır.
*Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
*Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
*Kalp krizi riskini azaltır.
*Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
BİR TAVSİYE: Yeşil mercimeğin suyu çok faydalıdır. Kaynatıp o suyu tüketirseniz kas ağrılarından kurtulabilirsiniz
ALINTIDIR
bi de PROTEİN açısından çok zengindir. et yiyemeyenlerin yemesi gerekenlerin başında gelir. ben daha önce 2011 ağustos annelerine takılıyordum orada bebeğinin kilosu az olan annelere doktorları protein bakımından zengin şeyler yemelerini söylemişlerdi son aylarında. bunların başına aşurelik bugday, kaşar peyniri (dikkat etmek lazım yağ oranı da hiç az değil )et ürünleri ve yeşil mercimek vardı. ben de yazmak istedim belki birinin işine yarar.
Feyzoss çok geçmiş olsun inşallah iyi haberlerle dönersin pazartesi dua edicem senin için
sağol canım.. evet bebişi zayıf olan annelerin işine yarar inşallah.. benimkide 3 hafta kadar önce zayıftı ama kafaya takmıyorum. bende demir eksikliği- kansızlık olduğu için doğuma kadar yeşil mercimeğe ağırlık vermeyi düşünüyorum. ve sonrasında da süt artırması için tabi
hepimiz ağırlık versek iyi olacak
sağol canım.. evet bebişi zayıf olan annelerin işine yarar inşallah.. benimkide 3 hafta kadar önce zayıftı ama kafaya takmıyorum. bende demir eksikliği- kansızlık olduğu için doğuma kadar yeşil mercimeğe ağırlık vermeyi düşünüyorum. ve sonrasında da süt artırması için tabi
bende şimdi bulgurlu yeşil mercimekli çorba tarifi buldum
onu yapayım bu aralar bol bol
Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası tarifi - Yemek Tarifleri
bizde de yeşil mercimekler haşlandıktan sonra içine erişte koyularak çorba yapılır. üzerine tereyağda nane yakılıp dökülür. doyurucu bi öğün oluyor tek başına bile. içine yoğurt da koyulup öyle yenir. eşim yogurtlu yer ama ben sevmiyorum sade yiyorum. değişiklik istersen deneyebilirsin
bizde de yeşil mercimekler haşlandıktan sonra içine erişte koyularak çorba yapılır. üzerine tereyağda nane yakılıp dökülür. doyurucu bi öğün oluyor tek başına bile. içine yoğurt da koyulup öyle yenir. eşim yogurtlu yer ama ben sevmiyorum sade yiyorum. değişiklik istersen deneyebilirsin
çok geçmiş olsunn ...
aynen bende öyleyim.. benimde dizimde sorunn..sol bacagımın üzerine basamıyorum... sinirden bende agladım.. minoset yuttum ama bi işe yaramadı..hala agrıyorr.. ne yapıcaz bilmiyorumm yürüyemiyorumm.. evde heriş kaldı...
onu biz de yaparız cnm çok güzel ve doyurucu oluyor gerçekten
bizde de yeşil mercimekler haşlandıktan sonra içine erişte koyularak çorba yapılır. üzerine tereyağda nane yakılıp dökülür. doyurucu bi öğün oluyor tek başına bile. içine yoğurt da koyulup öyle yenir. (yoğurt sofrada eklenir)eşim yogurtlu yer ama ben sevmiyorum sade yiyorum. değişiklik istersen deneyebilirsin
hımm nefis görünüyor RONYAcım.. doğumdan sonra annemlere filan yaptırım bol bol.. çok faydalı oohh mis.. hepimize süt olsun inşallahbende şimdi bulgurlu yeşil mercimekli çorba tarifi buldum
onu yapayım bu aralar bol bol
Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası tarifi - Yemek Tarifleri
ben de çok mercimek yiyorum, kansızlık nedeniyle doktorum bol bol yememi söylemişti.. sütü arttırdığını bilmiyordum, doğumdan sonra da devam edeyim
bizde de yeşil mercimekler haşlandıktan sonra içine erişte koyularak çorba yapılır. üzerine tereyağda nane yakılıp dökülür. doyurucu bi öğün oluyor tek başına bile. içine yoğurt da koyulup öyle yenir. (yoğurt sofrada eklenir)eşim yogurtlu yer ama ben sevmiyorum sade yiyorum. değişiklik istersen deneyebilirsin
evet canım güzel oluyor. baist de aynı zamanda.haşlıyosun bitiyo. hatta bugun yapıcaktım dünden corbam var diye vazgeçtim. yarınki menü belli yani.
canım şimdi onunda tarifine baktım ama onun suyu süzülerek yapılıyormuş
onun için bu daha sağlıklı olur gibi geldi :44:
neyse ben artık dadancam yeşil mercimeğe
azcık et olsun bebelerimize tabi başta sağlık olsun
ay amerikan çok uzak değil mi doğum için, doktorun orda mı, benim doktorum acıbadem de bakırköye gel dedi, gelemem dedim, o gelicek medicanaya o iyi oldu.
uzak gerçekten, doktorum orayla anlaşmalı, hemde babamızda orda doğmus, baba ogul amerikanlı olsun istedik:) yoksa bende acıbadem sececektim.. amerikanla acıbadem fiyatları aynı ama amerikan 3 gün yatırıyor, acıbadem 2 gün sezeryanda o sekilde aynılar, aklında olsun...
internationalda acıbadem baya iyi, abimin esi oırda dogumyaptı 5 ay önce
Harikasın melikeciğim, senin enerjinden dolayı sana denk gelen velet de espirikli olmuş bence. Allah iyiyliğinizi versin, bu arada güle güle kullan.Biz geldiiiiiiiiiik :) 2 dakka gittik ne çok sayfa birikmiş bi de sitenin rengi değişmiş valla boş bırakmaya gelmiyosunuz hee :))
Anammm basılmış gibi hissettim kendimi kız :))) güneşi gördüm attım kendimi dışarı.. kaföre gittim insana döndüm öle diyim baştan aşşaaa :)) ağda, fön, manikür bile yaptırdım sıkıntıdanama dışarı çıkmaz olaydım.. Ben meğer bayaa şişmişim.. her gören erkek mi diye sordu yoo kız dedim.. hepsi az kalmış o zaman doğurcak gibisin dediler ama asıl bomba 9-10 yaşlarında bi fırlamadan geldi konuşmayı aynen aktarıyorum:
- teyze burda kaç çocuk var?
- 1 tane canım, ikiz mi sandın?
- yooo o kadar büyük ki 4-5 tane var gibi duruyo hihohihohoo
- kaybol eşek sıpası!!!
- hihohohohi
bi daha ben dışarı filan çıkmam
şimdi çıkmam gerekiyo bebek görmeye gitces daha fazla gec kalmayalım. dönüşte yazayım nasıl yaptığımı. senin linkini koydugun da süper görünüyo. onu da deneyim. hem bulgur da cok süt yaparmış.(gaz da cabası ama bakıcaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?