- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #36.301
Kızlar selam
az önce ceylinmelek mesaj attı doğuma giriyomuş herkesten dua bekliyo Allah yardımcısı olsun. İyi geceler herkese kocam bilg bekliyo
canım bende doğumdan sonra kullanmak istemiyorum, çünkü her emzireceğimiz zaman silmek zor olacak, belki silsek bile kalıntılar olacak... bu yüzden şimdi kullanıyorum, sabahları ayva çekirdeğinden yaptığımı, akşamlarıda lansinohu kullanıyorum, doğumdan sonra emziriken ayvaya devam edeceğim, eğer acı-çatlak olursa saf zeytinyağı düşünüyorum...
:
Günaydıınnnn....
ben sudenaz istiyorum canım. aslında hayal'i de beğeniyorum ve çok alıştık bu isme ama aklımın bir tarafı sudenaz diyor.. eşim asla değiştirmek istemior bebişin ismini. sanki o çekti okadar sıkıntıyı 9 ay
hepinize merhaba arkadaşlar.bikaç gündür foruma giremedim.kayınvalidem yanımda.öyle çok yardımcı oluyo ki her konuda allah razı olsun.hatta bana hiçbir şey yaptırmıyo diyebilirim.neredeyse bütün işlerim bitti..foruma giremediğim için geçmişden bihaberim...ama okuycam inş hepsini..girip iyi olduğumuzu haber vermek istedik.hepinizi seviyoruz.
günaydın arkadaşlaaaar
geçmişi okuyup dönerim birazdan.iyisinizdir inşallah
kızlar günaydın hepinize,33+4 olduk bugün oglumla:) oğlumda tembel olcak galiba benim gb pazar günü uyuması gerektiğini biliyor yeni uyandı beyimiz:)gaamzecim kızın nasıl haberlerini bekliyorum..
selam herkese geçtiğimiz hafta içi sağlık ocağınagitmiştim ebe bebğin başı bayagı aşağı inmiş 10güne kalmaz gelir demişti. Devit 3 diye vitamin verdi doğumdan sonra 6 ay kullanacaksın bunu dedi ama sen şimdiden al başla günde 9 damla olarak söyledi. bugün eczaneden aldırttım prospektusune bakayım dedim gebelerde kullanılması tavsiye edilez diyor kafam karıstı ebe neden şimdiden başla dedi. aranızda bilgisi olan dru tavsiye eden var mı ?
canı yakın zamanda doğum yapan bikaç arkadaşım var hepsi lansinoh kullanmalarına rağmen göğüslerindeki yralardn dolayı emziremiyorlar ve bir arkadaşım zeytinyağını sürmüş çok iyi geldi dedi krem falan hikaye yani hem bebeğede faydası oldu dedi tuvalete çıkma konusunda. Deneyebiliriz
kızlar günaydın hepinize,33+4 olduk bugün oglumla:) oğlumda tembel olcak galiba benim gb pazar günü uyuması gerektiğini biliyor yeni uyandı beyimiz:)gaamzecim kızın nasıl haberlerini bekliyorum..
Kızlar selam
az önce ceylinmelek mesaj attı doğuma giriyomuş herkesten dua bekliyo Allah yardımcısı olsun. İyi geceler herkese kocam bilg bekliyo
bebek şekeri yaptıran var mı?
fiyatar çok pahalı geldi banaaraştırdım da baya. bildiğiniz uygun fiyatlı yapan var mı ki? yarın ulusa gidipbakıcm belki kendim yapabilirim, yapamazsam uygun olursa ya netten yada dışardan alırım..
arkadaşlar ben uykuda çok terliyorum.sırtım değil.boynum ve iki göğsümün arası.neden acaba sizde de oluyor mu.doktora sorcam.bi de tansiyonum genelde 9 a 6 çıkıyor.normal doğumda birden düşerse diye daha da korkuyorum onu da söyleyeceğim.geçen nst çektirirken hastanede doğumhaneye çıktım doktor nöbetciymiş orda.biri normal doğum için suni sancıların gelmesini bekliyodu.biri bağırıyodu.birinin bebeği tersmiş suyu ve kanaması gelmiş.acilen ameliyata alacaklardı.biri de sezeryanı bekliyodu.çarşamba yine nöbetci yine oraya gitcem.gidip normal doğum mu izlesem.bayılıp kalırım herhalde..
benimde eşim lanolin diye almıs onu sürdüm bikere ama unutuyorum bu konuda tembelim biraz göbeğime de bebeyağını hiç düzenli sürmedim suan karnım turkiye haritasını geçti çatlaklar ege bölgesi gibi :)) vve fena halde kasınıyor sivilce gibi oldular kızardı
meraba güzel hamişler
gece terlemesi bendede oluo ve göğüslerim büyüdüğü için altları kokuo
eskiden hiç kokmazdı cünkü küçükdü şmdi kokunca cok şaşırıorum,
sabah işe gitmek için hazırlanırken siliorum yıkanıp gidersem hasta olurum die
ama akşamları işden gelir gelmes doooğru bıcı bıcıbugün kaynvaldem görümcem ve annem bizdeydi, yıllar snra barışdılar bugün
ve bebişin bütün cicilerini yıkayıp ütülediler
Sağa döndük olmadı sola döndük o hiç olmadıBabamıza yazık yok battaniye düştü yok sırtım açıldı o biraz uyusun bari diye oturma odasına geldik kuzumla o uyudu ben uyanık demin tekmelerken pek bi uyanıktı kendileri yerim ben onu.
Biz bugün doktorumuza gittik maşallah herşeyi normal kuzunun 15 gün sonraya da yeni randevumuzu aldık,anneannesi bizi iyi beslemiş ben almışım bir sürü kilo o da almış yarım kilo.Doktor ilk defa uyardı bizi az yeeee Güneş diee:)Anneanneye gitmek yasaklandı zaten:)Hastane için eksik kalan çamaşırları da aldık.Artık alışverişe son dedik durdukça bişiler çıkıo valla.
Ceylinmelek doğuma giriyormuş sağlıkla gelsin kuzusu zaman yaklaştıkça insan daha çok heyecanlanıyor.
Işıl'cım taç süper olmuş sırada kurabiyeler varrrrr:))
Bu arada rüyamı anlatayım unutmadan,
Sadece bizim topiğin kızlarının geldiği, doğumlarının yapıldığı bir hasatane varmış, ne ilginç demi, girerken kapıdan topikteki isim söylenip giriliyormuş, ay diyorum ne güzel hepsini birden görücem ve hepsinin de bebişine ilk ben şahitlik edicem, ben artık hastanenin neyiysem, ilginç demi.
Kızlar merhaba,
canım bir yanlış anlaşılma var galiba, devit 3 senin için değil bebek için bir damla, ben 1 yaşına kadar günde 10 damla şeklinde kullanıcam mesela, a-c-d vitamini o , doktoruna sor derim ama hiç hamilenin onu kullandığını duymadım, ufacık damla zaten sana bir faydası olmaz onun...
Devit 3 vitamini hakkında bilgi veriyim arkadaşlar.sağlık ocağından benim için de yazıldı.sağlık bakanlığının yeni bir uygulaması.önceleri bebek doğduktan sonra bebeğe veriliyormuş.artık bebek doğmadan önce ,anne karnındayken bu vitamine başlanmaya karar verilmiş...doktorlar uzun zamandır sağlık bakanlığından bu yasanınn çıkması için baskı yapıyolardı.sonunda çıktı..doktorunuzla kunuşun.ona göre kullanın.ben sordum druma.dedi ki benim sana yazdığım kalsiyum,vitamin ilaçları aynı vazifede.ekstra onu kullanmana gerek yok dedi...zaten istanbulda bi çok eczane piyasada yok diyor...başka ilaca yönlendirmeye çalışıyor.çünkü devlet devit 3 ü karşılıyor.diğerini değil..bşilgilendirmek istedim.şimdi çıkıyooruz.hepinizi öptük
Kızlar merhaba,
Kaç gündür ne girebildim ne yazabildim, dün akşam okan bayülgenini programını izleyen varsa orada "uykusuz anneler kulübu" kurucuları vardı ve birşeyler anlattılar işte öyleyiz bizde, uykusuzluktan tüm eklem yerlerim hatta etim ağrıyor((
öncelikle uykusuz anneler kulübü sitesini inceleyin çok güzel bir site hazırlamışlar ve bebekle beraber orada yazanların en az ` 'ını yaşayacağınızı aklınızadna hiç çıkarmayın :) facebook ve twiter gruplarıda varmış takibiniz altında olsun , ben uyku eğitimine başlıcam mesela incelerseniz anlarsınız ne demek olduğunu...
Berra oldukça iyi ve fazla akıllı , bilinçli olarak neler yapıyor anlatamam bildiğiniz parmağında oynatıyor , öyle boş ağlaması yok hepsi bilinçli , bazen test ediyoruz ve oyuncağı olduğumuzu anlıyoruz :)))
perşembe doktor kontrolümüz vardı, herşey yolunda, önümüzdeki hafta çok önemli kontrolleri var, göz-kalça çıkıklığı-batın ultrason vs vs baya bir hırpalanacak kızım.
uykusuzluktan pek birşey gelmiyor aklıma kızlar, geçmişe çok ciddi bakamadım birşey kaçırdıysam, birşey sorduysanız kusura bakmayın kaçırmış olabilirim, dediğim gibi günlerdir ilk kez bilgisayarı aldım kucağıma.
birkaç şey yakaladım geçmişe bakarken alıntı yaptım onlarıda,
?
Kızlar selam
bence çok güzel canım ben beğendim...bende bir kısmını sade yapmayı düşünüyorum çok yakınlarıma hatıra olarak saklayacaklara özel bişi yaptırmayı düşünüyorum...benim bütçeyi zorladığı için tülünü,kurdelesini,şekerini alıp kendim yaptım,biraz basit oldu belki ama hiç olmamasından iyidir diye düşündüm.100 tanesi şekerleri dahil 25tlye maloldu.üzerine biblo alsam pahalıya gelirdi,hazır almak daha iyi derdim ozaman
Eki Görüntüle 345313
Sağa döndük olmadı sola döndük o hiç olmadıBabamıza yazık yok battaniye düştü yok sırtım açıldı o biraz uyusun bari diye oturma odasına geldik kuzumla o uyudu ben uyanık demin tekmelerken pek bi uyanıktı kendileri yerim ben onu.
Biz bugün doktorumuza gittik maşallah herşeyi normal kuzunun 15 gün sonraya da yeni randevumuzu aldık,anneannesi bizi iyi beslemiş ben almışım bir sürü kilo o da almış yarım kilo.Doktor ilk defa uyardı bizi az yeeee Güneş diee:)Anneanneye gitmek yasaklandı zaten:)Hastane için eksik kalan çamaşırları da aldık.Artık alışverişe son dedik durdukça bişiler çıkıo valla.
Ceylinmelek doğuma giriyormuş sağlıkla gelsin kuzusu zaman yaklaştıkça insan daha çok heyecanlanıyor.
Işıl'cım taç süper olmuş sırada kurabiyeler varrrrr:))
teşekkür ederimbence çok güzel canım ben beğendim...bende bir kısmını sade yapmayı düşünüyorum çok yakınlarıma hatıra olarak saklayacaklara özel bişi yaptırmayı düşünüyorum...
bir çok bebek ziyaretinde şahit oldum 3 er 4 er alıyolaryok şunun için bunun için die sayıyı fazla tutmakta yarar var
ya bu cizelgeleri geri getirin k.k ay psikomu bozdunuz doğuma 15 gün kala olcak işmi bu 9 aydır biz onun üstündeki bebeler ilerlesin diye bakıp duruyoruz ..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?